![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Za granicą żyjemy, jednak w miejscu nie staniemy ;)
Hej wszystkim emigrantkom
Jesteśmy zapracowane, zaganiane i wiecznie brakuje nam czasu przez co nie trudno nam utrzymywac znajomosci i przyjaznie Dążymy do realizacji planów i najskrytszych marzeń! Tutaj możemy się otworzyc O tym co nam doskwiera za granicą, czego nam brakuje, za czym tęsknimy i czego pragniemy Zapraszam wszystkie kobiety z poza granic Polski!
Zakochana od - 18.12.2008 ![]() Zaręczona od - 3. 10.2009 ![]() Tak, jestem kobietą. Jestem wredna, wścibska, zazdrosna, lubię komplementy, dostawać kwiaty i oczekuję, że będziesz się wszystkiego domyślał ツ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Za granicą żyjemy, jednak w miejscu nie staniemy ;)
Cytat:
U mnie jest właśnie odwrotnie bo mam za dużo czasu wolnego :/ Na pierwszym roku nie mamy zbyt dużo zajęć, więc dosłownie się ... nudzę . Mój chłopak pracuje do 18:00 więc do tego czasu jestem sama. Nawet jak organizuje sobie jakieś rozrywki to ciąąągle sama i sama. W sumie nigdy nie miałam z tym problemu no, ale ile można ^^ Często pracuje jako wolontariuszka, więc tam mam swoich znajomych z którymi lubie spędzac czas, ale to tylko znajomi z "pracy". |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
hej wizażanki
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
hej laski. I ja dołączę.
niestety bardzo dobrze was rozumiem... Powiem w skrócie : Mam na imię Sabina, mam prawie 23 lata, mężatka.Mieszkam juz 2 rok w niemczech. teraz sie zajmuje rocznym synkiem i jestem w domu, ale niebawem ide na kurs jezyka,w tym czasie mąż już swój kurs skończy i pojdzie do pracy...Nie mam za bardzo koleżanek ani towarzystwa... Mam szwagierke ktora pracuje i ma 2 dzieci i niema za wiele czasu i jedna kolezanke polke ktora ,a tez 2 dzieci i mieszka kawalek ode mnie wiec rzadko sie widujemy. brak mi znajomych z polski i rodzinki.. niestety niemam zkim zabardzo pogadac zwierzyć sie czy wyjść na zakupy albo na kawe... ![]() ![]() ![]() ![]() Więc chcęnie was poznam ![]() ![]()
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
O.. to ja też coś dodam od siebie
![]() Mnie też doskwiera brak przyjaciół. W pracy całe 9 godzin spędzam z panią, która jest starsza od mojej mamy (!). Raczej przyjaciółkami nie jesteśmy, chociaż lubimy się to jednak nie mamy wspólnych tematów. Ja nie mam jeszcze dzieci i jestem świeżo po ślubie a ona .. jest babcią ![]() I tak sobie leci te 9 godzin dziennie (cholerny lunch break zabiera mi godzinę w środku dnia), potem wracam do domu, pogadam z mężem, obejrzymy film, poczytamy i ... spać. I tak codziennie od 5 lat. ![]() W Polsce pracowałam, spotykałam się z ludźmi, biegałam na kursy, żyłam.. spać chodziłam o 12:00, wstawałam o 6:00 wyspana. Tu od 22:00 już śpię, wstaję o 7:00 i jestem senna, nic mi się nie chce. Mam więcej czasu a jednak mniej... jeśli to ma jakiś sens ![]() Nie mam życia, nie mam motywacji. Wegetuję sobie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Zariah a nie dodalas gdzie mieszkasz?
![]() ![]()
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
hej ja tez dolacze. u mnie wyglada to tak, ze aktualnie nie pracuje a moj tz tak i na dodatek na 3 zmiany, wiec albo spedzam 5 samotnych nocy,albo 5 dni. zajmuje sie domem,ale ile mozna sprzatac ?
![]() ![]() ![]()
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Konto usunięte
|
ja tez dolacze.
przyjaciolki tu nie mam, tylko zycie praca dom jesc dpac praca jesc spac i w kolko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale bardziej zycie, dom, dziecko, maz, praca... bez znajomych ![]() choc mamy dobrych, ale daleko ![]()
![]() |
![]() |
#11 |
Konto usunięte
|
a skad jestes dokladnie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Rozeznanie
|
wiecie co mnie smieszy najbardziej? moi znajomi w pl mysla ze my tu nie wiem jakie luksusy mamy,caly czas zajecie,imprezy, bla bla bla
![]() ![]()
![]() |
#13 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Ja sie tez zgadzam!
![]()
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Oj racja... chodz ja i tak nie znam nic innego
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dla mnie najgorszy jest brak rodziny ![]()
![]() |
![]() |
#17 |
Konto usunięte
|
No ale czasem nie ma szans na normalne zycie w Polsce :/ czasem, nie mowie ze zawsze. Zalezy od kazdego sytuacji. Tu cieszy mnie to ze moge chocby sama mieszkac sie utrzymac, w polsce nadal z rodzicami bym mieszkala bo nie ma pracy itd itd
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
Taa ja wam powiem tak. Ja jestem na bezrobotnym i żyje się w miare ok niema luksusów choć jest o wiele lepiej niż w polsce. mąż kończy kurs języka i zacznie jakąś prace.
A w polsce znajomi myślą że nie wiem jakie super hiper życie tu mamy nic im sie nieda wytłumaczyć coto za luksus jak zycie jest w sam raz ciuchy uzywane kupuje bo szkoda mi kasy na nowe kasa idzie glownie na jedzenie, dziecko i auto niestety. Prawda że w PL na bezrobotnym by byla bieeeddda i bym musiala u rodziny mieszkać ale tu niema az ta super jak wszyscy myślą. super to MOZE bedzie za parenaście lat jak bede prAcować i bede mieć kase odłożoną ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#21 |
Konto usunięte
|
ja kocham charity shopy
![]() ![]() dzis za 3,5funta kupilam komplet 4talerze duze 4 srednie 4 miseczki i 4 kubki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
Ja wiem absolutnie to nie wstyd kupuje bo lubie
![]() ![]()
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny.
Ja mieszkam od trzech lat w Holandii. Mój mąż od ponad czterech. Na początku straszliwie tęskniłam za mamą i dwoma przyjaciółkami. Teraz jest już lepiej. Czuję się tu na tyle dobrze, że mogę powiedzieć "jak w domu" ale wiem, że na pewno wrócę do PL, bo tam jest moje miejsce. Póki co, nim zdecydujemy się na ostateczny powrót, musimy tu jeszcze trochę posiedzieć. Na początku miesiąca przeprowadzamy się do nowego mieszkania ![]() ![]() Używane ciuchy to żaden wstyd. U nas bardzo popularne są Kringloopy, gdzie można kupić dosłownie wszystko z "drugiej ręki". Nie tak dawno znalazłam świetnie spodnie z Zary za 4,5 euro.
"Idź własną drogą Bo w tym cały sens istnienia Żeby umieć żyć Bez znieczulenia Bez niepotrzebnych niespełnienia Myśli złych" 22.10 - 4.11 ![]() Edytowane przez jelonek1985 Czas edycji: 2011-03-06 o 13:24 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja nie wyobrazam sobie z kims mieszkac ![]() ![]() Ja niedawno kupilam twister z licznikiem w charity shop za cale 2 f ![]()
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
Mieszkaliśmy z kimś, bo tak wychodzi dużo taniej niż jakbyśmy mieli pójść od razu na swoje. Względy finansowe wzięły górę. Jak ma się zgraną ekipę, z którą da się mieszkać to nie widzę przeszkód ale jeśli są zgrzyty, ciągłe kłótnie o sprzątanie i o towarzystwo, które zaczyna się schodzić w każdy weekend to nie ma rady i trzeba szukać czegoś innego. Nam udało się znaleźć mieszkanie za tą samą cenę, którą płacimy teraz. Do tego normalna umowa wynajmu i meldunek.
Od ręki mogliśmy iść mieszkać do nowo wybudowanego apartamentowca ale tam spory czynsz plus opłaty i gołe, białe ściany. Trochę przeczekaliśmy i udało się dostać umeblowane, świeżo po remoncie mieszkanie. Nie mogę jeszcze w to uwierzyć ...
![]() |
#26 |
Konto usunięte
|
My tez od 2 kwietnbia na kawalerke z TZ sie wyprowadzamy wreszcie nie pokoj
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
Nam trafił się maleńki domek: salon z kuchnią, ubikacją i schowkiem na parterze i z sypialnią i łazienką na piętrze.
Kombinujemy, gdzie siłownię męża podziać, bo tutaj w domu mieliśmy do dyspozycji trzy pokoje i w jednym sypialnia była, w drugim siłownia a w trzecim Tż miał komputer i warsztat a teraz musimy to wszystko zmieścić w nowym mieszkaniu. Ale damy radę ![]()
![]() |
#28 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#29 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() My będziemy tam mieszkać około trzech tygodni i jedziemy do Polski na dwa tygodnie. Będę miała dość czasu, by pomyśleć nad tym czego się pozbyć (przede wszystkim muszę wywieźć siedem toreb ubrań, które zajmują tylko miejsce) a co przywieźć z Polski. Na początku pewnie będziemy mieszkać w sporym bałaganie nim wszystko znajdzie swoje miejsce ale wcale mi to nie przeszkadza. Ważne, że sami.
"Idź własną drogą Bo w tym cały sens istnienia Żeby umieć żyć Bez znieczulenia Bez niepotrzebnych niespełnienia Myśli złych" 22.10 - 4.11 ![]() Edytowane przez jelonek1985 Czas edycji: 2011-03-06 o 13:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
witam nową emigrantke
![]() ![]() ![]() ![]() a pozatym my tez planujemy z mężem sie wyprowadziś ale to najwczesniej kolo czerwca lipca jak troche uzbieramy pieniążków wiadomo na meble bo część chcemy wymienić no i tapety, farby panele chcemy mieć i pokój do dziecka zrobić gdybym miala wieksze mieszkanie to bym sie nie wyprowadzala ale chce miec pokój dla synka zeby mial sie gdzie bawić i on i jego kuzyni jak przychodzą a tak to sie ciśniemy na 2 pokojach w 3ke ![]() codo ciucholandów no mi sie podoba w mieście jeden dla dzieci sklep urzywany i uwielbiammm tam chodzic niekiedy nowe firmowe rzeczy sie za grosze kupi. a dla mnie no ja czasem tez coś trafie nieraz sie "perełke" trafiło ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:01.