|
|
#61 |
|
Zakorzenienie
|
Chciałam poradzić się kogoś. Mam bardzo rozszerzone pory na nosie.
Często muszę je oczyszczać, bo zapychają się i robi się masa czarnych kropek. Potem wyglądam jak rudolf. Nigdzie na twarzy nie mam takiego problemu, tylko na nosie. Najgorsze jest świecenie się, bo już po godzinie- dwóch po umyciu twarzy czy zmyciu tonikiem mój nos wygląda tak jakby się "spocił" ![]() Używam lekkiego pudru mineralnego, ale on załatwia sprawę na krótko. Bibułki to nie to, szukam czegoś trwalszego. Myślałam o zabiegach u kosmetyczki tylko na jaki powinnam się udać? Mam skórę tłustą, okresowo pojawia się u mnie wysyp i potem jest ok. Doradzicie coś?
|
|
#62 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mocno rozszerzone pory na nosie
to znaczy masz zaskórniki? bo jeśli w porach nic nie zalega to się zwężają więc nie powinno ich bardzo widać, udaj się do dermatologa albo leki sama kupuj bez recepty
|
|
|
|
|
#63 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
są zawsze - i albo oczyszczone ale częściej zapchane
|
|
|
#64 |
|
Zadomowienie
|
na oczyszczenie polecam maseczkę, mi pomogła
http://www.youtube.com/watch?v=X34-vLnmZPw
|
|
#65 |
|
Przyczajenie
|
Mam dokładnie ten sam problem. Maseczki z hasłem "odblokowujące pory" nie pomagają, a jeśli już to na jeden czy dwa dni, a potem znowu to samo. Ostatnio zakupiłam maść BENZACNE. Smarowałam nią na noc noc, brodę, i niewielką część policzka. Wszystko byłoby w porządku, widziałam nawet efekty - czarne kropki były jaśniejsze, mniej widoczne. Ale po trzeciej nocy dostałam strasznego podrażnienia na policzku, był cały czerwony, piekł, a skóra stała się chropowata. Myślę, że mój błąd był w tym, że na policzkach skóra jest zbyt wrażliwa. Uczulenie już mi prawie zeszło i mam zamiar wrócić do maści, ale tylko na nos i brodę.
|
|
|
|
|
#66 |
|
Raczkowanie
|
jeśli masz tak bardzo ,otwarte pory" to wydaje mi się że powinnaś uzywac kosmetyków itp. zwężających pory a nie wręcz odwrotnie bo będzie widać jeszcze bardziej, może zapycha cie jakiś kosmetyk? sprawdź na necie czy twoje nie sa takie właśnie
|
|
|
|
|
#67 |
|
Przyczajenie
|
Żeby móc zwęzić pory trzeba je najpierw oczyścić
|
|
|
|
|
#68 |
|
Zadomowienie
|
Może spróbuj z peelingiem kawitacyjnym lub mikrodermabrazja, + maskę sciagajaca z glinki zielonej ?
|
|
|
|
|
#69 |
|
Przyczajenie
|
O tak, mikrodermabrazja wykonywana regularnie faktycznie mi kiedyś pomagała
|
|
|
|
|
#70 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: olejek pichtowy
Ja też uzywałam toniku z olejku pichtowego i nafty kosmetycznej. Niestety nie pomógł mi usunąć zaskórników z nosa-wręcz przeciwnie..Pojawiły się na nosie ropne krostki, których później nie mogłam się pozbyć:-(
|
|
|
|
|
#71 |
|
Przyczajenie
|
rozszerzone pory pod oczami
rozszerzone pory pod oczami to rzecz, która męczy mnie od dawna i kompletnie nie wiem, jak sobie pomóc. rozszerzone pory na nosie można złuszczyć, generalnie dużo łatwiej je zmniejszyć. co natomiast robić z tymi pod oczami ? peelingiem raczej ich nie potraktuję, skóra pod oczami jest przecież na to zbyt delikatna.
z góry dzięki za odpowiedzi
|
|
|
|
|
#72 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: rozszerzone pory pod oczami
dolaczam sie do pytania :p
|
|
|
|
|
#73 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: rozszerzone pory pod oczami
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#74 |
|
Przyczajenie
|
W jaki sposób pozamykać pory?
Witam,
Lat mam 21, płeć męska i borykam się z problemem załączonym na zdjęciu. Są to "dziury" na nosie, koło nosa i na środkowej części czoła. Sytuacja nie wygląda lepiej na plecach i zaczyna mi się wszystko przerzucać na klatkę piersiową. W porach tych siedzi ciągle jakiś syf, nie wiem czy dobrze robię wyciskając. Ale i tak same wyłażą jak się nie wyciśnie. W jaki sposób mogę się pozbyć tego syfu? Da się pozamykać te pory? Jakiś czas używałem elicine plus ( krem ze ślimaka ) lecz efektów żadnych ( możliwe że nie używałem tak jak powinienem ) Proszę o jakieś porady ![]() Zdjęcie
Edytowane przez okar19 Czas edycji: 2014-08-26 o 07:27 |
|
|
|
|
#75 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: W jaki sposób pozamykać pory?
Może domowe maseczki zwężające pory? Nie wiem czy działa, ale można spróbować nie zaszkodzi na pewno
![]() Wpisz w google 'domowe maseczki zamykające pory' i szukaj, na pewno coś znajdziesz. http://jejswiat.pl/6506,rozszerzone-...-nimi-poradzic http://jejswiat.pl/6029,maseczki-zwe...-pora-na-zmine |
|
|
|
|
#76 |
|
Raczkowanie
|
Jeśli masz cerę tłustą lub mieszaną to siłą rzeczy pory będą rozszerzone. Masz trądzik na twarzy, jakieś krostki czy coś? Napisałeś, że na plecach i dekolcie. Nie jestem dermatologiem, ale wygląda na zwykły trądzik młodzieńczy. Czasami rozszerzone pory są genetyczne- mamy genetycznie tłustą cerę--> wydziela się sebum-->rozszerzają się pory-->kurz i brud w nich osiadają i powstają zaskórniki- takie czarne kropeczki. Po pierwsze- NIE WYCISKAJ! To jeszcze pogorszy wszystko, rozsieje bakterie po twarzy i pouszkadzasz sobie skórę. Porów nie da się tak po prostu "pozamykać", wymaga to dobrej pielęgnacji i czasu, a nie zawsze to pomaga. Żyj z tym, możesz polepszyć stan swojej cery, ale jeśli to genetyczne to trzeba zaakceptować, niestety. To błędne koło. Też tak mam
Ale oprócz tego jeszcze mam trądzik zaskórnikowo-grudkowy. Tobie radziłabym dermatologa(jeśli masz trądzik, problemy). Ale jeśli nie masz czasu/pieniędzy/ochoty możesz coś zrobić na własną rękę. 1. Myj twarz rano i wieczorem (najlepiej płynem z apteki, takim antybakteryjnym, można czasem znaleźć fajne, tanie żele np. ten) 2. używasz kremu na dzień? Nie? to zacznij. Pielęgnacja i nawilżenie to podstawa. polecam ten jeśli nie używasz maści wysuszających jakichś, bo nie jest nawilżający. ten jest świetny na dzień, lekko nawilża i matuje. (Chociaż uważam, że jest dosyć drogi.) Na noc przydałby się jakiś treściwszy krem- np. https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...-punktowy.htmllub https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6...oc.html&next=1 noc to też czas na stosowanie kremów specjalistycznych- takich typowo od dermatologa, ale nie mogę ci doradzić bo oczywiście nie jestem dermatologiem ![]() Hmm, zauważyłam że prawie wszystko jest z ziaji, ale uważam że to świetna polska i tania firma, nigdy nie zawiodłam się na ich kosmetykach.
Edytowane przez VioletRose Czas edycji: 2014-08-27 o 19:45 |
|
|
|
|
#77 |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
na co dzień radzę Ci zamiast mydłem myć twarz i miejsca, gdzie występuje trądzik kosmetykiem specjalnie do skóry trądzikowej żelem lub pianką oraz stosować tonik ściągający pory. Jeśli ten trądzik mocno Ci dokucza radzę wybrać się do dermatologa po antybiotyk doustny jak i do stosowania na skórę, gdyż potem mogą Ci zostać nieładne plamy. Pozdrawiam i mam nadzieję, że coś pomogłam
|
|
#78 |
|
BAN stały
|
Dot.: Rozszerzone pory
Na rozszerzone pory i inne niedoskonałości mi najlepiej działa peeling. Skóra jest po nim wygładzona szybciej się regeneruje ogolnie jest w lepszej kondycji, a pory jak oczyszczone to wiadomo ze zwężone. Niestety domowe pilingi nie daja takiego efektu, dlugo na nich polegalam na sklepowych na robionych typu kawowy ale to nie jest ten sam efekt. Teraz jako ze już powoli robi się jesien zamierzam kontynuowac peelingi robione przez kosmetyczke, zwłaszcza migdalowy i Enerpeel PA jak będzie chłodniej. Będę je robic w Osteomed w Krakowie, kolezanka mówiła ze po kuracji u nich (miala rozne slady potradzikowe) jej buzia jest jak nowa.
|
|
|
|
|
#79 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dermatologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:36.

Ale oprócz tego jeszcze mam trądzik zaskórnikowo-grudkowy. Tobie radziłabym dermatologa(jeśli masz trądzik, problemy). Ale jeśli nie masz czasu/pieniędzy/ochoty możesz coś zrobić na własną rękę. 1. Myj twarz rano i wieczorem (najlepiej płynem z apteki, takim antybakteryjnym, można czasem znaleźć fajne, tanie żele np.