|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
Torby już pakujemy, wkrótce nasze dzieci tulić będziemy. Mamy maj-czerwiec. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
1 | 1,61% |
Mamuśki maj-czerwiec torby pakują, bo dzieci na świat powoli się szykują. |
2 | 3,23% |
Wiosenne promienie nas ogrzewają, mamy maj-czerwiec maluchy witają. |
1 | 1,61% |
Nasze dzieci dorastają i na świat się wydostają. |
0 | 0% |
Wszystkie świerszcze pięknie grają, bo mamy maj-czerwiec dzieci na świat wydają. |
0 | 0% |
Najpiękniejsza to melodia gdy głos dziecka słychać co dnia. |
0 | 0% |
Zbudynienie sięga zenitu, zamiast się pakować, my na forum pitu-pitu, mamy V-VI 2011 |
19 | 30,65% |
Babciu, Dziadku jestem w drodze! W maju - czerwcu sie urodzę! |
6 | 9,68% |
Nie wytrzymam ani chwili! Chcę urodzić moi mili! |
1 | 1,61% |
Czas upływa nam jak rzeka - wyjdźcie dzieci! Mama czeka. |
4 | 6,45% |
Osiem części już za nami w tej będziemy już matkami! Mamusie majowo-czerwcowe 2011 |
28 | 45,16% |
Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#61 |
Zadomowienie
|
Dot.: Czkawka, fikołek, trzy kopniaki - mamy majowo-czerwcowe i ich dzieciaki!
Mimbi się uśmiałam z tej torby
![]() Moją widać na zdjęciu, wyciągnęłam z szafki jej zawartość i tylko zostaje mądrze to upchać, chyba dam radę.
#62 |
Zadomowienie
|
Siaśku ależ ładne łóżeczko
![]() Moria - wózek ![]() ![]() ![]() To ja pobiłam rekord świata chyba!!! Zjadłam najpierw 4 truskawki, pomarańczo i winogrono, potem grochową i na koniec dwa ciastka a'la kremówka ![]() Jak bedzie słychać wielki wybuch to znaczy, że JA ![]() Kupiliśmy pustaki ![]()
![]() |
#63 | ||||||
Zakorzenienie
|
poszłam tylko uśpić Zosię a tu znowu milion postów
![]() zawsze na początku tak pędzicie ![]() Zośka usypiała pół godziny a dla mnie to wieczność była, bo Gabrycha położyła tyłek na mojej przeponie i dychać nie mogłam, do tego rękami bawiła się moim wypełnionym po brzegi pęcherzem i nogami uciskała żołądek co by przyspieszyć spalanie drugiego śniadania .. co oznacza oczywiście mega zgagę .... ![]() ![]() Cytat:
![]() co ze mnie za matka ![]() Cytat:
![]() no i pamiętam że też miałam kryzys ok 15 i niestety musiałam glebnąć na chociażby 15min, kładłam się na kanapie i włączałam Zosi bajki i ona siedziała obok mnie i trzymałam ją za rękę, dzieki temu jakoś dzień przeżywałam, dobrze, że to już minęło .... ja o przedszkolu jeszcze nie myślałam, tzn myślałam ale tak po cichu narazie, prywatnie dajesz czy nie ??? bo państwowo to raczej od 3 lat dopiero przyjmują ... no i Zocha jeszcze w pieluchach Cytat:
ale Zosia i Zuzia to przesada by była ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() to dziwne że z brzuchem nie chcą wynajmmować, ja w ciąży z Zosią też szukałam mieszkania i raczej się nie spotkałam z odmową ![]() no ale na wstępie zaznaczałam że będzie małe dziecko ... |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#64 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Saniu nie polecam tych majtek, bo są fizelinowe (z tego co udało mi się znalezc na necie) i nie przepuszczają powietrza. Oj dużo się o tym naczytałam i najlepsze są siatkowe ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#65 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Zaczynam się martwic moja wagą od poczatku ciąży mam tylko 3,5 kilo na plus, niby ja z tych większych kobit bo delikatnie przekroczylam 3 cyferki, brzuszek ciazowy widac, rosnie, rozstepw tyle mi sie porobilo, w obwodzie mam juz ok 130cm, a na wadze tak malutko
![]() |
#66 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja akurat podkłady kupuję, ale u mnie po pierwszym porodzie macica się konkretnie oczyszczała... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#67 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja ostatnie rajstopy na święta zakładałam i do dziś wspominam to jak koszmar, że Ty nadal dajesz radę to chylę czoła ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Biorę się, już mnie to nie ma ![]() No jasne! Moc buziaków od nas ![]()
![]() |
#68 |
Zadomowienie
|
Cześć gaduły
![]() ![]() ![]() Fatalny dzisiaj dzień...deszczowo,szaro, ble. Aż nic się nie chce. Ja spałam do 11...(wstyyyyyyyyyd), a nadal śpiąca jestem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#69 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#70 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() albo by Cie w ogole nie wpuścili bo "sprzedaż obnośna na terenie szpitala jest zabroniona" ![]() wrzuciłąm wam kilka przepisów do klubu ![]() wszystkie absolutnie godne polecenia i wszystkie absolutnie nie dietetyczne ![]()
![]() |
#71 |
Raczkowanie
|
My tez zaznaczamy ze niedlugo bedzie nas troje i że bardzo zalezy nam na mieszkaniu i du.pa. Nie wiem może myśla że jak dziecko to z mieszkania zrobi ruderę?? no nic lece dalej dzwonic
#72 |
Rozeznanie
|
Nadal nie mam weny do pisania, wiec tylko sie pokaze i przywitam w nowym wątku
![]() moria normalnie jestem zakochana w Twoim psiaku, mojemu bulikowi by sie przydala taka towarzyszka |
![]() ![]() |
![]() |
#73 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#74 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja mam zapęd na te truskawki (przez Was) ![]() ![]() A ja teraz wcinam kaszę mannę na mleku ![]() theXanthippe zazdroszczę trochę tej wagi... ja niestety tyję...wstyd mi trochę na każdej wizycie u ginki bo zawsze na plusie ze 2-3kg ![]() ![]() ![]()
![]() |
#75 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
i cukrzyca w rodzinie może predysponować do cukrzycy ciążowej Cytat:
a od podkładach to różnie bywa, zależy jakie kto ma odchody (bo to fachowo tak się nazywa ![]() ja kupie jakieś podkłady do szpitala a w domu jakieś mega podpachy i już ![]() Cytat:
![]() a ta komoda i szafa to z Ikei jest ??? bo my mamy takie pojedyncze szafy tylko białe i się zastanawiam czy komodę do tego też kupić, pojemna jest ???????? zmieściłaś ciuszki wszystkie ??? Czaro w łóżku -- bomba ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#76 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co to?? ![]() oprócz tego ze to moje nazwisko! ![]()
![]() |
#77 |
Zakorzenienie
|
Przekazałam pozdrowienia i buziaki ogólne od nas
![]() Listopadowa, dla mnie obojczyki są kluczowe, do oceny wystarczyłoby mi tylko ich zdjęcie, a Ty tu jeszcze wklejasz siebie, gdzie ciążowy jest tylko brzuszek ![]() ![]() Saniu, no to w takim razie czekam na moje rozstępy ![]() Siasiu, uroczy kącik! No i jaki Czaro się wydaje duży chłop, starszy poważny brat! ![]() Ewesko, dołączam do grona oczekujących na wieści, ile penisów masz w brzuchu ![]() ![]() Jednocześnie przykre, że Taverney nas, brzydko mówiąc, olała. Jednak trochę się niepokoimy. Nie ma z Nią kontaktu, ani Ona nie szuka z nami. Rozumiem, że ma pewnie ważniejsze sprawy... ale wystarczyłaby krótka info ![]() Aliczko, pustaki! Zazdroszczę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#78 |
Zakorzenienie
|
a wiecie co????????????
ja jutro zaczynam 8 miesiąc!!!!!!!!!!!!!!!!! ![]()
#79 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#80 |
Wtajemniczenie
|
mój Tż zaraz bedzie w domku jednak, i jak zje obiad przejdziemy sie do szpit. Madurowicza. Ciekawe...........
![]() |
#81 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#82 |
Zakorzenienie
|
ja zobaczyłam tą wielką 8 to pomyślałam że doskonale nas opisuje aktualnie (widok z góry)
takie dwie piłeczki złączone razem ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#83 |
Zakorzenienie
|
włączcie sobie tvn style jest program trroche zdrowia
odechce wam sie lodów do końca zycia ![]()
![]() |
#84 |
Zadomowienie
|
http://allegro.pl/k-sterntaler-magic...499755989.html
fajne te okrycia ![]()
![]() |
#85 |
Raczkowanie
|
daisy ja, jak zwykle od wielkiego dzwonu głos zabieram, ale teraz w temacie cukrowym coś powiem
![]() Pod koniec lutego miałam krzywą cukrową po obciążeniu 75g gluzkozy robioną glukometrem i wynik wyszedł 72 na czczo i 153 po 2h, więc wizyta u gina i skierowanie do diabetologa. W zeszły wtorek wizyta u diabetologa i glukometr do domciu, nakazane normy to 90 na czczo i max 120 po 1h od posiłku. W środę krzywa z żyły, ale przez tydzień mam się kuć, bez względu na wyniki krzywej. No to się kułam, chociaż krzywa wyszła prawidłowa 69 / 118 ![]() I tu zonk, bo jednak przez ten tydzień 3 razy wyszedł mi cukier 125, 126 i 140 ![]() Dzwoniłam do diabetologa i mówię, że krzywa prawidłowa, ale niestety 3 razy powyżej normy, a ta diabetolog do mnie, że niestety trzeba leczenie wdrożyć, ja pytam, czy dietę, a ona że nie, że o diecie to mogłybyśmy sobie przez telefon pogadać, a tu trzeba drastycznych środków, bo jestem nieodpowiedzialna i nie dbam o dziecko. Ja z pokorą mówię, że przyjdę na wizytę (miałam być wczoraj, ale tak mnie podwozie ciągnie, że nie dałam rady nawet córki do szkoły odwieźć, nie mówiąc o siedzeniu w poczekalnii). Zaryzykowałam i pojadę we wtorek, ale zauważyłam, że te 3 razy, co cukier był wyższy to było po śniadaniach, na któe zjadłam albo bułkę z dżemem (było 125 i 126), albo płatki śniadaniowe z mlekiem (140). Ja odstawiłam te słodkości to miałam od wtorku max 108. Poza tym, na innym forum laseczka mi odpisała, że ona już dłuższy czas kontroluje poziom cukru i o insulinie mówi się w jej przychodni dopiero jak przez dłuższy czas utrzymuje się na poziomie powyżej 180, więc i Ciebie i mnie niepotrzebnie straszą. A jeszcze zapytałam mojej diabetolog, że gdyby krzywa od razu była u mnie pobrana z żyły, a nie glukometrem i wynik byłby dobry, czyli te 69/118 to nawet bym do niej nie trafiłą, a ta do mnie, ze bzdury opowiadam, że szkodze dziecku na własne życzenie. W sumie to mi nawet na to pytanie nie odpowiedziała ![]()
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Kiara76 Czas edycji: 2011-03-17 o 13:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#86 | |
Moderatoreska
|
Cytat:
![]() ![]() Tak Tav pisała że idzie do szpitala, wstępnie na 3 tygodnie albo i dłużej, nie mam do niej numeru więc nie ma jak się z nią skontaktować, na forum też sie nie logowała od napisania tej wiadomości pod koniec lutego. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#87 | |
Zakorzenienie
|
Ale durna jestem ! siedziałam cały czas na starym wątku
![]() nie zauwazyłam, ze juz jest nowy i dziwiłam sie co sie stało, ze od 12,35 do 14 nikt NIC nie napisał... Zbudynienie ![]() moria44; ale fajny kolor ! A ta torba tez była w komplecie ?? super !! Jeżeli ona jest od xlandera to ja chyba do szpitala bym taka chciała. Wysle ojca do nich, niech sie spyta czy mozna ją kupic osobno. Baaardzo mi sie podoba ![]() Modelka....... nastrojona melancholijnie i romantycznie - adekwatnie do pogody za oknem chyba ![]() nie masz ochoty jej powozić ?? principessina; ![]() ![]() ![]() Ollliwka; witamy u nas ![]() ![]() ![]() ![]() Renessme oj tam, wcale mnie to nie dziwi ![]() ![]() ![]() ![]() mimbi; hahaha ale Ty zartujesz z tą torba, nie? ![]() ![]() Cytat:
listopadowa, własnie juz mi andziot powiedziała o tych normach.. ten moj pan dr z lekka przegiął. W necie też wszędzie piszą, że 120-140. Urwał sie chyba z choinki! To ja sie nie dam insulinie ![]() Grazin !! To trza to opić ![]() ![]() Siasiek ![]() ![]() ![]() Nie chce spać w łózeczku ? ![]() a dziś w pracy nie mam co zjeśc ![]() ![]() ![]()
![]() |
#88 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() wiadomo ze im dluzej sie pali tym gorzej rzucic lub latwiej wrocic do tego, najlepiej by bylo nigdy nie poznac co to znaczy ![]() chory nałóg i dużo kosztuje. Kiedyś była moda na palenie, dzisiaj jest moda na niepalenie ![]() bede sie starac bo tego chce!!! dobra uciekam myszki bo Tzcik zaraz bedzie, a mnie juz tylek od lapka boli....aaaaa siasiek fajowe łozeczko ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#89 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#90 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() daisy gratuluję spostrzegwaczości:P hihihi
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:35.