Osiem części już za nami w tej będziemy mamusiami! Mamy majowo-czerwcowe 2011! - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Tu na pewno nam się uda, nie zrobimy z siebie czuba! 12 19,35%
Tu nas boli, tam nas gniecie już chcę Ciebie dzidziusiu na świecie 2 3,23%
Czarne włoski? Łysa głowa? Pełna sala porodowa. 0 0%
Kwiecień plecień, bo przeplata - ta w dwupaku, ta - dzieciata. 27 43,55%
Już minęła połowa miesiąca, a my jeszcze nie mamy żadnego brzdąca 0 0%
Atmosfera jest gorąca, każda chce mieć już swego brzdąca. 3 4,84%
Tutaj ciągnie, a tam boli - rozpakowujemy się powoli. 3 4,84%
Pierwszy dzidziuś już jest z nami, niedługo wszystkie będziemy matkami. 1 1,61%
Torby pakujemy, ścielimy łóżeczko-jeszcze chwila synku... moment córeczko... 14 22,58%
Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-04-03, 15:28   #61
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy
Dot.: Osiem części już za nami w tej będziemy mamusiami! Mamy majowo-czerwcowe 2011!

Paulis, masz taką kolezanke na FB.. Twoja imienniczke. P.B. czy możesz jej spytac czym ma włoski ufarbowane ?? Jestem choora na taki kolor moze zanim wróce do mojego blondu po drodze na wiosne (jeszcze przed porodem) strzelę sobie taki kolorek jak ma ona.. Piekny ten kolor
Oczywiscie, jesli to dla Ciebie nie problem spytac - bo nie wiem na ile sie znacie
Agusia, jakby cokolwiek sie działo pamietaj nas powiadomić
Gusia, no niektorzy fałszują az uszy wiedna, ale niektorzy naprawde tak spiewają, ze az mam gęsia skórke

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-03, 15:57   #62
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Dot.: Osiem części już za nami w tej będziemy mamusiami! Mamy majowo-czerwcowe 2011!

I my z Alusią meldujemy się na nowym wątku , nadajemy z ogródeczka, z leżaczka Cuuudna dzisiaj pogoda...od 13 wygrzewamy się z niunią na słoneczku, kiełbaski z grilla zjedzone, na deser lody i jeszcze tak poleżymy sobie do wieczorka
Aga oby synuś wracał szybciutko do zdrowia aaaa i ja dzisiaj mam 34tydz5dz czyli tak jak ty urodziłaś synusia
Gusia trzymam kciuki za wizytę i za ujawnienie mieszkańca brzuszka
Dziękujemy za wszystkie komplementy dla Alicjowego mieszkanka

Aaaa i przypomniało mi się - dziewczyny nastawione na Drewex - poczytajcie opinie na necie - bo jak ja szukałam jeszcze w tamtym roku - to Drewex miał gorsze opinie od Klupsia a łóżeczka są prawie identyczne

Mimbi, Dorkabl nadal zaciskam kciukaski
Aga ma rację po fenoterolu (lek na podtrzymanie - likwidujacy skurcze) dzieciaczki w brzuszku mają często podwyższone tętna, zresztą mamusie też
Dziewczonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-03, 16:00   #63
Paulizia
Wtajemniczenie

Witam po zakupach
Ale sobie spacerek walnelam Malemu nic nie kupilam. Rozsadek zwyciezyl, bo juz mam mnostwo rzeczy dla niego i jeszcze czekam na paczke przez eBaya... wole zostac z tym co mam w razie co po porodzie dokupic co brakuje

Kupilam sobie wkladki laktacyjne TT, bo byly w fajnej promocji i krem do twarzy La Roche-Posay Hydreane Riche. Zaraz bede okupowac KWC w poszukiwaniu recenzji

Matall, Aga_pe dzieki za info... ja tez uwazam, ze na chwile to ok, ale czasem mam wrazenie, ze te dzieci gondol nie maja ostatnio widzialam nawet takiego wyrosnietego malucha w foteliku Maxi Cosi w wozku Quinny buzz 3... az mi go zal bylo, bo ewidentnie ten fotelik, byl juz malawy na niego
Poza tym mam zboczenie spogladania na wozki i jeszcze ani razu nie widzialam na ulicy wozka Quinny buzz z gondola. Zawsze tylko z fotelikiem... tak jakby ludziom wydawal sie zbedny zakup gondoli skoro jest fotelik w zestawie no chyba, ze Ci ludzie nie chodza na spacery ze swoimi maluchami tylko do sklepu na zakupy i cos zalatwic
Ja jako niezmotoryzowana mama bez prawka stawiam na gondole. Fotelik tylko jak z mezem na chwile gdzies, do kogos czy do sklepu

Daisy wyslalam wiadomosc do tej mojej kumpeli takze jak tylko odpisze to dam Ci znac co to za kolor

Chyba zamowie sobie pizze dzisaj hawajska
Stary 2011-04-03, 16:37   #64
Marina1
Zakorzenienie

.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-03, 17:01   #65
gusiagatko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Paulizia Pokaż wiadomość
Lolka i Gusia za jutrzejsze Wasze wizytki!!!!

Cytat:
Napisane przez Dziewczonka Pokaż wiadomość
Gusia trzymam kciuki za wizytę i za ujawnienie mieszkańca brzuszka

To pięknie dzisiaj spędzasz dzionek, po cichu zazdroszczę. U mnie dzisiaj leje od samego rana.

06.07.2011
06:06
gusiagatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-03, 17:10   #66
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Dziewczonko i Paulisiu: dziekuję
Dziewczonka, jak samopoczucie? Musisz leżec czy możesz chodzic ?? Wszystko u Was oki ?
Paulizia, zamawiaj Bede Ci zazdrościc Smacznego
Gusia to do kitu pogoda ale jutro na pewno zaświeci Ci słonko.... po wizycie u ginka

Twój pierwszy krzyk...

Stary 2011-04-03, 17:27   #67
Lolka1212
Zadomowienie

Aga_Pe fura jak sie patrzy

Paulizia u mnie jak nic nie było, tak nagle prawie wszystko jest a jak jeszcze fizycznie nie ma, to zamówione, więc jestem spokojna..

U mnie to najgorzej było z wyborem i decyzją, niekoniecznie z samym kupnem.. W tym tygodniu zamawiam jeszcze ostatnie rzeczy i myślę, że z całością "zamknę się" przed 15 kwietnia..
To taka moja data na skompletowanie wszytskiego, bo później jedziemy do rodziców na święta.. a póżniej to już maj będzie i tylko miesiąc do wielkiego dnia!
A tak mi się wydaje, że miesiąc prze porodem to już musi być wszystko gotowe

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-04-03, 17:35   #68
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość
Dziewczonko i Paulisiu: dziekuję
Dziewczonka, jak samopoczucie? Musisz leżec czy możesz chodzic ?? Wszystko u Was oki ?
Dorotko jak na razie jest ok, brzuch stawia się rzadko, częściej mam bóle jak na @, ale wydaje mi się że źle nie ma Jak wychodziłam ze szpitala powiedzieli mi, że mam dużo leżec i odpoczywac, ale nie wspominali, żeby leżec plackiem, więc na troszkę sobie pozwalam
W sumie jeszcze tylko 2 tygodnie i 1 dzień i ciąża będzie donoszona (skończony 37 tydzień), więc mam nadzieję, że dam radę
Stary 2011-04-03, 17:38   #69
Lolka1212
Zadomowienie

Dziewczynki, a orientujecie się może czym róznią się te smoczi i które najlepsze

wszystkie Tommee Tippee, ale różne rodzaje :

http://allegro.pl/smoczek-uspok-tomm...521074110.html

http://allegro.pl/smoczek-uspok-tomm...526786192.html

http://allegro.pl/smoczek-uspok-tomm...536796287.html

---------- Dopisano o 18:38 ---------- Poprzedni post napisano o 18:36 ----------

Cytat:
Dorotko jak na razie jest ok, brzuch stawia się rzadko, częściej mam bóle jak na @, ale wydaje mi się że źle nie ma Jak wychodziłam ze szpitala powiedzieli mi, że mam dużo leżec i odpoczywac, ale nie wspominali, żeby leżec plackiem, więc na troszkę sobie pozwalam
W sumie jeszcze tylko 2 tygodnie i 1 dzień i ciąża będzie donoszona (skończony 37 tydzień), więc mam nadzieję, że dam radę

Dziewczonka na pewno dasz radę! Już tyle przeszłaś, tyle za tobą, że teraz z pewnością już tylko dobrze będzie
Stary 2011-04-03, 17:45   #70
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lolka1212 Pokaż wiadomość
Dziewczynki, a orientujecie się może czym róznią się te smoczi i które najlepsze

Dziewczonka na pewno dasz radę! Już tyle przeszłaś, tyle za tobą, że teraz z pewnością już tylko dobrze będzie

Loluś z tymi smoczkami z Tommee to ja też nie wiem o co chodzi ?? Dla mnie to one niczym się nie różnią, nawet mam katalog w domu i tam też to nie jest opisane - ja kupiłam te dwa AIR (różowe )
Stary 2011-04-03, 17:53   #71
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Cytat:

My kupiliśmy ten pierwszy zestaw ( notabene u tego właśnie sprzedawcy ). Braliśmy pod uwagę opinie mojego brata, który ma 7 miesięczną córkę. I używają właśnie tylko tych smoczków. Inne ponoć Zuzia wypluwała
anulinka2009 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-04-03, 17:55   #72
Lolka1212
Zadomowienie

Cytat:

Loluś z tymi smoczkami z Tommee to ja też nie wiem o co chodzi ?? Dla mnie to one niczym się nie różnią, nawet mam katalog w domu i tam też to nie jest opisane - ja kupiłam te dwa AIR (różowe )
Mam to samo spostrzeżenie.. Googlue te AIR, SOFT i PURE i jakoś różnic w opisach nie mogę się dopatrzeć dziwne..
Stary 2011-04-03, 17:57   #73
Paulizia
Wtajemniczenie

Dziewczyny mam jakis dziwne bole/ klucia w pochwie... taki niewygodny bol, ze ani chodzic ani siedziec ani lezec... do tego caly czas mi sie do toalety na dwojeczke chce... to normalne?
Maly sie rusza normalnie, ale mam wrazenie, ze zaraz wypadnie

Stary 2011-04-03, 18:00   #74
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Cytat:
Dziewczyny mam jakis dziwne bole/ klucia w pochwie... taki niewygodny bol, ze ani chodzic ani siedziec ani lezec... do tego caly czas mi sie do toalety na dwojeczke chce... to normalne?

Też tak miewam. Myślę, że to te skurcze przepowiadające.
Czasami mam wrażenie, że noga Pepe wyjdzie mi bronchildą
anulinka2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-03, 18:07   #75
anula_81
Zakorzenienie

hej kochane!

ja dzis leniuchowalam, ale i tak udalo mi sie zrobic kilka pozytecznych rzeczy
zrobilismy z TZtem UWAGA kopytka) usmialismy sie jak dzieci, byla bitwa na make, bylo bosko, szkoda mi bylo tylko TZta ze musial potem sprzatac biedny
wydalismy rower treningowy, ktory zalegal w garderobie, czesc zimowych rzeczy juz wyniesiona i teraz jedlismy pyszne gofry z truskawami i smietana(nie bijcie) i leze dalej

lolciu kup inny bujaczek, nie przejmuj sie czy pasuje do wystroju, przede wszystkim bedziesz go uzywac nie tylko w jednym meijscu, poza tym kieruj sie tym, zeby byl uzyteczny, ladny i dzidzia, zeby byla zadowolona

matall, paulizia u nas tylko w fotelikach to widzialam dzieciaczki w centrach handlowych i penwie ja tez wteyd bede uzywac fotelika, jak bedziemy wyskakiwac autkiem na zakupy, a tak to gondolka, podobnie rzecz ma sie z nosidelkiem.

paulizia ja tez nie wiem czy mam wszystko, wydaje mi sie z etak(do porodu niecale 5 tyg!!!aaaaaaaaaaaa) ale ciagle cos mi sie przypomina, plus moja torba do szpitala wydaje sie jakas mala i malo w niej rzeczy kurcze,..
i co mialas pizze hawajska na obiadek??

aga pe fajny wozeczek i kolor bardzo ladny.

eweska 2 tygodnie?!?!!? jejjjuuuu , mnie przeraza moje 5, ale teoretycznie lekarze kracza ze urodze wczesniej, brzuch mam juz bardzo nisko, niestety nie zwalnia mnie to od conocnej zgagi
dziewczonka witaj w nowym watku! fajnie ze masz taka piekna pogode i co najwazniejsze czujesz sie dobrze co do boli jak na @ ja mam codziennie po kilka razy dziennie, czasem mocniejsze, czasem slabsze, ale wydaje mi sie to normalne, poki nie boli baaardzo to chyba nie panikuje

lolus u mnie gotowe wszystko, albo prawie wszystko 5 tyg przed terminem, ale strasza ze moze byc wczesniej porod wiec sie wzielam w garsc

daisyyy ehh te sezony zuzlowe w czestochowie, to byly czasy, Osumek, Ulamek, cale liceum sie w nich kochalo hihih

agus a jestes pewna, z eto ten czop ci odchodzi?
BUZIALE DLA MIMBI I DORKI**

ide cos poogladac

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-04-03, 18:07   #76
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anulinka2009 Pokaż wiadomość
Też tak miewam. Myślę, że to te skurcze przepowiadające.
Czasami mam wrażenie, że noga Pepe wyjdzie mi bronchildą
To nie skurcze, takie kłucie jest od nacisku dziecka na szyjkę macicy i pęcherz czasami niestety tez odbyt - wydaje mi się normalne tylko, że ja mam tylko jak chodze, jak się położę po chwili przechodzi
Stary 2011-04-03, 18:08   #77
anula_81
Zakorzenienie

Cytat:

a tez tak mam, szczegolnie po pracy, gdzie duzo siedze, pozniej ciezko mi dojsc do metra , tak mnie kluje i parcie mam i na jedyneczke i na dwojeczke

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-03, 18:08   #78
Lolka1212
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anulinka2009 Pokaż wiadomość
My kupiliśmy ten pierwszy zestaw ( notabene u tego właśnie sprzedawcy ). Braliśmy pod uwagę opinie mojego brata, który ma 7 miesięczną córkę. I używają właśnie tylko tych smoczków. Inne ponoć Zuzia wypluwała
Dzięki Anulinka

Cytat:

Paulizia ja też tak mam.. chociaż u mnie to raczej nie ból, ale prędzej tai ucisk.. i nie występuje cały czas, tylko od czasu do czasu.. a najczęściej jak leżę, a potem wstanę, to wtedy czuję najwięcej.

Jutro mam ginka, więc zobaczymy co mi na to powie i czy coś poradzi
Stary 2011-04-03, 18:30   #79
dorkabl
Zadomowienie

ja sie wtedy czuje tak jak by mi mały grzebał raczkami w muszelce
dorkabl jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-04-03, 18:38   #80
ania2631
Wtajemniczenie

Dzień dobry wieczór.
Meldujemy się z Alicją całe i zdrowe..Kurcze miał być dziś taki piękny dzień na spacerowanie nad Renem i deszczyk zaczął padać wręcz lać i wróciliśmy do domku i tyle z dzisiejszego dnia.
Dziewczonka,Grazin-brzuszki piękne
Lolka,Gusia za jutrzejsze wizyty
Też mam jutro wizytę.
Stary 2011-04-03, 18:40   #81
gusiagatko
Zakorzenienie

Cytat:
Gusia to do kitu pogoda ale jutro na pewno zaświeci Ci słonko.... po wizycie u ginka
Ty to potrafisz humor poprawić
Ale są też i plusy tej pogody, siedziałam cały dzień w domku i tym sposobem nadrobiłam zaległe prasowanie

Cytat:

Nawet nie wiesz jak miło jest słyszeć, że u Ciebie lepiej

ania2631 dziękuję i oczywiście kciuki za Twoją wizytę

06.07.2011
06:06

Edytowane przez gusiagatko
Czas edycji: 2011-04-03 o 18:42
gusiagatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-03, 18:54   #82
matallewar
Zakorzenienie

Już po obiadku i słodkim leniuchowaniu u mamy

Byłyśmy na spacerze z psem rodziców - ale się wymęczyłam. Będę spać jak zabita

Przekazuję info od mimbi:
Obawiam sie jednak,ze mnie jutro nie wypisza,bo dalej mam dostawac zastrzyki. Tetno sie unormowalo,ale ja po lekach jestem nieprzytomna,dzis na dobre obudzilam sie po 15. (...) melduje,ze nie mam w planie rozpakowac sie jako pierwsza.m.

I chyba zaraz idę spać, tylko jeszcze zadzwonię do tż pogadać...

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-03, 19:12   #83
dorkabl
Zadomowienie

tak patrzac na siebie to moze i lepiej ze dziewczyna zostanie troszke dłuzej w szpitalu, w razie czego ma dzwoneczek i siostra przybiega a w domu to za nim karetka przyjedzie...
bedzie dobrze
dorkabl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-03, 19:22   #84
eweska
Moderatoreska

Jej, ale się wynudziłam dzisiaj, jak zwykle w niedzielę, nie cierpię tego dnia tygodnia :/
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-03, 19:28   #85
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
Aga oby synuś wracał szybciutko do zdrowia aaaa i ja dzisiaj mam 34tydz5dz czyli tak jak ty urodziłaś synusia
dziewczonka buziaczek dla ciebie wiesz, dla mnie to tak magiczny dzien jak apokalipsa trzymaj sie kochana,

Cytat:
Paulis, masz taką kolezanke na FB.. Twoja imienniczke. P.B. czy możesz jej spytac czym ma włoski ufarbowane ?? Jestem choora na taki kolor moze zanim wróce do mojego blondu po drodze na wiosne (jeszcze przed porodem) strzelę sobie taki kolorek jak ma ona.. Piekny ten kolor
Oczywiscie, jesli to dla Ciebie nie problem spytac - bo nie wiem na ile sie znacie
daisus ale sie nasmialam, co kobieta niezrobi dla urody

Cytat:
Witam po zakupach
Ale sobie spacerek walnelam Malemu nic nie kupilam. Rozsadek zwyciezyl, bo juz mam mnostwo rzeczy dla niego i jeszcze czekam na paczke przez eBaya... wole zostac z tym co mam w razie co po porodzie dokupic co brakuje

Kupilam sobie wkladki laktacyjne TT, bo byly w fajnej promocji i krem do twarzy La Roche-Posay Hydreane Riche. Zaraz bede okupowac KWC w poszukiwaniu recenzji

Matall, Aga_pe dzieki za info... ja tez uwazam, ze na chwile to ok, ale czasem mam wrazenie, ze te dzieci gondol nie maja ostatnio widzialam nawet takiego wyrosnietego malucha w foteliku Maxi Cosi w wozku Quinny buzz 3... az mi go zal bylo, bo ewidentnie ten fotelik, byl juz malawy na niego
Poza tym mam zboczenie spogladania na wozki i jeszcze ani razu nie widzialam na ulicy wozka Quinny buzz z gondola. Zawsze tylko z fotelikiem... tak jakby ludziom wydawal sie zbedny zakup gondoli skoro jest fotelik w zestawie no chyba, ze Ci ludzie nie chodza na spacery ze swoimi maluchami tylko do sklepu na zakupy i cos zalatwic
Ja jako niezmotoryzowana mama bez prawka stawiam na gondole. Fotelik tylko jak z mezem na chwile gdzies, do kogos czy do sklepu

Daisy wyslalam wiadomosc do tej mojej kumpeli takze jak tylko odpisze to dam Ci znac co to za kolor

Chyba zamowie sobie pizze dzisaj hawajska
kochana ale tez warto zwrocic uwage ze oni na spacerki to wlasnie do centrum handlowego wala, albo na zarcie
tez nigdy nie umialam zakumac o co kaman z fotelikami. moja sasiadka gondoli nie miala. za to w okolicy mialam tylko ja i moja kumpela-polka ofc

Cytat:

---------- Dopisano o 18:38 ---------- Poprzedni post napisano o 18:36 ----------

nie mam pojecia czym, jakies 3 rozne serie, ja kupilam te z air, ale z tt smoczkami jest tak, ze jak chcesz dokupic lancuszek zeby dzidzi nie spadl smoczek na ziemie to kosztuje ponad 20pln i w dodatku niezle sie musialam naszukac i mial wowczas 1 sprzedawca z allegro, a w sklepach stacjonarnyuch NIKT.

Cytat:
Cytat:
To nie skurcze, takie kłucie jest od nacisku dziecka na szyjkę macicy i pęcherz czasami niestety tez odbyt - wydaje mi się normalne tylko, że ja mam tylko jak chodze, jak się położę po chwili przechodzi
Cytat:
Napisane przez dorkabl Pokaż wiadomość
ja sie wtedy czuje tak jak by mi mały grzebał raczkami w muszelce

jak ja sie ciesze ze was mam, ja tak mam w ostatnim czasie codzien, i kazdego dnia coraz wiecej czasu to odczuwam
jak dobrze wiedzeic ze ktos czuje to samo co ja

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Już po obiadku i słodkim leniuchowaniu u mamy

Byłyśmy na spacerze z psem rodziców - ale się wymęczyłam. Będę spać jak zabita

Przekazuję info od mimbi:
Obawiam sie jednak,ze mnie jutro nie wypisza,bo dalej mam dostawac zastrzyki. Tetno sie unormowalo,ale ja po lekach jestem nieprzytomna,dzis na dobre obudzilam sie po 15. (...) melduje,ze nie mam w planie rozpakowac sie jako pierwsza.m.

I chyba zaraz idę spać, tylko jeszcze zadzwonię do tż pogadać...

hmm no wlasnie pytalam mimbi ile dni dostaje te zastrzyki bo mi chcieli chyba z 14 dni podawac. nie no, mam nadzieje ze sie nie rozpakuje jeszcze. trzymam kciukasy za jej dwupak

---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ----------

alez jestem niekulturalna

oczywiscie dziekuje za wszystkie komplementy dot. furki

Cytat:
Napisane przez eweska Pokaż wiadomość
Jej, ale się wynudziłam dzisiaj, jak zwykle w niedzielę, nie cierpię tego dnia tygodnia :/

gdyby nie to ze moge jechac do rodzicow, to w 3 niedziele na 4 w miesiacu mialabym stan depresyjny
agnieszka_pe25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-03, 19:30   #86
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry

Witam się w nowym wątku

Dziękuję dziewczyny za miłe komentarze

A wiecie co ja dzisiaj sobie uświadomiłam, że za dwa tygodnie mogę rodzić.
Jak będę miała ustaloną cc na dwa tygodnie przed terminem czyli tak jak pisałam po 18 to zostały tylko dwa tygodnie, normalnie w szoku jestem, a do terminu został mi równiutki miesiąc, równie 4 tygodnie.
nie dociera to nawet do mnie że już tak mało czasu zostało.

Aga wiesz co ja też mam takie białe, geste jakby upławy, pojawiły się ze trzy dni temu, ale u mnie to chyba nie jest czop, choc nie mam pojęcia, bo nawet nie wiem jak taki czop powinien wyglądać :P
Coś czuję że na tym watku posypią się pierwsze mamuśki.
tylko one nie sa biale
mam dokladnie tak jak w tym opisie
ttylko bez krwi

Około 1-2 tygodnie przed porodem szyjka macicy zaczyna przygotowywać się do porodu. Pod wpływem jej skracania i rozwierania czop śluzowy wypada. Obserwuje się wówczas śluzową, bezzapachową, wydzielinę pochwową. Jest ona najczęściej podbarwiona krwią, dochodzi bowiem do rozerwania drobnych naczyń krwionośnych szyjki macicy, która w ostatnich tygodniach przed porodem jest znacznie bardziej rozpulchniona i przekrwiona.Czop śluzowy jest śliski, elastyczny, bardziej gęsty niż surowe białko jaja kurzego, może być bezbarwny lub żółtawy. Zdarza się, że odpada równocześnie z odpłynięciem wód płodowych. Wody mogą wyciekać w sposób gwałtowny lub powolny. Ważne jest, aby umieć odróżnić czop śluzowy od wód płodowych (jeżeli wody zaczynają odchodzić, należy zgłosić się do szpitala, nawet jeśli nie ma innych objawów zbliżającego się porodu). Wody płodowe są konsystencji zwykłej wody, najczęściej bezbarwne i czyste. Jeżeli kolor wód płodowych jest zielonkawy, zawiadom o tym położną. Jest to objaw zwiastujący rychły poród.
Cytat:
Agusia, jakby cokolwiek sie działo pamietaj nas powiadomić
Gusia, no niektorzy fałszują az uszy wiedna, ale niektorzy naprawde tak spiewają, ze az mam gęsia skórke

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość
hej kochane!

ja dzis leniuchowalam, ale i tak udalo mi sie zrobic kilka pozytecznych rzeczy
zrobilismy z TZtem UWAGA kopytka) usmialismy sie jak dzieci, byla bitwa na make, bylo bosko, szkoda mi bylo tylko TZta ze musial potem sprzatac biedny
wydalismy rower treningowy, ktory zalegal w garderobie, czesc zimowych rzeczy juz wyniesiona i teraz jedlismy pyszne gofry z truskawami i smietana(nie bijcie) i leze dalej

lolciu kup inny bujaczek, nie przejmuj sie czy pasuje do wystroju, przede wszystkim bedziesz go uzywac nie tylko w jednym meijscu, poza tym kieruj sie tym, zeby byl uzyteczny, ladny i dzidzia, zeby byla zadowolona

matall, paulizia u nas tylko w fotelikach to widzialam dzieciaczki w centrach handlowych i penwie ja tez wteyd bede uzywac fotelika, jak bedziemy wyskakiwac autkiem na zakupy, a tak to gondolka, podobnie rzecz ma sie z nosidelkiem.

paulizia ja tez nie wiem czy mam wszystko, wydaje mi sie z etak(do porodu niecale 5 tyg!!!aaaaaaaaaaaa) ale ciagle cos mi sie przypomina, plus moja torba do szpitala wydaje sie jakas mala i malo w niej rzeczy kurcze,..
i co mialas pizze hawajska na obiadek??

aga pe fajny wozeczek i kolor bardzo ladny.

eweska 2 tygodnie?!?!!? jejjjuuuu , mnie przeraza moje 5, ale teoretycznie lekarze kracza ze urodze wczesniej, brzuch mam juz bardzo nisko, niestety nie zwalnia mnie to od conocnej zgagi
dziewczonka witaj w nowym watku! fajnie ze masz taka piekna pogode i co najwazniejsze czujesz sie dobrze co do boli jak na @ ja mam codziennie po kilka razy dziennie, czasem mocniejsze, czasem slabsze, ale wydaje mi sie to normalne, poki nie boli baaardzo to chyba nie panikuje

lolus u mnie gotowe wszystko, albo prawie wszystko 5 tyg przed terminem, ale strasza ze moze byc wczesniej porod wiec sie wzielam w garsc

daisyyy ehh te sezony zuzlowe w czestochowie, to byly czasy, Osumek, Ulamek, cale liceum sie w nich kochalo hihih

agus a jestes pewna, z eto ten czop ci odchodzi?
BUZIALE DLA MIMBI I DORKI**

ide cos poogladac
tak jestem pewna, na 90%

po grillu
odnosze wrazenie jakby mi za chwile brzuch mial odpasc tak ciagnie w dol
wczoraj i dzis mam taki ogromny apetyt ze sie zastanawiam skad ja mam tyle miejsa

rodzina tz przyjechala
szwagier daje 3 dni
reszta tydzien
za tydzien juz bedzie 38
ja nie wiem, w srode mam wizyte sama jestem ciekawa..
ale naprawde cos czuje, ze to za chwile..gluie dziwne uczucie..

mowia tez, ze przed koncem sie ma syndrom wicia gniazda
ja wczoraj takiego powera dostalam, ze wysprzatalam cale swoje pietro masakra nie wiem co mnie ogarnelo..
Stary 2011-04-03, 19:34   #87
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Dziewczonka; wazne, ze wszystko jest oki! Jednak ten pobyt w szpitalu z perspektywy czasu wyszedł Ci .. upsss WAM na dobre
Jestem pewna, ze dokładnie tak samo będzie z Dorką i Mimbi

Paulizia; i ja przyłączam sie do tych, które czasem czują kłucia Wprawdzie na dwójeczkę jeszcze parcia z tego powodu nie miałam, jedynie na jedynkę ale to pewnie kwestia ułożenia dzidzi.

Agnieszka, bo mi sie bardzo taki kolorek jak ma kolezanka Pauli podoba, tylko nie umiałabym wytłumaczyć fryzjerowi o co kaman.. bo raz już próbowałam i nic mi z tego nie wyszło

Lolus, ja też kupowałam smoczki TT, normalnie w galerii i wziełam takie, które niby sprzyjają dobremu zgryzowi... jednakże może uda się ich nie stosowac ?
Dzis Lolus, uswiadomiła mi Dorka, że u mnie leci 30 tydzień !! Wiec u Ciebie 31... (A Ty liczysz sobie, ze 32? ) Ja dotąd myslalam, że jestem w 31 tc

anulka, to miałysmy tych samych idolów.. jednakże z uwagi na typ urody znacznie bliżej mi było do Osy... bo blondyn, niebieskie oczy mój typ faceta i mówię to JA, żona bruneta

Twój pierwszy krzyk...

Edytowane przez ddaaiissyy
Czas edycji: 2011-04-03 o 19:35

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-04-03, 19:45   #88
spice1985
Zadomowienie

Hej. Witam w nowym wątku. 9 część...o kurczeTeż myślę że w tym wątku mamuśki się już posypią. Mnie dzisiaj też brały skurcze, że nie wiedziałam co się dzieje od rana, ale to dopiero 35 tc,więc niech córcia jeszcze poczeka. Byliśmy oglądać szpital w którym chcemy rodzić i bardzo pozytywnie, położna która nas oprowadzała przesympatyczna, wszystko nam tłumaczyła,pokazywała. Łóżka porodowe są nowe,takie jakby jajowate, na pilota, sale poporodowe dość przyjemne. Jestem jak najbardziej na tak, choć od początku byłam nastawiona na ten szpital, zwł że mój lekarz tam pracuje. Jakoś mnie spokojem natchnęła ta wizyta i teraz tylko czekam

Fajnie że z A lepiej. Wizazowe kciuki podziałały Ja też dzisiaj jakaś nieprzytomna...spałam prawie 3 h po południu Chyba to pierwsze wiosenne słońce i mega temperatura podziałały.

Agus, co tam na grillu się wczoraj stało że smutno Ci? Chyba że w K napisałaś,ale jeszcze nie patrzyłam.

Anula_81 Ty też masz wcześniej urodzić? No no

Moria ale masz powera do organizowania tych wszystkich rzeczy! Podziwiam, mi się nic chce ostatnio, chociaż jak już się wezmę za sprzątanie to do upadłego robię, aż nie będzie perfecto.

24kasia współczuję awarii samochodu nasz też ostatnio zaniemógł i to w dniu kiedy miałam wizytę gin. Musieliśmy od naszej katarzynki00 pożyczyć autko, bo zanim bym się dotarabaniła autobusami i tramwajami tam to szkoda gadać. A do Niemiec bym na Waszym miejscu wyjechała.

Kurde, znowu mi się spać chce...

Zęby Hanusi
spice1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-03, 19:48   #89
moniqac
Zadomowienie

Cytat:
Moniqac, te z Drewexu to chyba nie mikrofibra ??
Agusi trzeba spytac bo go ma, ale na zdj wydaje sie milutki

o taki
http://allegro.pl/drewex-pled-70x100...523778900.html

Do Rudy slaskiej trzeba by po prostu zadzwonić i spytać czy mają łózeczka w sklepie i jesli tak to jakie (Wszystkie modele są na stronie Drewexy, jak Ci sie jakiś model spodoba to po prostu zadzwoń i zapytaj czy mają Bez sensu jechac w ciemno
Mój małż też jest inteligentny ale sam raczej by nie wpadł na pomysł z prezentem dla mnie, dlatego go naprowadzę

Kocyk z Mothercare wyglada tak:

http://translate.google.pl/translate?hl=pl&langpair= en|pl&u=http://www.mothercare.com/blankets-bedding-nursery/b/44397031
dziękoi Kochanie, ja dzisiaj byłam w sklepie u Ch plejada i oglądałam własnie to łóżeczko białe z hipciem z Drewexu - jest świetnie wykonanae - mam tylko nadzieje, że sprzedawca z allegro u ktorego kupiłam łóżko pozwoli mi zwrócić (mimo iż jest już złożone) ma wady i wtedy kupie własnie to które wysłałaś linka.
a w sklepie cena tego łóżeczka: 510zł .

Cytat:
Napisane przez dorkabl Pokaż wiadomość
kurcze, łózeczka z drewexu sa naprawde fajne...teraz mam dylemat czy zlecic mezowi kupno klupsia czy drewexu...

moniqac - wiesz, niektóre dziewczyny nie słyszały nawet o majtkach poporodowyjch i tak szuraja w tych kapciach ruchem posuwistym z lignina miedzy nózkami...:/
drewex
masakra - a jak im ta lignina wypada?! coś okropnego.
fajnie że jesteś z anmi na watku.

Cytat:
A wiecie co ja dzisiaj sobie uświadomiłam, że za dwa tygodnie mogę rodzić.
Jak będę miała ustaloną cc na dwa tygodnie przed terminem czyli tak jak pisałam po 18 to zostały tylko dwa tygodnie, normalnie w szoku jestem, a do terminu został mi równiutki miesiąc, równie 4 tygodnie.
nie dociera to nawet do mnie że już tak mało czasu zostało.
oj posypią się mamuśki posypią.
Ty dwa tygodnie a kiedy masz wizyte? dowiesz się jakoś za niedługo terminu?.

Agnieszko_pe
- ja mam wizytę 15.04 - wtedy mi potwierdzi datę cc, czy trzeba robić 21.04 czy damy radę wytrzymać do 29.04.

byliśmy wieczorkiem na spacerze nad wodą - sluchajcie ludzie patrzą się na mnie jak na ewenement, jak na ufo - aż nie wytrzymałam i jednej babce zwrociłam uwagę - coś strasznego.

oglądamy TV, więc na dzisiaj mówię papa.

Mamusia Szymusia od 27.04.2011 .
moniqac jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-03, 19:50   #90
eweska
Moderatoreska

Cytat:
Napisane przez moniqac Pokaż wiadomość

oj posypią się mamuśki posypią.
Ty dwa tygodnie a kiedy masz wizyte? dowiesz się jakoś za niedługo terminu?.
.
Wizytę mam w czwartek, pewnie czegoś więcej się dowiem, a jak lekarz nic nie będzie mówił sama go wypytam :P
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości