|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
Tu na pewno nam się uda, nie zrobimy z siebie czuba! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
12 | 19,35% |
Tu nas boli, tam nas gniecie już chcę Ciebie dzidziusiu na świecie |
2 | 3,23% |
Czarne włoski? Łysa głowa? Pełna sala porodowa. |
0 | 0% |
Kwiecień plecień, bo przeplata - ta w dwupaku, ta - dzieciata. |
27 | 43,55% |
Już minęła połowa miesiąca, a my jeszcze nie mamy żadnego brzdąca |
0 | 0% |
Atmosfera jest gorąca, każda chce mieć już swego brzdąca. |
3 | 4,84% |
Tutaj ciągnie, a tam boli - rozpakowujemy się powoli. |
3 | 4,84% |
Pierwszy dzidziuś już jest z nami, niedługo wszystkie będziemy matkami. |
1 | 1,61% |
Torby pakujemy, ścielimy łóżeczko-jeszcze chwila synku... moment córeczko... |
14 | 22,58% |
Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#61 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Osiem części już za nami w tej będziemy mamusiami! Mamy majowo-czerwcowe 2011!
Paulis, masz taką kolezanke na FB.. Twoja imienniczke. P.B. czy możesz jej spytac czym ma włoski ufarbowane ?? Jestem choora na taki kolor
![]() ![]() Oczywiscie, jesli to dla Ciebie nie problem spytac - bo nie wiem na ile sie znacie ![]() Agusia, jakby cokolwiek sie działo pamietaj nas powiadomić ![]() Gusia, no niektorzy fałszują az uszy wiedna, ale niektorzy naprawde tak spiewają, ze az mam gęsia skórke ![]()
#62 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Osiem części już za nami w tej będziemy mamusiami! Mamy majowo-czerwcowe 2011!
I my z Alusią meldujemy się na nowym wątku
![]() ![]() ![]() Aga oby synuś wracał szybciutko do zdrowia ![]() ![]() Gusia trzymam kciuki za wizytę i za ujawnienie mieszkańca brzuszka ![]() Dziękujemy za wszystkie komplementy dla Alicjowego mieszkanka ![]() Aaaa i przypomniało mi się - dziewczyny nastawione na Drewex - poczytajcie opinie na necie - bo jak ja szukałam jeszcze w tamtym roku - to Drewex miał gorsze opinie od Klupsia a łóżeczka są prawie identyczne ![]() Mimbi, Dorkabl nadal zaciskam kciukaski ![]() Aga ma rację po fenoterolu (lek na podtrzymanie - likwidujacy skurcze) dzieciaczki w brzuszku mają często podwyższone tętna, zresztą mamusie też ![]()
![]() |
#63 |
Wtajemniczenie
|
Witam po zakupach
![]() Ale sobie spacerek walnelam ![]() ![]() Kupilam sobie wkladki laktacyjne TT, bo byly w fajnej promocji i krem do twarzy La Roche-Posay Hydreane Riche. Zaraz bede okupowac KWC w poszukiwaniu recenzji ![]() Matall, Aga_pe dzieki za info... ja tez uwazam, ze na chwile to ok, ale czasem mam wrazenie, ze te dzieci gondol nie maja ![]() ![]() Poza tym mam zboczenie spogladania na wozki i jeszcze ani razu nie widzialam na ulicy wozka Quinny buzz z gondola. Zawsze tylko z fotelikiem... tak jakby ludziom wydawal sie zbedny zakup gondoli skoro jest fotelik w zestawie ![]() ![]() Ja jako niezmotoryzowana mama bez prawka stawiam na gondole. Fotelik tylko jak z mezem na chwile gdzies, do kogos czy do sklepu ![]() Daisy wyslalam wiadomosc do tej mojej kumpeli takze jak tylko odpisze to dam Ci znac co to za kolor ![]() Chyba zamowie sobie pizze dzisaj ![]() ![]()
#64 |
Zakorzenienie
|
.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
![]() ![]() |
![]() |
#65 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() To pięknie dzisiaj spędzasz dzionek, po cichu zazdroszczę. U mnie dzisiaj leje od samego rana. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#66 |
Zakorzenienie
|
Dziewczonko i Paulisiu: dziekuję
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dziewczonka, jak samopoczucie? Musisz leżec czy możesz chodzic ?? Wszystko u Was oki ? Paulizia, zamawiaj ![]() ![]() ![]() Gusia to do kitu pogoda ![]() ![]() ![]() ![]()
#67 |
Zadomowienie
|
Aga_Pe
![]() ![]() ![]() ![]() Paulizia u mnie jak nic nie było, tak nagle prawie wszystko jest ![]() U mnie to najgorzej było z wyborem i decyzją, niekoniecznie z samym kupnem.. W tym tygodniu zamawiam jeszcze ostatnie rzeczy i myślę, że z całością "zamknę się" przed 15 kwietnia.. To taka moja data na skompletowanie wszytskiego, bo później jedziemy do rodziców na święta.. a póżniej to już maj będzie i tylko miesiąc do wielkiego dnia! A tak mi się wydaje, że miesiąc prze porodem to już musi być wszystko gotowe ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#68 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() W sumie jeszcze tylko 2 tygodnie i 1 dzień i ciąża będzie donoszona (skończony 37 tydzień), więc mam nadzieję, że dam radę ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#69 | |
Zadomowienie
|
Dziewczynki, a orientujecie się może czym róznią się te smoczi i które najlepsze
![]() ![]() wszystkie Tommee Tippee, ale różne rodzaje : http://allegro.pl/smoczek-uspok-tomm...521074110.html http://allegro.pl/smoczek-uspok-tomm...526786192.html http://allegro.pl/smoczek-uspok-tomm...536796287.html ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:38 ---------- Poprzedni post napisano o 18:36 ---------- Cytat:
Dziewczonka na pewno dasz radę! Już tyle przeszłaś, tyle za tobą, że teraz z pewnością już tylko dobrze będzie ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#70 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Loluś z tymi smoczkami z Tommee to ja też nie wiem o co chodzi ?? Dla mnie to one niczym się nie różnią, nawet mam katalog w domu i tam też to nie jest opisane - ja kupiłam te dwa AIR (różowe ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#71 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#72 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#73 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny mam jakis dziwne bole/ klucia w pochwie... taki niewygodny bol, ze ani chodzic ani siedziec ani lezec... do tego caly czas mi sie do toalety na dwojeczke chce... to normalne?
Maly sie rusza normalnie, ale mam wrazenie, ze zaraz wypadnie ![]() ![]()
#74 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Czasami mam wrażenie, że noga Pepe wyjdzie mi bronchildą ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#75 |
Zakorzenienie
|
hej kochane!
ja dzis leniuchowalam, ale i tak udalo mi sie zrobic kilka pozytecznych rzeczy ![]() zrobilismy z TZtem UWAGA kopytka ![]() ![]() wydalismy rower treningowy, ktory zalegal w garderobie, czesc zimowych rzeczy juz wyniesiona i teraz jedlismy pyszne gofry z truskawami i smietana(nie bijcie ![]() ![]() lolciu kup inny bujaczek, nie przejmuj sie czy pasuje do wystroju, przede wszystkim bedziesz go uzywac nie tylko w jednym meijscu, poza tym kieruj sie tym, zeby byl uzyteczny, ladny i dzidzia, zeby byla zadowolona ![]() matall, paulizia u nas tylko w fotelikach to widzialam dzieciaczki w centrach handlowych i penwie ja tez wteyd bede uzywac fotelika, jak bedziemy wyskakiwac autkiem na zakupy, a tak to gondolka, podobnie rzecz ma sie z nosidelkiem. paulizia ja tez nie wiem czy mam wszystko, wydaje mi sie z etak(do porodu niecale 5 tyg!!!aaaaaaaaaaaa ![]() i co mialas pizze hawajska na obiadek?? aga pe fajny wozeczek i kolor bardzo ladny. eweska 2 tygodnie?!?!!? jejjjuuuu , mnie przeraza moje 5, ale teoretycznie lekarze kracza ze urodze wczesniej, brzuch mam juz bardzo nisko, niestety nie zwalnia mnie to od conocnej zgagi ![]() dziewczonka witaj w nowym watku! fajnie ze masz taka piekna pogode i co najwazniejsze czujesz sie dobrze ![]() ![]() lolus u mnie gotowe wszystko, albo prawie wszystko 5 tyg przed terminem, ale strasza ze moze byc wczesniej porod wiec sie wzielam w garsc ![]() daisyyy ehh te sezony zuzlowe w czestochowie, to byly czasy, Osumek, Ulamek, cale liceum sie w nich kochalo hihih ![]() agus a jestes pewna, z eto ten czop ci odchodzi? BUZIALE DLA MIMBI I DORKI ![]() ide cos poogladac ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#76 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#77 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#78 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Jutro mam ginka, więc zobaczymy co mi na to powie i czy coś poradzi ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#79 |
Zadomowienie
|
ja sie wtedy czuje tak jak by mi mały grzebał raczkami w muszelce
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#80 |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry wieczór.
![]() Meldujemy się z Alicją całe i zdrowe..Kurcze miał być dziś taki piękny dzień na spacerowanie nad Renem i ![]() ![]() Dziewczonka,Grazin-brzuszki piękne ![]() Lolka,Gusia za jutrzejsze wizyty ![]() Też mam jutro wizytę. ![]() ![]()
#81 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale są też i plusy tej pogody, siedziałam cały dzień w domku i tym sposobem nadrobiłam zaległe prasowanie ![]() Cytat:
Nawet nie wiesz jak miło jest słyszeć, że u Ciebie lepiej ![]() ania2631 dziękuję ![]() ![]() ![]() Edytowane przez gusiagatko Czas edycji: 2011-04-03 o 18:42 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#82 |
Zakorzenienie
|
Już po obiadku i słodkim leniuchowaniu u mamy
![]() Byłyśmy na spacerze z psem rodziców - ale się wymęczyłam. Będę spać jak zabita ![]() Przekazuję info od mimbi: Obawiam sie jednak,ze mnie jutro nie wypisza,bo dalej mam dostawac zastrzyki. Tetno sie unormowalo,ale ja po lekach jestem nieprzytomna,dzis na dobre obudzilam sie po 15. (...) melduje,ze nie mam w planie rozpakowac sie jako pierwsza.m. I chyba zaraz idę spać, tylko jeszcze zadzwonię do tż pogadać... ![]()
![]() |
#83 |
Zadomowienie
|
tak patrzac na siebie to moze i lepiej ze dziewczyna zostanie troszke dłuzej w szpitalu, w razie czego ma dzwoneczek i siostra przybiega a w domu to za nim karetka przyjedzie...
bedzie dobrze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#84 |
Moderatoreska
|
Jej, ale się wynudziłam dzisiaj, jak zwykle w niedzielę, nie cierpię tego dnia tygodnia :/
|
![]() ![]() |
![]() |
#85 | ||||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() tez nigdy nie umialam zakumac o co kaman z fotelikami. moja sasiadka gondoli nie miala. za to w okolicy mialam tylko ja i moja kumpela-polka ofc ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() jak dobrze wiedzeic ze ktos czuje to samo co ja ![]() Cytat:
hmm no wlasnie pytalam mimbi ile dni dostaje te zastrzyki bo mi chcieli chyba z 14 dni podawac. nie no, mam nadzieje ze sie nie rozpakuje jeszcze. trzymam kciukasy za jej dwupak ---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ---------- alez jestem niekulturalna oczywiscie dziekuje za wszystkie komplementy dot. furki ![]() Cytat:
gdyby nie to ze moge jechac do rodzicow, to w 3 niedziele na 4 w miesiacu mialabym stan depresyjny |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#86 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam dokladnie tak jak w tym opisie ttylko bez krwi Około 1-2 tygodnie przed porodem szyjka macicy zaczyna przygotowywać się do porodu. Pod wpływem jej skracania i rozwierania czop śluzowy wypada. Obserwuje się wówczas śluzową, bezzapachową, wydzielinę pochwową. Jest ona najczęściej podbarwiona krwią, dochodzi bowiem do rozerwania drobnych naczyń krwionośnych szyjki macicy, która w ostatnich tygodniach przed porodem jest znacznie bardziej rozpulchniona i przekrwiona.Czop śluzowy jest śliski, elastyczny, bardziej gęsty niż surowe białko jaja kurzego, może być bezbarwny lub żółtawy. Zdarza się, że odpada równocześnie z odpłynięciem wód płodowych. Wody mogą wyciekać w sposób gwałtowny lub powolny. Ważne jest, aby umieć odróżnić czop śluzowy od wód płodowych (jeżeli wody zaczynają odchodzić, należy zgłosić się do szpitala, nawet jeśli nie ma innych objawów zbliżającego się porodu). Wody płodowe są konsystencji zwykłej wody, najczęściej bezbarwne i czyste. Jeżeli kolor wód płodowych jest zielonkawy, zawiadom o tym położną. Jest to objaw zwiastujący rychły poród. Cytat:
![]() Cytat:
po grillu odnosze wrazenie jakby mi za chwile brzuch mial odpasc tak ciagnie w dol wczoraj i dzis mam taki ogromny apetyt ze sie zastanawiam skad ja mam tyle miejsa ![]() rodzina tz przyjechala szwagier daje 3 dni reszta tydzien za tydzien juz bedzie 38 ja nie wiem, w srode mam wizyte sama jestem ciekawa.. ale naprawde cos czuje, ze to za chwile..gluie dziwne uczucie.. mowia tez, ze przed koncem sie ma syndrom wicia gniazda ja wczoraj takiego powera dostalam, ze wysprzatalam cale swoje pietro masakra nie wiem co mnie ogarnelo.. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#87 |
Zakorzenienie
|
Dziewczonka; wazne, ze wszystko jest oki! Jednak ten pobyt w szpitalu z perspektywy czasu wyszedł Ci .. upsss WAM na dobre
![]() Jestem pewna, ze dokładnie tak samo będzie z Dorką i Mimbi ![]() Paulizia; i ja przyłączam sie do tych, które czasem czują kłucia ![]() Agnieszka, bo mi sie bardzo taki kolorek jak ma kolezanka Pauli podoba, tylko nie umiałabym wytłumaczyć fryzjerowi o co kaman.. bo raz już próbowałam i nic mi z tego nie wyszło ![]() Lolus, ja też kupowałam smoczki TT, normalnie w galerii i wziełam takie, które niby sprzyjają dobremu zgryzowi... jednakże może uda się ich nie stosowac ? ![]() Dzis Lolus, uswiadomiła mi Dorka, że u mnie leci 30 tydzień !! Wiec u Ciebie 31... (A Ty liczysz sobie, ze 32? ) Ja dotąd myslalam, że jestem w 31 tc ![]() anulka, to miałysmy tych samych idolów.. jednakże z uwagi na typ urody znacznie bliżej mi było do Osy... bo blondyn, niebieskie oczy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Kiedyś byłaś jak kropelka, czułaś serca mego bicie i już wtedy wiedziałaś jak jest wielka miłość, która daje życie Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10 ![]() ![]() Edytowane przez ddaaiissyy Czas edycji: 2011-04-03 o 19:35 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#88 |
Zadomowienie
|
Hej. Witam w nowym wątku. 9 część...o kurcze
![]() ![]() Fajnie że z A lepiej. Wizazowe kciuki podziałały ![]() ![]() Agus, co tam na grillu się wczoraj stało że smutno Ci? Chyba że w K napisałaś,ale jeszcze nie patrzyłam. Anula_81 Ty też masz wcześniej urodzić? No no Moria ale masz powera do organizowania tych wszystkich rzeczy! Podziwiam, mi się nic chce ostatnio, chociaż jak już się wezmę za sprzątanie to do upadłego robię, aż nie będzie perfecto. 24kasia współczuję awarii samochodu ![]() Kurde, znowu mi się spać chce... |
![]() ![]() |
![]() |
#89 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
a w sklepie cena tego łóżeczka: 510zł ![]() Cytat:
![]() masakra - a jak im ta lignina wypada?! coś okropnego. fajnie że jesteś z anmi na watku ![]() Cytat:
Ty dwa tygodnie ![]() Agnieszko_pe - ja mam wizytę 15.04 - wtedy mi potwierdzi datę cc, czy trzeba robić 21.04 czy damy radę wytrzymać do 29.04. byliśmy wieczorkiem na spacerze nad wodą - sluchajcie ludzie patrzą się na mnie jak na ewenement, jak na ufo - aż nie wytrzymałam i jednej babce zwrociłam uwagę - coś strasznego. oglądamy TV, więc na dzisiaj mówię papa. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#90 |
Moderatoreska
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:05.