|
|
#61 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mam dość mojego męża!!
Jak dla mnie ten wątek coraz bardziej zaczyna pachnieć ściemą......
Dzikun ma rację, żadnej kupy to się nie trzyma wszystko....
|
|
|
#62 |
|
BAN stały
|
mają 20 i 22 lata, w tym kraju dowód dostaje się jak się ma 18, więc jak mają w domu taką gehennę to nie muszą w nim mieszkać, brutalne, ale tak to wygląda.
Generalnie nikt Ci nie napisze, moim zdaniem, nic bardziej sensownego ponad to, że musisz znaleźć pracę, a nie myśleć kategoriami, że chciałabys znaleźć pracę, bo stety czy niestety, technicznie ujmując, 22 lata małżeństwa to sporo czasu by móc zdać sobie sprawę wcześniej z faktu, że się jest nieszczęśliwą mężatką, uzależnioną od pensji męża. Małżeństwa się raczej nie rozpadają w ciągu jednego dnia. |
|
|
|
|
#63 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
I czmeu to sie kupy nie trzyma, nie maja 15 lat zeby sobie wskakiwac do lozka. Aczkolwiek kupy mi sie nie trzyma spotykanie sie z facetem raz na kilka tygodni, mi to zalatuje bardziej sytuacja gdzie on ma rodzine ale jej o tym nie mowi, raz w czas sie spotkaja ale to nic powaznego. Ona ucieknie od meza z nadizeja na zwiazek a tam figa z makiem. |
|
|
|
|
|
#64 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Jedne dzieci mają rodziców, co je na rękach noszą, inne, co są burkliwi, a jeszcze inne w ogóle kiepską sytuację w domu. Ojca wielbić nikt nikomu nie każe, ale też na chwilę obecną dzieci są już dorosłe i to one są na jego garnuszku (jak to się czasem kolokwialnie mówi: na łasce) a nie odwrotnie. Edytowane przez Hultaj Czas edycji: 2011-05-10 o 12:59 |
|
|
|
|
|
#65 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a miłośc dzieci nie wystarczała,żeby przerwac gehenne? ![]() nie,no ja wysiadam. Edytowane przez TmargoT Czas edycji: 2011-05-10 o 15:59 |
||||
|
|
|
|
#66 |
|
BAN stały
|
To nie jest pewne, że byłby tylko z jego winy. Sądząc po jego zachowaniu, raczej z winy obu stron, chyba żeby się dogadali, że bez orzekania o winie. Wystarczy niewielka wina z drugiej strony, by była wina obu stron. Jestem "taka mądra" bo świeżo po wizycie u prawnika. Na podział majątku wina partnerów nie ma żadnego wpływu. Kobieta nie jest pasożytem, tylko prowadziła dom i wychowywała dzieci. Na nie alimenty na pewno dostanie. Czy na siebie - nie wiem, o tym z prawnikiem nie gadałam.
|
|
|
|
|
#67 |
|
Zadomowienie
|
A jak przed sądem niby facet udowodni, że żona była dla niego zła niedobra i nie taka jak chciał?
Jakby to było takie proste to w ogóle by nie było jednostronnego orzekania o winie, bo facet zawsze by naściemniał, że żona to na niego krzyczała, kontrolowała i spokoju nie dawała... albo jeszcze jakieś gorsze rzeczy.
|
|
#68 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tu chyba dziewczyny myślą,że on dowie się o zdradzie i ją wyciągnie, ale niby skąd
|
|
|
|
|
|
#69 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez Amazoniak Czas edycji: 2011-05-10 o 22:18 Powód: dodanie kom |
||
|
|
|
|
#70 |
|
Wtajemniczenie
|
tylko czekałam aż autorka napisze ze nie uprawia z kochankiem seksu , i ze mąz to alkoholik i na dodatek bije dzieci :/
|
|
#71 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#72 |
|
Zadomowienie
|
zgadzam się z tobą, też nie jest to dla mnie normalne ani nie usprawiedliwiam przemocy gdziekolwiek-próbowałam tylko podać przykładowy powód jego jednokrotnego (na tamtą chwilę) użycia w stosunku do niej przemocy. Zresztą nie ma o czym gadać bo teraz już autorka twierdzi, że jej mąż to tłukący ją na okrągło alkoholik
|
|
|
#73 |
|
BAN stały
|
Zeznania dzieci, jeśli zechcą zeznawać, mają duże znaczenie, a dzieci staną po jej stronie.
|
|
|
|
|
#74 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czy próbowałaś z Nim rozmawiać??? Czasem zastanawiam się po co ludzie, tyle czasu są ze sobą, jak nawet nie potrafią ze sobą normalnie porozmawiać, tylko unosi ich duma i 'foch' - bo jak? To ja mam być winna/y? Albo jak się męczą przez całe życie z alkoholikiem, sadystą? Po co??? Trzeba czasem pójść na kompromis. A co do rozwodu? Hm... Jeśli jesteś tego pewna, a do tego nawet dzieci by Ci o tym wspominały, to jak najbardziej. Mam nadzieję, że z przyjacielem Ci się ułoży, jak nie widzisz sensu bycia ze swoim mężem. Pozdrawiam,
10.08.2008 28.04.2012 Córcia 21.04.2018 <3 Edytowane przez dziuba85 Czas edycji: 2011-05-11 o 20:23 |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:18.