![]() |
#61 |
Zadomowienie
|
Dot.: Kosmetyki, któych nie umiecie używać
Kredka do oczu - za nic nie umiem zrobić porządnej kreski
![]() ![]() Samooplacz - na twarzy to jeszcze w miarę, ale ciało - nidy rydy, pełno zacieków. Wolę tutaj balsam brazujący. Jeśli chodzi o tuszowanie dolnych rzęs to nie mam z tym problemu, ale i tak tego nie robię, bo często zdarza mi się tam trzeć palcami i łaziłabym taka ciągle rozmazana ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Zakorzenienie
|
samoopalacz to wielka niewiadoma nr. 1
na 2 miejscu jest róż z którym mam tez sporo kłopotów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Zakorzenienie
|
Oryginalna nie będe i na 1 miejscu postawię samoopalacz, za nic w świecie nie umiem się tym wysmarować bez zacieków
![]() ![]() ![]() Na drugim miejscu eyeliner, ale mam zamiar w końcu się nauczyć ![]() ![]() Reszta w miarę opanowana ![]()
![]() |
#64 |
Zadomowienie
|
Tylko nie bijcie!!! To banalne! Nie umiem pomalować oczu cieniem!
![]() ![]() Samoopalacza jeszcze nigdy nie używałam i nie zamierzam użyć, ale pewnie miałabym z tym problemy. Nie potrafię też pomalować sobie henną brwi! Pierwsza i ostatnia próba skończyła się zdartą do krwi skórą pod brwiami i 4-dniową izolatką w domu.
![]() |
#65 |
Zakorzenienie
|
Hmm... hm... henny
![]() ![]() reszte chyba umiem ale nie lubie - bo po co? ![]()
![]() |
#66 |
Zakorzenienie
|
Zrobić kreskę eyelinere - to dla mnie koszmar. Łapy mi się przy tym zawsze trzęsą niesamowicie.
![]() Z samoopalaczami i balsamami brązującymi w sumie nie mam problemów - zawsze robie porządny piling przed to bardzo ułatwia sprawę.. i wsmarowuję aż do całkowitego wchłonięcia. Czasem zdarzy mi się źle róż nałożyć.. jakoś tak koślawo mi wyjdzie, że wyglądam jakby mi ktoś poliki za nisko wszczepił ![]() Przydymione oczka jeszcze za bardzo mi nie idą. Ale pracuję nad tym więc mam nadzieje, że będzie tylko lepiej ![]() Z resztą wydaje mi się, że jakoś sobie radzę. Ludzie na mój widok nie krzyczą wiec chyba nie jest źle ![]()
![]() |
![]() |
#67 |
Przyczajenie
|
Lubię eksperymentować z kolorowymi kosmetykami, z czego niewątpliwie cieszą się moje współlokatorki, bo średnio 1 na 3 kupione rzeczy to niewypał który szybciutko rozdaję... ostatnio był to róż, znacznie wcześniej balsam i tonik brązujący a wczoraj czarny cień do powiek
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
Zakorzenienie
|
No jeste parę rzeczy, których nie umiem zrobić.
![]() Ciężko mi idzie z modelowanie twarzy. Te wszystkie róze, pudry brązowe to istne wyzanie dla mnie, aby równo nałożyć i nie przesadzić. ![]() Ale uczę się, staram się jakoś to opanować, zwłaszcza, że to wskazane jest przy moim "niesmowitym" kształcie twarzy. ![]() NIe umiem malować paznokci, w sensie jakoś fantazyjnie-ozdobnie. Paseczki, kreseczki, kwiatuszki itp. Nie umiem ich ozdobić, że o nakładaniu jakiś cyrkonii, bulionów nie wspomnę. Koszmar. ![]() Jedynie na gładko pomalować umiem paznokcie. ![]() Nie umiem delikatnie podkreślić brwi. Zawsze zrobię sobie za mocne, za ostre... I nigdy nie mam koncepcji na swoją fryzurę-włosy, tak na co dzień. ZAwsze albo spięte na gładko albo rozpuszczone. Koniec fantazji. ![]() ![]() I chyba tyle. ![]()
![]() |
![]() |
#69 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#70 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Mimo to samoopalacz mam tak wprawiony, że nie mam żadnych smug. Problemy mam natomiast z eyelinerem ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#71 |
Konto usunięte
|
Ja za nic nie potrafie zrobić ładnej kreski eyelinerem za to kredką do oczu bez problemu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 |
Raczkowanie
|
cieni do oczu. Bardzo żałuję, ze nie potrafię zrobić na przykład smookey eyes
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Raczkowanie
|
1) eyeliner. probowalam na razie kilka razy i odechcialo mi sie cwiczen. i tak nie mam czasu na taki makijaz, a jak juz gdzies wieczorem wychodze to nie bede eksperymentowac
![]() 2) kredka na gornej powiece. na dolnej bez problemu. na gornej sie uczepiam ze mi widac przerwe miedzy rzesami a kreska. dlatego chce sie nauczyc eyelinerem robic... 3) tuszowanie gornych rzes. dolne ok, na gornych mi sie tusz odbija i to tuz nad rzesami tam, gdzie powinna byc kreska, a nie wyzej, od koncowek rzes. no i tego nie cierpie, bo jak mam wycieniowane oczka, tuszuje i mi slady zostaja, to te wycieniowane oczka musze poprawiac. wrrr. 4) nie znosze za to lakierowania paznokci. umiem malowac i zdobic i uwielbiam miec pomalowane, ale zawsze sie czegos dotkne, nie poczekam az wyschna i mam do poprawiania reszta przydatnych rzeczy opanowana juz. roz, khol, sypkie cienie... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Raczkowanie
|
Wszystko opanowane- z wyjatkiem zdobienia paznokci...Ja juz nie mowie o jakichs cyrkonikach, *******kach, ale nie umiem poslugiwac sie zwyklym cienkim pedzelkiem, zeby malnac sobie najprostszy wzorek...musze korzystac z szablonow, bo inaczej nic nie wyjdzie...to jest masakra....
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Zakorzenienie
|
1. samoopalacz
2. puder brązujący 3. puder rozświetlający 4. puder... 5. eye-liner 6. zalotka (robię postępy!) 7. lakiery, woski, pianki do włosów Cholera, coś dziwnie dużo tego ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#76 |
Zakorzenienie
|
Kompletnie nie umiem sobie zrobić kredki na górnej powiece - niczym. Bardzo nad tym ubolewam
![]()
![]() |
#77 |
Zadomowienie
|
Eyeliner- właśnie zakupilam nowy i będę ćwiczyć
![]() Samoopalacz- wyglądam po wysmarowaniu się nim jak pomarańczka w białe kropki ![]() Bronzery i róże- wciąż się uczę, sama nie wiem z jakim efektem? Zdobienie paznokci- no średnio ![]() ![]()
![]() |
#78 |
Wtajemniczenie
|
Zdecydowanie są to cienie i kredki do powiek
![]()
![]() |
#79 |
Wcale nie be, tylko cacy kasieńka
|
Eye-linera uzywam...
... do malowania tatuazy na ciele ![]() A jesli chodzi o french i nail-art to warto cwiczyc. Jak zaczynal;am 3 lata temu (jako 13 latka) to kazdy pazur mialam inny ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#80 |
Konto usunięte
|
za samoopalacz się nie biorę, bo nie potrafię.
![]() ![]() z różem też jest ciężko, ale powoli, powoli, mętodą prób i błędów. ![]() kreska na górnej powiecie- dramat! eyeliner, kredka- nieważne czym, i tak zawsze będę niezadowolona. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 |
Raczkowanie
|
A ja opanowałam całkowicie te wszytskie róże, pudry i kredki.. Ale nie potrafie porobić sobie żadnych wzorków na paznokciach! Wrrr.. i to doprowadza mnie do szału :P Ale znalazłam na to sposób - zrobiłam sobie tipsy :P :P I nie musze się juz martwić o moje paznokcie xD
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
Zakorzenienie
|
Samoopalaczy nawet nie dotykam
![]() A z makijażowych kosmetyków to najwięcej problemów mam z kredkami do oczu i eyelinerami ![]() ![]() Czasem też mam problemy z tuszem do rzęs, bo ten sam tusz mi czasem skleja rzęsy a innym razem idealnie je pokrywa ![]() ![]() I to chyba wszystko ![]()
![]() |
#83 |
Wtajemniczenie
|
kredka do oczu- dla mnie to nierealne miec ladna kreske na powiece
![]() słabo idzie mi z cieniami do powiek, ale mysle ze jakbym wiecej cwiczyła to cos by miw reszcie wyszło ![]() lakier do paznokci- nigdy mi sie nie udało równo go nalozyc, zreszta juz jakis czas temu dałam sobie spokój, bo prawie nie mam paznokci wiec po mi lakier ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#84 |
Zadomowienie
|
Samoopalacz - zawsze zostają jakieś zacieki lub plamy
![]() Eyelineru nawet nie tykam ![]()
![]() |
#85 |
Zakorzenienie
|
z samoopalaczem na nogach jeszcze jakos sobie radze ale na twarzy wolę nawet nie próbować
![]() eyelinerem nie miała sie okazji pobawić ![]() ![]() i ten nieszczęsny róż ![]() ![]() ale całe życie przedemna i mam nadzieje że kiedys naucze się tych wszystkich sztuczek ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
Zakorzenienie
|
Cienie do powiek - niestety
![]() W ogóle jestem manualny antytalent, więc mało co mi wychodzi dobrze |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
Eyelinera nie potrafię używac....
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#88 | |
po prostu Em :)
|
Cytat:
![]() nie umiem używać również podkładu, czego zresztą nie robię w ogóle ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
Zakorzenienie
|
-> Samoopalacz - nie lubię i nie bedem
![]() -> French - nie umiem zrobić ładnych białych pasków ![]() -> Puder sypki, pewnei bym sobie zaaplikowała na twarz całą chmarę pyłu ![]() -> Cienie sypkie - nie do końca umime je aplikować, zwłaszcza te ciemniejsze Poza tym reszta mi nie straszna ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 |
Zakorzenienie
|
moze nie tyle nie umiem, co nie mam cierpliwosci do.....malowania paznokci, zawsze mi sie cos zepsuje albo za daleko wyjade z lakierm, a potem zmudna robota z patyczkiem i zmywaczem
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:52.