![]() |
#61 | |
never say no to panda
|
Dot.: Jakim trzeba być trollem, żeby coś takiego zrobić?
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#62 |
Wiedźma
|
To samo napisałam na FB. Taktownie, konkretnie, bez epitetów. Dodatkowo napisał do mnie maila z linkiem do tego posta "na poprawę humoru". ![]()
#63 |
Wtajemniczenie
|
Ostracyzm i napiętnowanie wszędzie, gdzie się da, za takie bezczelne złodziejstwo
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sabbath, pamiętaj, ile osób stoi za Tobą murem, a przeciw trollowatemu chamstwu ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#64 |
Rozeznanie
|
Ogromny niesmak budzi we mnie ta sytuacja. Przyznam, że zaglądałam dość często na NMP, nie do końca podobał mi się styl autora, bo czasami czuć było niepotrzebny patos, a czasami starał się prowokować na siłę i wychodziło mu to "takse". Spodobał mi się dział "Perełki z Allegro", toteż odwiedzałam blog, żeby sprawdzić, czy jakiejś ciekawej aukcji nie przeoczyłam.
Pod wpływem tego, co przeczytałam, zdecydowałam, że nie będę już tam zaglądać, ani "lubić" jego strony na facebooku. Wiem, że to trochę dziecinny sposób wyrażenia sprzeciwu, ale jedyny, jaki jest dla mnie dostępny i dla pana M. w pewnym stopniu niewygodny. Nie wiem, jak to między Wami było, bo ja tu na wizażu stosunkowo nowa, ale na tyle długo śledzę Wasze blogi, żeby wiedzieć, że Ty, Sabbath, w przeciwieństwie do Marcina, posiadasz klasę, której jemu zupełnie brak. Ciężko pracowałaś na sukces swojego bloga, nie starałaś na siłę się reklamować, nie sprzedawałaś się głupimi konkursami, a mimo wszystko zdobyłaś rzeszę wiernych czytelników. To, co robisz, jest dla mnie prawdziwą sztuką, podziwiam Twój kunszt, to, jaką jesteś perfekcjonistką. Piszesz o zapachach trudnych, pewnie wielu z nich nidy nie powącham, a mimo to recenzje czytam z zapartym tchem. Wiem, że jesteś osobą, dla której liczy się pasja, a nie statystyki na blogu, ale tym razem musisz walczyć o swoje, chociażby dla zasady. ...Życzę panu Marcinowi, żeby nigdy nie zmądrzał, bo jeśli to się stanie i zrozumie, co robił, ciężko mu będzie wytrzymać z samym sobą. |
![]() ![]() |
![]() |
#65 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#66 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#67 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Autor NMP cierpi na niezdrową potrzebe popularności, a tego typu działania pokażą mu że coś takie zagrywki nie działaja jak by chciał, poza pierwszymi dniami kiedy ludzie, oburzeni, bedą wchodzić i wyrażać dezaprobate...a później statystyki poleca w dół, choć wątpie zeby wyciągnął z tego wnioski, ale zaboli go na pewno ![]()
Szukam i wymienię Kadzidła (z paczulami, skórami, przyprawami, drzewami w tym oudami) ![]() Edytowane przez hey Czas edycji: 2011-06-02 o 07:42 Powód: ort. zapewne jeden z wielu :/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#68 |
Zona najukochanszego Meza
|
Brawo dla autora tekstu na NMP i brawo za umieszczenie go na tej stronie!!!
#69 | |
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
ficiauam ![]() dobredobre ![]()
![]() |
#70 | ||||
Wiedźma
|
Cytat:
![]() Cytat:
Powiem Ci, jak między nami było (poza tym, ze nic między nami nie było, nawet koleżeństwa), bo pan Marcin sugeruje dziwne rzeczy. Najpierw nie wiedziałam kto on zacz, tylko zetknęłam się z niechęcią do niego na forum. taką duuużą niechęcią. I było mi go żal. Pierwszy nasz kontakt to była wymiana perfumeryjna - uprzedzona przez dziewczyny z Wiażu (w sumie uprzedzały, żeby w ogóle się nie wymieniać i brońcie bogowie nie podawać adresu, ale mnie ogromnie zależało na tej flaszce, no i przyznaję, nie wierzyłam, że to taki typ) zażądałam wysłania flakonu jako pierwszego, dotarł, był w najlepszym porządku. Wymiana się udała. Potem znienacka Twister przy jakiejś okazji ogłosił na blogu, że jest godny zaufania (jakiś handelek chyba robił), bo jest przyjacielem Sabbath. Napisałam, żeby usunął to i nie powoływał się na mnie. W końcu usunął, ale ileś tam wisiało. Potem zdarzyło nam kilka razy się rozmawiać na gg (zwykle on zagajał) i przy okazji tych rozmów straszne żale wylewał, że jest samotny, odrzucony przez ludzi i inne, bardziej szczegółowe, o których nie napiszę, bo to byłoby nieładnie. Ja oczywiście pocieszałam go, jak mogłam, zaklinałam, żeby się nie przejmował etc. Poczułam się zobowiązana - jego zaufaniem i samotnością. Myślę, że urabiał mnie aż miło korzystając z mojej łatwowierności i pieprzonego odruchu Robin Hooda każącego bronić uciśnionych. No i broniłam go, tłumaczyłam, nawet wyżebrałam dla niego u Racheli i Agi prawo do powrotu na Wizaż, choć wcześniej trollował jak opętany i zakładał furę kont klonów (na Gazecie też ich sprokurował koło setki nota bene). Tłumaczyłam, ze pasjonat, że ma wiedzę, że przecież ludzie się zmieniają... No i dosłownie parę dni po przywróceniu Twister znów złamał regulamin. Potem zaczęły się dziwne podjazdy na gg: wciskał mi kity o konkurencji i rywalizacji, ze ja albo on, sugerował, ze go naśladuję, że jestem intelektualnym impotentem itp. W przerwach między podpuszczaniem, a obrażaniem pisał, jak to mi zazdrości... A może nie w przerwach, tylko jednocześnie. Dodam jeszcze, że równocześnie pisał na NMP same fajne rzeczy o moim blogu: że pikuje w dół, że się zaprzedałam, że straciłam niezależność, o perfumach FM to, co wiesz i tak dalej. A ja nie reagowałam, nie pisałam, nie komentowałam. Uznałam na tym etapie, że najlepsza jest strategia nie tykanie kupy. Ale dziewczyny, które miały ze mną styczność wiedziały, że strasznie mi to psuje humor. W przerwie były jeszcze drobne nieporozumienia, na przykład sytuacja, kiedy że na swoim blogu zarzucił mi, ze kłamię, a potem na gg przyznał się, że to on kłamał... Też odpuściłam. Nie dociekałam, nie pyszczyłam, bo naprawdę nie mam na to ochoty. I źle. Historię z blogiem Płomyk i domeną sos już znasz. Ogólnie koleś chyba nie ma nic w życiu do roboty i zrobił sobie ze mnie naczelnego wroga, jest zazdrosny o "cholerawieco" i naprawdę nie wiem, co jeszcze zrobi. Wątek, oczywiście, czyta pilnie, jak wszystko, co gdziekolwiek piszę. Nie wiem, co miałam pisać dalej, bo mnie dziecko wytrąciło z rytmu. Ale to chyba wystarczy, czy nie? Ogólnie nie łączy mnie z tym człowiekiem nic, poza moją naiwnością i jego perfidią. Cokolwiek on sugeruje, nie jest prawdą. Widziałam go raz na warszawskim zlocie i raz w Quality, kiedy już z nim nie rozmawiałam. edit: Edytuję. Widziałam go dwa razy. Raz wtedy, kiedy byłam z Favkes i dziećmi, drugi raz przyszedł na bardzo liczny zlot warszawski. Nie wiem, czy to ma znaczenie, ale nie chcę kłamać. Cytat:
Chapeau bas! ![]() Cytat:
![]() Że gupia jestem? ![]()
Edytowane przez Sabbath Czas edycji: 2011-06-02 o 16:13 Powód: dopisek |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#71 |
Zakorzenienie
|
Sabb łłłłłłłłłłło matka, on naprawdę jest chory
Sabb wariat nie jest wart Twoich nerwów i smutków, wiem, ze to prawie niewykonalne, ale postaraj się to olać, skup się na tym co fajne ![]()
Całkowite lekceważenie wszelkich zagrożeń sprawiało jakoś, że zagrożenia zniechęcały się, rezygnowały i znikały.Terry Pratchett Doświadczenie jest szkołą, w której lekcje drogo kosztują ![]() Fuksjowa Roma S. Pilewicz szuka nowego domu Tous Rosa karmel i pomarańcz też szukają nowego domu |
![]() ![]() |
![]() |
#72 |
Zakorzenienie
|
Jeśli to ten sam Michau to chylę czoła przed klasą
![]() Sabbath, już pisałam na Twoim blogu, że facet to po prostu mały człowieczek jak się okazuje bez zasad, bez honoru (górnolotnie, ale co tam), ogólnie "bez"... Taki może lekki offtop, chociaż jeśli uznać, że się na Twój adres wypycha... na potrzeby określenia ludzików, którzy notorycznie się w kolejki na wyciągach wcinają, mama mojej koleżanki wymyśliła nazwę "wpychooj" ![]() Co do działania, to na fejsie go nie mam, ale Twój apel na blogu zamieszczam - poczytności dzikiej nie mam, ale może ktoś trafi - niech wieści w świat idą. A w ogóle to ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#73 |
Zadomowienie
|
..... już wszystko zostało napisane..
Edytowane przez felangel Czas edycji: 2011-06-02 o 08:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#74 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#75 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#76 |
Wtajemniczenie
|
Po lewej stronie na dole na profilu bloga powinno być coś takiego :
XXX os. lubi(ą) to Subskrybuj RSS Nie lubię Utwórz: Strona Zgłoś: Strona Udostępnij Nie masz tego ![]()
#77 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Edytowane przez rudzia77 Czas edycji: 2011-06-02 o 08:33 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#78 |
Zakorzenienie
|
Sprawiedliwości wszechpotężnej nie ma, niestety, bo nie ma wagi, która odmierza każdemu po równo, więc nie mówię, że kiedyś się wyrówna, choć miło by było. Pesymistyczne to czy nie, ale trzeba robić swoje. Sabbath, rób swoje, twórz bloga, dawaj upust swojej pięknej pasji i miej świadomość, że wielu dobrych ludzi czyta, wspiera Cię mentalnie i nie daje moralnego przyzwolenia takim desperackim próbom zaistnienia w internetowej świadomości. Do "rób swoje" zalicza się również działania mające na celu ostracyzm społeczny i pokazanie, że jest akcja-reakcja.
Nie należy popadać w paranoję, ale to pewnie nie ostatnie podrygi desperata. Jeśli ktoś nie ma satysfakcji ze swoich zajęć, pasji, nie ma przyjemności ze swojego hobby, to zaczyna rozrzucać zabawki w piaskownicy i zazdrościć piramid, Sfinksa i złotego piasku. Przestaje się zajmować tym, co do tej pory mozolnie dłubał i patrzy jak ukraść pył spod piramidy i nasikać do złotego piasku. Efekt jest taki, że weźmie odkurzacz, nie przeczyta instrukcji i włączy dmuchanie zamiast ssania. Zrobi zadymę, trochę bałaganu, obsika się i piasek i więcej nic. I więcej nic. Sabb blog jest Twój, pasja jest Twoja i nie da się tego zmienić. Trzymam kciuki. |
![]() ![]() |
![]() |
#79 |
Zakorzenienie
|
Przebrnelam przez caly watek i jestem w szoku - nie mialam pojecia, ze takie rzeczy moga sie dziac. Sabbath - bardzo wspolczuje
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#80 | |
Wtajemniczenie
|
Sabbath, ja tylko napiszę, że bardzo Ci współczuję. Nie da się Ciebie nie lubić po przeczytaniu paru twoich postów- sprawiasz wrażenie niesamowicie serdecznej osoby i jestem pewna, że osoby, które nie miały z Tobą większego kontaktu (np. ja
![]() ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#81 |
Raczkowanie
|
Podpisuję się obiema łapkami pod powyższym - mojej zaocznej sympatii do Ciebie nie zniszczy byle chłystek
![]() Twitterowe porównanie o desperackim sikaniu rewelacyjnie podsumowuje problem tego pana ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#82 |
Zakorzenienie
|
Sabb, bardzo przykra sprawa
![]() ![]() ![]() ![]() i myślę, że takie zagrywki paradoksalnie wyjdą CI na dobre ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#83 |
Zakorzenienie
|
Sabbath- to juz nie jest kwestia odruchu Robin Hooda, (ktory przeciez i ja mam zapisany w DNA), to kwestia zdrowego rozsadku. To co on robi wzgledem Ciebie to stalking, (i zapewniam Cie, ze nie jestes jego pierwsza ani jedyna ofiara!) i to nie ma juz nic wspolnego z zasadami spolecznymi czy moralnymi. Jak wiekszosc osob, ktore osmielaja sie zablysnac na perfumiarskim gruncie, do ktorego on uzurpuje sobie prawo wlasnosci- podsycasz jego wyobraznie i budzisz zielonooka bestie, ktora u niego wspolpracuje z (prawdowpodobie) chorym umyslem- zatem tworzy mieszanke wysoce niebezpieczna.
Dlatego nie zaniechalabym jednak dochodzenia swoich praw na drodze prawnej i poszlabym o krok dalej: porozmawialabym nawet z policja, zeby dowiedziec sie jak ewentualnie uchronic sie przed stalkingiem. Nie chce siac paranoi, ale ja po nim spodziewam sie jeszcze gorszych rzeczy- w koncu zna szczegoly Twojego zycia prywatnego, (ze zgroza pomyslalam o Twoim synu) i zawodowego, ktorych sama (dosc lekkomyslnie) nie chronisz przed obcymi ludzmi ( ![]() Edytowane przez Kattarina Czas edycji: 2011-06-02 o 15:07 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#84 |
Zakorzenienie
|
wpis Michała zniknął, spodziewałam sie tego
Całkowite lekceważenie wszelkich zagrożeń sprawiało jakoś, że zagrożenia zniechęcały się, rezygnowały i znikały.Terry Pratchett Doświadczenie jest szkołą, w której lekcje drogo kosztują ![]() Fuksjowa Roma S. Pilewicz szuka nowego domu Tous Rosa karmel i pomarańcz też szukają nowego domu |
![]() ![]() |
![]() |
#85 |
Zakorzenienie
|
Straszny tchórz i gnida
![]() ![]() On żyje w swoim świecie i nie dopuszcza nic z zewnątrz, powinniśmy mu współczuć, wykasował i dalej swoje, to jest żałosne ![]() Szkoda o nim pisać, nawet te prawdziwe/złe/przykre rzeczy, po nim to spływa a i tak to zinterpretuje na swoją korzyść, pokrętna psychika i tyle ![]() A my tu pisząc karmimy go ... |
![]() ![]() |
![]() |
#86 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#87 |
Zakorzenienie
|
mysle, ze obelgi i wulgarne, chamskie epitety, pod jego adresem sa przesada i przejawem braku 'klasy'.
przeciez on nie skrzywdzil nas wszystkich, tylko Sabbath i to ona powinna zalatwic z nim sprawe raz na zawsze. bez histerii, darcia szat- rzeczowo i oficjalnie. a my, jako "kibice" ,mozemy, (na znak solidarnosci z osobami, ktore juz przesladowal/przesladuje ten osobnik- bo naprawde, Sabb nie jest jedyna) zignorowac jego istnienie w 'swiecie perfumiarskim'. Edytowane przez Kattarina Czas edycji: 2011-06-02 o 12:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#88 |
Zakorzenienie
|
paskudna sytuacja
Sabbath, przykro mi nie umiem poradzić na jednym z moich ostatnich spotkań perfumowych w Warszawie ni stąd ni zowąd pojawił się Twister bez entuzjazmu, ale został przez nas przyjęty jedne z nas wiedziały kim jest, inne nie wrażenie robił miłe .... mam nadzieję, że teraz nie będzie przyjmowany w żadnym gronie Perfumiar najchętniej wkleiłabym jego zdjęcie, żeby żadna z nas się nie nabrała na tego pozornie nieśmiałego i miłego gościa :[ a swoją drogą, strasznie biedny człowiek z niego w jakiej trzeba być desperacji, żeby zrobić coś takiego ? taaaki obciach .... Edytowane przez taka taka Czas edycji: 2011-06-02 o 13:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#89 |
Zakorzenienie
|
teraz dopiero zauważyłam
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#90 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Katt, nie chcę się mądrzyć, bo wątek nie od tego, ale tych obelg i chamskich epitetów za wiele nie ma (nie liczyłam, na oko szacuję), a te, które są, są wyrazem wzburzenia i chyba nie pisałabym o braku 'klasy', bo to wcale nie jest takie oczywiste i wprost tego nie oznacza. Wiem na 100%, że o braku 'klasy' świadczy zachowanie z strony podmiotu x, innego braku 'klasy' nie widzę, ale może nie jestem obiektywna. Może i kilka epitetów się przemknie, ale nie każdy ma nerwy ze stali. A oprócz epitetów jest też poparcie dla tego, co właściwe. Histerii jeszcze nie ma, pokrzywdzona jedna osoba, nikt więcej realnie pokrzywdzony się nie czuje, nikt też sprawy za samą zainteresowaną nie załatwia, kobita daje radę, pachnące grono ją dzielnie wspiera, wyczulone na krzywdę, nie tylko swoją. A wątek sam z siebie chyba ma funkcję kibicowania i daje możliwość wyrażania opinii, więc nie ukrócałabym tego, ale, jak pisze Asiula, możliwe, że karmimy podmiot x. Złotym środkiem byłoby wyrażanie opinii i nie karmienie x, fakt. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:48.