Ślub cywilny=gorszy? - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-06-04, 19:52   #61
Wyrak
Zakorzenienie

Dot.: Ślub cywilny=gorszy?

Cytat:
Napisane przez _vixen_ Pokaż wiadomość
W Polsce niestety czasem tak
Taki bezbożnik bez absolutnie żadnych zasad moralnych

Przyszedł Wyrak i tym samym wiele dyskusji staje się nie do zniesienia...
Rozumiem, ze jest Ci smutno, ze ktos zwroci uwage, jak napiszesz jakies bzdury, ale nie poplacz sie czasem

Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437

OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow.
Wyrak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-04, 21:20   #62
Bayje
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ladymln Pokaż wiadomość
taki problem raczej nie jest niespodzianką, bo skoro jesteś wierząca/y dlaczego nie wzięłaś/wziąłeś ślubu kościelnego? oczywiście możesz być w kolejnym związku, przy czym pierwszy partner nie umarł ale się rozwiodłaś, ale istnieje jakieś uregulowanie/wspólnota/jakkolwiek to nazwać, która pozwala Ci uczestniczyć w życiu Kościoła.

Ależ oczywiście, ja nie mówie, że księża w tym momencie robią źle bo przecież ciąża to okres 9 miesięcy i przez ten czas może się dużo wydarzyć - znam też takie przypadkie gdzie dziewczyna/Kobieta nie chce brać ślubu kościelnego z brzuchem i w takiej chwili decydują się na ślub cywilny.
Ciaża to w 80 % niespodzianka i nie da się tego ukryć Czasemi dziwi mnie, że na chrzest księża się czasami nie zgadzają bo co tutaj dziecko jest winne ? Dziewczyna nie zrobiła aborcji - pozbyła się gorzego grzechu
Komunie nawet popieram, żeby odmawiać. Dziecko ma już wtedy 9 lat - no wydaje mi się, że przez ten czas 'partnerzy' jak chcą wychowywać dziecko na chrześcijanina no to najpierw powinno się samemu pewne obowiązki spełnić.

Have you noticed the saddest person always has the most beautiful smile
Kid Cudi
Bayje jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-04, 22:41   #63
QueenBlair
Wtajemniczenie

Z racji tego ,że jestem nastawiona totalnie anty do kościoła katolickiego to uważam ślub kościelny za ten gorszy.
Stary 2011-06-04, 22:52   #64
linaya
astro-loszka

Ło matko, ten temat był wałkowany iks razy, iks razy rozwałkowany był na placek, zwinięty w struclę i pokrojony na plasterki

Co do tematu: biorę cywilny. Bo tak i już. Z pompą (ssąco-tłoczącą ), suknią z trenem, wozem drabiniastym, wybuchającym tortem i wszelkimi bajerami A wszystkie pytania "czemu tylko cywilny?" zwisają mi tak zwanym kalafiorem. Ja również nie zadaję ludziom biorącym ślub: czemu akurat "tylko" cywilny, czemu koscielny, skoro nie są praktykującymi katolikami, czemu skromny/huczny, czemu matka panny młodej przyszła w dżinsach/świadkowa ma turban na głowie/urzędnik USC ma przypięte skrzydła. Ich ślub, ich sprawa.
Stary 2011-06-05, 00:28   #65
alli78
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez 1000days Pokaż wiadomość
Kościelny jest na całe życie tylko dla tych, którzy w to wierzą.
Dokładnie... Ja jestem po rozwodzie co prawda póki co cywilnym bo z kościelnym nie będzie tak szybko ale też miał być na całe życie, i co? Gucio! Teraz planuje ślub cywilny z nowym partnerem i uwierzcie mi że wcale bym nie powtórzyła kościelnego - niepotrzebna strata pieniędzy.

---------- Dopisano o 01:28 ---------- Poprzedni post napisano o 01:26 ----------

Cytat:
Napisane przez linaya Pokaż wiadomość
Ło matko, ten temat był wałkowany iks razy, iks razy rozwałkowany był na placek, zwinięty w struclę i pokrojony na plasterki

Co do tematu: biorę cywilny. Bo tak i już. Z pompą (ssąco-tłoczącą ), suknią z trenem, wozem drabiniastym, wybuchającym tortem i wszelkimi bajerami A wszystkie pytania "czemu tylko cywilny?" zwisają mi tak zwanym kalafiorem. Ja również nie zadaję ludziom biorącym ślub: czemu akurat "tylko" cywilny, czemu koscielny, skoro nie są praktykującymi katolikami, czemu skromny/huczny, czemu matka panny młodej przyszła w dżinsach/świadkowa ma turban na głowie/urzędnik USC ma przypięte skrzydła. Ich ślub, ich sprawa.
hehe i bardzo dobrze powiedziane
alli78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-05, 00:46   #66
SamSzef
BAN stały

Cytat:
Napisane przez alli78 Pokaż wiadomość
Dokładnie... Ja jestem po rozwodzie co prawda póki co cywilnym bo z kościelnym nie będzie tak szybko ale też miał być na całe życie, i co? Gucio! Teraz planuje ślub cywilny z nowym partnerem i uwierzcie mi że wcale bym nie powtórzyła kościelnego - niepotrzebna strata pieniędzy.
dla mnie to zbędny wydatek i tyle.
SamSzef jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-05, 09:07   #67
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bayje Pokaż wiadomość
Ciaża to w 80 % niespodzianka i nie da się tego ukryć
Nie przesadzasz troche z tym procentem ?

Cytat:
Czasemi dziwi mnie, że na chrzest księża się czasami nie zgadzają bo co tutaj dziecko jest winne ?
Nie slyszalem o takich przypadkach, ale sie zgodze.

Cytat:
Napisane przez QueenBlair Pokaż wiadomość
Z racji tego ,że jestem nastawiona totalnie anty do kościoła katolickiego to uważam ślub kościelny za ten gorszy.
Tolerancja powialo

Cytat:
Napisane przez linaya Pokaż wiadomość

No wiesz co, taka cepelida to tylko przy koscielnych moze byc !

Cytat:
Napisane przez alli78 Pokaż wiadomość
Primo - nie ma czegos takiego jak "rozwod koscielny", jest co najwyzej uznanie malzenstwa od poczatku za niewazne i tego sie nie dostaje ot tak o
Secundo - z Twojego tematu intymnie to wynika, ze ostatnia rzecza, jaka powinnas z nim planowac to slub cywilny

Przy okazji dziwi mnie, jak wiele osob nie odroznia slubu od wesela - bo tyle pisania o kosztach, a koszty slubu to drobnostka, gros to koszty wesela.
Edyta: wlasnie, co to za ogromne koszty slubu koscielnego? Najwiekszym kosztem nie weselnym beda kwiaty i fotograf, a to czy i jaki bedzie fotograf czy kwiaty, to przeciez nie kwestia slubu cywilnego czy koscielnego?

PS. Tak przy okazji, jesli kogos interesuje, to przykladowy kalkulator: http://slub-wesele.pl/slub/koszty.html

Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437

OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow.

Edytowane przez Wyrak
Czas edycji: 2011-06-05 o 09:39
Stary 2011-06-05, 09:56   #68
Bayje
Zakorzenienie

Wyrak - obawiam się, że 80 % .. to i tak za mało. U mnie wszystkie koleżanki/kuzynki/ciocie które pytałam na temat ciąży - wszystkie oznajmiły, że to było zaskoczenie i nie były na to przygotowane [z drugiej strony uprawiasz seks (czyt wpółżyjesz) to trzeba być przygotowanym na taką ewentualność] a w dzisiejszych czasach chyba mało kto przy zobaczeniu dwóch kresek jest 'przepełniony szczęściem' na tą nowine :

Kid Cudi
Stary 2011-06-05, 10:05   #69
katakumba
Zakorzenienie

ja bym uwazala z takimi opiniami

moze po prosty twoje srodowisko malo wyedukowane?

Haters gonna hate.
Potatoes gonna potate.

katakumba jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-05, 10:10   #70
Vampi_z_piekla_rodem
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wyrak Pokaż wiadomość

Secundo - z Twojego tematu intymnie to wynika, ze ostatnia rzecza, jaka powinnas z nim planowac to slub cywilny
Zgadzam się!

"Give me reason but don't give me choice.
'Cause I'll just make the same mistake again.."
Vampi_z_piekla_rodem jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-05, 10:10   #71
aga_tka_2
Zakorzenienie

GG do aga_tka_2

Cytat:
Dla mnie nie ma to znaczenia czy jest to ślub cywilny czy kościelny - ale dla księży przy chrzcie,komunii,bierzmowa nia dziecka robi się wielki problem.
Jeśli rodzice dziecka zdecydowali się na ślub cywilny to po co chcą chrzcić dziecko/dzieci, posyłać do komunii, czy bierzmowania? Dla mnie jest to hipokryzja.
U mnie w pracy jest taka znajoma, która ma ślub cywilny, ale dziecko ochrzczone, a niedawno było u komunii i jeszcze się oburzała, że ksiądz problem widział, że oni kościelnego ślubu nie mają. No ludzie...

aga_tka_2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-05, 10:20   #72
201607211724
Konto usunięte

jacyś dziwni Ci znajomi co tak dopytują nie w sensie, że katolicy czy nie... mieliśmy ślub cywilny i nikt ze znajomych, katolików czy nie, nie podpytywał, wypytywał, nie robił wielkich oczu... może trzeba znajomych zmienić i "problem" sam się rozwiąże
201607211724 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-05, 10:21   #73
Bayje
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aga_tka_2 Pokaż wiadomość
Jeśli rodzice dziecka zdecydowali się na ślub cywilny to po co chcą chrzcić dziecko/dzieci, posyłać do komunii, czy bierzmowania? Dla mnie jest to hipokryzja.
U mnie w pracy jest taka znajoma, która ma ślub cywilny, ale dziecko ochrzczone, a niedawno było u komunii i jeszcze się oburzała, że ksiądz problem widział, że oni kościelnego ślubu nie mają. No ludzie...
Napisałam wcześniej - niektóre nie chcą iść z brzuchem do ślubu kościelnego (czasami nawet ksiądz nie chce dać ślubu ciężarnej) - wybierają cywilny.
Potem przychodzi czas na chrzciny .. - dziecko nie jest winne, że się urodziło więc czasami księża nie powinni robić problemów ale komunia - dziecko ma 9 lat przez te 9 lat - partnerzy nic nie zrobili w kierunku 'obowiązku' chrześcijańskiego no to wybacz ja bym takiego dziecka nie dopuściła do komuni.

Kid Cudi
Stary 2011-06-05, 10:28   #74
aga_tka_2
Zakorzenienie

GG do aga_tka_2

no właśnie o takiej sytuacji pisałam że są po ślubie cywilnym i nie zamierzają tego zmieniać, bo uważają, że kościół jest "be", ale chcą żeby dziecko było ochrzczone, poszło do komunii i jeszcze żeby ksiądz siedział cicho, bo to jego obowiązek dać dziecku sakrament

aga_tka_2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-05, 10:34   #75
Rena
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Parvati Pokaż wiadomość
Dziwi mnie trochę cała ta dyskusja.
Ślub może być z tzw. "pompą" albo skromny niezależnie od tego czy jest konkordatowy czy cywilny. Nie ma jakiegoś automatu, że konkordatowy to pompa, a cywilny to skromny.

Ja osobiście biorę cywilny i wcale nie mam zamiaru rezygnować z białej sukni (nie będzie to tzw "beza" wcale nie dlatego, że to cywilny, a dlatego, że mi się takie nie podobają ), pięknej ceremonii (w rodzinnym mieście USC jest w pięknym pałacyku ślubów) i (małego, ale jednak) wesela

Pozdrawiam
Jeszcze pomiedzy skromnoscia a pompa jest calkiem sporo jeszcze odcieni szarosci
Mowi sie, ze przesada jest wrogiem elegancji, a nie zawsze to co krzykliwe i kolorowe jest drogie, a to co stonowane tanie.
Rena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-06-05, 10:41   #76
Bayje
Zakorzenienie

a do kościoła chodzi ? podchodzi do komuni ? dostaje rozgrzeszenie ?
jeżeli tak to ksiądz jest sam sobie winny, że pozwola by 'dziecko' z rodziców 'niechrześcijańskich' - nie ukrywajmy = tak jest, zezwala na komunie.
proste.

Moja pierwsza wypowiedz ta która zacytowałaś - dla mnie nie ma to znaczenia czy jest to cywilny czy kościelny - do momentu gdy się nie pojawią dzieci. Wtedy już wiadomo jakie mogą być konsekwencje. Jakby ktoś chciał ślub kościelny - to by nie patrzył bo to są duże koszta bo to bo tamto - branie ślubu kościelnego nie jest jednoznaczne, że musi być też wesele.

Kid Cudi
Stary 2011-06-05, 11:57   #77
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
Wyrak - obawiam się, że 80 % .. to i tak za mało. U mnie wszystkie koleżanki/kuzynki/ciocie które pytałam na temat ciąży - wszystkie oznajmiły, że to było zaskoczenie i nie były na to przygotowane [z drugiej strony uprawiasz seks (czyt wpółżyjesz) to trzeba być przygotowanym na taką ewentualność] a w dzisiejszych czasach chyba mało kto przy zobaczeniu dwóch kresek jest 'przepełniony szczęściem' na tą nowine :
Cytat:
Napisane przez katakumba Pokaż wiadomość
ja bym uwazala z takimi opiniami

moze po prosty twoje srodowisko malo wyedukowane?
Ja sie zgodze z Katakumba - wg mnie masz troche niereprezentatywna probke

Cytat:
Napisane przez Vampi_z_piekla_rodem Pokaż wiadomość
Zgadzam się!

Z ta komunia - z jednej strony, co karac dziecko za zaniedbanie rodzicow, ale z drugiej, to faktycznie, jak oni to sobie wyobrazaja? Tym bardziej, ze dla niektorych komunia to po prostu duza impreza z prezentami

Stary 2011-06-05, 12:07   #78
Bayje
Zakorzenienie

Faktycznie - mogłam zapytać w czym to moje środowisko jest mało wyedukowane
Cytat:
Ja sie zgodze z Katakumba - wg mnie masz troche niereprezentatywna probke
a w jakich 'badaniach' zostaje uznana jako niereprezentatywna ?

Kid Cudi
Stary 2011-06-05, 12:14   #79
agniesikk
Zakorzenienie

Cytat:
Wysondowałaś te 80% na podstawie swojej rodziny?
agniesikk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-06-05, 12:23   #80
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
Faktycznie - mogłam zapytać w czym to moje środowisko jest mało wyedukowane

a w jakich 'badaniach' zostaje uznana jako niereprezentatywna ?
Np. w takich: http://www.biomedical.pl/aktualnosci...bieta-362.html

Nawet zakladajac, ze kobiety/mezczyzni, ktore nie maja dostepu do internetu maja mniejsza wiedze o antykoncepcji i wsrod nich czesciej dochodzi do wpadek, to i tak 80% i wiecej niechcianych ciaz to liczba conajmniej z sufitu.

Stary 2011-06-05, 12:26   #81
Martini17
Raczkowanie

może stąd, że większość z nas deklaruje, że są takimi katolikami
A tak, na poważnie, każdy niech sam decyduje a nie robi pod publiczkę;
Martini17 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-05, 12:52   #82
Bayje
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agniesikk Pokaż wiadomość
Wysondowałaś te 80% na podstawie swojej rodziny?
Przeczytałabyś 5 moich postów w tym temacie i byś wiedziała co mam na myśli. Rozumiem, że nie mogę używać stwierdzenia, że pojawienie się ciąży w życiu kobiety jest 'zaskoczeniem' ? W większości przypadków jest zaskoczeniem.
A z grona moich koleżanek a jest ich dużo większość już mają dzieci - jedna ALE TO JEDNA (która nie ma jeszcze)przyznała się świadomie, że planuje dziecko.. (więc dla Niej to nie będzie zaskoczenie, jak pewnego dnia zrobi test i jej wyjdzie)JEDNA. A reszta po prostu uznała, że gdyby to zależało od nich - przesunęły by na później ciąże .

Wyrak - [Z sondy przeprowadzonej wśród użytkowniczek portalu XXXfeminatalxxx] Jest to strona suplementu diety dla Kobiet w ciąży czyli badane planują ciąże albo już są w ciąży a moje 80 % miałam na myśli u osób które tych dzieci nie planują..

na koniec - jak ktoś chce sobie porozmawiać na temat ciąż to niech sobie założy nowy temat.

Kid Cudi

Edytowane przez Bayje
Czas edycji: 2011-06-05 o 12:57
Stary 2011-06-05, 18:53   #83
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
Wyrak - [Z sondy przeprowadzonej wśród użytkowniczek portalu XXXfeminatalxxx] Jest to strona suplementu diety dla Kobiet w ciąży czyli badane planują ciąże albo już są w ciąży a moje 80 % miałam na myśli u osób które tych dzieci nie planują..
Przeczytalas to w ogole? Tam jest np. napisane:

Cytat:
tylko 16% Internautek przyznało, że ciąży nie planowało.
Jakim cudem ma to byc dla kobiet w ciazy i planujacych tylko ?

Jak masz lepsze dane, to daj, bo to, ze wsrod Twoich znajomych jest tyle wpadek niewiele znaczy - np. wsrod moich wpadek praktycznie nie bylo, mialbym przez to sadzic, ze ich nie ma ?

REKLAMA
Stary 2011-06-05, 19:21   #84
Bayje
Zakorzenienie

Tak przeczytałam pierwsze zdanie gdzie jest napisane, że badania były na tamtej stronie przeprowadzane gdzie jest to strona suplementu dla 'kobiet' w ciąży - wątpie by po takich stronach z suplementami które ich nie dotyczą kobiet w ciąży patrzyły dziewczyny które mają to jeszcze przed sobą.
Możliwe, że te 16 % to Kobiety które zaczynały zażywanie tego suplementu i 'załapały' się na tą ankiete stąd te aby 16% ..

Cały artykuł również przeczytałam i znam sytuacje gdzie para bardzo chciała potomka a chęci to nie wszystko jak sie okazuje.

Czy ja piszę o wpadkach?- nazwałam to nieplanowaną ciążą bo 'wpadka' wydaje mi się jest bardzo chamskim i mało kulturalnym wyrażeniem.

Cytat:
Przeczytasz w ogole co tam jest napisane, czy bedziesz dalej kierujac sie moca komentowac ?
Nie musiały korzystać z tego suplementu ale chyba jakoś dojść musiały na ta ankiete internetową by został napisany ten artykuł, prawda ? a adres do ankiety mógł paść na każdym portalu dziudziusiowym a takich jest mase a wszystko w celach reklamowych. skoro już jeśteśmy tak bardzo dociekliwi - artykuł z dnia 24-06-2008 - myślę, że do dnia dziejszego DUZO się zmieniło

Cytat:
Dobra, koniec juz tej dygresji, naprawde.
Już dawno napisałam, że jak chcesz sobie porozmawiać o ciążach to gdzięs jest odpowiedni temat
Tak na przyszłość posługuj się bardziej 'teraźniejszymi' statystykami

Kid Cudi

Edytowane przez Bayje
Czas edycji: 2011-06-05 o 20:48
Stary 2011-06-05, 20:25   #85
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
Tak przeczytałam pierwsze zdanie gdzie jest napisane, że badania były na tamtej stronie przeprowadzane gdzie jest to strona suplementu dla 'kobiet' w ciąży - wątpie by po takich stronach z suplementami które ich nie dotyczą kobiet w ciąży patrzyły dziewczyny które mają to jeszcze przed sobą.
Możliwe, że te 16 % to Kobiety które zaczynały zażywanie tego suplementu i 'załapały' się na tą ankiete stąd te aby 16% ..

Cały artykuł również przeczytałam i znam sytuacje gdzie para bardzo chciała potomka a chęci to nie wszystko jak sie okazuje.

Czy ja piszę o wpadkach?- nazwałam to nieplanowaną ciążą bo 'wpadka' wydaje mi się jest bardzo chamskim i mało kulturalnym wyrażeniem.
No wlasnie to nie jest mozliwe, bo tam jest jak wol napisane:
Cytat:
Suplementacji nie stosowały kobiety, które nie planowały ciąży, czyli 1/3 naszych respondentek. Należy zaznaczyć, że w tej grupie mogą znajdować się również kobiety, które dotychczas nie zaszły w ciążę.
Przeczytasz w ogole co tam jest napisane, czy bedziesz dalej kierujac sie moca komentowac ?

No piszesz o wpadkach, jaka jest roznica miedzy "wpadka" a "niechciana ciaza", bo dla mnie to tylko semantyka.

Dobra, koniec juz tej dygresji, naprawde.

Stary 2011-06-05, 22:46   #86
Elfir
Zakorzenienie

Ślub cywilny jest "gorszy" - dla wierzącego.
Tak jak dla niewierzącego ślub w kościele to obciach

Pamiętam jak mnie matka kiedyś straszyła, że skoro jestem ateistka nie będę miała ślubu, wesela i białej sukienki.
Cóż, życie zweryfikowało jej poglądy

Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy.
T.Pratchett
Elfir jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-05, 23:01   #87
kasiaen1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Elfir Pokaż wiadomość
Ślub cywilny jest "gorszy" - dla wierzącego.
Tak jak dla niewierzącego ślub w kościele to obciach

Pamiętam jak mnie matka kiedyś straszyła, że skoro jestem ateistka nie będę miała ślubu, wesela i białej sukienki.
Cóż, życie zweryfikowało jej poglądy
Na szczęście w praktyce ludzie nie są tak ograniczeni , żeby nagminnie stosować wskaźniki "gorszy" bądź "lepszy" wobec podstawowej cechy tego świata, jaką jest różnorodność.

REKLAMA
Stary 2011-06-06, 00:53   #88
All That Jazz
Zadomowienie

Cytat:
Przeczytałabyś 5 moich postów w tym temacie i byś wiedziała co mam na myśli. Rozumiem, że nie mogę używać stwierdzenia, że pojawienie się ciąży w życiu kobiety jest 'zaskoczeniem' ? W większości przypadków jest zaskoczeniem.
A z grona moich koleżanek a jest ich dużo większość już mają dzieci - jedna ALE TO JEDNA (która nie ma jeszcze)przyznała się świadomie, że planuje dziecko.. (więc dla Niej to nie będzie zaskoczenie, jak pewnego dnia zrobi test i jej wyjdzie)JEDNA. A reszta po prostu uznała, że gdyby to zależało od nich - przesunęły by na później ciąże .

na koniec - jak ktoś chce sobie porozmawiać na temat ciąż to niech sobie założy nowy temat.
No jak uważają że nie miały na to wpływu, to ja rozumiem te 80%...
All That Jazz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-06, 01:03   #89
muszynianka
Zakorzenienie

zróbcie na wizażu anonimową ankietę czy ciąża była planowana, nieplanowana, niechciana i przerwana...
muszynianka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-06, 10:12   #90
Rena
Zakorzenienie

Cytat:
Ja znam pelno osob, ktore dlugo staraly sie o dziecko i niekoniecznie od razu sie ono pojawialo.
Rena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości