|
|
#61 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Drugi kierunek studiów
dokładnie
np. u mnie na filologii wszystko zależy od roku. bo na 2 jest masa egzaminow w sesji letniej, a już na 3 roku tylko 3 na 4 roku tez itd. często też dany przedmiot konczy sie nie egzaminem, ale zaliczeniem na prawach egzaminu. czyli teoretyczni egzaminem nie jest, ale w praktyce wygląda tak samo ...
|
|
|
|
|
#62 |
|
Konto usunięte
|
3? Malo cos... Ja mialam zwykle 5 egzaminow i zaliczenia z cwiczen w zasadzie nierozniace sie od egzaminow.
Na tym calym prawie sa straszne zaliczenia z tego co slyszalam, prawo rzymskie, historia itd., wiekszosc osob po tym odpada. Ja tam sie ciesze z tej ustawy, przez jej brak ludzie cuda wyczyniaja, dzienne, zaoczne, wieczorowe na raz. Przez to wszystko byc magistrem dzisiaj to prawie to co byc maturzysta. Trzeba byc potrójnym magistrem z setka specjalizacji i tysiacem podyplomówek. Moze ta ustawa cos rozwiaze, bo to jakas paranoja. |
|
|
|
|
#63 |
|
na przekór do celu
|
w zimowym miałam 3, teraz tez mam 3
pytałam znajomych z innych kierunków, też mają po 3 lub 4 dlatego zawsze mnie dziwiła liczba 15 egzaminów, nawet jesli była mowa o dwóch kierunkach...
|
|
|
#64 |
|
Konto usunięte
|
Na jedno wychodzi czy zaliczenie czy egzamin, i tak tego duzo jest zawsze.
|
|
|
|
|
#65 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Na pierwszym roku filologii mialam najmniej egzaminow, pozniej coraz wiecej. Na 3 roku mialam okolo 20 ( na filologii baaardzo duzo poniewaz dochodzily egzaminy ze specjalizacji dodatkowej = metodyki po polsku + egzaminy standardowe tj. pnja itp) I jeszcze dochodzil 5. rok drugiego kierunku, gdzie chyba mialam okolo 5 egzaminow + napisanie pracy magisterskiej. Pomiedzy egzaminem licencjackim z filo z 3 lat a obrona pracy magisterskiej mialam dzien przerwy serio myslalam wtedy, ze umre a gdy moj promotor dowiedzial sie, ze studiuje drugi kierunek filo zaczal mnie tak nie cierpiec, - twierdzil moj angielski jest na poziom gimnazjum itp. tak to jest gdy sie mysli, ze ma sie monopol na cos dlatego warto zachowac dla siebie takie informacje jak 2. kierunek studiow Edytowane przez fossa Czas edycji: 2011-06-10 o 16:12 |
|
|
|
|
|
#66 |
|
Zakorzenienie
|
Ja również zdecydowałam się na drugi kierunek, a mianowicie prawo o którym zawsze marzyłam. Myśle że studiując administracje i prawo, jedno będzie drugie dopełniać i mam nadzieję że zaowocuje to w przyszłości
|
|
|
|
|
#67 | |
|
na przekór do celu
|
Cytat:
koleżanka (z administracji) mi opowiadała jak miała w grupie studenta, który był już na 2 roku prawa. po semestrze zrezygnował, bo stwierdził że nie będzie marnował drugi raz czasu na to samo.
|
|
|
|
#68 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I takim sposobem można mieć dwa kierunki na koncie, a poza tym mnie to kręci i dlatego się zdecydowałam. Nawet jak mi się nie uda to myśle że warto spróbować spełniać swoje marzenia :P
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Szkoła i edukacja
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:06.

np. u mnie na filologii wszystko zależy od roku. bo na 2 jest masa egzaminow w sesji letniej, a już na 3 roku tylko 3 

pytałam znajomych z innych kierunków, też mają po 3 lub 4