tatuaż -rodzice - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-06-14, 17:51   #61
sensualangel
Wtajemniczenie

Dot.: tatuaż -rodzice

Cytat:
Napisane przez karolynka90 Pokaż wiadomość
Reakcję ludzi Autorka ma już tutaj - znaczna większość uważa, że taki tatuaż jest bardzo bardzo tandetny.
wiem, ale jak się upiera to niech go zrobi
sensualangel jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-14, 17:52   #62
karolynka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sensualangel Pokaż wiadomość
wiem, ale jak się upiera to niech go zrobi
A no to pewnie, jej ciało.
Tylko jak któraś osoba z kolei po zobaczeniu tego "dzieła" powie "a co to ma być?", to już będzie za późno. Usuwanie bardzo boli.
Stary 2011-06-14, 17:52   #63
Melanchton
Zakorzenienie

Sama mam tatuaż, ale nie pozwoliłabym, żeby moja nastoletnia córka zrobiła sobie coś takiego. Wzór który pokazujesz w bardzo wulgarny sposób podkreśla seksualność i gdybym była matką byłby dla mnie nie do przyjęcia. To raz. Dwa - proponuję zastanowić się dobrze nad wyborem miejsca, w którym chcesz mieć tatuaż - najlepiej wybrać takie, któremu nie grożą w przyszłości rozstępy, cellulit i inne atrakcje, tak, żeby tatuaż do końca Twojego życia wyglądał estetycznie i ładnie.
Już widzę Cię na mieście w mini i te dziesiątki chłopów ze wzrokiem wlepionym w Twoje uda. Dla wszelkiej maści roboli będziesz niemałą atrakcją....
Stary 2011-06-14, 17:54   #64
sensualangel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez karolynka90 Pokaż wiadomość
A no to pewnie, jej ciało.
Tylko jak któraś osoba z kolei po zobaczeniu tego "dzieła" powie "a co to ma być?", to już będzie za późno. Usuwanie bardzo boli.
to właśnie zaproponowałam jej tatuaż henną
Stary 2011-06-14, 17:55   #65
takaja13
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paollino Pokaż wiadomość
owszem nie każdej. Ty po ciążach nie masz rozstępów, a ja w wieku autorki np. nie wiedziałam że zachoruję na chorobę metaboliczną 3 lata później. Nigdy się nie przewidzi za młodu jakie kto ma uwarunkowania.
I nie rozumiem tego standardowego utyskiwania "jak to w Polsce". Jak komuś tu źle to granice stoją otworem...
No na szczescie juz w polsce nie mieszkam,tutaj ludzie sa bardziej tolerancyjni i moje tatoo nikogo nie gorsza

http://www.youtube.com/watch?v=cAk34...watch_response
takaja13 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-14, 17:56   #66
201605011933
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez takaja13 Pokaż wiadomość
A ja bym pozwolila swojemu dziecku zrobic tatoo tym bardziej,ze wczesniej dalam slowo a dla mnie slowo drozsze pieniedzy,ja swoj 1 tatoo tez zrobilam jak mialam 17 lat i mama sie zgodzila ,teraz mam 32 i ostatni zrobilam rok temu i oczywiscie juz mam w planach nastepny jesli nie bedzie tych czaszek to jest ok,jesli jestes osoba twardo stapajaca po ziemi i pewna siebie to jak najbardziej bedzie Ci pasowal
a na stare lata i tak nie bedziemy pokazywac ciala wiec co za roznica czy bedzie ten tatoo czy tez nie,pozatym nie kazdej kobiecie zmienia sie figura,ja w tej chwili mam taka sama wage jak w wieku 20 lat mimo,ze mam 3 dzieci,rozstepow nie mam a cellulitu tylko troszke pod posladkami ale walcze z tym
teraz mozecie po mnie pojechac jak to w polsce najbardziej lubia ludzie robic
ja też bym się zgodziła na tatuaż zgodziłabym się nawet na te kokardki, mimo że uważam je za mega tandetne i w ogóle wieś tańczy i śpiewa, ale na szwy nigdy w życiu.
201605011933 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-14, 17:56   #67
mm444
Władca Wizażu

Treść usunięta
mm444 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-14, 17:57   #68
kasica6662
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez paollino Pokaż wiadomość
Może nie każda, ale co druga co mijam na ulicy to albo emo albo 'słitaśna' Ja nie wiem, parę lat różnicy a czuję wręcz jakby przepaść pokoleniową
Mam tak samo...

Cytat:
A ja bym pozwolila swojemu dziecku zrobic tatoo tym bardziej,ze wczesniej dalam slowo a dla mnie slowo drozsze pieniedzy,ja swoj 1 tatoo tez zrobilam jak mialam 17 lat i mama sie zgodzila ,teraz mam 32 i ostatni zrobilam rok temu i oczywiscie juz mam w planach nastepny jesli nie bedzie tych czaszek to jest ok,jesli jestes osoba twardo stapajaca po ziemi i pewna siebie to jak najbardziej bedzie Ci pasowal
a na stare lata i tak nie bedziemy pokazywac ciala wiec co za roznica czy bedzie ten tatoo czy tez nie,pozatym nie kazdej kobiecie zmienia sie figura,ja w tej chwili mam taka sama wage jak w wieku 20 lat mimo,ze mam 3 dzieci,rozstepow nie mam a cellulitu tylko troszke pod posladkami ale walcze z tym
teraz mozecie po mnie pojechac jak to w polsce najbardziej lubia ludzie robic
Dlaczego od razu jechać po kimś? I to chyba niezależne od kraju jest, ale luz Że akurat Tobie się ciało niewiele zmieniło to tylko się cieszyć, ale autorka ma 17lat (do 20 brakuje jednak i przez ten czas może wiele się zmienić) i nie wiadomo czy w jej rodzinie kobiety nie mają tendencji do tycia.
Autorko, jak tak bardzo chcesz tatuaż, może pooglądaj wzory dziarek i wybierz coś innego? mniej szokującego?

Moje dzieła
Preferencje

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=858471 Książkowy wątek
kasica6662 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-14, 17:58   #69
takaja13
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monius9 Pokaż wiadomość
...masz 32 lata a piszesz jakbyś miała max 13
No widzisz bynajmniej nie jestem typowa gderliwa i zakazujaca wszystkiego mamuska to raz a dwa to nie jestem w pracy ,ze musze byc sztywna i powazna.

Stary 2011-06-14, 17:59   #70
bluebluesky
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Melanchton Pokaż wiadomość
Sama mam tatuaż, ale nie pozwoliłabym, żeby moja nastoletnia córka zrobiła sobie coś takiego. Wzór który pokazujesz w bardzo wulgarny sposób podkreśla seksualność i gdybym była matką byłby dla mnie nie do przyjęcia. To raz. Dwa - proponuję zastanowić się dobrze nad wyborem miejsca, w którym chcesz mieć tatuaż - najlepiej wybrać takie, któremu nie grożą w przyszłości rozstępy, cellulit i inne atrakcje, tak, żeby tatuaż do końca Twojego życia wyglądał estetycznie i ładnie.
Już widzę Cię na mieście w mini i te dziesiątki chłopów ze wzrokiem wlepionym w Twoje uda. Dla wszelkiej maści roboli będziesz niemałą atrakcją....
Calkowicie sie z Toba zgadzam, w tym lezy caly problem. Moim zdaniem kobieta, ktora zdecydowala by sie na taki tatuaz, znajac swoja seksualnosc i bedac jej swiadoma, to cos zupelnie innego, niz nastolatka, wchodzaca dopiero malymi kroczkami w ta sfere zycia. Kwestia doswiadczenia, tego sie nie zmieni.
Stary 2011-06-14, 18:00   #71
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
No na szczescie juz w polsce nie mieszkam,tutaj ludzie sa bardziej tolerancyjni i moje tatoo nikogo nie gorsza
Ale nie jesteś nastolatką z łóżkowym motywem na ciele

Ja bym się bała, że taki właśnie tatuaż może być dla wielu zachętą do zaciągnięcia w krzaki na szybki numerek...

Poza tym ciężko mi sobie wyobrazić taki wzór do szortów i sportowego obuwia.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-06-14, 18:00   #72
takaja13
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mm444 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Na pewno chcialabym zobaczyc wzor wczesniej przed wyrazeniem zgody oczywicie

Stary 2011-06-14, 18:01   #73
monius9
Zakorzenienie

Cytat:
No widzisz bynajmniej nie jestem typowa gderliwa i zakazujaca wszystkiego mamuska to raz a dwa to nie jestem w pracy ,ze musze byc sztywna i powazna.
i właśnie uprzednio zacytowany i pogrubiony przeze mnie tekst był idelanym wyrazem twojego wyluzowania, nie-gderliwości i luzu

ubawiłam się
monius9 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-14, 18:01   #74
201608251020
Konto usunięte

Cytat:
o jednego malkontenta mniej
201608251020 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-14, 18:01   #75
sensualangel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez elvegirl Pokaż wiadomość

Ja bym się bała, że taki właśnie tatuaż może być dla wielu zachętą do zaciągnięcia w krzaki na szybki numerek...
też sobie o tym samym pomyślałam...
Stary 2011-06-14, 18:02   #76
takaja13
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasica6662 Pokaż wiadomość
Mam tak samo...

Dlaczego od razu jechać po kimś? I to chyba niezależne od kraju jest, ale luz Że akurat Tobie się ciało niewiele zmieniło to tylko się cieszyć, ale autorka ma 17lat (do 20 brakuje jednak i przez ten czas może wiele się zmienić) i nie wiadomo czy w jej rodzinie kobiety nie mają tendencji do tycia.
Autorko, jak tak bardzo chcesz tatuaż, może pooglądaj wzory dziarek i wybierz coś innego? mniej szokującego?
Bo jakos tak ostatnio wlasnie na Wizazu dziewczyny maja dziwna manie negowania prawie wszystkiego co nie dla wszystkich jest norma,oczywiscie nie wszystkich sie to tyczy

Stary 2011-06-14, 18:02   #77
ston3d
Zadomowienie

Obleśny, dziwkarski wzorek. Weź dziewczyno odpuść sobie ten tatuaż, będziesz żałować jak trochę zmądrzejesz
Cel II: żeby ukochany mógł wejść po nich na 3 piętro

Fakty nie przestają istnieć z powodu ich ignorowania.

ston3d jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-14, 18:04   #78
mm444
Władca Wizażu

Treść usunięta
Stary 2011-06-14, 18:04   #79
takaja13
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monius9 Pokaż wiadomość
i właśnie uprzednio zacytowany i pogrubiony przeze mnie tekst był idelanym wyrazem twojego wyluzowania, nie-gderliwości i luzu

ubawiłam się
No widzisz to skoro tak chcesz podyskutowac to moze stworz nowy watek bo ten napewno nie sluzy do tego czy ktos jest czlowieiem zyjacym na luzie czy tez wiecznie spietym

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-06-14, 18:05   #80
martynka89
Zakorzenienie

Nie dziwie sie rodzicom. Powiedzialas im o kokardkach a o dziwkarskich szwach nie wspomnialas. Tez mialam 17 lat i rozne pomysly, ale zeby zafundowac sobie takie cos?
Wyobraz sobie, ze za kilka lat bedziesz powazna kobieta ubiegajaca sie o powaznie stanowisko i jak bedziesz sie prezentowac?
Naprawde szkoda, ze myslisz tylko o dniu dzisiejszym a nie myslisz o tym, co bedzie za rok, dwa...
No chyba, ze planujesz prace w agencji...

Rodzice cie nie oszukali, chcialas kokardki to powinny byc kokardki. To ty oszukalas rodzicow bo nie powiedzialas im jak ma wygladac calosc.
martynka89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-14, 18:05   #81
Maalwaaa
Rozeznanie

Autorko a od jakiego czasu myślałaś nad tym? Ja pierwszy i jak na razie ostatni tatuaż zrobiłam jak miałam 21 lat. Myślałam o tym 2 lata. Zdecydowałam się zrobić pomiędzy łopatkami. Bardzo łatwo go zasłonić bluzką, nawet w lecie więc nie ma problemu, a jak już mi się zdarzy założyć bluzkę bez pleców to zasłaniam długimi włosami. To ważne, bo nie w każdym miejscu wypada pokazywać pewne rzeczy. Ja uważam i ci bardzo radzę, abyś poczekała jeszcze parę lat. Też podzielam zdanie, że ten wzór jest kiepski, a jeszcze na nogach, w takim miejscu. Kompletnie odpada. Nie buntuj się tylko posłuchaj starszych, bardziej doświadczonych. Nikt ci nie mówi, że nigdy masz sobie nie robić, ale zdecydowanie później, inny motyw i w miejscu gdzie zawsze można go łatwo zakryć

Maalwaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-14, 18:07   #82
takaja13
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mm444 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Moj najsarszy syn juz zapowiedzial ,ze w wielku 16 lat chce tatoo na urodziny i owszem zgodzilam sie ale pod jednym warunkiem.....,ze pojdziemy z Nim i ewentualnie pomozemy w wyborze ,zgodzimy sie wtedy lub nie czasem trzeba isc na kompromisy

Stary 2011-06-14, 18:08   #83
karolynka90
Zakorzenienie

Dziewczyny, piszecie, że wzór dziwkarski, itd, ale może Autorce właśnie na tym zależy?
Może chce pokazać jaka jest wyluzowana, odważna itp itd?
Tylko, że na 17latce to po prostu będzie wyglądać śmiesznie.
Stary 2011-06-14, 18:08   #84
monius9
Zakorzenienie

Cytat:
No widzisz to skoro tak chcesz podyskutowac to moze stworz nowy watek bo ten napewno nie sluzy do tego czy ktos jest czlowieiem zyjacym na luzie czy tez wiecznie spietym
jakbyś nie zaczynała tematu że polaczki to złe gderliwe nietolerancyjne zaściankowe i całe szczęście uf dzięki bogu uwolniłam się już od nich to nie byłoby offtopu

jak dziewczyny piszą że nie zgodziłyby się na ten konkretny wzór i ten konkretny tatuaż jest złym pomysłem bo [i tu padło parę sensownych argumentów, nie wiem czy czytałaś ] a ty na to że ja żyję w innym kraju w którym moje tatuaże (jakie? takie jak autorki? też w wieku 17 lat?) nie budzą zgorszenia to wiedz, że mało wnosisz do dyskusji ogólnej
Stary 2011-06-14, 18:09   #85
Kiki van Goth
Raczkowanie

Ale gderacie.
Co do użytkowniczki, która pisze o 'zajawce' koleżanek na kolczyk w języku i to, że 'wcale nie jest tak kolorowo' - NIKT nie mówi, że kolczyk nie boli, a jeżeli wystąpiły komplikacje, to koleżanki mogą same sobie gratulować, że robiły gdzie popadnie albo u kosmetyczki, a później ochy i achy.

Autorko - jeżeli bardzo Ci się wzór podoba,to negocjuj.
Zignoruj wszystkie wizażowe matki polki, które jojczą, jak to na starość tragicznie Ci się będzie wiodło.
Na starość będziesz miała ciekawsze problemy niż tatuaż.

Idąc tokiem rozumowania wizażanek - moralizatorek, nie należy się malować,bo na starość się gęba pomarszczy, opalać się też nie można, a widziałyście jak u staruszek okropnie wyglądają dziurki po przebitych uszach?
Dramat.

Autorko, zastanów się tylko nad tymi szwami, bo kokardki będą wyglądać nieźle, szwy rzeczywiście są trochę ku*ewskie.
Kwestia estetyczna jest tylko taka, że na moje oko, ten tatuaż będzie pasował do idealnie szczupłych nóg.
Gdybym się uparł.
Kiki van Goth jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-14, 18:10   #86
mm444
Władca Wizażu

Treść usunięta
Stary 2011-06-14, 18:10   #87
karolynka90
Zakorzenienie

Cytat:
Moj najsarszy syn juz zapowiedzial ,ze w wielku 16 lat chce tatoo na urodziny i owszem zgodzilam sie ale pod jednym warunkiem.....,ze pojdziemy z Nim i ewentualnie pomozemy w wyborze ,zgodzimy sie wtedy lub nie czasem trzeba isc na kompromisy
No ok, a rodzice Autorki usłyszeli "kokardki" a nie że "kokardki pod tyłkiem ze szwem na całej długości nogi".
Jest różnica?
Stary 2011-06-14, 18:12   #88
miss venflon
Zakorzenienie

kokardki dziwkarskie
szwy dziwkarskie

powiedzcie mi gdzie wy widziałyście dziwki z takimi tatuażami
to żeście se pojechały w tym temacie

autorko-ja na twoim miejscu poczekałabym do osiemnastki-ot tak po prostu dla swojego świętego spokoju
jeśli rodzicie wiedzieli co chcesz zrobić to postąpili nie fair-cóż laif is brutalnawet rodzicom nie można do końca ufać...
miss venflon jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-14, 18:12   #89
monius9
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kiki van Goth Pokaż wiadomość
Autorko, zastanów się tylko nad tymi szwami, bo kokardki będą wyglądać nieźle, szwy rzeczywiście są trochę ku*ewskie.
Kwestia estetyczna jest tylko taka, że na moje oko, ten tatuaż będzie pasował do idealnie szczupłych nóg.
co z tego że połowa udzielających się w tym wątku dokładnie na to zwracała uwagę. gderamy aż echo niesie
Stary 2011-06-14, 18:13   #90
lala2506
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kiki van Goth Pokaż wiadomość
Idąc tokiem rozumowania wizażanek - moralizatorek, nie należy się malować,bo na starość się gęba pomarszczy, opalać się też nie można, a widziałyście jak u staruszek okropnie wyglądają dziurki po przebitych uszach?
Dramat.
A skąd Ci się to wzięło? Twoja zdolność nadinterpretacji jest porażająca
lala2506 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości