![]() |
#61 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Co robic by Go odzyskac?
Czyli kazalas mu podziekowac kolezance za pomoc ,tak
![]() i jesli on wybral`` kolezanke`` KTORA NIBY NIC NIE ZNACZY dla niego zamiast podziekowania jej to wiez co ![]() ![]() ![]() pokazal Ci juz na kim u bardziej zalezy i ja nie widze tutaj innego tlumaczaenia. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Czy zamierzasz mu postawić jeszcze raz takie samo ultimatum tylko tym razem z jego własnego domu go wygonić? ![]() Zauważ, że dostajesz rady dwojga typów - albo, że z koleżanką coś nie gra, albo, że masz lekką paranoję i wszystko wymyśliłaś. Moim zdaniem powinnaś spędzić trochę czasu na przemyśleniu tego, gdzie jest problem i skąd się wziął - bo to, że w panice będziesz parę dni udawała spokój, żeby tylko nie być samej nie rozwiąże niczego... Edytowane przez Buenaestrella Czas edycji: 2011-06-27 o 11:14 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Zakorzenienie
|
Facet ma po prostu dość traktowania go jak ścierę do podłogi - krzyki, awantury, wyrzucanie z domu, ciskanie pierścionkiem zaręczynowym, docinki, upokarzanie, wpadanie w furię - rany boskie, nie chciałabym być z Tobą nawet tydzień
![]() Daj mu czas - nie dzwoń, nie pisz. Niech sobie odpocznie, oderwie się od tego i przemyśli, czy chce nadal z Tobą być, czy nie. Im bardziej będziesz go naciskać tym większe prawdopodobieństwo, że on będzie od Ciebie uciekał. Daj mu trochę odetchnąć od Ciebie, a potem.. Zobaczysz, jaką podjął decyzję. Aczkolwiek ja bym się naprawdę nie zdziwiła jeśli powiedziałby, że nie chce z Tobą być. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Zakorzenienie
|
Ale masakra... Po pierwsze, to słusznie masz obawy, że za miesiąc jak wszystko się uspokoi, zaczniesz go znowu tak traktować. Prawdopodobnie on też ma takie obawy i prawdopodobnie ma racje.
Jak mogłaś rzucić mu pierścionek? ![]() ![]() Dziwię się dziewczynom, które piszą, że szybko się poddał. A co byście powiedziały, gdyby post napisała kobieta, że "facet robi mi jazdę, bo spotkałam się z kolegą, każe mi pokazywać smsy, jak odmówiłam, to kazał mi oddać pierścionek i wyrzucił mnie z domu" ?! Pewnie byście zgromiły, że w ogóle zastanawia się czy mu wybaczyć. Masz ogromny problem z psychiką i te Twoje obietnice, że już nigdy więcej go nie skrzywdzisz wynikają tylko z rozpaczy i histerii, a nie mają nic wspólnego z rzeczywistością. Przecież Ty w ogóle nad sobą nie panujesz. ![]() A dodatkowo mi się wydaje, że on nie jest taki święty, skoro zapisał ją pod inną nazwą i nie może pokazać smsów "bo źle byś je odebrała". Chcesz go odzyskać - pewnie możesz, tylko nie wiem czy jest sens, bo i tak jak poczujesz, że znów jest Twój, to zrobisz kolejne piekło. A jak już weźmiecie ślub i się pokłócicie, to rzucisz mu obrączkę? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Raczkowanie
|
Nigdy nie byłam zazdrosna. To On mnie tego nauczył. Powtarzał, że jeśli nie mam nic do ukrycia to nie powinnam kryć telefonu czy poczty... I tak sie stało. Bezgraniczne, obustronne zaufanie. Wiedział wszystko o moich znajomych.
Więc kiedy On nagle ukrywał kogoś przede mną to co miałam sobie pomyśleć? Jego własne słowa- Jeśli coś ukrywam to mam coś na sumieniu.
![]() |
#66 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale dodam, że chyba każdej z nas by nerwy zaczęły puszczać gdyby narzeczony miał taką podejrzaną relację z osobą, której nie możemy poznać a smsy od niej możnaby "źle odebrać". Ja tam bym kobiecej intuicji nie lekceważyła - no, chyba, że robisz mu przeglądy komórki regularnie plus aferę o każdą koleżankę, ale jeśli to pierwsza, przy której się czujesz zagrożona a on stał się nagle taki tajemniczy - nie wiem, czy to aż takie dziwne się wkurzyć. Dziwne za to - brać ślub i zakładać rodzinę z człowiekiem, z którym się nie potrafi rozmawiać. Koleżanka to stosunkowo mały problem, do omówienia i uzgodnienia będzie jeszcze wiele - nie możesz go przy okazji każdej różnicy poglądów wyrzucać z domu aż nie zgodzi się zrobić tak, jak Ty chcesz... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Niezdrowa sytuacja odbiła się czkawką, niestety. Jak już wcześniej wspominałam: Ty mocno zawaliłaś, ale on wcale taki kryształowy i bez winy nie jest. Złamał zasady (może głupie i niezdrowe, ale jednak istniejące), które sam narzucił - bez sensu i rzeczywiście, tu pewne podejrzenia co do jego osoby mogły się zrodzić. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#71 |
Zakorzenienie
|
to teraz wyobraź sobie, że przychodzi do Ciebie i mówi:
"jak wyszedłem od Ciebie to widziałem się z X. Pożaliłem się, jak mnie traktujesz. Napisałem jej, że robisz mi jazdy o byle gówno i że wyrzuciłaś mnie z domu. Ona mi odpisała, że chyba nie do końca masz w porządku z głową i jak chcę pogadać, to zaprasza na piwo". I co, jakoś szczególnie by Cię to uspokoiło? A może on Ci chciał to pokazać, ale jak zaczęłaś robić jazdy to się przestraszył? Chciał na spokojnie wytłumaczyć, a Ty mu każesz wydzwanić do dziewczyny, może mu telefon wyrwiesz i ją zbluzgasz...
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 |
Rozeznanie
|
Tym bardziej po tak krótkim czasie bycia razem
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiem, że mój facet też w niedługim czasie planuje mi sie oświadczyć, ale slub planujemy dopiero po zakończeniu moich studiów, także za jakies 3-4 lata.
![]() |
![]() |
#74 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wybrał swoją godność i przestrzeń osobistą.
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Rozeznanie
|
Więc w jakim celu teraz te zaręczyny?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#76 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
Zakorzenienie
|
Jesteście tacy młodzi,z kilometra widać,że jak dla mnie do siebie nie pasujecie.Gośc wreszcie pękł,być może nie potrafił sam zerwać zaręczyn.Zresztą nie wiem.Miałam podobną sytuację,bo mój były był taki choleryk,gdy była setna awantura ( w porównaniu do innych nieduża) miałam już dość.Po prostu coś we mnie pękło,a co dopiero jakbym była facetem i panna zdjęłaby przy mnie pierścionek zaręczynowy.To raczej jasne co oznacza i gośc chce rozpocząć nowe życie.Ja bym miała głeboko tłumaczenia takiej osoby.
Gdybym tak się zachowała,zadzwoniłabym do gościa.Gdyby nie odebrał mojego telefonu kilka razy przestałabym dzwonić,bo widocznie po prostu nie chce z Tobą gadać - czemu się nie dziwię.
![]() |
#78 |
Raczkowanie
|
Za młodzi? Nie sądzę... Mam 21 lat, On 26. Ze ślubem mieliśmy poczekać 2 lata- do końca przynajmniej moich 3 lat studiów i znalezienia dla mnie pracy (innej niż obecna).
Jasne, przyjmuję wszystkie ostre słowa bo wiem, że to głównie moja wina.
![]() |
#79 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
1,5 roku to jest bardzo mało |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 |
Zakorzenienie
|
ja nie wiem co bedzie jutro a Ty tak w przyszlosc wybiegasz...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 |
Zakorzenienie
|
no wiesz... Ja też planuję ślub za 3 lata i raczej nie odważyłabym sie podjąć decyzji o pobraniu się na drugi dzień.
Mi sie wydaje, że(gdyby to sie nie zdarzyło) mieliby wystarczająco długo czasu żeby sie poznać. Przeciez plany sa planami a nie deklaracjami na piśmie o spędzeniu życia razem.
![]() |
#82 |
Zakorzenienie
|
To, że była awantura i jazdy, nie daje mu prawa do zdrady, flirtów czy romansów. Powinien najpierw sam zerwać zaręczyny, jeśli chciał romansować z inną kobietą. Zdrada nie może być wytłumaczona tym, że związek się sypie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#84 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
Zakorzenienie
|
No tego nie wiemy, ale istnieje pewne podejrzenie i nie zgadzam się z twierdzeniem, że "to co było po awanturze jest nieistotne, bo zrobiła jazdę, ergo on może robić co chce". Wg mnie zerwali => on może robić co chce, nie wcześniej. Bo jak w takim wypadku ma wyglądać związek, skoro wiemy, że jeśli nadejdzie poważny kryzys, nawet z naszej winy, to partner pójdzie w tango?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
Zakorzenienie
|
A nawrt flitru czy romansu...
WYGADAŁ SIĘ, a nie przeleciał koleżankę.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
Zakorzenienie
|
Przecież o "niby-zdradę" cała awantura i rzucanie pierścionkami... Gwoli ścisłości - ja NIE WIEM, czy on ją zdradził, czy to jej urojenia, ale jakby mi facet wpisywał koleżanki pod innymi nazwami do telefonu, to bym się nad tym poważnie zastanowiła.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#88 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#89 |
Raczkowanie
|
Napisałam maila. Powiedziałam jak było, nie broniłam się, mówiłam prawdę. Poprosiłam o spotkanie. Dałam mu czas i prawo wyboru.
Nie będę się narzucała, nie chcę Go już ranić. Zasłużyłam to mam...
![]() |
#90 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez normalnyFacet Czas edycji: 2011-06-27 o 12:26 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:44.