|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#61 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 20
Cytat:
![]() bidulka czemu sie jej rozwarcie nie robi ![]() ![]() daisunia myśłe ze nic Gabi nie zrobiłaś dla pocieszenia powiem Ci co ja zrobiłąm sebkowi jakies 4 tyg temu ![]() w nocy (wtedy kiedyt w ogole nie spał) lezał w bujaku i płakał i podnosiłam go i uderzyłąm go w zagłówek bujaka (metalowy) do dziś nie wiem jakto zrobiłam, momentalnie dostałam biegunki ze strachu i sie pobuczałam, ale nic mu nie ma ![]()
![]() |
#62 | ||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 20
du..pa. pozaznaczalam na co mam komu odpowiedziec w poprzednim watku i zapomnialam ze przeciez samo sie nie przeniesie. trudno
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() co do promocji, mimbi , dzieki ze odpisalas, ja nie wiem czy to jakas wielka promo czy tez nie ale w biedronie kupilam dzisiaj huggiesy 99szt za 39,99(te fajne) dzien mielismy mega spiacy, teraz sobie lezakujemy, za chwilke spanko. spice mamy ten sam problem z sucha skora na glowie, walczymy juz dlugo, nic nie pomaga,a maly znowu ma skorupe na buzce ![]() kupilam dzisiaj ten krem termo z eveline....... ![]() przyjelam od razu na brzuchol ![]() no i zrobilam sobie dzien dziecka i wybralam sie na solarium ![]()
![]() |
#63 |
Zadomowienie
|
ddaaiissyy kochana nic jej nie jest, nie płakała tzn że ją nie zabolało. Pewnie nie raz sama piąstką mocniej się uderzy. A mężowi nie mów po co ma mieć myślówę i robić Ci uwagi.
Gusia biedna tyle godzin i 1 cm ![]() Jestem 3 tygodnie po porodzie a po 1,5h spacerze czuję się jakbym przebiegła maraton, wchodzę do domu słaba i spocona z bólem kręgosłupa. Zazdroszczę Wam ze możecie ćwiczyć i chudniecie, ja pewnie samoistnie mimo że karmię nie schudnę bo nie umiem odstawić słodkiego ![]()
![]() Edytowane przez mamaoptymistka Czas edycji: 2011-07-05 o 20:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#64 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#65 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() tyle sie wyczekala i nadal czeka.... oby jej teraz raz dwa poszlo ![]() daisus, spokojnie, na pewno nic gabulkowi nie zrobilas ![]()
![]() |
#66 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() chyba to rasowe kolki ![]() badz dzielna Cytat:
![]()
![]() |
#67 |
Rozeznanie
|
Witam w czesci drugiej
![]() ![]() Jakos dzis czasu nie mialam na wizaz i dopiero co nadrobilam. Piszecie o tych slodyczach i ja to chyba sie uzaleznilam od herbatnikow, przez cale zycie chyba ich tyle nie zjadlam co przez ostatnie 4 tygodnie, dobrze ze nie mam wagi w domu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#68 |
Zakorzenienie
|
andziot; Grazin; mamaoptymistka; agnieszka_pe dzieki !!!!!!!!!!
popłakałam sie z ulgi boziu jak sie balam milion x bardziej niz przed porodem napisałam jeszcze raz Gusi, ze mocno ja wspieramy
#69 |
Zadomowienie
|
chyba złe
a nie mógłby spać z Tobą w łóżku. znalazłam coś takiego: odnośnie trzymania niemowląt w leżaczkach, może Was zaciekawi odpowiedź Zawitkowskiego na pytanie jak długo dziecko może dziennie w nim siedzieć: "Witam, to jest paradoksalnie pytanie z serii tych niemożliwych do rozstrzygnięcia. Nie ma badań, reguł, doświadczeń, które pozwoliły by nam odpowiedzieć np. - 3 h 20 min. dziennie. To naprawdę wszystko zależy od dziecka. Leżaczek pomaga Pani w ulżeniu dziecku przy dolegliwościach związanych z refluksem - uzasadnione? Tak. Pomaga młodej obserwować to co Pani robi w domu - uzasadnione? Tak, dlaczego nie, dom rodzicielski to nie obóz przetrwania. Boi się pani przyzwyczaić młodą do noszenia na rękach... uzasadnione A nie boi się Pani przyzwyczaić młodej do obserwowania świata z leżaczka? Pamiętam post mamy, która narzekała, ze Jej dziecko nie chce inaczej zasypiać jak w leżaczku, ponieważ właśnie w okresie silnych ulewań to było jedyne rozwiązanie ułatwiające komfortowe zasypianie malucha... To naprawdę zależy od temperamentu dziecka. Jedne szybko się przyzwyczajają i trudno im się przestawić na konieczność samodzielnego przemieszczania się, obrotów wokół ciała, samodzielnego "windowania się" do góry, "rozleniwiają się" - i dla takich leżaczek powinien być tylko ułamkiem codziennego życia. Inne dzieciaki leżą pół dnia w leżaczku, a kiedy zostaną z niego wyjęte baraszkują i czworakują jak gdyby nigdy nic... I takich leżaczek nie hamuje w tempie rozwoju. Inną sprawą jest fakt, że niezależnie od temperamentu, i tak, i tak każde zdrowe dziecko - wcześniej, czy później - zacznie robić to co trzeba, mniej lub bardziej precyzyjnie. Tylko rodzice muszą się przygotować na to, że jeżeli mają takiego "leniucha" w domu, i jeżeli często kładą go do leżaczka, nie powinni mieć pretensji, że leniuch ów zacznie czworakować i siadać kilka miesięcy później niż ich sąsiedzi i znajomi, albo w ogóle nie będzie czworakował. Może tak być? Mozę. Musi w każdym przypadku? Nie Długotrwałe leżenie w leżaczku "rozleniwia", "...siedzę i widzę" W zależności od preferencji i cech psychomotorycznych dziecka może utrwalać asymetryczne preferencje postawy i ruchu - jeżeli jest go zbyt dużo w stosunku do czasu spędzonego an turlaniu, zmianach pozycji, pełzaniu, obrotach, zabawach na podłodze? Jaki to jest stosunek? 60 do 40? 20 do 80%? Nie wiem, to zależy od dziecka i środowiska, w jakim się rozwija. Zasada jest jedna, zawsze kiedy nie musimy leżeć w leżaczku, kładziemy dziecko na podłodze, na płaskim podłożu - bo to jest naturalne środowisko dla rozwoju dziecka (oczywiście odpowiednio zaaranżowane do jego potrzeb. Pozdrawiam Paweł zawitkowski " Wczoraj to czytałam bo mąż zapytał ile malutki i czy w ogóle może być w leżaczku.
![]() Edytowane przez mamaoptymistka Czas edycji: 2011-07-05 o 20:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#70 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jeszcze nie raz czeka nas stres przy naszych skarbach Cytat:
![]() on z reguły jak nie w łózeczku to ze mna w łózku spi dziekuje za ten tekst od zawitkowskiego ![]()
![]() |
#71 |
Rozeznanie
|
masakraaaaaaa
od 15 nie spi i płacze, tzn nie płacze tylko sie drze okrutnie, teraz go wykapałam mąz nakarmił mm i juz jest troszke lepiej ![]() CHYBA COS ZEZARŁAM ![]() ![]() ![]() wredna matka z mnie ![]()
#72 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a wiecie, że przed tą ciążą słodkie mogło dla mnie nie istnieć, a teraz ja mogłabym nie istnieć gdyby nie było słodkiego !!!!!! dlaczego tak mi zostało ??? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#73 |
Zakorzenienie
|
Grazin, masz rację że taka Tracy Hogg czasami by się przydała
![]() ![]() Daisyy, na pewno nic nie zrobiłaś małej ![]()
#74 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() mały w łózeczku ![]() zobaczymy czy sie nie obuddzi ---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ---------- Cytat:
2) mam wrazenie ze to takie wiezienie dla niegi 3) wole go miec orzy sobie ![]() 4) nie chce mi sie go tam nosic w nocy ![]() 5) jestem troche psychiczna ![]()
![]() |
#75 |
Rozeznanie
|
Dobra doczytałam cały wczorajszy dzień i dzisiejszy i tak:
Zapomniałam prawie wszystko ![]() ![]() ![]() Pamiętam: 1. Mary szacun dla twojego dziecka za taka przespaną noc 2. Grazin - czarny papier sexy wymiata 3. Mamaoptymistka i tekst p. Zawitkowskiego - fajnie że to wrzuciłaś, mi też to troche pomogło, bo dużo jeździmy autem dziennie A poz atym ja dziś byłam u ortopedy ze sobą, dziwne uczucie pójśc znowu ze sobą do lekarza a nie z dzieckiem ![]() i mam rehabilitacje zapisaną, śmiałąm się że jak się umawiałam to mówiłąm mężowi że może jakaś rehabilitacja by mi się przydała, a on "no pewnie może jeszcze jakieś masaże" no i dostałam, teraz tylko jeastem ciekawa czy pakiet mi to obejmie bo na NFZ chyba nie doczekam się. POza tym mała wydłuża swój sen nocny z 3 h dosżłyśmy dziś do 5h i 40 min potem amciu i 3h i amciu i 3h. Dobra komary gryzą trza iść spać. Do jutra Trzymajcie kciuki jutro pierwszy dzień na siłowni, już mam stresiora !!!
#76 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() GRAZIN prosze zrobic podnosnik na starym watku, bo go nie ma ![]() i nie wiedzialam, ze jest juz nowy ![]() melduje sie, iz wrocilam z silowni, zrobilam 2x trening obwodowy, godzine aerokickboxingu i dalej mi sie chce ![]() tz wykapal oluchne i uspal i spi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#77 |
Zadomowienie
|
Witam w kolejnej części wątku
![]() Daisy, tak jak dziewczyny pisały, Gabi na pewno nic się nie stało, pewnie nawet nie poczuła uderzenia. anula_81, nie wiem co Ci poradzić. Może w dzień ją rozpraszają jakieś rzeczy. Może zakrywaj jej pole widzenia na czas dziennego karmienia np. pieluszką. Wyłączaj muzykę albo jeśli jakąś szczególnie lubi to puszczaj. Nic innego nie przychodzi mi do głowy. Ja również należę do słodyczożerców i w ogóle ciągle bym coś jadła. Żołądek chyba rozepchałam przez tą ciążę. Jem raczej wszystko, jak na razie bez rzeczy wzdymających i smażonych. Nabiał w małych ilościach, ale tylko dlatego, że szczególnie nie przepadam. U nas też Adaś dziś więcej na UU wisiał. Jakiś ogólnie mało spokojny był, coś popłakiwał i nie bardzo chciał leżeć w łóżeczku, lepiej na rączkach. Teraz niby śpi, ale słyszę, że pomrukuje co jakiś czas. |
![]() ![]() |
![]() |
#78 |
Zadomowienie
|
Ja też robię coś złego, nie zawsze mój maluch śpi płasko jak mi się oko zamknie przy karmieniu to zostajemy oboje na poduszce bardzo uklepanej w miejscu gdzie on ma główkę.
Staram się po karmieniu zsunąć go z poduszki ale nie zawsze tak robię. Grazin a u mnie szczyt lenistwa i wygody to karmienie z prawego cyca leżąc na lewy boku ![]()
#79 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Zazdroszczę wam że możecie karmić na leżąco, bo mnie ta pozycja straszni denerwuje. Mam chyba zbyt małe piersi bo jak tak karmię to często mu wypada z buzi ![]() Dobra, idę spać bo Tymi po kolejnym karmieniu usnął i mam nadzieję, że pośpi chociaż 2-3 godz. Tak więc dobrej nocy dla wszystkich mamuś ![]()
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1117911 Edytowane przez MoniaK Czas edycji: 2011-07-05 o 20:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#80 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() My karmimy się leżąc bardzo blisko brzuszkami do siebie. Cały czas chodzę w topikach króciutkich i jest mi tak bardzo wygodnie ale chyba powoli muszę pomyśleć o jakimś staniku porządnym na mały biust, może coś z fiszbinami, może podpowiecie mi coś ???
![]() Edytowane przez mamaoptymistka Czas edycji: 2011-07-05 o 21:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#81 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do karmienia - też bym chciała tak jak ty (ja muszę się przestawiać w nocy ![]() ![]() Cytat:
jak się przyssie to wyjąć nie idzie ![]() dobranocki |
||
![]() ![]() |
![]() |
#82 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moniaK a co do karmienia na lezaco to moze spróbuj połozyc sie na plecaschw pozycji pół lezacej i tak karm ![]() aguś jest odnosnik do drugiej czesci ![]() aż pójde sprawdzić ![]()
![]() |
#83 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Jestem taka powyginana jak karmię z prawego cycka na lewym boku że komicznie to wygląda ale co tam. Jutro mamy USG bioderek rano a potem wizyta położnej.
![]() Edytowane przez mamaoptymistka Czas edycji: 2011-07-05 o 21:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#84 |
Zakorzenienie
|
#85 |
Wtajemniczenie
|
Helloooooł!
Grazin dzięki za otworzenie nowego wątku ![]() Prąd mi rano wyłączyli - była kartka z zawiadomieniem na drzwiach od klatki ale TŻ oczywiście nie przeczytał bo po co ![]() ![]() ![]() Gusia pewnie już z Nadią ![]()
#86 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale i tak zmasciłam z tytułem bo miał byc inny ![]() ale jestes pomysłowa ![]() ![]() ![]()
![]() |
#87 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moje niedopatrzenie musze okulary znalesc:P |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#88 |
Rozeznanie
|
małe padło
![]() ja wykapana i maszeruje do łózia papa mamuski miłej nocki bez czestego wstawania do dzidzioli ![]()
#89 |
Zakorzenienie
|
wybaczam:P
ale to na prawde przed ostatni raz:P ide sie połozyc i czekam na tz za chwile bedzie ![]() dobranoc
#90 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dobranoc ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:57.