|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#31 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 20
Cytat:
![]()
![]() |
#32 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 20
Witam się w nowym wątku
![]() Aguś, Mary chodziło chyba o to że mogłabyś skracać posty na które odpowiadasz ![]() ![]() Grazin, przy karmieniu piersią zjadasz tyle słodyczy? Nic małemu nie jest? Ja mam megaaaa ochotę ale się boję ![]() Ważka witaj ![]()
#33 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny karmiace UU
tak mi sie teraz przypomnialo (za sprawa pytania Moniki o slodycze) - o co chodzi z nabialem, nie jecie bo co? Bo cos sie po nim dzieje, czy tak na wszelki wypadek? Pytam bo mnie akurat wszystkie polozne kaza jesc mnostwo nabialu. A propos slodyczy - rowniez pozeram tonami ![]() no wlasnie, ciekawe co tam u Gusi ??? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#34 |
Zakorzenienie
|
Meldujemy się !!!!!!!!!
dziewczyny śpią ![]() idę do fryzjera teraz (czyt. mężula co by mi włosy ufarbował ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#35 |
Zakorzenienie
|
Eve, ja nie jem już prawie w ogóle nabiału (nad czym bardzo ubolewam
![]() ![]()
#36 |
Zadomowienie
|
I ja wpadam na chwilke buziaczki dla was zostawić
![]() ![]() ![]() Mam mnóstwo wyrzutów sumienia, że nic się nie odzywam.. ale zwykle jest tak - włączam lapka, nadrabiam wizaż, chcę coś napisać.. synek woła! Ale przynajmniej z czytaniem na bieżąco jestem ![]() Jutro jedziemy do dziadków ![]() ![]() Tak, czy siak.. wiedzcie, że myślę o was i czytam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#37 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#38 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zazwyczaj nie jem tyle ale ostatnioo mnie ponosi ![]() Cytat:
![]() fajnie masz z tym mezem ![]() mały wisi przy cycu , wykapany ale sioe smiał w kapieli ![]() je i oczy ma jak "pinć złoty" ![]() oby zasnał szybko\
![]() |
#39 |
Wtajemniczenie
|
ja jem nabiał zupełnie normalnie.
trzymajcie kciuki, zeby dzis kolki nie było - ten raz wczorajszy mi wystarczy! nie moge słuchac jej krzyku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#40 |
Zakorzenienie
|
siedzę z farbą na odrostach
![]() mam 20min ![]() zupka ugotowana jutro szczepienie i bilans dwulatka ![]() ciekawe które bardziej będzie płakać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#41 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() usypiam... ciekawe ile mi zejdzie moje dziecko tak macha rekami i nogami ze wydaje mi sie nie realne zeby zasnał choc z drugiej str juz wtula sie w pielusie ![]() ale walczy dzielnie z opadajacymi powiekami ![]()
![]() |
#42 |
Zadomowienie
|
Nabiał przy karmieniu UU jest bardzo ważny powinnyśmy zjadać go jeszcze o połowę więcej niż normalnie.
Ja jem wszystko, nie odważyłam się jeszcze pić kakao ale może ![]() Jem również czekoladę tzn batoniki typu kinder bueno, bounty Nie ma na razie kłopotu tylko ten nieszczęsny kalafior dwa dni temu był wielkim złem. Moje dziecko chyba ma skok, MoniaK moje zapiski od 12 tej są przerażające co chwilkę cyc, gdybym nie pisała pewnie bym mnie to tak nie szokowało. Jutro przedstawię całą dobę. Z ciekawostek powiem tylko że od 19 tej do 20,20 co 10 minut cycek ![]() ![]()
#43 |
Zakorzenienie
|
uff ale ciężki dzień. Mała chce non stop wisieć na cycu. Od 16 nie zmrużyła oka. Masakra jakaś. Nie wiem co jej jest
![]() ![]() Ja jem nabiał normalnie. |
![]() ![]() |
![]() |
#44 |
Zakorzenienie
|
Zosia czy Gabrysia,
bo szczepienie Gabrysi jutro, bilans Zosi ![]() czekoladę jesz, a kakao nie ... przecież w czekoladzie też kakao jest ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#45 |
Zadomowienie
|
Andziot obawiam się mleka w czystej postaci, bo większość nabiału jaki jem jest przetworzone np, maślanka, ser, twaróg. No a z tym kakao masz rację w czekoladzie też jest.
Scio witaj w klubie u nas też stale cyc dziś, może mamy SKOCZKA
#46 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja zapisuje od tygodnia i mam 8 do 9 karmień na dobe a u mnie tez co chwile był cyc na poczatku. Ty masz sie czas wysikac?? ![]() a jakbys nie dostawiała go tak czesto? nie da rady wytrzymac? wspułczuje ![]() Cytat:
aha podaj prosze dane do listy to Cie wpisze ![]() doniesienia z frontu sebek nadal walczy ale bujam go noga i chyba wymieka ![]() dziekuje Ci panie boże za bujaczek bez niego bym chyba u czubków wyladowała
![]() |
#47 | ||||
Rozeznanie
|
Witam w nowym wątku, chociaż jeszcze starego nie nadrobiłam.
Odpisuje póki co na to, co zdążyłam przeczytać ![]() Grazin gratuluję naprawionego Sebusia ![]() Matallewar, Andziot, Moria, Agus87 - Edzik, Gabrysia, Iga i Oleńka na matach przesłodcy ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Najgorsi są jeszcze ci lekarze i ogólnie opieka w naszych szpitalach ![]() Dlaczego lekarze u nas nie potrafią normalnie rozmawiać z rodzicami ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Andziot nie wiem, czy się nie pogubisz czym, w jakiej kolejności i w których miejscach się smarować ![]() ![]() Cytat:
![]() Moria mleko modyfikowane jak zaschnie na ubranku, to ma właśnie taki herbaciany kolor, więc się nie martw. Moria przynajmniej Linka używa gondoli, skoro Iga nie chce ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#48 |
Zakorzenienie
|
mój mężul powiedział, że robi mi BYLEjaż (czyt. bylejak)
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#49 |
Zadomowienie
|
Grazin nie przejmuję się tym częstym karmieniem aż tak bardzo bo nic nie poradzę wszystko jest na nie tylko cyc ok. Wiem że to się wyreguluje, szkoda że nie wiem kiedy
![]()
#50 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
też jem WSZYSTKO ![]()
Trzy rzeczy pozostały z raju: gwiazdy, kwiaty i oczy dziecka... Dante Alighieri Edytowane przez andziot Czas edycji: 2011-07-05 o 20:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#51 |
Zakorzenienie
|
Ja jem wszystko normalnie (no ok, nie jem kapuchy i kalafiora no i bobu nad czym bardzo ubolewam), chociaż raz jadłam bigos i małej nic nie było, różyczkę kalafiora i też był spokój. Jem nabiał, czekoladę, truskawki, poziomki i maliny...nie ma rzeczy której bym sobie odmówiła. Mała całe szczęście nie odchorowuje tego.
![]() |
#52 |
Raczkowanie
|
To i ja się witam w nowym wątku. W koncu znalazlam czas aby zajrzec. Dziasiaj bylam u lekarza z mala bo dostala jakas wysypke na twarzy pleckach u gory i szyji. strasznie ja wysypalo. Niby jakas alergia ale nie wiadomo na co ;/ Swedzi ja to i dlatego ciagle jest marudna placze. Bidulka tak mi jej zal przy karmieniu tez jest zle najpierw pije ladnie spokojnie a za 10 min lapie wyplowa i ryczy w nieboglosy
![]() ![]() ![]() Dzis robilam selekcje ubranek. ma dopiero miesiac a juz tyle ubranek nie pasuje. ![]() lece bo wstala
♥ Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cie , zanim się urodziłaś - kochałam Cię , nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć... ♥ Moje Maleństwo ♥ Pusta miska - napełnij miske |
![]() ![]() |
![]() |
#53 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jedyny plus to to, iż łatwiej zrzucić kg ![]() Cytat:
![]() Moje dziecko zasnęło samo w łóżeczku bez cyca! ![]() ![]() ![]() Pomalowałam paznokcie u stóp pierwszy raz od porodu, normalnie szok w trampkach ![]() Andziot, jak tam kąpanie u was? My dzisiaj kąpaliśmy w łazience, gdzie jest o wiele cieplej niż w pokoju. Cud że się udało, bo mam taką mikroskopijną łazienkę że szok. Jednak kąpanie było super, bez żadnego płaczu i ryku. Po kąpieli owinęłam w ręcznik i dopiero do pokoju (nawet wtedy nie płakał) ![]()
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1117911 Edytowane przez MoniaK Czas edycji: 2011-07-05 o 20:03 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#54 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Znowu kwęka ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#55 |
Zadomowienie
|
Scio mój ma dziś 22 dni i wczoraj i dziś zachowuje się dokładnie tak jak piszesz. Wczoraj myślałam że to ból brzuszka a dziś wiem na pewno że dzisiejszy płacz to ciągła chęć cycka. Bo gdyby to był brzuch to od razu po zabraniu na ręce nie przestałby płakać. Więc dziś tak jak zapłakał tak go dostawiałam raz jeden cycek raz drugi. Teraz śpi już 30 minut zobaczymy jak będzie dalej.
#56 | |
Zakorzenienie
|
ale przynajmniej za darmo
![]() Cytat:
![]() ja uwielbiam karmić piersią ale chyba bym miala gorsze nastawienie niż Ty gdybym musiała to cały czas robcic ale skoro mu to pomaga to sie mu należy "jak psu buda" ![]() andziotku wczoraj spał w bujaku do 3:30 z reguły mam stres przed łozeczkiem i zazwyczaj ląduje u mnie w łózku ja jestem jakas psychiczna z tym łozeczkiem ![]() boje sie go bardziej niz sebek prosze tylko nie pisz ze bedzie mial wszystkie schorzenia kregosłupa jakie istnieja przez ten bujak ![]() ![]()
![]() |
#57 |
Zakorzenienie
|
Lolka oj wyobrazam sobie jak rodzice już się niecierpliwią !
Koniecznie daj nam znać jaka reakcja (tzn wiadomo jaka - pełnia szczęścia) Ja płakałam jak widziałam szczęście moich rodziców. Ostrożnej podróży ! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dziewczynki es od Gusi ! Kochana moja popłakałam się po Twoim smsie, jestescie kochane (napisałam, że myslimy o Niej i mocno kciuki trzymamy) Od 13 wywołują, skurcze mam nawet co minutę ale rozwarcie na 1 palec :-( Jeszcze daję radę, buziaki MoniaK, wspołczuje niejedzenia nabiału, dla mnie to podstawowa żywnosc. Kurde Gabi też ma krostki i modlę się aby to był trądzik a nie uczulenie Wiecie co.... umieram ze strachu... pisałam eska karmiąc Gabi i wymsknęła mi się komórka z ręki. Uderzyłam malutką kantem telefonu w główke... z wysokości hmm ok 3 może 5 cm.... Boże powiedzcie, że jej nic nie zrobiłam. Juz wziełam dopegyt bo czuję jak mi ciśnienie skoczyło. Mała chyba nawet nie zabolało bo tylko spojrzała i zaczęła jeść dalej ale ja jestem pełna obaw... To było ok godziny temu, nie zauważyłam żadnych niepokojących objawów... męzowi oczywiscie nie mówiłam. Nawet nie wiecie jak sie martwię i jaka jestem na siebie zła. Chce mi się ryczeć
#58 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
super ja bym chciała zeby jakas zaklinaczka dzieci do mnie przyjechała i mnie nauczyła (zmusiła) odkładac małego do łozeczka Cytat:
tak mowila mi połozna
![]() |
#59 |
Zakorzenienie
|
a ja sie witam wieczornie, mala dopoludnia byla znosna, ale po poludniu przy kazdym karmieniu o 16-stej, 18-stej placz o 18-stej juz rozdzierajacy, dalam jej butle z moim mlekiem to pociumkala troche i nie chciala ale za 5 minut placz znowu, potem marudzenie bo spania niet w ogole kapiel luzik i usmiechy i potem U po 3 minutach wycie w nieboglosy, odbilo sie ale wycie bylo dalej potem drugi U zlapany na sekunde, potem zlapala lepiej pociumkala troche z 10 minut i zasnela i spi dalej, a ja wyje razem z nia. nie mam pojecia co jej jest, wymiekam, chyba pojedziemy do lekarza jutro jakiegos, ale i prywatnie sa mega kolejki w tym porabanym kraju. moze tabletki te cerazette zmieniaja smak mleka?
nie wytrzymam psychicznie jej placzu przy jedzeniu. HELP! a ja tak strasznie nie chce jej podac butelki, tak bardzo chce dalej karmic piersia, ale mnie to dobije jak jeszcze kilka dni z tym wyciem pociagne....choc dziwne ze w nocy nie wyje?? |
![]() ![]() |
![]() |
#60 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() nie przejmuj się, nasze dzieci nie są ze szkła ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:07.