![]() |
#61 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Uwierzyc jej czy swojej intuicji ?Pomocy
Ale to jest Twoj facet,a nie jakiś tam Twój były,który okazał się zdradliwym kłamcą.
![]() |
#62 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ---------- Wiem i nie raz mi powiedział ,żebym go nie porównywała do żadnych ze swoich byłych , bo on nie jest nimi , ale ciężko nagle uwierzyć ,że przy boku ma się faceta ,który jest zupełnie inny . |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli się nie zmienisz to facet odejdzie,bo Twoje domysły skończą Wasz związek.Nie rozumiem,po co szukasz problemów tam gdzie ich nie ma? To,że mój były był niesamowitym zazdrośnikiem nie oznacza,że pojmuję każdego faceta za zazdrośnika,który nie potrafi być zazdrosny w normie. Musisz mu wreszcie zaufać,jeśli tego nie zrobisz to facet oszaleje.
![]() |
![]() |
#64 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Przyznaje ,że to co ona napisała zabolało ,ale nie mam pewności czy ona pisała o tym w czasie teraźniejszym czy w przeszłym( jeśli chodzi o to ,że napisał to co napisał kiedyś tam), i czy wogóle to była prawda, miałabym pewność czy nadal jej tak pisze gdybym zobaczyła archiwum gg ,ale po pierwsze nie chcę tego robic bo to by mijało się z celem. Znowu tez nie chcę prosić go by mi to archiwum pokazał , bo to też wywoła w nim uczucie tego,że mu nie ufam a tego nie chcę , już sie przekonał ,że mu nie ufam ,ale był moment ,że powiedziałam ,że chciałabym mieć wgląd w ich rozmowy co pewnie zabrzmiało jak rozkaz i tak ma być , a nie "Czy mogę mieć wgląd w te rozmowy?" Ale od momentu kiedy powiedziałam ,że " chcę " nie zajrzałam do nich ani też nie prosiłam się o to , dlaczego? Bo to również będzie oznaką ,że mu nie ufam . A on ? On mi ufa , nie raz miałam jego laptopa dla siebie gdzie mogłam zajrzeć , cóż albo facet nic nie ma na sumieniu w tej chwili i wie ,że nawet jeśli zajrzę to nic nie znajdę ,albo poprostu mi tak ufa ,ewentualnie może sobie myśleć ,że na gg nie wejdę bo on może być na nim akurat ale na innym kompie. Nie proszę go o te rozmowy bo czuję ,że jeśli to zrobię to już wiecznie będę uchodzić za szpiega , którym mnie nazwał . Będę szukała fachowej pomocy , bo tak naprawdę choć nie znam prawdy to wiem i czuję ,że jest fer mimo wszystko ![]() Wiem nie wierzycie mi ,ale tym razem i po mocnym postanowieniu zabieram się do tego z pomocą fachową , wtedy obiecałam ,że nie będę taka a jednak... tylko dlatego,że walczyłam z tym sama. Jest na forum wizażanka , która ze mną pisała i starała sie wyjaśnic mi moje zachowanie i pomóc je zrozumieć , jestem jej ogromnie wdzięczna ,ale chyba wszystko poszło na marne. Wasze wypowiedzi też dały mi wiele do myślenia , niektóre były zbyt ostre ,ale chyba baty musiałam zebrać ![]() Edytowane przez misstyx Czas edycji: 2011-07-08 o 15:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Zakorzenienie
|
Dokładnie bierz się do roboty
![]() ![]() ![]()
![]() |
#66 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gdyby mój TŻ przetrzepywał mi gg, komórkę i maila - poważnie zastanowiłabym się nad byciem z nim. Gdyby mój TŻ notorycznie dawał mi dowody swego braku zaufania - poważnie zastanowiłabym się nad byciem z nim. Gdyby mój TŻ mnie szpiegował (bo tak się nazywa wypytywanie byłych) - poważnie zastanowiłabym się nad byciem z nim. Gdyby mój TŻ bez przerwy porównywał mnie do swoich eks (choćby i tylko w swojej głowie) i tym usprawiedliwiał swoje chore akcje - poważnie zastanowiłabym się nad byciem z nim. A gdyby to wszystko miało miejsce na raz.... na pewno bym z nim nie była. Nie wytrzymałabym. Więc docen, że masz faceta, który naprawdę mocno Cię kocha i zrób coś ze sobą, bo nawet największa cierpliwość kiedyś się kończy. Moja skonczyłaby sie już dawno.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ale ja tego poprostu nie zauważyłam , ślepa na to co jest a otwarta na to co było i najprawdopodobniej nie mające znaczenia . Nie mam gwarancji na to ,że on nadal coś czuje do niej i tego bym nawet nie miała jak sprawdzić , ale muszę postawić na to co mi powiedział kiedy zapytałam o jego uczucia do niej ("Nie") ,zaufać w to co mówi i robi dla mnie , dla nas i jaki jest . ![]() Decyzję już dawno podjęłam i czas naprawić to co zepsułam a nie nadal psuć . Jak któraś z Wizażanek napisała ,że mogę mu o tym powiedzieć co widziałam i czekać co zrobi , ale tego nie zrobie , bo nawet gdyby ze mną został to między nami było by wiele goryczy itp. Ja uchodziłabym za tą " najgorszą " na to ,która szpieguje a on jest pod kloszem i nie sądzę by ten związek przetrwał . Dopóki nie mam jasnych dowodów ,jak na dłoni ,że mnie oszukuje , zdradza itp. to nie powinnam sobie zaśmiecać głowę jakimiś drobnymi szczegółami , ale skupić sie na nas i sprawić by lgnął do mnie a nie się odsuwał , bo tak też może być ![]() Dzięki , dziewczynki ![]() Już podjęłam kroki co do pomocy . Pod koniec następnego tygodnia idę na rozmowę z panią psycholog , to taka wstępna rozmowa , no ale zobaczymy jak to będzie dalej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Zakorzenienie
|
a dlaczego Ty jej wierzysz?
Nie rozumiem Twojego zachowania. Jesteś z kolesiem prawie 2 lata, wykręcasz taki głupi numer i jeszcze wierzysz pierwszej lepszej lasce.
![]() |
#70 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:56.