![]() |
#61 |
Raczkowanie
|
Dot.: Uroki
nijak mnie to nie bawi
nie potrafię śmiać się z tego rodzaju głupoty, uważam to za jeden z najtragiczniejszych upadków. "na wszelki wypadek spaliliśmy tą koszulę" - dobrze, że nie spaliliście na wszelki wypadek córki, bo przecież urok mógł z niej zrobić czarownicę, dziecko - widmo albo innego omena, który was pozabija przez sen. tragedia. szczerze współczuję.
![]() |
![]() |
#62 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Vampirzyca? Jakiego? ![]() Obyś nigdy nie mogła się na wizaż zalogować! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 | ||
BAN stały
|
Cytat:
![]() Wątek pouczający, bo natchniona nim odkryłam strony w necie, za pośrednictwem których można rzucać uroki - wysyłając SMSa. Ludzie to wiedzą na czym robić biznes ![]() Cytat:
![]() Edytowane przez sine.ira Czas edycji: 2011-07-22 o 20:56 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 | |
kobieta za ladą
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#71 |
Zakorzenienie
|
Facet .. przestań się generalnie wymądrzać.
Ja nie rozumiem, myslisz,ze pod wplywam ładnych i opczytanych słówek ukryjesz ironie i chamskie teksty? Sorry ale jak widzisz,ze wiekszosc się z Tobą nie zgadza to odpuść. Nie wiem czy za mało masz frajdy w domu czy poza domem,ale wszczynanie i ciągniecie na siłę kłótni (Które wiesz,że będą trwały nadal)jest chyba poniżej Twojego i tak wydumanego poziomu... ---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ---------- Odp w kon cu na temat: Ja sięn a tym nie znam.. mi kiedys moj luby opowiadal,ze jego mama w nocy zobaczyla dziadka siedzącego a rano np zadzownili,ze on nie zyje.. Ja tego nienawidzę,boję się jakoś i nie ufam..ale od tamtej pory boję się tam spać ;/ Nie wiem co autorko odpowiedzieć,ale raczej zapomnij o sprawie.Tak dla wszysktich będzie lepiej.I nie dawaj dziecka komuś kto Ciebie nie lubi.. na wszelki wypadek..
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#72 |
Raczkowanie
|
dobrze dobrze, podkręcajcie sobie paranoję
najlepsza droga do sfiksowania, autosugestia, nie zjem mięsa w piątek,bo mnie porazi piorunem, a w tym budynku, wedle legendy, ktoś umarł, to jakoś mi tu 'nieswojo'. na świecie jest wystarczająco dużo rzeczy, żeby się ich bać. po co wymyślać następne?
![]() |
![]() |
#73 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja chyba nie mam opinii na ten temat, chyba jestem pragmatyczna i musze zobaczyc,zeby uwierzyc. Wiem,ze na pewno istnieja ludzie o dziwnych zdolnosciach,ale zebyy w uroki wierzyc ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#76 | |
nyan nyan ^^
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
Zakorzenienie
|
Hehe
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 | |
nyan nyan ^^
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 |
Zakorzenienie
|
Rozmawiałam z mamą o takich "urokach" wobec dzieci, powiedziała mi, że słyszała o "okadzaniu" dziecka takimi wianuszkami, które się w kościele święci w jakimś tam dniu - w sumie w to jestem skłonna uwierzyć, bo te wianuszki robi się z różnych ziół (mięta, mirta itp) więc takie wdychanie dymu z tych wianuszków może powodować jakieś rozkurcze mięśni, działać uspokajająco
![]() |
#81 |
Zakorzenienie
|
Jak sie dziecko chrzci to mu się leje wode na głowę i to jest DLA MNIE taki sam zabobon, jak okadzanie główki czy pocieranie koszulką.
A ja wierzę w elfy, smoki i w ogóle w to, że świat Tolkiena istnieje w innym wymiarze i kiedyś do niego trafię ![]() Chociaż może być i Westeros, narzekać nie będę ![]() A teraz już na poważnie - ja nie rozumiem, nawet jak ktoś wierzy w zabobony, to póki ta wiara szkodliwa nie jest, to cóż kogo obchodzi, w co kto wierzy? Jeśli matka dziecka poczuła się lepiej po otarciu dziecka koszulką i dziecko też zaczęło czuć się lepiej, to niech im będzie na zdrowie. I nieważne, z jakiego powodu wszystko się uspokoiło. Jedyne co to ja bym nie podsycała sztucznie jakiejś niechęci do szwagra, bo tym to się tylko Autorka niepotrzebnie nakręci. Świat byłby według mnie pusty i taki... jałowy bez wierzenia w różne tajemnicze sprawy - bez zabobonów, magii, religii, wiary w kosmitów, duchy, demony, magiczne stworzenia czy w to, że Elvis żyje. Pamiętam moje dzieciństwo - nieśmiertelne wieczorne opowieści o duchach, urbanlegend historyjki - o opiekunce do dziecka i tajemniczym posągu za oknem, o psie pod łóżkiem i "Nie tylko psy potrafią lizać", a także różne opowieści rodzinne, że takiej ciotce przydarzyło się to, a mojej mamie tamto... To nadaje smaku życiu. Ta radość, gdy znajdę na ulicy grosika czy znajdowanie dobrej strony w tym, że ptak na mnie narobił... nie wyobrażam sobie życia bez choćby maleńkiem cząstki czegoś takiego ![]() Magia (szeroko pojęta) istnieje, bo w nią wierzymy, w mniejszym bądź większym stopniu i kurcze, niech tak pozostanie ![]()
![]() |
![]() |
#82 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zgadzam się z Tobą w 100%. I taka mała refleksja mnie naszła, że niektórzy ateiści są jak Świadkowie Jehowy bez boga. Namolni jak muchy jakieś. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Piękny wywód ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#84 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
Zakorzenienie
|
A ja niby się nie boję, ale zawsze, jak przebudzę się w nocy i np noga mi wystaje poza łóżko to mam takie obrzydliwe wrażenie, że zaraz coś mnie za tę nogę złapie i wciągnie pod łóżko
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#86 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A tak wracając do tematu: Czemu ja ten wątek dopiero teraz widzę? ![]() O urokach słyszałam stosunkowo niewiele, by wypowiadać się w tym temacie, ale jeżeli o duchy chodzi, to wierzę. Powiem więcej: boję się jak cholera. Podobnie jak Narrhien, nie zasnę, kiedy noga będzie wystawać mi zza kołdry. ![]()
![]() |
![]() |
#87 | |
Raczkowanie
|
To akurat ma niewiele wspólnego z ogólnie pojmowaną "wiarą". Większość astronomów jest przekonana, że gdzieś we wszechświecie istnieje obca inteligencja, a już na pewno komórkowe formy życia.
Richard Dawkins przeprowadził kiedyś prosty wywód: jeżeli w danej galaktyce musi zajść jednocześnie nawet miliard sprzyjających czynników losowych, by powstało życie, to szansa na to jest bardzo mała: 1/1000000000. Ale skoro wiemy, że galaktyk w widzialnym wszechświecie jest kilkaset miliardów, to oczekiwana liczba galaktyk, w których zachodzi życie, wynosi kilkaset. Pewnie że to bardzo uproszczone rozumowanie, ale może dać pojęcie o wielkości zbadanego wszechświata i prawdopodobieństwie tego, że nigdzie poza Ziemią nie ma życia. Cytat:
Nie, nie zapomniałem. Edytowane przez ToMowiFacet Czas edycji: 2011-07-23 o 12:47 Powód: niegramatyczne zdanie |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#88 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niech każdy wierzy w co chce.Ale wiadomo nie ma co popadać w paranoję ![]() ![]() zresztą opowieści o duchach itp pomagają w bezsenną noc z kolezankami :p aczkolwiek ja się trochę wtedy stresuję ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 |
Zakorzenienie
|
Rany, jak czytam ten watek, mam wrażenie , że cofnęłam się o jakieś 150 lat wstecz, do czasów niewykształconej, zaściankowej wsi, którą opisywał Prus w nowelce "Antek".
Mam nadzieję, że ten watek to żart i podpucha.
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:29.