![]() |
#61 | ||
Raczkowanie
|
Dot.: prawo jazdy-problem..pomocy!
Cytat:
Jak tu nie rzucić żarcikiem o kobiecie - kierowcy? Po pierwsze na egzaminie jest stres, jedni radzą sobie lepiej, a inni gorzej. Stąd sposoby. Porównywanie egzaminu do sytuacji codziennej... no cóż. Po drugie do wyczucia samochodu potrzeba czasu, różne osoby różną ilość. 30 h na opanowanie techniki jazdy, jazdy w praktyce i placu manewrowego to szalenie mało. Stąd sposoby. Poza tym wyczucie eLki nic nie da, bo jak przesiądziemy się na własne auto, znów będziemy musieli je wyczuć. No chyba, że ktoś sobie kupi takie same jak miał na egzaminie, skoro już je wyczuł... A tekstu o stwarzaniu zagrożenia nie skomentuje ![]() Cytat:
Trzeba robić zgodnie z tym, co się wie. Zawsze można się odwołać ![]() A do autorki. Ja zdałem za 4 razem. Był to pierwszy stres gdzie noga nie latała mi po sprzęgle. Żeby można się było pośmiać... Plac manewrowy. Łuk ok, za drugim razem - ah ten ręczny ![]() Jadę na górkę, jadę, ale ona piękna, widzę ją, tak, zbliżam się... i po hamulcach! "Czy Pan celowo chciał zniszczyć auto?" Jechałem prosto na murek, który jest obu stronach górki, ani myśleć zmienić tor jazdy. Skasowałem pachołki nawet o tym nie widząc :d Zapatrzyłem się ![]() A i jeszcze jedna śmieszna rzecz... Osoba od kolesia, który był moim instruktorem nie zdała 7 razy... 7 RAZY!!! Nic dziwnego jeszcze... Tylko że ta osoba nie zdała 7 razy... teorii ![]() ![]() ![]() Edytowane przez bartek19 Czas edycji: 2011-07-25 o 20:09 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Raczkowanie
|
Ja również miałam problem z egzaminem, zdawałam 3 razy w jednym wordzie w końcu zrezygnowałam zima, brak kasy, załamka w temacie. Ostatnio zmobilizował mnie mój przyjaciel, zmieniłam ośrodek, po sesji postanowiłam się znów zapisać (po 2 latach przerwy) i udało się
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
no a prawda jest taka, ze swoim autem według sposobu dla toyoty yaris na której robiłam kurs w łuku się nie zmieszczę jadąc na wyczucie mogę pojechać różnymi samochodami (osobowymi ![]() Cytat:
ale ja mogę być dziwna bo z racji noszenia okularów które mi na początku okropnie przeszkadzały wyginałam się na różne dziwne sposoby żeby widzieć ze swojej pozycji absolutnie wszystko dookoła auta ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Zakorzenienie
|
Aaaa i niech autorka wątku da znać czy się udało
![]()
Edytowane przez asiaczek87 Czas edycji: 2011-07-25 o 21:19 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Konto usunięte
|
U mnie trzeba było odwrócic się do tyłu, lusterka miały tylko pomagać.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
Zakorzenienie
|
mnie rowniez uczono na sposob - pelny skret kierownica przy 2 pacholku i odkrecenie jak za soba zobaczy sie koperte rowno na srodku tylnej szyby
![]() na kursie dzialalo zawsze, idealnie mi luk wychodzil! Na egzaminie za 1 razem rowniez super, gladko poszlo (wtedy oblalam po 40min jezdzenia po miescie...), za 2 razem tez luk ok a za 3 i 4 spascilam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Maripossa Czas edycji: 2011-07-25 o 23:51 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Zadomowienie
|
Hmm, ja kompletnie nie potrafiłam robić łuku. Bałam się, nie umiałam, stresowałam nieziemsko i robiłam pół na sposób, pół na wyczucie.
I kurczę, teraz jak cofam albo coś, to nie robię tego żadnym "sposobem" tylko myśląc. Nikogo nie zabiłam, nic nie naruszyłam i nie jestem w żaden sposób gorszym kierowcą od tych, którym łuk na egzaminie/egzaminach wyszedł za każdym razem. Srsly, uważacie, że jazda na jazdach/na egzaminie ma się w jakikolwiek sposób do jazdy na co dzień? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Zakorzenienie
|
mnie nauczyli na drugiej tyczce cale dwa obroty i od razu jak skreci odkrecac zawsze wychodzilo, jednak na egzamine te tyczki wydawaly mi sie jakos dalej i zrobilam na czuja i wyszło;-) lepiej na czuja robic bo uczysz się pod jazdę na ulicy nie wykorzystasz wyuczonych sposobow bedziesz musiała liczyc na siebie.
![]() |
#71 |
Raczkowanie
|
Generalnie uwazam ze nie powinno byc egzaminu na placu:/ nijak ma sie to do jazdy w 'terenie' moim zdaniem. A w stresie to nie trudno cos na placu zwalic
![]() Mi sie udalo na placu od razu(zwalilam na miescie:P ) Uczyli mnie na metode ktora praktycznie lusterek nie trzeba nawet:P Jeden caly obrot (nie bede sie wdawac ktory slupek bo nawet nie wiem ktory to w kolejnosci) a potem obserwacja srodkowego slupka z tylu. No nie da sie zepsuc. Chyba ze ktos krzywo stanie w kopercie bo i tak bywa. No ale wiadomo stres jest chocby najmnijeszy to zawsze moze cos pomieszac ![]() Teraz sie bo je ze wlasnie przy drugim podejsciu cos na placu zwale ![]() ---- Zeby bylo smiesznie instruktorka opowiadala mi o gigancie ktory plac zzrobil patrzac w.... ekraniki dla egzaminatora bo tam linie dokladnie widac:P |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#72 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
O Pani przyznaję rację ![]() ![]() ![]() Mi z egzaminu pozostało jeszcze wrzucanie jedynki szybciej, niż reszta na światłach żeby zdążyć na zielonym ![]()
![]() |
![]() |
#73 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:39.