![]() |
#61 | |
Konto usunięte
|
Dot.: TŻ i jego siostry...
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powie Ci, że trzeba było o siebie dbać, a tak masz co chciałaś? I doda "a moje siostry ..blabla"? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Wtajemniczenie
|
Chyba powiem mu poprostu ze to koniec za malo zna sie na kobietach zeby mnie miec,jestem dla niego chyba za dojrzała...bedzie mial wiecej czasu na spedzanie go z siostrami... choc zal mi bedzie wiem ze on sie stara mimo ze mu niezbyt wychodzi. Albo dam mu jakies babskie gazety do poczytania...heh
Edytowane przez patika098 Czas edycji: 2011-08-15 o 11:29 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 | ||
.
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
Zakorzenienie
|
spojrzałam na podpis .Wszystkiego Najlepszego
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#70 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ---------- Cytat:
Mam wrażenie, że ten wątek powstał po to, aby jego autorka usłyszała "tak, rzuć go, jest beznadziejny i nie rozumie jaki ma skarb przy sobie", a nie po to, by wysłuchać jakichś budujących rad i z nich skorzystać. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Zakorzenienie
|
[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;28765194]Dobre
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Zakorzenienie
|
Z tymi końcówkami.... hmmm ten tego ciezko cos powiedziec, ale autorko, to podchodzi pod jakaś paranoję. Ja naprawde Cie nie chce straszyc, ale za parę lat z domu mozesz nie wyjsc... ciało sie zmienia z wiekiem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Zakorzenienie
|
nie rób z igły widły..Twój chłopak jest trochę złosliwy,ale nie robi tego celowo..mój tż ma siostrę która bardzo o siebie dba..jest bardzo ładna,i dzięki temu on poznał się trochę na naszej pielęgnacji,i też nie raz usłyszałam z jego ust podobne rzeczy..ale powinnaś to przyjąć z humorem..nie bierz tego tak do siebie
![]()
![]() |
#76 |
Zakorzenienie
|
Autorko, Ty nie tylko jesteś niedojrzała, Ty jesteś po prostu pusta, skupiona tylko i wyłącznie na sobie i przewrażliwiona! i to totalnie!
Pamiętasz 3 sytuacje z 5 lat związku... i rozpaczasz. Nie mówię, ze Twój facet jest idealny - ale jak Ci cos nie pasuje to o tym mowisz. Dla mnie (podejrzewam, że dla Ciebie rzecz nie do pojęcia - jak tak można?) tekst mojego TŻta że "drapię" (taaak, zdarza mi się mieć niewydepilowane nogi, pachy, bikini- bywa!) - jest śmieszny! Nie obrażam się, nie szukam 5ego dna i nie rozkminiam na forum co miał na mysli- bo miał dokładnie to że drapię i zażartował. Tak jak i mi zdarza się powiedzieć ze "zarósł". Nie wiem. Masz na pewno problem ze sobą- i na tym proponowałabym się skupić i od tego zacząć. Bo wygląd nie jest najważniejszy (nie mówię, żeby o siebie nie dbać) i nie kazda kobieta jest na nim skupiona jak Ty. A jak to już ogarniesz to albo nauczcie się z Twoim facetem rozmawiać, albo się rozstańcie, bo taki związek nie ma najmniejszego sensu.
![]() |
![]() |
#77 |
Zadomowienie
|
zrob mu terapie szokową
"mój kuzyn jest bardziej umięśniony/wysportowany/zawsze ma idealna fryzure/ jest zawsze zadbany" chociaż może lepiej od razu go rzucić, skoro zatruwa Ci poczucie samoakceptacji, podkopuje pewnosc siebie. Po co Ci to? Jaki ma cel taki człowiek mówiąc "masz nierowno pomalowane paznokcie" albo "drapiesz udami". No śmiech na sali, to jest złośliwość, on jest porąbany ;/ edit: klempa, ale po co takie uwagi ? jaki cel ma taki "żart" skoro przypomina pretensję, żal ? Po co to mówić? Oni oboje bardzo przejmuja sie wygladem, na dodatek ten facet to cipa przywiązana do swoich sióstr jak rzep do psiego ogona. Edytowane przez findsomething Czas edycji: 2011-08-15 o 19:13 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A co myslicie o tym ze jedna z jego siostr ,zostawia np na jego biurku sobie tampon zeby za chwile wziasc go isc zmienic ale najpierw sobie tak lezy? No sorry moze ja mam inne zwyczaje . A to ze opowiada mu ciagle o tym jak to jej sikac sie chce co chwile, jesc ogorki z czyms tam itd ( bo jest w ciazy). Ostatnio prosila go zeby poszedl do ginekologa po jekies wyniki badan od niej. Po takie rzeczy chodzi sie samemu zwlaszcza ze jest dopiero w 4 miesiacu. A nawet jesli TO MA MEZA od tego a nie brata chyba. Inna ktora jest w ciazy siada kolo niego wyciaga cycka i karmi swoje malenstwo mimo ze moglaby to robic w chocby innym pokoju,bo moze ona ma to gdzies ale zaprasza gosci i nie pomysli czy innym moze byc niezrecznie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
No właśnie- wg mnie to żadna pretensja. Ot, stwierdzenie faktu. Nie wierzę, że coś takiego, powiedziane z uśmiechem i przy głaskaniu np. po nodze może zrobić przykrość. Gość powiedział jej to raz a ona przeżywa - wg mnie przesadza, i to mocno... ok, gdyby zrobił to na zasadzie "Ooo fuuuuuuuj, masz niedogolone nogi! [wymowne zabranie ręki] Weź, jak ja mam tego dotykać..?" - wtedy rzeczywiscie byłby cham. Ale tak? Co do zakolorowanego- prawdopodobne, ale nie znamy sytuacji z jego strony. Poza tym- jakby jej naprawdę przeszkadzało, to by z nim pogadała po prostu. ---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ---------- Cytat:
![]() straszna po prostu jestes ![]() I? Toż to brat, nie obcy człowiek ![]()
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#80 |
Zakorzenienie
|
ale co znaczy że siostra opowiada "ciągle" że chce sikac? co chwilę jest "słuchaj brat, sikac mi się chce" po minucie, "suchaj brat bo wiesz, sikac mi się chce",on bierze kanapkę a ona "o ty bierzesz kanapkę a mi sie sikac chce" on ogląda TV a siostra "ty spokojnie oglądasz TV a mi się sikac chce" no jeśli tak jest to faktycznie dziwna jest ta rodzina
![]()
![]() |
#81 |
Zakorzenienie
|
Mnie by szlag trafił na Twoim miejscu.
To jego uwielbienie sióstr jest chore i trochę przypomina toksyczne przywiązanie mamisynka do matki. Ja bym ewakuowała się czym prędzej.
najważniejsze w życiu jest być zdrowym, mieć zdrowego małżonka, zdrowe dziecko, zdrowych rodziców, zdrowe rodzeństwo. wszystko inne jest kwestią chęci i siły, niekiedy szczęścia... Edytowane przez wika82 Czas edycji: 2011-08-15 o 20:12 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 | |
Wtajemniczenie
|
Nie,jest tak ze ona ciagla narzeka : kurcze jak fajnie sie masz ze jestes facetem,ja musze w ciazy chodzic,co chwile do kibla musze chodzic. Kurcze, brat moglbyc przyniesc mi ogorki,a jeszcze czekolade biała. Kiedys TZ byl u mnie a ona dzwoni do niego i przez tel mowi: kiedy bedziesz w domu? jak pojedziesz to moglbys kupic i po drodze przywiezc mi pizze? Za kilka dnie podobnie. Kiedys na ognisku: brat chodz ze mna do tego lasku (mamy blisko) bo musze siku a jest ciemno i ja sie boje. I kilka razy w ciagu wieczoru, niby narzeka a niby mowi to takim tonem ze widac ze jest zadowolona. Moze chce mu pokazac ze oprocz siostra jest tez kobieta, dziwne ale tak mi sie wydaje.
No ja jeszcze nie slyszalam o czyms takim zeby brata wysylac do ginekologa. Widac ze on sam sie czasem krepuje,ale on dla nich zrobi wszystko. ---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
Zakorzenienie
|
No to sprawa wygląda tak, że siostry go "urobiły" na swoją modłę i dla niego to one są te wspaniała, mądre, piękne i najlepsze na świecie - dokładnie jak z maminsynkami - z tego nic dobrego nie będzie - tylko dziwi mnie że przez 5 lat tego nie widziałaś - to był czas kiedy mogłaś je strącić z piedestału, tak się nie stało więc pewnie i teraz nic z tego nie wyjdzie - mój TŻ nigdy nie miał takiego stosunku do swoich sióstr jak twój a jednak udało się tym siostrom rozdzielić nas na pewien czas - Twój TŻ jest w nie ślepo zapatrzony - to nie jest dobry partner
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#84 |
Wtajemniczenie
|
Wczesniej myslalam ze to normalne,facet w koncu kilkanascie lat z nimi mieszkal,ale teraz uwazam ze nie jest to normalne zeby one zachowywaly sie tak jakby on byl ich wybawca w czasie tych "kobiecych" problemow. ( one uwazaja ze on powinien o nie dbac jak sa w ciazy, jak karmia, i wogole zawsze bo sa biednymi kobietami) a on zaczyna wiezrzyc w to ze jego siostry nie dadza sobie bez niego rady.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 | ||
Zakorzenienie
|
wszystkie zarzucacie autorce,że jest płytka i ciągle mówi o wyglądzie
![]() A oczym ma mówić, skoro właśnie jej fizyczności się facet czepia ![]() Zaszczepił w niej kompleksy i obawy. Teraz stara się jak może,żeby być idealną,żeby jej nie wyzygał,że siostry są bardziej zadbane. Jakby jej mówił,że siostry czytają Miłosza, to pewnie by autorka teraz w bibliotece siedziala Wg mnie facet jest chamski po prostu. Ja bym sobie na to nie pozwolila ![]() Nie mówię nawet o porównywaniu, ale o zwyklych komentarzach. Mieszkam z moim tż i czasem zdarzy mi się nóg nie ogolić, ale mówię o tym normalnie,że dziś mi się nie chce i jutro albo pojutrze ![]() Autorko ; to,że komunikacja u Was szwankuje to chyba juz dla ciebie oczywiste. Nie wiem dlaczego godzisz się na takie porównania. Powiedz mu jednoznacznie,ze sobie nie życzysz albo też go zacznij porównywać w celach dydaktycznych (może on nie wie,że to nieprzyjemne, a jak uslyszy to samo pod swoim adresem-zrozumie ![]() PS a co do karmienia to mnie by dyndalo co kto myśli i nieważne gdzie jestem- wyciągnęłabym cycka i nakarmiła maluszka ![]() ---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ---------- Cytat:
![]() Najgorsze jest to,że to się nie skończy. One kiwną a on będzie leciał bo siostrze trzeba pomóc ![]() ---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ---------- Cytat:
![]() Najgorsze jest to,że to się nie skończy. One kiwną a on będzie leciał bo siostrze trzeba pomóc ![]()
Edytowane przez dawidowskasia Czas edycji: 2011-08-15 o 20:38 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
Wtajemniczenie
|
Autorko ; to,że komunikacja u Was szwankuje to chyba juz dla ciebie oczywiste.
Nie wiem dlaczego godzisz się na takie porównania. Powiedz mu jednoznacznie,ze sobie nie życzysz albo też go zacznij porównywać w celach dydaktycznych (może on nie wie,że to nieprzyjemne, a jak uslyszy to samo pod swoim adresem-zrozumie ![]() No takie rady wlasnie tutaj juz dostalam i na pewno zaczne praktykowac, nie bedzie zmiluj,mysle ze to pomoze. Co do wygladu: to naprawde jest wkurzajace jak dbasz o siebie( dla siebie bo to lubie) a twoj ukochany i tak powie ze jego siostra ma lepsze to albo to (nawet jak ma poodgryzane paznokcie to ma fajniejsze niz ja po np delikatnym frechu , taki przykład ![]() A co do karmienia,to ona tuz obok miala swoja wlasna sypialnie w ktorej moglaby nakarmic bez problemu,no brat to tez facet ( i inni goscie) Edytowane przez patika098 Czas edycji: 2011-08-15 o 20:45 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
Zakorzenienie
|
Autorko jeśli zdecydujesz się na kontynuację związku, musisz liczyć się z tym, że Twój chłopak najprawdopodobniej już zawsze będzie na każde skinięcie sióstr nawet kosztem zaniedbywania własnej rodziny.
Zdaję sobie sprawę, że mocno wybiegłam w przyszłość i być może nie mam racji, ale taki wniosek płynie z Twoich relacji.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#88 |
Wtajemniczenie
|
No gdyby jeszcze rozmowy pomogly,ale on zawsze mowi ze to normalne ze pomaga siostrom. Ale moja mame moje kolezanki tez to dziwi. One nie wyobrazaja sobie no polozenia pod nos jak gdyby nic tamponu pod sam nos brata. Dla mnie to naprawde dziwne. No ale skoro tego nie rozumie..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Autorko wątku, próbowałabym Cię zrozumieć gdybyś miała jakieś konkretne zarzuty wobec sióstr swojeho faceta, a Ty w koło macieju o tym, że one nie takie ładne, że coś tam mają w wyglądzie... Czy Ty w ogóle dopuszczasz do siebie myśl, że kobieta ma znacznie więcej do zaoferowania światu i facetowi, niż swój wygląd? Mam wrażenie, że odruchowo, nie chcąc być posądzana o bycie pustą odpowiadasz, że tak, ale w praktyce, tak w głębi duszy to nie, wcale tego nie czujesz i nie rozumiesz na takim podstawowym poziomie. Aż dziw bierze, że są kobiety niezbyt ładne, czy średnio zadbane, które mają kochających facetów. Zresztą, facetów to swoją drogą - że też w ogóle one mają prawo do życia. Po 5 latach się nagle obudziłaś - to mnie dziwi najbardziej? Mogłaś z nim rozmawiać już dawno - nie chciałaś. Twój facet zapewne nie wie jak wiele "ale" masz do niego, jego rodziny, ich wzajemnych relacji. Albo wylej żale (ale nieco rozsądniej dobieraj argumenty, niż "jakby Twoje siostry przynajmniej były ładne..."), albo daj wszystkim święty spokój, łącznie z sobą samą. Edytowane przez 201803290936 Czas edycji: 2011-08-15 o 22:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
jestem zla i wstrętna ![]() ![]() idę wyskubywac sobie włosy z ud pęsetką... jakby cos nie daj Bóg zostało!
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:20.