![]() |
#61 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Łowcy Promocji ? (TLC wtorek 21:30)
Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez Seona Czas edycji: 2011-09-23 o 14:54 Powód: dopisek |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Zakorzenienie
|
No właśnie chyba raczej nie
![]() a co do złączenia wątków - 1 jest na Kulturalnym(wcześniejszy niż mój bo sama nie wiedziałam, że tam jest) drugi na plotkowym .. - nie wiem czy złączenie ma sens bo kto ma zadecydować na jakim dziale ma być temat ? ![]() ![]() no ale zobaczymy jak się zakończy historia dwóch tematów ![]() tak w Polsce również mamy dużo promocji teraz zauważyłam w modzie jest 1+1 gratis (ale co obliczyłam to i tak większości przypadków płacimy za ten drugi produkt) XD Brak w Polsce takich kuponów gdzie faktycznie za bardzo niską cene można kupić dany produkt.
Have you noticed the saddest person always has the most beautiful smile Kid Cudi Edytowane przez Bayje Czas edycji: 2011-09-23 o 15:04 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ad.2. Nie zawsze ten drugi jest gratis ![]() ![]() ![]() ![]() Ale to trzeba znać dobrze ceny produktów, bo czasem robią promocje i wychodzi tylko 20 gr. różnicy a nakupuje się tego kilkanaście sztuk a sklep dalej cena niższa o 25 gr bez promocji ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
po prostu Em :)
|
Wątki niedługo zostaną połączone. Wszystkie tego typu tematy powinny być zakładane na Kulturze.
![]()
![]() |
![]() |
#65 | |
Raróg
|
Trafilam raz na koncowke, facet oszczedzil zdaje sie 5000 dolcow, i to nie na zbednych pampersach. Ja dziekuje, dzika chec emigracji we mnie wzrasta ; )
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Raczkowanie
|
Dziś premiera nowej serii o 21:30.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#68 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny
![]() Od niedawna też oglądam ten program i powiem, ze jestem zachwycona. Tzn nie ilością zapasów jakie posiadają te osoby, ale sposobem na oszczędzanie. Tak sobie pomyślałam, że to wielka niesprawiedliwość w USA mają dostęp do takich kuponów już kolejne pokolenia a u nas wszystko w powijakach. U nas wiele szumu o kartach lojalnościowych, które dadzą mi pod koniec życia breloczek ![]() Wydaje mi się, że u nas po prostu nikomu nie chce się ruszyć tyłka żeby coś takiego zorganizować. Myślę, że jest to do zrobienia tylko jakaś firma która drukuje takie gazetki promocyjne dla naszych marketów, albo gazeta kobieca lub inna musiała by podpisać umowy z kilkoma firmami i sklepami ![]() Ale się rozpisałam.... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Zakorzenienie
|
Też bym chciała takie kupony w Polsce .. niestety póki co takie zniżkowe kupony ma TESCO ale co to jest - jak najpierw musisz zrobić zakupy za 500 zł by dostać 3 złoty znizki na masło ... O_o paranoja.
![]() |
#70 |
Raczkowanie
|
Właśnie dostałam wiadomość od firmy, która wydaje gazety dla kobiet. Wykazali zainteresowanie pomysłem kuponów. Może jednak coś z tego będzie, trzeba tylko trochę im pomóc. Tak myślę, może podsunąć im listę naszych ulubionych sklepów w których robimy zakupy i może producentów, których produkty najczęściej kupujemy. Co wy na to? Macie jakieś propozycje?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Zakorzenienie
|
W Polsce czasami są kupony do wyciecią ale to jest promocja w stylu 20% 30% 50% do sklepów odziezowych (w nowym numerze są kupony na zakupy 3 i 4 grudnia) .. a nie tak jak tam, że jeden kupon jest podwajany czyli masz za darmo coś.
W Polsce nie ma nic za darmo ![]()
![]() |
#72 |
Raczkowanie
|
Oczywiście, że niema nic za darmo. Firma o której pisałam zastanawia się właśnie nad kuponami na art spożywcze i przemysłowe. Nie mówię, że będą to takie super kupony jak w stanach, ale zawsze coś.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Zakorzenienie
|
Siostra mi opowiadała, że ma koleżankę w Stanach , która kiedyś popadła w depresję i wtedy kupowała ciągle ubrania , ma taki cały pokój w ciuchach z których nie oderwała nawet metki i nie wie dokładnie co tam nawet ma
![]() ![]() Przerażają mnie te ich zapasy ![]()
![]() |
#74 |
Zakorzenienie
|
W moim przypadku to w grę wchodzą: wody mineralne, soki, napoje typu Neste, słodycze, kawa, herbata, pasty do zębów, nitki dentystyczne, płyny do mycia naczyń, kostki do zmywarek, papier toaletowy, ręczniki papierowe.
Faktycznie robimy zapasy (nie takie jak w programie ![]() Np. dziwię się ludziom, jakie ilości dezodorantów lub żelów do mycia posiadają ![]() Kosmetyków nigdy na zapas nie kupuję, bo mi się nudzą poprostu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Ekspert od Dupy Strony
|
Ja bym dodała mleko, proszki, płatki śniadaniowe w stylu Nesquika, musli...
![]() |
#76 |
Raczkowanie
|
produkty super, a jakie sklepy?
Tesco, Auchan, Real, Kaufland, Carrefour...... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Ale takie pytania to trzeba by jakąś ankietę zrobić i na jakimś popularniejszym wątku. No chyba, że dla mnie kupony i produkty robisz ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Seona Czas edycji: 2011-11-24 o 18:07 Powód: dopisek |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 | |
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#79 |
Wtajemniczenie
|
Gdyby takie kupony były w Polsce, na pewno bym korzystała
![]() Szczerze mówiąc większość produktów w stylu żel pod prysznic czy dezodorant kupuję patrząc na promocję w sklepie, w końcu jestem studentką i każdy grosz się liczy :P. Tylko, że te promocje to zazwyczaj 1-2zł na sztuce i nie opłaca się robić żelaznych zapasów ![]() ![]() Swoją drogą, fascynuje mnie sposób robienia tych zakupów. Ci ludzie są świetnymi strategami i mają logistyczne rozeznanie. Wiedzą co i ile brać, gdzie co jest na półkach w sklepie. To trochę przerażające, ale moim zdaniem mają po prostu dużo wolnego czasu i chęci lub potrzebę robienia tego. Wyciąganie kuponów ze śmieci jak dla mnie znaczy albo ubóstwo albo desperację ![]()
Wierzę w Sekret. 16.06 ćwiczę 2/100 Edytowane przez winklepicker Czas edycji: 2011-11-24 o 21:47 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A co do ilości to była kobieta, która masowo kupowałam kosmetyki typu Max Factor i Maybelline - brała co leci, bo dzięki kuponom miała do za darmo. A później można kupić takie kosmetyki za grosze na Ebayu lub Allegro, właśnie z amerykańskimi cenami, w oryginalnych opakowaniach. Niektórzy pewnie zarabiają na tym jeszcze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 |
Zadomowienie
|
Tu nie chodzi o gromadzenie zapasów, chomikowanie, tylko "zarabianie na kuponach" - dobrze jest to tutaj pokazane (oczywiście akcja szybko zniknęła
![]() http://www.wykop.pl/ramka/940579/piw...dyne-6-groszy/ można było wydrukować sobie kuponik na 5 zł, kupić najtańszą maseczkę garniera za np 2 zł i być do przodu 3zł. Drukujesz 50 kuponów - masz gratisowe zakupy za 150 no i 50 maseczek (nawet jeśli ich nie zużyjesz to zyskujesz). W Polsce to nigdy nie wypali na taką skalę, bo prawie każdy by polował i półki sklepowe świeciłyby pustkami po paru godzinach ![]() Edytowane przez Aper Czas edycji: 2011-11-25 o 11:27 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
Wtajemniczenie
|
Z Małżem namiętnie oglądamy
![]() ![]() Z jednej strony zazdroszczę tym ludziom oszczędności z rzędu 97-100%. Gdyby były takie promocje w Polsce to byście mnie zapewne obejrzały w którymś z odcinków ![]() Część z tych kobiet jest moim zdaniem niezrównoważona psychicznie. Te łzy, spazmy, delirka przy kasie wygląda... dziwnie i przeraża lekko. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#84 |
Zakorzenienie
|
uwielbiam ten program i gdyby takie kupony były w Polsce na bank bym z nich korzystała. bo w końcu tylko część rzeczy jest niepotrzebna, ale z tych kuponów na rzeczy niepotrzebne zbiera się kasa na te których używamy na co dzień i nigdy ich za wiele. gdybym zrobiła zakupy i powiedzmy miałabym ze 100 opakowań szamponu czy jakichś środków przeciwbólowych albo konserw, ale dzięki temu zyskała na przykład na jakieś mięso które włożyłabym do zamrażarki albo warzywa albo przetwory to bym z tego skorzystała bo te rzeczy które nie są mi paląco potrzebne w takiej ilości oddałabym charytatywnie do jakiegoś domu opieki społecznej itp gdzie byłoby to naprawdę potrzebne a ludzie tam pracujący wdzięczni za taką pomoc.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
Zakorzenienie
|
Mnie rozwalił ten odcinek, gdzies specjalnie dla babki z kopnami kasjerki dłużej siedziały, bo tyle zakupów narobiła. I nurkowanie w śmietnikach. I zastanawia mnie co z tymi produktami - w końcu przeciez sa daty ważności jakieś.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:31.