|
|
#61 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: "Każda z nas jest motylem, tylko po niektórych tego nie widać!" - czas to pokaz
Dziękuję za 'gościnę'
Ogólnie to rok temu był szał na dukana a więc z siostra stwierdziłyśmy, że i my podejmiemy się tej diety... lecz wytrzymałam w sumie nie więcej niż 10 dni gdzie schudłam z 4kg... stwierdziłam, że jest to beznadziejna dieta co prawda można szybko schudnąć i w ogóle ale nie mogłam już patrzeć na te jajka, twarogi itd. a więc stwierdziłam, że wymyślę sobie własną 'dietę' a to wyglądało tak: 1 ŚNIADANIE --> grahamka obojętnie z czym (np szynka, pomidorem i ogórkiem) 2 ŚNIADANIE --> jogurt (w sumie to obojętnie jaki... wiadomo, że najlepszy by był jogurt naturalny ale wolę jogurty owocowe) OBIAD --> wszystko prócz ziemniaków (np kotlet + surówka) PODWIECZOREK --> jakiś owoc (np jabłko) a jak jeszcze byłam głodna to wafle ryżowe KOLACJA --> kolacje zawsze jadłam gdy leciała pierwsza miłość a na kolacje był serek wiejski no i prócz tego pełno wody... A więc od jutra chcę znowu tak zdrowo się odżywiać ponieważ w te wakacje to jakaś masakra... wiadomo lody, słodycze (do słodyczy mam słabość), napoje gazowane itd. ale już tego nie będzie Wzrost 167
|
|
#62 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: "Każda z nas jest motylem, tylko po niektórych tego nie widać!" - czas to pokaz
kasiulala1222 wg mnie bardzo dobry jadlospis byl
![]() ja na dukanie nic nie schudlam , a teraz okazalo sie ze moja grupa krwi jest tak dostosowana ze musze unikac bialka bo go po prostu nie trawi ![]() moj dzisiejszy jadlospis: owsianka : 3 lyzki platkow owsianych , 1/3 szkl mleka , lyzka przecieru jablkowego batonik zbozowy 3 wafle ryzowe posmarowane 1,5 lyzeczki przecieru jablkowego + 2 lyzeczki przecieru i 2 lyzeczki puree migdalowego na sucho makaron z warzywami 1 szkl mleka sojowego
|
|
|
#63 |
|
Raczkowanie
|
mmadzik - właśnie weszłam na Twoją stronę i narobiłaś mi ochoty na sałatkę z tuńczyka i kukurydzy
i w ogóle bardzo fajny pomysł z blogiem
|
|
#64 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny, co tak cicho? : )
Byłam u rodziny i się NIE objadłam! Odmówiłam szarlotki i innego ciasta, nie zjadłam ani jednego cukierka ani ciastka. Wiem, że 1 trufla bądź wafelek by nie wpłynął źle na dietę, ale bałam się ponownie zasmakować czekolady i słodkości I. Owsianka (4 łyżki płatków + banan + cynamon) II. 2 małe i cienkie placuszki ziemniaczane + 4 ogórki kiszone III. 50 g tuńczyka w sosie własnym + 2 pomidory + 5 marynowanych pieczarek.
|
|
#65 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
owoce i wafle bym tylko jadła wcześniej niż na podwieczorek, ale ogólnie to spoko...No wakacje, wakacje... Sama przez to przeszłam. Pełno piwska, chipsów i taki skutek tego. Ale wakacje za rok będą caaaałkiem inne ![]() Masz ten sam wzrost co ja
|
|
|
#66 |
|
Zadomowienie
|
kasiulala1222 milo , ze ktokolwiek to czyta
![]() a ja pomyslalam ze to dobry sposob , bo chyba nigdy bym nie spamietala tych wszysticxh nowych rpzepisow
|
|
|
#67 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny gratuluję wam dobrych jadłospisów, ja całkowicie zawaliłam weekend :/
|
|
#68 |
|
Zadomowienie
|
katienn czmeu tak
?
|
|
|
#69 |
|
Zakorzenienie
|
hmm w sobotę oblewałam. nie dość, że piłam, to się najadłam niezdrowych rzeczy. dzisiaj się wprowadzałam do mieszkania w mieście studenckim i łaziłam po galerii i też tam niezdrowo się zrobiło... :/
od jutra DAM RADĘ. będę mieć dużo czasu na przygotowanie posiłków
|
|
#70 |
|
Zadomowienie
|
trzymam kciuki
|
|
|
#71 |
|
Zakorzenienie
|
dziękuuuuję!
będziemy meldować się od rana jak idzie
|
|
#72 |
|
Raczkowanie
|
Też dziś trochę nagrzeszyłam ;/ ale już wracam na dobre tory
|
|
#73 |
|
Zakorzenienie
|
to od rana jesteśmy wzorowe
dobranoc
|
|
#74 |
|
Raczkowanie
|
Obowiązkowo! Dobranoc
|
|
#75 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry laski
![]() Widzę, że nie jestem sama i Wy też sobie trochę pofolgowałyście . Ja wczoraj pojechałam do babci... same rozumiecie: "ale zjedz obiadek", "weź sobie dokładke", "zjedz troszke placka", "no zjedz, bo babci będzie przykro" i zadne argumenty obrony nie działały, więc na wadze tyle co na początku Ale trudno, od dzisiaj już sie trzymamy Zaraz idę sobie zrobić jajecznicę a potem zmykam na trochę z domu, więc żeby nic nie kusiło korzystam a mojego patentu i biorę ze sobą pokrojone w paski marchewki . Nawet na roku jestem znana z tego, ze codzień przynoszę na wykłady jako II śniadanie cały woreczek marchewek: zdrowe, sycące i mało kcal .Aha, kupiłam sobie skakanke . Mam zamiar skakać kilka razy w tygodniu po 30 min, chociaż na razie nie wytrzymałam więcej niż 45s... troche się przeraziłam, że mam aż tak słabą kondycję, ale jak będę systematycznie i sumiennie ćwiczyć, to z czasem będzie coraz lepiej .Trzeba myśleć pozytywnie a wszystko będzie dobrze . Wierzę w nas i wiem, że nam się uda! |
|
|
|
|
#76 |
|
Zadomowienie
|
xJx Babci się nie odmawia. NIGDY!!
![]() A co do skakanki, to sama w sobie jest "trudna". Ja, wydawac by się mogło, kondycję mam dobrą. Bez zziajania przejezdzam 15 km rowerem w pol godz, ćwiczę itp, a ze skakanki odpadam po 30 sekundach Ale też chyba się ze swoją przeproszę, bo zima za pasem, rowerek odpada, a o swoja wypracowaną figurkę dbać trzeba ![]() A na obiadek mam w planach placki ziemniaczane z "rewolucji na talerzu'' - pieczone w piekarniku bez mąki. Napiekę na cały tydzień
"Jedyną drogą rozwoju jest ciągłe podnoszenie poprzeczki, jedyną miarą sukcesu jest wysiłek jaki włożyliśmy aby go osiągnąć." Edytowane przez Negra1987 Czas edycji: 2011-09-26 o 09:20 |
|
|
|
|
#77 |
|
Raczkowanie
|
Negra1987 dawaj przepis na te placki, ale to już! To moja zguba, uwielbiam
Jak sobie pomyślę,że nie mogę ich jeść to aaaajjj ;/ Ale takie pieczone, to hmmm... A tak w ogóle to dzień dobryyy wszystkim ---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ---------- xJx no tak, babcia to babcia ja mam imprezę u babci za 2 tygodnie. Już sobie to wyobrażam....
|
|
#78 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Bardzo prosze przepis: Na placki: 1 kg ziemniaków 1 cebula 1 ząbek czosnku garść liści świeżego majeranku 1 małe jajko sól, pieprz olej rzepakowy do wysmarowania blachy Na sos: 1 jogurt niskotłuszczowy 1 łyżeczka chrzanu sól i pieprzZiemniaki zetrzeć na grubych oczkach. Cebulę zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Do ziemniaków i cebuli dodać jajko, wyciśnięty czosnek i przyprawy, dobrze wymieszać. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia i posmarować olejem rzepakowym. Na posmarowany papier nakładamy łyżką zgrabne placki ziemniaczane, smarujemy je olejem rzepakowym. Zapiekać w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 25 minut. Przygotować sos. Jogurt wymieszać z chrzanem, solą i pieprzem. Upieczone placki ziemniaczane podawać z sosem chrzanowym. Tradycyjna porcja placków ma 612 kcal, nasza wersja ma 270 kcal. Przepis pochodzi ze strony http://www.tvnstyle.pl/news/3573/viewz programu "rewolucje na talerzu"Ja robię takie troszkę po swojemu - odżałowuję sos, a zamiast tego do placków wkrawam chudą wędlinkę, i tak zapiekam ![]() I jeszcze taka moja jedna uwaga - jeżeli chcesz zrobić sobie zapas na kilka dni - wyeliminuj z przepisu cebulę. Wtedy dłużej poleżą w lodówce. Cebula sprawi, że szybko skisną
"Jedyną drogą rozwoju jest ciągłe podnoszenie poprzeczki, jedyną miarą sukcesu jest wysiłek jaki włożyliśmy aby go osiągnąć." Edytowane przez Negra1987 Czas edycji: 2011-09-26 o 10:39 |
|
|
|
|
|
#79 |
|
Raczkowanie
|
Dzięęęęęki wielkie!
![]() Dziś albo jutro je zrobię. Ale mi humorek poprawiłaś
|
|
#80 |
|
Zakorzenienie
|
uwielbiam Rewolucje na talerzu!
![]() witam was w super humorze i uciekam na spacer i zakupy niedługo, aż szkoda siedzieć w domu przy +23 na dworze trzymajcie się chudO!
|
|
#81 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja chyba zaraz na rowerek siąde, zobaczę czy jest coś ciekawego w tv ;p
|
|
|
#82 |
|
Zakorzenienie
|
jestem już po spacerze, zakupach, obiedzie... relaks
|
|
#83 |
|
Raczkowanie
|
Witam dziewczynki
oj oj co to dziewczynki? odchudzamy się!widzę, że Wy tutaj ochotę robicie na różne rzeczy... tym razem na placuchy ;P a mi dzisiaj koleżanki narobiły smaku na sałatkę z kurczakiem mmm jak zrobię to podam Wam przepis a ja dzisiaj? w sumie może być:śniadanie: jogurt naturalny ze zbożami śniadanie 2: grahamka z pasztetem obiad: zupa ogórkowa + kawałek ciemnego chleba podwieczorek: 2 jabłka kolacja: serek wiejski + 2 chrupkie + woda
|
|
#84 |
|
Zakorzenienie
|
ooo ja zbieram przepisy na sałatki
mam tak przeładowany plan na studiach, że nie bardzo będzie czas na obiad od poniedziałku... więc zaopatrzę się w sałatki i inne różności i będę wcinać na wykładach :Paaa kto mi powie, gdzie kupię zestaw pojemniczków próżniowych? lub jakiś takich "śniadaniówek"? tak, żeby się sprawdziły w jakiś sieciówkach? w tesco np. są takie rzeczy?
|
|
#85 |
|
amor vincit omnia
|
|
|
|
|
|
#86 |
|
Zakorzenienie
|
ooo super!
muszę się zaopatrzyć w takim razie
|
|
#87 |
|
Zadomowienie
|
jasne ze beda w tesco
|
|
|
#88 |
|
amor vincit omnia
|
ja kupiłam kiedyś zestaw 3 pudełeczek w sklepie wszystko po 5 zł i do dziś się sprawdza
|
|
|
|
|
#89 |
|
Raczkowanie
|
Ja również chętnie się dołączę.
![]() O mnie: Mam 19 lat, zaczynam drugi rok studiów. 164cm wzrostu i 63 kg. W te wakacje przybyło mi 4kg, w poprzednie również 4kg... Jakoś lato mi nie służy... Pewnie to dlatego, że mieszkam wtedy u rodziców, a tutaj jest duże pole do popisu w kwestii jedzenia Docelowo chciałabym wrócić do swojej wagi sprzed 2 lat czyli do 53kg. Nie zależy mi na szybkim chudnięciu, wolę powoli, rozsądnie i na długo Już na swojej skórze odczułam nie jednokrotnie skutki rygorystycznych diet i nie mam zamiaru powtarzać tego błędu. Na początek chciałabym zrzucić 5kg do 10 grudnia (impreza byłej klasy licealnej ). Tak więc w 75dni muszę wyrobić deficyt 5x7000kcal czyli 35000kcal. Powyliczałam sobie, że wyjdzie mniej więcej tyle jeśli będę jadła w tygodniu (pon-pt) po 1450kcal a w weekendy po 1700kcal. I zostanie jeszcze 1000kcal zapasu na jakieś ewentualnie, niespodziewane odstępstwa. ;P To może trochę dziwne podejście, ale wiem po sobie, że tak mi łatwiej - w tygodniu potrafię się jakoś trzymać i nie jeść zbyt dużo, ale w sobotę i niedzielę lubię wrzucić porządniejszy obiad czy kolację no i żadna impreza bez jednego drinka tudzież lampki wina się nie obejdzie ;P Walkę z kolejnym 5kg zacznę dopiero po nowym roku - bo jak wiadomo grudzień to święta, sylwester i na dodatek moje urodziny ^^ Trudno byłoby więc sobie wszystkiego po kolei odmawiać. Oczywiście w te "przerwie" dietowej nie mam zamiaru rzucać się na słodycze ;P Postaram się jeść wtedy po 1700-2000kcal dziennie, by mój trud nie poszedł na marne ![]() I oczywiście wprowadzam Więcej Ruchu! Zapisuję się 2 razy w tygodniu na fitness, później może również na siłownię... Do tego jeszcze dochodzi jeden aerobik w ramach zaliczenia wf na studiach. Po raz trzeci już chyba spróbuję też wprowadzić jogging do swojego stylu życia ;P Poprzednie dwie próby skończyły się niepowodzeniem, bo po kilku wyjściach na bieganie się poddawałam... No i koniec z windami i ruchomymi schodami! Zawsze jakieś dodatkowe spalone kalorie Jeśli chodzi o suplementy, to chyba się bez nich obędę. Wiele już testowałam i nie zauważałam żadnej pomocy z ich strony. Tyle tylko, że będę piła czerwoną i zieloną herbatę, ale robię to nawet gdy się nie odchudzam, bo jestem od nich uzależniona ![]() Jeszcze dodam o sobie, że podobnie jak xJx mam lekkiego bzika na punkcie zdrowej żywności, w tym głównie tej ekologicznej. No i uwielbiam sama gotować i eksperymentować w kuchni. Choć nawet mimo tego nastawienia na zdrowe odżywianie, często popadam w drugą skrajność i potrafię zjeść na raz nieprzyzwoitą ilość czekolad/ciastek/ciast itp. Nie do końca wyleczyłam się jeszcze z kompulsów. Jest lepiej, ale liczę, że kiedyś skończą się zupełnie... Jeśli chodzi o te pudełeczka, o których piszecie teraz - ja mam sporo takich zwykłych przezroczystych, ale marzą mi się japońskie pudełeczka bento.^^ np. stąd: bentomania.pl. trochę to drogie, ale z przegródkami i dużo bardziej estetycznie wygląda
|
|
|
|
|
#90 |
|
Zakorzenienie
|
o proszę
![]() do jutra
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:14.

Ogólnie to rok temu był szał na dukana a więc z siostra stwierdziłyśmy, że i my podejmiemy się tej diety... lecz wytrzymałam w sumie nie więcej niż 10 dni gdzie schudłam z 4kg... stwierdziłam, że jest to beznadziejna dieta co prawda można szybko schudnąć i w ogóle ale nie mogłam już patrzeć na te jajka, twarogi itd. a więc stwierdziłam, że wymyślę sobie własną 'dietę' a to wyglądało tak:
a na kolacje był serek wiejski 

?

odchudzamy się!