|
|
#61 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nie warto być kobieta..
Cytat:
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
|
|
|
|
#62 | |
|
na przekór do celu
|
Cytat:
genialne i prawdziwe ![]() Autorko, a może odpiszesz coś na nasze argumenty? Bo widzę, że jak grochem o ścianę. Cała strona odpowiedzi na twój pierwszy post, a ty w drugim na nie nie zareagowałaś tylko dalej wylałaś swoje żale. Bez zwracania uwagi na zasady ortografii i interpunkcji swoją drogą.
|
|
|
|
#63 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#64 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak ja leżałem w szpitalu to myślisz, że skoro jestem silny i twardy to mogłem sobie wtedy wstać a Ty byś mi mówiła "no normalnyfacet przecież jesteś taki silny i twardy czemu leżysz hm?" Każdy może być bezradnym człowiekiem ale to wcale nie musi umniejszać jego siły
|
|
|
|
|
|
#65 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja nie wiem, mam już tak, że nie znoszę leżeć, i nawet kiedy jestem chora, nie mogę się położyć do łóżka, bo mnie to zwyczajnie irytuje.
|
|
|
|
|
|
#66 |
|
Zakorzenienie
|
nie chodzi chyba o normalne reakcje na chorobe tylko o cyrk jaki zazwyczaj odwalają faceci przy tym
![]() raz się jakiś wazon robił u nas, przeszłyśmy sobie z siostrą bosymi stópkami rano po nim... No więc trochę krwi się lało i bolało jak diabli. I w trakcie jak sobie opatrywałyśmy stópki, siostrzeniec sprzątał kawałki wazonu i.... zaciął się lekko w palec. No po tym skamleniu i jojceniu jakie odstawił to ktoś mógł pomyśleć, że sobie chłopak palec odciął
|
|
#67 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Co więcej... Krwawi i nie umiera.
|
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#68 |
|
Zakorzenienie
|
Wiesz, niech się boi czego chce. Mnie wkurza, że są gostki, które nałogowo udają macho, a przychodzi co do czego, to aż żałość postronnych obserwatorów ogarnia
![]() Współlokatorka miała takiego chłopaka. Brr. Lekceważąco się uśmiechał, ja się jego laska zwijała z bólu na podłodze, bo pierwszy dzień okresu to była katorga dla niej. A jak sobie w górach ścięgno trochę naciągnął to musieliśmy przez 3 godziny słuchać relacji z tego, co go rwie a co ciągnie. Aż se wreszcie o tym zapomniał...
My whole life is about doing better tomorrow, that's a solid philosophy. ~ Hank Moody Edytowane przez Suvia Czas edycji: 2011-09-23 o 15:37 |
|
|
|
|
#69 |
|
jestę wieszczę
|
Ogarnij się, dziewczyno!
Bycie kobietą jest ekstra! Mi np. z tego powodu bardzo rzadko zdarza się taszczyć samej walizki czy wciągać je do pociągu. Zawsze znajdzie się pan, który zrobi to za mnie . To bardzo wygodne. Moim kolegom jeszcze nigdy nie udało się taniej kupić biletu u konduktora, a mi owszem. Wystarczyło się ładnie uśmiechnąć .Nikt mi nie wymyśla od mięczaków, jeżeli mam ochotę sobie popłakać. Otwierają mi drzwi, przepuszczają mnie pierwszą. Dzieci mieć nie chcę i nie muszę. W każdym razie w Konstytucji takiego zapisu nie znalazłam. Ani mi się śni odwalanie całej roboty w domu. Poza tym nikt mnie do tego nie zmusi. Wybiorę sobie takiego, co podzieli ze mną obowiązki 50/50. http://www.eioba.pl/a/1t41/51-powodo...ej-byc-kobieta Poczytaj, fajne i zabawne
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
|
|
|
|
#70 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#71 | ||
|
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
W tym świetle stwierdzenie autorki Cytat:
|
|
|
|
#72 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Powiem tak - mojego brata Mama rodziła ponad 24 godziny ( ). Kiedy była w ciąży ze mną, w domu dostała skurczy, wezwali taksówkę, a po przyjeździe do szpitala, po jakiś 10 minutach ja oglądałam już świat Mama porównuje moje narodzenie do hmm ... wystrzelenia rakiety, że tak powiem - trochę parcia i pach! po wszystkim ![]() Także wiesz, nie zawsze rodzi się nie wiadomo ile i w nie wiadomo jakich bólach
|
|
|
|
#73 |
|
na przekór do celu
|
Jest trochę prawdy z tym wyolbrzymianiem objawów. Owszem, coś takiego zdarza się i u kobiet - uprzedzam twój post normalnyFacet - ale też często słyszę że zdarzy się byle co a chłopak/mężczyzna zbyt przeżywa. Po rodzicach też widzę - tata przesypia popołudnia na kanapie podczas przeziębienia, mama nigdy się nie położy. Nie dlatego że nie ma czasu. Ona po prostu nie ma ochoty
![]() Z częścią postów normalnegoFaceta się zgadzam, w cześci mało sprecyzował, miał niedokładne informacje ale zawsze bawi mnie ten "nalot" Wizażanek na takiego rodzynka, coś jak wsadzisz kij do ula i goni Cię rój pszczół Fakt, trzeba było go uświadomić, ale zrobiła to jedna i wystarczy, fajnie by było jakby wątek nie zmieniał tematu - bo temat akurat jest poważny, a taka nagonka na faceta utwierdzi autorke w przekonaniu że bycie kobietą jest do du*y. Tak myślę jaI wracając do głównego tematu - to jak jakby żałować że urodziło się w kraju takim lub takim, albo że nie żyje się w czasach renesansu. Wszystko ma swoje plusy oraz minusy
|
|
|
#74 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak ci się nie widzi taki los to go zmień. Nikt cię do odgrywania życiowej roli matki polki nie zmusi. Jak dla mnie to wszystko kwestia charakteru.
|
|
|
#75 | |
|
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
|
|
|
|
#76 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
Padają hasła, że brak depilacji jest fuj, że to brak higieny i takie tam bla bla bla Tak więc jakiś tam społeczny nacisk jest...niektórzy są na takie naciski podatni, może autorka też jest.---------- Dopisano o 16:17 ---------- Poprzedni post napisano o 16:15 ---------- Ten wątek staje się moim ulubionym
|
|
|
|
#77 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
1. Mężczyźni nie muszą rodzić dzieci, ALE kobiety też nie. Zawsze możesz adoptować maleństwo albo w ogóle się na to nie decydować. Zapłacić za cc, znieczulenie. Wszystko zależy od Ciebie. 2. Mężczyźni zawsze mają przyjemność z seksu, może i tak, ALE kobietom może być równie błogo, nawet jeśli nie ma każdorazowych fajerwerków ani trzęsienia ziemi. 3. Jeżeli czujesz ból, pieczenie, to należy zadbać o nawilżenie, przedłużyć grę wstępną, rozluźnić się lub udać po poradę do ginekologa, gdyż powodem może być np. infekcja. 4. Mężczyźni nie muszą się depilować. Kobiety także nie, to kwestia estetyki, higieny, sprawa indywidualna. Według mnie, panie powinny usuwać owłosienie spod pach i z nóg, okolice intymne jak kto woli. Nie zaglądam nikomu, oprócz siebie. 5. Kobiety nie mają obowiązku prasowania, sprzątania i gotowania, a panowie tylko zarabiania. Musisz pracować na dwa etaty albo wyłącznie w domu wtedy, gdy się na to godzisz. Wystarczy podzielić obowiązki lub zajmować się ogarnianiem domu na zmianę. 6. Czujesz dyskomfort? Nie daj się wtłoczyć w żadne ramki, żaden schemat, że np. kobieta ma siedzieć w domu, rodzić i wychowywać, a praca to kaprys, bo od utrzymywania rodziny jest mąż. 7. Czujesz pociąg do kobiet? Może jesteś biseksualna albo homoseksualna? Nie ma w tym nic złego, może taka po prostu jesteś. Edytowane przez RubyFaelivrin Czas edycji: 2011-09-23 o 16:32 |
|
|
|
|
|
#78 |
|
Zakorzenienie
|
Uwielbiam, kiedy piszą to faceci
I get to love you, it’s the best thing that I’ll ever do. I get to love you, it’s a promise I’m making to you. Whatever may come your heart I will choose. Forever I’m yours, forever I do. 4.06.2015 A&B 14.05.2017 Bruno
|
|
|
|
|
#79 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale moim zdaniem z tą higieną to też lekka przesada - jak ktoś się myje i o siebie dba to włosy "tam" od razu nie zabiją. Wszystko jest kwestią wyboru. Jeśli ktoś chce wychowywać w domu dzieci - to jest ok a jeśli ktoś da się zapędzić w rolę której nie chce odgrywać to dla mnie życiowe sieroctwo (już pomijam fakt że czym innym iść na ustępstwo i "uprawiać depilację" :P a czym innym porzucenie kariery dla wychowywania dzieci)
|
|
|
#80 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Golisz sie kiedy chcesz, szczegolnie jesienią i zimą. Sprzątasz i Ty i mąż/chłopak (przynajmniej w moim środowisku tak jest), gotują faceci u mnie (ja nie lubie), pracują oboje partnerów - nie wyobrazam sobie nie pracowac. Wracacie z pracy o zblizonych porach mi tez sie podobaja kobiety a raczej ich ciuchy ) Robisz problem tam gdzie go nie albo wychowałaś się w rodzinie cygańskiej w której facet siedzi a kobieta mu buty pastuje. Bez przesady, jest XXI wiek, mężczyźni bardzo często pracują krócej od kobiet, wychowują dziecko. Skąd ty sie urwałaś, masz tak jak sobie zapewnisz. Nie związuj się z facetem któremu mama skarpety prała - proste. |
|
|
|
|
|
#81 |
|
Zakorzenienie
|
a ja nienawidzę i mam ochotę im w tym momencie kości połamać - nic mnie tak nie denerwuje jak złote myśli faceta o macierzyństwie i cudzie narodzin. Niech się kiedyś udławią mówiąc o tym :P
|
|
#82 |
|
Konto usunięte
|
Tampon tampon idzie sobie tampon lalalaallaalal
|
|
|
|
|
#83 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
|
|
|
#84 |
|
Konto usunięte
|
uwielbiam być kobietą
![]() dzieci rodzic nie muszę okres mam mało uciążliwy przyjemność z seksu duża jak sie podniecę w miejscu publicznym to nie mam obciachu, ze każdy to widzi ![]() nie muszę się stresować problemami z potencja, przedwczesnym wytryskiem wole chyba mieć humory niż znosić cudze zazwyczaj to faceci robią pierwsze kroki wiec nie muszę się stresować zapraszaniem logos na randki jak jest zimno to facet mi pożycza bluzę a on biedak marznie ![]() nie ko kurcze same plusy
|
|
|
|
|
#85 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I get to love you, it’s the best thing that I’ll ever do. I get to love you, it’s a promise I’m making to you. Whatever may come your heart I will choose. Forever I’m yours, forever I do. 4.06.2015 A&B 14.05.2017 Bruno
|
|
|
|
|
|
#86 |
|
Raczkowanie
|
Fantastycznie byc kobietą! A dlaczego?
znacie to? Gdy Bóg stworzył Adama i Ewę, rzekł im: - Mam tylko dwa prezenty. Jednym jest sztuka siusiania na stojąco, a..... Wtedy Adam skoczył do przodu i krzyknął: - Ja!!! ja!!! ja!!! ja to chcę, proszę Panie, prooooszę, istotnie ułatwi mi to życie. Ewa się zgodziła, mówiąc że takie rzeczy nie miały dla niej znaczenia. Wtedy Bóg dał Adamowi prezent, a ten zaczął krzyczeć z radości. Biegał po Rajskim Ogrodzie i obsikał wszystkie drzewa i krzaki, biegał po plaży wysikując rysunki na piasku.... Nie przestawał się z tym obnosić. Bóg i Ewa obserwowali oszalałego ze szczęścia mężczyznę, gdy Ewa spytała: - Jaki jest drugi prezent? Bóg odpowiedział: - Mózg Ewo, mózg...... ![]() joke oczywiścieA poza tym: Dobrze być kobietą bo: - mamy piersi. Są dużo ładniejsze niż brzydki, męski ptaszek... Dynda to takie, nie wiadomo co z tym robić Co za tym idzie nie mam dylematy czy nosić go w lewej nogawce czy w prawej, nie obchodzi mnie gdy ktoś stwierdzi że moje piersi są małe-( no co ! Rozmiar sportowy, nie rpzeszkadza przy bieganiu! ), jak faceci maja małego to hmm- przesrane. - Możemy się malować. I zawsze będziemy tą piekniejsza połową - Kobiecie wszedzie łatwiej. Zatrzepoczesz rzesami i już wszyscy Twoi. - Możemy mieć długie, piekne nogi - Możemy zwalić na okres, jeśli dzień był naprawdę do dupy - Możemy chodzić w mini (facet nie wyglądałby już w niej tak dobrze..) mozemy zakładac seksowna bielizne. Facet wciąż nie wyglądałby w niej tak dobrze! - Możemy mieć wielokrotne orgazmy i nigdy nam nie opadnie!! ![]() - I to cudowne że to mężczyźni dbaja o kobietę, dlatego też uwielbiam być kobietą, uwielbiam gdy mój facet o mnie dba - Kobiety nawet na starość moga wyglądac pieknie i mniej to po nich widać - No i nie wyobrażam sobie miec na twarzy zarostu. Albo na tyłku. Albo na klacie. Wszedzie!! A wbrew pozorom mężczyźni może rodzić nie muszą, ale też są pod presją sprostania społecznej roli "ojca" - to oni musza być twardzi, nie rozklejać się, wspierac rodzinę. Wykonywac ciężkie prace fizyczne. A golenie? Mój facet musi golić brode co 2-3 dni, ja wydepiluje nózki raz na tydzień i są gładkie, lepiej mam Edytowane przez Sissi7 Czas edycji: 2011-09-23 o 17:17 |
|
|
|
|
#87 |
|
Zakorzenienie
|
I t jeszcze w cudzysłowie
. "Takiego bólu". W domyśle: "co ty tam wiesz o bólu, poród to pikuś"...
|
|
#88 | |||
|
ma zielone pojęcie
|
Facet też się może malować
Zakazu nie ma. Tylko kulturowo jakoś u nas "malują się kobiety, a faceci nie".Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#89 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez normalnyFacet Czas edycji: 2011-09-23 o 17:38 |
|
|
|
|
|
#90 |
|
Zakorzenienie
|
Zmień płeć. Dość kosztowne ale wykonalne.
![]() |
Nowe wątki na forum Seks
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:53.

Ja nie wiem, mam już tak, że nie znoszę leżeć, i nawet kiedy jestem chora, nie mogę się położyć do łóżka, bo mnie to zwyczajnie irytuje.

). Kiedy była w ciąży ze mną, w domu dostała skurczy, wezwali taksówkę, a po przyjeździe do szpitala, po jakiś 10 minutach ja oglądałam już świat 
Tak więc jakiś tam społeczny nacisk jest...niektórzy są na takie naciski podatni, może autorka też jest.