BodyRock.tv - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-01-23, 19:46   #61
garden_d
Zakorzenienie

Dot.: BodyRock.tv

Cytat:
Napisane przez Veris Pokaż wiadomość
Obejrzałam jeden z filmików Zuz, taki wprowadzający i ona w nim mówi "że się nigdy nie podda, że musieliby ją zabić". Boż, ale dramat.

Wkurza mnie, że ludzie nie potrafią się rozstać po ludzku tylko zawsze to musi być super dramat...
Ej, nie chodzi tu o małżeństwo. W zacytowanym tekście chodzi o to, że nie podda się- będzie walczyć, dawać z siebie wszystko na treningach mimo to, że ostatnio miała przerwę, jest trochę słabsza i przytyła. Każdy w życiu ma momenty załamania- ona najwyraźniej taki właśnie przeszła. Nikt nie roztrząsa decyzji jej i Freddiego odnośnie ich rozstania. przecież to ich decyzja, a oni nie robią z tego żadnego publicznego dramatu.

Cytat:
Napisane przez Zaba885 Pokaż wiadomość
Czy mi się tylko wydaję, ale nasza Zuzka, przytyła ?
J.w. Ona nie jest cyborgiem, każdy człowiek może przytyć, mieć chwilę słabości. najważniejsza jest chęć podniesienia się i ...działanie.
garden_d jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-23, 21:48   #62
Klepsydra88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zaba885 Pokaż wiadomość
Czy mi się tylko wydaję, ale nasza Zuzka, przytyła ?
chciałabym tak 'przytyć'
Stary 2012-01-23, 21:54   #63
Jagienkaaa
Raczkowanie

Kurcze, a miałam nadzieje, że Zuzka wróci...
Troszkę przytyła, ale zgodzę się z powyższą wypowiedzią, że Zuzanna jest tylko człowiekiem i miała trudny okres w swoim życiu. Jest i będzie dla mnie niesamowitą inspiracją i trzymam za nią kciuki!

09.07.12r. było 72kg -> 01.07.13r. jest 55kg!

Jagienkaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-26, 19:23   #64
CryBebe
Raczkowanie

Właśnie Zuzanna jest moją największą inspiracją, ona ma super sylwetkę nie za chudą i to mi się podoba szkoda, że już nie ma jej na bodyrock.tv ale ma swój kanał na youtube i go będę dalej śledzić.
CryBebe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-28, 08:35   #65
barwineczek
Wtajemniczenie

Cześć dziewczyny.
Postanowiłam napisać, bo już sama nie wiem co o tym myśleć. Zrobiłam ostatni 30 dniowy trening i.... zero rezultatów. Jak chodziłam na siłownie i robiłam aeroby to przez miesiąc traciłam dwa kilo a teraz jeszcze przytyłam. Nie wiem czy nie zrezygnować z tych ćwiczeń.

I jeszcze jedno. Gdzie można znaleźć dokładne zasady ich diety, bo nigdzie nie widziałam, tylko pojedyncze przepisy
barwineczek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-28, 13:16   #66
mimci_a
Raczkowanie

Wchodząc w Food & Diet, jak zjedziesz trochę niżej masz takie posty jak np. What we eat in a typical day czy My diet plan i tam pisze o codziennej diecie Zuzki
mimci_a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-28, 18:54   #67
garden_d
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mimci_a Pokaż wiadomość
Wchodząc w Food & Diet, jak zjedziesz trochę niżej masz takie posty jak np. What we eat in a typical day czy My diet plan i tam pisze o codziennej diecie Zuzki
Ja jednak przy chodzeniu codziennym do szkoły i innych wysiłkach polecam jeść nieco więcej. Zuzana w tych jadłospisach wyraźnie je bardzo mało, co nie było jej zwyczajnym, codziennym jadłospisem. Wiem, bo śledzę ją od dwóch lat i zdążyłam to wywnioskować z tych wszystkich filmików. Jednak jest to zdrowa dieta, na pewno redukcyjna.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-01-28, 22:36   #68
CryBebe
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez barwineczek Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny.
Postanowiłam napisać, bo już sama nie wiem co o tym myśleć. Zrobiłam ostatni 30 dniowy trening i.... zero rezultatów. Jak chodziłam na siłownie i robiłam aeroby to przez miesiąc traciłam dwa kilo a teraz jeszcze przytyłam. Nie wiem czy nie zrezygnować z tych ćwiczeń.

I jeszcze jedno. Gdzie można znaleźć dokładne zasady ich diety, bo nigdzie nie widziałam, tylko pojedyncze przepisy
Pisząc, że przytyłaś masz na myśli wagę? Bo wiesz, może po prostu przybyło ci mięśni, a one przecież ważą swoje.
Uważam, że nie można się skupiać tylko na gubieniu wagi, w pewnym momencie przychodzi też moment stagnacji, który trzeba po prostu przeczekać i nie poddawać się.
Stary 2012-01-29, 12:51   #69
barwineczek
Wtajemniczenie

Mam na myśli wagę i mam świadomość, że mięśnie ważą więcej niż tłuszcz, jednak ja bym chciała być drobniutką dziewczynką (o ile można mierząc 178cm ) z zarysowanymi mięśniami, kiedyś trenowałam w siłowni pod okiem trenera (pełen trening na rzeźbę plus rozpisana dieta z ważeniem wszystkiego) i zaczęłam się rozrastać zamiast, szczupleć, teraz panicznie się boję że znowu będę się powiększać, dlatego chce zrzucić 8kg i zarysować mięśnie, nie zbudować

dla mnie mistrzostwem jest Lisa z bodyrock.tv, dokładnie tak bym chciała wyglądać
Stary 2012-01-29, 17:00   #70
mis_patys
Przyczajenie

O, ja mam tyle samo wzrostu i też bym chciała być drobną dziewczynką :P Też chciałabym najpierw schudnąć a później zacząć budować mięśnie. Tzn mięśnie mam, ale skryte pod warstwą tłuszczyku. Mówię o brzuchu. Ważę 63kg i chciałabym schudnąć dokładnie 8 Od poniedziałku zamierzam chodzić na siłownię i ćwiczyć z body rock.

Edytowane przez mis_patys
Czas edycji: 2012-01-29 o 17:02
mis_patys jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-31, 16:00   #71
barwineczek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mis_patys Pokaż wiadomość
O, ja mam tyle samo wzrostu i też bym chciała być drobną dziewczynką :P Też chciałabym najpierw schudnąć a później zacząć budować mięśnie. Tzn mięśnie mam, ale skryte pod warstwą tłuszczyku. Mówię o brzuchu. Ważę 63kg i chciałabym schudnąć dokładnie 8 Od poniedziałku zamierzam chodzić na siłownię i ćwiczyć z body rock.
jak zaczynalam ćwiczyć z bodyrock to ważyłam 64, jak napisalam tego posta wyzej, to wazylam 66, dzisiaj 65,3, ale mój mąż mówi, że jeszcze nigdy tak dobrze nie wyglądałam, więc chyba bardziej liczy się kształt i jędrność ciała niż sama waga, wydaje mi się, że oni chyba też mało nie ważą
Stary 2012-01-31, 20:33   #72
CryBebe
Raczkowanie

Cytat:
Mam na myśli wagę i mam świadomość, że mięśnie ważą więcej niż tłuszcz, jednak ja bym chciała być drobniutką dziewczynką (o ile można mierząc 178cm ) z zarysowanymi mięśniami, kiedyś trenowałam w siłowni pod okiem trenera (pełen trening na rzeźbę plus rozpisana dieta z ważeniem wszystkiego) i zaczęłam się rozrastać zamiast, szczupleć, teraz panicznie się boję że znowu będę się powiększać, dlatego chce zrzucić 8kg i zarysować mięśnie, nie zbudować

dla mnie mistrzostwem jest Lisa z bodyrock.tv, dokładnie tak bym chciała wyglądać
No widzisz a dla mnie Lisa jest za chuda i zbyt hmm "żylasta" ale to pewnie kwestia jej budowy ciała bo widać, że nie ma tendencji do tycia z kolei Zuzka jest taka bardziej atletyczna ma i mięśnie i trochę tłuszczyku gdzie trzeba ale wszystko jest jędrne. Oglądam też Lisę, ae przeszkadza mi też troche jej gadanie.
Stary 2012-02-01, 05:30   #73
garden_d
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CryBebe Pokaż wiadomość
No widzisz a dla mnie Lisa jest za chuda i zbyt hmm "żylasta" ale to pewnie kwestia jej budowy ciała bo widać, że nie ma tendencji do tycia z kolei Zuzka jest taka bardziej atletyczna ma i mięśnie i trochę tłuszczyku gdzie trzeba ale wszystko jest jędrne. Oglądam też Lisę, ae przeszkadza mi też troche jej gadanie.
Na mnie, tak jak na początku Lisa wywarła dobre wrażenie, tak teraz- trochę mnie irytuje jej gadanie. Generalnie jest okej, można przecież powtarzać wciąż to samo z tym samym entuzjazmem, ale hm...może rzuca mi się zbyt mocno to, że odcięli od BR Zuzanę, w taki 'utajony'? sposób- nic nie wyjaśniając. Po prostu zniknęła, to o niej nie wspominali, usunęli jej zdjęcie z tła i podobno kasowane byly komentarze odnośnie tej sytuacji. Nie jest powiedziane nigdzie, że to Zuzka musi być głównym hostem- mimo, że było to pierwotne założenie, ale - nie powinno odbywać się 'jej usuwanie' takim odcinaniem. Trochę nieładnym, moim zdaniem.
Stary 2012-02-01, 10:16   #74
CryBebe
Raczkowanie

Dokładnie tak samo uważam. Mimo, że na bodyrock trafiłam niedawno to od początku oglądałam tylko starsze filmiki z Zuzanną a teraz subskrybuję jej własny kanał na youtube. Plusem jest, że jej własne treningi nie są już kręcone w sposób jaki było to pokazywane na bodyrock, bardziej skupiamy się faktycznie na ćwiczeniach niż na jej tyłku.
Jeśli chodzi o Lisę to ona dla mnie jest troche aseksualna więc mogą sobie pokazywać jej tyłek i tak nie daje to efektu jaki pewnie chcieli osiągnąć, przynajmniej dla mnie. Denerwują mnie też jej strasznie nisko zawijane spodnie czy spodenki, prawie jej łono widać zawsze
Stary 2012-02-02, 14:26   #75
kama150
Zadomowienie

Cytat:
Dokładnie tak samo uważam. Mimo, że na bodyrock trafiłam niedawno to od początku oglądałam tylko starsze filmiki z Zuzanną a teraz subskrybuję jej własny kanał na youtube. Plusem jest, że jej własne treningi nie są już kręcone w sposób jaki było to pokazywane na bodyrock, bardziej skupiamy się faktycznie na ćwiczeniach niż na jej tyłku.
Jeśli chodzi o Lisę to ona dla mnie jest troche aseksualna więc mogą sobie pokazywać jej tyłek i tak nie daje to efektu jaki pewnie chcieli osiągnąć, przynajmniej dla mnie. Denerwują mnie też jej strasznie nisko zawijane spodnie czy spodenki, prawie jej łono widać zawsze

Możesz podać linka do jej kanału ?
kama150 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-02-02, 14:48   #76
barwineczek
Wtajemniczenie

Cytat:
tam jest jeszcze jakaś trzecia dziewczyna, wszystkie wyglądają świetnie

wydaje mi się że lisa jest naturalnie szczupła a tylko wyrobiła mięśnie, Zuzka po tym jak teraz wygląda, widać, że musiała naprawdę się napracować,

stałam się fanką tych ćwiczeń, muszę się tylko zmotywować żeby dokładnie przestrzegać diety
Stary 2012-02-02, 14:59   #77
anniaa

Cytat:
Napisane przez kama150 Pokaż wiadomość
Możesz podać linka do jej kanału ?
Cytat:
Napisane przez ann.mich Pokaż wiadomość
Zuzka i jej najnowsze treningi są tu :
http://www.youtube.com/user/ZuzkaLig...eo-mustangbase
na poprzedniej stronie był podany link.

Nigdy nie zmienisz swojego życia dopóki nie zmienisz czegoś, co codziennie robisz..

anniaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-02, 18:36   #78
CryBebe
Raczkowanie

Cytat:
tam jest jeszcze jakaś trzecia dziewczyna, wszystkie wyglądają świetnie

wydaje mi się że lisa jest naturalnie szczupła a tylko wyrobiła mięśnie, Zuzka po tym jak teraz wygląda, widać, że musiała naprawdę się napracować,

stałam się fanką tych ćwiczeń, muszę się tylko zmotywować żeby dokładnie przestrzegać diety
Właściwie pojawiały się wcześniej dwie, jedna blondynka była ich widzką, która chyba po prostu bardzo chciała być ich hostessą, a druga to jakaś brunetka z tatuażami ale o niej nic nie wiem.

Tak, Lisa to typ chuderlaka i wydaje mi się, że ona się za bardzo nie rozrośnie, jedynie jej mięśnie po ćwiczeniach są bardziej zarysowane i twarde, natomiast Zuzka w zależności od etapu widać, że jej masa w filmikach się zmienia na początku jest szczuplejsza a potem wyraźnie rozrosły jej się ramiona i nogi.
Stary 2012-02-05, 17:13   #79
barwineczek
Wtajemniczenie

jaki macie system ćwiczenia? wybieracie codziennie inny trening, czy jakiś czas ten sam? czy może poszczególne ćwiczenia?

Edytowane przez barwineczek
Czas edycji: 2012-02-05 o 17:15
Stary 2012-02-05, 21:08   #80
CryBebe
Raczkowanie

Cytat:
jaki macie system ćwiczenia? wybieracie codziennie inny trening, czy jakiś czas ten sam? czy może poszczególne ćwiczenia?
Też mnie to ciekawi

Ja na razie wybieram cwiczenia, które mi się podobają i które nie wymagają sprzętu jakiego nie posiadam. Bardzo często też zwracam uwage ile trwa ćwiczenie, bo czasem jak mam mało czasu to robie np te 4 minutowe + skakanka i tyle
Stary 2012-02-06, 13:54   #81
barwineczek
Wtajemniczenie

ja każdego dnia wybieram inny trening, cały, rozpisuje go na kartce, włączam stoper na określony czas i ćwiczę jak oni każą, zazwyczaj pokazują zamienne ćwiczenia bez sprzętu, zamiast ramek używam stołu dam rade się na tym podciągnąć
Stary 2012-02-06, 17:34   #82
CryBebe
Raczkowanie

właśnie ja ubolewam, że nie mam sandbaga i dip station, ale nawet bym tego nie miała gdzie trzymać w mieszkaniu. Mam za to drążek do podciągania i z niego korzystam ale kto wie, jak się wkręcę to za jakiś czas takie rzeczy by mi się przydały...
Stary 2012-02-06, 20:01   #83
mimci_a
Raczkowanie

Za dip station ustaw sobie dwa krzesła i połóż na nich kij od miotły. Wypróbowany sposób, reverse push-up robi się bardzo wygodnie

Ja sandbag zrobiłam z podłużnej torby po namiocie (kształtem najbardziej przypominała tą z która ćwiczą Zuzanna i Lisa), wypakowałam workami z piaskiem aby była wystarczająco ciężka i wypełniłam jakimiś starymi prześcieradłami żeby trzymała kształt I jest super

Kombinowałam nawet jak zrobić ugi-ball ale niestety nie znalazłam na allegro odpowiedniej rozmiarowo piłki :/ Były, owszem ale odrobinę za małe. Również chciałam ją wypełnić jakimś obciążeniem i byłą by jak znalazł. Patrzyłam też za piłkami lekarskimi ale ich cena oscyluje w okolicy 80 zł więc na razie radze sobie z tym co mam...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-02-07, 14:10   #84
CryBebe
Raczkowanie

hmm faktycznie sandbaga można zrobić samemu zresztą nie widziałam nigdzie w Polscie czegoś takiego.
Jeśli chodzi o dipstation to nawet bym i zainwestowała w to z czasem a tej piłki jakoś nie potrzebuję, ale kojarzę, że są takie poduchy okrągłe jakby pufy do siedzenia i one są właśnie ciężkie i w miare zbite może to by się nadawało? no i na codzien można wykorzystać do siedzenia takie sprzęty właśnie lubię

Edytowane przez CryBebe
Czas edycji: 2012-02-07 o 14:12
Stary 2012-02-07, 14:40   #85
barwineczek
Wtajemniczenie

mam propozycję zacznijmy wszystkie razem ten 30 dniowy trening, będziemy mogły sie wymieniać sukcesami, pisać o trudnościach, lub wymyślać zamienne ćwiczenia co Wy na to?
Stary 2012-02-07, 16:23   #86
mimci_a
Raczkowanie

Ja na dip station na prawdę nie mam miejsca Nie wiem gdzie bym to wsadziła.. Już prędzej zakupiłabym ten equalizer (czy jak to się tam nazywa..) co pokazywali na ostatnich filmikach - takie dip station tylko rozkładane. Tylko po pierwsze nie mam pojęcia jak to się po polsku nazywa i czy w ogóle jest dostępne w naszym kraju

Pufa mogła by być tylko musiała by być na tyle zbita, żeby dało się zrobić na niej pompkę czy planka i żeby się nie zapadła w trakcie całkowicie A co do sandbaga, ja za nim zrobiłam swojego pakowałam obciążenie do plecaka i też dało się wytrzymać.

O, właśnie widzę, że zaczęli nowy 30 days challenge.
Stary 2012-02-07, 17:37   #87
CryBebe
Raczkowanie

tak, też myślałam o tym rozłączonym bo da rede to wcisnąć gdzieś między szafe a sciane może w sportowych typu exisport by coś takiego mieli, sprawdzę przy okazji i ewentualnie cenowo jak to wygląda.
Stary 2012-02-07, 20:11   #88
barwineczek
Wtajemniczenie

http://allegro.pl/marbo-home-jedyne-...097986300.html prosze bardzo, chyba zamówię, oryginalne kosztują ok 300zł plus przesyłka, ja użuwam do części ćwiczeń narazie stołu
zawaliłam dzisiaj diętę na maksa lecę trenować bo tyle mi zostało
Stary 2012-02-07, 20:56   #89
CryBebe
Raczkowanie

nawet nie takie drogie ale jednak się tego nie wciśnie przez te nóżki, musze najpierw przemyśleć gdzie by to trzymać
Stary 2012-02-08, 14:07   #90
barwineczek
Wtajemniczenie

powiedzcie mi dziewczyny... dzisiaj jest do zrobienia piramida plus ćwiczenia 50/10, czy te ćwiczenia mają być po każdym powtórzeniu czyli 10 razy, czy po ukończonej piramidzie raz?
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości