TAK dla Kobiet! -edukacja seksualna, antykoncecpja, aborcja - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-10-21, 12:02   #61
Dosiaczek 7
BAN stały

Dot.: TAK dla Kobiet! -edukacja seksualna, antykoncecpja, aborcja

Cytat:
Napisane przez parva Pokaż wiadomość
Ja jestem przeciwna aborcji.
Jeśli udałoby się zalegalizować aborcję, zaraz zaczęłyby się dyskusje nad tym do którego momentu ciąży można ją wykonywać. Czyli – od kiedy można nazywać płód człowiekiem. Chyba każdy średnio inteligentny człowiek zdaje sobie sprawę, że jest to niemożliwe. Że nie jesteśmy w stanie powiedzieć, że zarodek/płód w danej minucie/sekundzie staje się człowiekiem.
Zgadzam się Ja nie umiem tak ładnie powiedzieć.

Edytowane przez Dosiaczek 7
Czas edycji: 2011-10-21 o 12:08
Dosiaczek 7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-21, 12:13   #62
Celebre
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez _vixen_ Pokaż wiadomość
Nikt nie powie chyba, że aborcja jest dobra. Każdy chciałby, żeby kobiety zachodziły w chciane ciażę. Ale tak swiat nie wygląda i wyglądać nie będzie, od wiek wieków płody spędzano albo mordowano noworodki.
Ja tylko twierdzę, że nikt nie ma prawa kazać drugiemu człowiekowi urodzić dziecko, a takie teksty typu możesz urodzić i oddać, to przejaw traktowania drugiej osoby jak inkubatora.
Szczerze mówiąc, to jeżeli kobieta przy pomocy mężczyzny zaszła w ciążę, to dlaczego nie może się poświęcić i je urodzić? Przecież może się okazać, że to będzie wspaniały człowiek, szczęśliwy, założy rodzinę. Oczywiście nikomu nic nie można kazać, ale dlaczego ona w swoim egozimie nie pomyśli o nim jako o przyszłej myślącej istocie? (nie mówię o patologii-dziecko z gwałtu, kazirodczego związku, czy z wysokim stopniem zagrożenia wadą genetyczną). Dlaczego ona ma być ważniejsza od niego? Przecież sama go, że tak napiszę zrobiła.
Cytat:
Napisane przez girlonthebridge Pokaż wiadomość
A dalej nikt się nie ustosunkował do tego co ja napisałam. Co jest lepsze usunięcie do tego tygodnia czy uduszenie dziecka torebką foliową (wrzucenie do rzeki etc...)
A rozumiem wybór dałaś im tylko taki?
Celebre jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-21, 12:20   #63
_vixen_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Celebre Pokaż wiadomość
Szczerze mówiąc, to jeżeli kobieta przy pomocy mężczyzny zaszła w ciążę, to dlaczego nie może się poświęcić i je urodzić? Przecież może się okazać, że to będzie wspaniały człowiek, szczęśliwy, założy rodzinę. Oczywiście nikomu nic nie można kazać, ale dlaczego ona w swoim egozimie nie pomyśli o nim jako o przyszłej myślącej istocie? (nie mówię o patologii-dziecko z gwałtu, kazirodczego związku, czy z wysokim stopniem zagrożenia wadą genetyczną). Dlaczego ona ma być ważniejsza od niego? Przecież sama go, że tak napiszę zrobiła.
A dlaczego ma być mniej ważna i jak jakaś męczennica donosić ciążę?

Nie można wymagać poświęceń od innych ludzi, ale tylko od siebie.

Nie wyobrażam sobie jak pisałam być w niechcianej ciąży i się "poświęcać", chyba bym do szpitala psychiatrycznego szybko trafiła.
_vixen_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-21, 12:42   #64
201605021613
Konto usunięte

jeśli ktoś uprawia seks i nie jest to dziecko z gwałtu, czy bardzo obciążone chorobą genetyczną, a matka ma warunki bu urodzić i wychować, a nie chce tego zrobić a dla wygody usunąć to dla mnie jest jakaś psychiczna, sorry jak tu kogoś urażę, ale sama jest jak dzieciak, i może lepiej by usunęła, bo żal dzieciaka, by go psycholka wychowywała.
201605021613 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-21, 12:44   #65
_vixen_
Zakorzenienie

Myślę, że jednak takich kobiet jest mało, to już nawet hormony działają.
Stary 2011-10-21, 12:52   #66
1999a18a2ffdaccef542471663304a63305f1c5c
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez edziorek 203 Pokaż wiadomość
jeśli ktoś uprawia seks i nie jest to dziecko z gwałtu, czy bardzo obciążone chorobą genetyczną, a matka ma warunki bu urodzić i wychować, a nie chce tego zrobić a dla wygody usunąć to dla mnie jest jakaś psychiczna, sorry jak tu kogoś urażę, ale sama jest jak dzieciak, i może lepiej by usunęła, bo żal dzieciaka, by go psycholka wychowywała.
A jeśli kobieta nie ma rodziny, nie ma pracy, jest samotna, tatuś dziecka się zwinął, w usg i badaniach prenatalnych wychodzi, że dziecko jest upośledzone fizycznie i ruchowo (wymagające opieki 24/h na dobę) to nadal jest psychiczna gdy chce usunąć? Dobrowolnie i świadomie obrażasz kobiety w takiej sytuacji? Jak rozumiem, sama byś z dziką rozkoszą zajęła się takim dzieckiem. W dodatku cudzym, skoro szafujesz takimi słowami, że jest psychiczna.

Wiesz, co dla mnie jest psychiczne? Świadome skazywanie na cierpienie. Siebie to pół biedy, ale skazanie na cierpienie dziecka, które nigdy nie będzie w stanie zrozumieć co dzieje się wokół niego jest chore. Wiesz, że do pielęgniarek mówią mamo bo swojej nie widzieli na oczy? A jeśli już widzieli to nie odróżniają jej od personelu zmieniającego zas*anego pampersa? Miałam kontakt z takimi dziećmi w DPS-ie. One cierpią, obarczone są bolesnymi chorobami, praktycznie nie funkcjonują. Więc zanim użyjesz sformułowania, że kobieta usuwająca dziecko jest psychiczna - zrób duży rozbieg przed ścianą, walnij, usiądź i jeszcze raz przemyśl.

Edytowane przez 1999a18a2ffdaccef542471663304a63305f1c5c
Czas edycji: 2011-10-21 o 12:53
1999a18a2ffdaccef542471663304a63305f1c5c jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-21, 12:57   #67
201605021613
Konto usunięte

ja jako tako za aborcją nie jestem , bo to nowe życie ( jestem natomiats za eutanazją)ale też nie obstaję za wszelką cenę i nie wykazuję fanatyzmu w tej kwestii.

Kiedyś na uczelni akurat na ten temat gadałam z koleżanką i wtrąciła nam się do rozmowy inna dziewczyna z grupy. Normalnie zaczęła najeżdżać na nas i prawie płakać!!!!

Ja mówię do niej, że jestem przeciwna aborcji, ale np. jeśli to ciążą z gwałtu to kobieta ma prawo usunąć.

Było jeszcze gorzej, skoczyła do mnie za przeproszeniem z mordą, że to morderstwo i ona by urodziła napewno mimo gwałtu!!!!

Mówię do niej czy miała taką sytuację, że tak się mądrzy, a ona, że nie ale by na pewno urodziła. No to ja jeszcze raz ,,a co by było jakbyś zwariowała i z tego wszystkiego w psychiatryku wylądowała, bo każdy ruch tego dziecka, by ci przypominał skąd ono pochodzi""?????

Nic to nie dało, bo znów zaczęła na mnie najeżdżać.

---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ----------

[1=1999a18a2ffdaccef542471 663304a63305f1c5c;3007616 1]A jeśli kobieta nie ma rodziny, nie ma pracy, jest samotna, tatuś dziecka się zwinął, w usg i badaniach prenatalnych wychodzi, że dziecko jest upośledzone fizycznie i ruchowo (wymagające opieki 24/h na dobę) to nadal jest psychiczna gdy chce usunąć? Dobrowolnie i świadomie obrażasz kobiety w takiej sytuacji? Jak rozumiem, sama byś z dziką rozkoszą zajęła się takim dzieckiem. W dodatku cudzym, skoro szafujesz takimi słowami, że jest psychiczna.

Wiesz, co dla mnie jest psychiczne? Świadome skazywanie na cierpienie. Siebie to pół biedy, ale skazanie na cierpienie dziecka, które nigdy nie będzie w stanie zrozumieć co dzieje się wokół niego jest chore. Wiesz, że do pielęgniarek mówią mamo bo swojej nie widzieli na oczy? A jeśli już widzieli to nie odróżniają jej od personelu zmieniającego zas*anego pampersa? Miałam kontakt z takimi dziećmi w DPS-ie. One cierpią, obarczone są bolesnymi chorobami, praktycznie nie funkcjonują. Więc zanim użyjesz sformułowania, że kobieta usuwająca dziecko jest psychiczna - zrób duży rozbieg przed ścianą, walnij, usiądź i jeszcze raz przemyśl.[/QUOTE]

Gdybyś czytała ze zrozumieniem mój post to byś wiedziała, że jestem za aborcją w przypadku , choroby , gwałtu, czy innej trudnej sytuacji.

I nikogo nie obrażam nie wiem co tak tu atakujesz, chodziło mi o WYGODĘ i egoizm nie uzasadniony żadną trudna sytuacją, np. Nie urodzę bo mi się rozstępy zrobią.

---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ----------

Bo napisałam zupełnie co innego, a ty cały czas jazdy, wyluzuj.

Edytowane przez 201605021613
Czas edycji: 2011-10-21 o 13:09
Stary 2011-10-21, 13:02   #68
_vixen_
Zakorzenienie

Cytat:
Kiedyś na uczelni akurat na ten temat gadałam z koleżanką i wtrąciła nam się do rozmowy inna dziewczyna z grupy. Normalnie zaczęła najeżdżać na nas i prawie płakać!!!!

Ja mówię do niej, że jestem przeciwna aborcji, ale np. jeśli to ciążą z gwałtu to kobieta ma prawo usunąć.

Było jeszcze gorzej, skoczyła do mnie za przeproszeniem z mordą, że to morderstwo i ona by urodziła napewno mimo gwałtu!!!!

Mówię do niej czy miała taką sytuację, że tak się mądrzy, a ona, że nie ale by na pewno urodziła. No to ja jeszcze raz ,,a co by było jakbyś zwariowała i z tego wszystkiego w psychiatryku wylądowała, bo każdy ruch tego dziecka, by ci przypominał skąd ono pochodzi""?????

No i bardzo dobrze, że by urodziła, jej decyzja, jej życie, ona poniesie konsekwencje.

Szkoda tylko, że ludzie się do wyborów innych mieszają i czynią swoje hobby, czyli ocenianie z wygodnej pozycji.

Dla mnie zmuszanie do urodzenia niechcianego dziecka, a już zwłaszcza powstałego w wyniki zgwałcenia czy z chorobami, to tak samo jak zmuszanie kogoś do aborcji, taka sama ingerencja w czyjąś wolność.
Stary 2011-10-21, 13:03   #69
Konto usunięte

Cytat:
ja jako tako za aborcją nie jestem , bo to nowe życie ( jestem natomiats za eutanazją)ale też nie obstaję za wszelką cenę i nie wykazuję fanatyzmu w tej kwestii.

---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ----------

Gdybyś czytała ze zrozumieniem mój post to byś wiedziała, że jestem za aborcją w przypadku , choroby , gwałtu, czy innej trudnej sytuacji.

I nikogo nie obrażam nie wiem co tak tu atakujesz, chodziło mi o WYGODĘ i egoizm nie uzasadniony żadną trudna sytuacją, np. Nie urodzę bo mi się rozstępy zrobią.
Nie najeżdżam. Tylko widzisz, dla każdej kobiety powody są inne. Dla jednej to rozstępy, dla drugiej to choroba genetyczna. I nie ukrywajmy - usunięcie dziecka obarczonego chorobą też jest w jakimś małym stopniu wygodą. Czy wygodą nie jest wrócenie do domu i odpoczynek po pracy zamiast opieki 24-godzinnej nad chorym dzieckiem nie mając pracy i jadąc na socjalu? Wiesz, różnie można na to patrzeć.

A zachowania wtrącającej się dziewczyny w Twoją rozmowę z koleżanką nt. aborcji w efekcie gwałtu to strach pomyśleć. Ofiar nie ma, są za to ochotnicy. Ja bym nie umiała dbać o siebie, o dziecko, cieszyć się z każdego ruchu, brać witaminy wiedząc, że we mnie rozwija się pozostałość po zwyrodnialcu. Też bym usunęła takie dziecko. Psychika nie pozwoliłaby mi je urodzić. Po prostu nie.
1999a18a2ffdaccef542471663304a63305f1c5c jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-21, 13:07   #70
Celebre
Raczkowanie

[1=1999a18a2ffdaccef542471 663304a63305f1c5c;3007616 1]zrób duży rozbieg przed ścianą, walnij, usiądź i jeszcze raz przemyśl.[/QUOTE]Widzę, że kultura wypowiedzi się skończyła
Stary 2011-10-21, 13:08   #71
201605021613
Konto usunięte

Dobra i tak kończę bezsensowne wypowiedzi w tym temacie, bo i tak takich tematów było tysiące i nie będę obstawać za zwolennikami, ani za przeciwnikami, każda sytuacja jest inna
Stary 2011-10-21, 13:09   #72
Dosiaczek 7
BAN stały

Cytat:

Mnie też właśnie to niepokoi, że całkowita legalizacja aborcji da przyzwolenie na zabijanie dziecka dla wygody.
Stary 2011-10-21, 13:11   #73
Celebre
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Dosiaczek 7 Pokaż wiadomość
Mnie też właśnie to niepokoi, że całkowita legalizacja aborcji da przyzwolenie na zabijanie dziecka dla wygody.
I tu jest sedno mojego zdania Dlatego uważam, że powinno się zostawić ustawę w takim kształcie w jakim ona funkcjonuje.
Stary 2011-10-21, 13:11   #74
Konto usunięte

Ja też to widzę. Szczególnie, gdy ktoś na odległość nazywa kogoś psychicznym.

Pomijając aspekt aborcji w uzasadnionych bądź nie przypadkach. Chodzi w tej ustawie też o to, żeby kobiety miały GODNE warunki do przeprowadzania zabiegu. Tu nie chodzi o skrobankę co niedzielę jako formę zabezpieczenia tylko o sterylne, ludzkie warunki zabiegu. Czy jeżeli kobieta chcąca mieć dziecko ma prawo do czystego, zadbanego gabinetu i opieki zdrowotnej a kobieta decydująca się na aborcję już tych praw nie ma? Kobieta w chcianej ciąży jest lepsza od kobiety przed aborcją?
Zawsze myślałam, że ludzie są równi i o to tu też chodzi. Czy o równości kobiet decyduje jeden narząd - mianowicie macica i to co w niej się znajduje?

Jeśli morderca czy jakiś tam złoczyńca zostaje ranny - jest ratowany na równi z innym człowiekiem. Nikt z premedytacją nie odcina mu dopływu tlenu czy nie wstrzykuje czegoś w żyłę. W takim razie czy kobieta chcąca dokonać aborcji rzeczywiście musi schodzić do podziemi by w spartańskich warunkach zrobić zabieg bo nie zasługuje na gabinet na oddziale? W czym ona jest gorsza od mordercy, o którego życie walczy personel?

Edytowane przez 1999a18a2ffdaccef542471663304a63305f1c5c
Czas edycji: 2011-10-21 o 13:22
Stary 2011-10-21, 13:16   #75
201605021613
Konto usunięte

Cytat:

Tylko,że czy to będzie zalegalizowane, czy nie to i tak ludzie będą to robic, bo jest gdzie, są możliwości, jedyna przeszkoda to brak kasy.

Wystarczy wziąć pierwszą lepszą gazetę z ogłoszeniami i jest takie ogłoszenie:

Ginekolog, zabiegi, farmakologia, tanio. I nr tel.

niby normalne, ale też pod tym może się kryć ,,oferta''aborcji.

Albo wbić w necie niewinne ,,Przywracanie miesiączki'' i znów kupa adresów.

Z tym się walczyć nie da.
Stary 2011-10-21, 13:19   #76
_vixen_
Zakorzenienie

Cytat:
Ale nawet jakby, to co to Cię obchodzi właściwie, co tam jakaś Andżelika z Pcimia Dolnego z własną ciążą zrobi?
Stary 2011-10-21, 13:21   #77
201605021613
Konto usunięte

Ta ustawa wcale nie musi się zmieniać, bo i tak ludzie usuną, jak chcą.
I nic się nie poradzi na to, przecież nikt nie będzie latał za inną baba i mówił nie usuwaj bo to grzech!!!
Stary 2011-10-21, 13:23   #78
_vixen_
Zakorzenienie

W tym momencie pewnie setki kobiet usuwają ciążę z tzw. wygody. I co w związku z tym?
Stary 2011-10-21, 13:25   #79
Celebre
Raczkowanie

Cytat:
Tylko,że czy to będzie zalegalizowane, czy nie to i tak ludzie będą to robic, bo jest gdzie, są możliwości, jedyna przeszkoda to brak kasy.

Wystarczy wziąć pierwszą lepszą gazetę z ogłoszeniami i jest takie ogłoszenie:

Ginekolog, zabiegi, farmakologia, tanio. I nr tel.

niby normalne, ale też pod tym może się kryć ,,oferta''aborcji.

Albo wbić w necie niewinne ,,Przywracanie miesiączki'' i znów kupa adresów.

Z tym się walczyć nie da.
To nie znaczy, że prawo ma to legitymizować.
Cytat:
Ale nawet jakby, to co to Cię obchodzi właściwie, co tam jakaś Andżelika z Pcimia Dolnego z własną ciążą zrobi?
Rozumiem, że jak matka/ojciec będzie biło na ulicy swoje dziecko to przejdziesz na drugą stronę? W końcu to jakaś Andżelika ze swoim dzieckim. Albo jak córka Twoich znajomych będzie brała narkotyki to też nie zaregaujesz? W końcu to jej organizm
Stary 2011-10-21, 13:31   #80
_vixen_
Zakorzenienie

Cytat:
Rozumiem, że jak matka/ojciec będzie biło na ulicy swoje dziecko to przejdziesz na drugą stronę? W końcu to jakaś Andżelika ze swoim dzieckim. Albo jak córka Twoich znajomych będzie brała narkotyki to też nie zaregaujesz? W końcu to jej organizm
A Ty co robisz teraz kiedy też kobiety usuwają ciążę z wygody? Oprócz opowiadania się przeciwko temu na forum, co tym kobietom oczywiście zwisa i powiewa.

Takie sytuacje jak z biciem dziecka są nieporównywalne, bo konsekwencje złego wychowania dzieci ponosi całe społeczeństwo, a jakie społeczeństwo ponosi konsekwencje, ze ileś tam kobiet z wygody usuwa ciążę
Jak ktoś usuwa ciążę z wygody, to tym bardziej na matkę się nie nadaje.
Stary 2011-10-21, 13:40   #81
Celebre
Raczkowanie

Cytat:
A Ty co robisz teraz kiedy też kobiety usuwają ciążę z wygody? Oprócz opowiadania się przeciwko temu na forum, co tym kobietom oczywiście zwisa i powiewa.

Takie sytuacje jak z biciem dziecka są nieporównywalne, bo konsekwencje złego wychowania dzieci ponosi całe społeczeństwo, a jakie społeczeństwo ponosi konsekwencje, ze ileś tam kobiet z wygody usuwa ciążę
Jak ktoś usuwa ciążę z wygody, to tym bardziej na matkę się nie nadaje.
Nie podpisuję apeli o legalizację aborcji w każdym wypadku.
Nie rozumiem dlaczego z głupoty matki ma cierpieć inny człowiek? Niech go urodzi i niech ma on szansę na życie.
Stary 2011-10-21, 13:42   #82
Dosiaczek 7
BAN stały

No ale to trochę tak jakby przestępcom pozwolić na używanie broni, bo i tak będą zabijać bez względu na karę.
Stary 2011-10-21, 13:42   #83
_vixen_
Zakorzenienie

Cytat:
Nie rozumiem dlaczego z głupoty matki ma cierpieć inny człowiek? Niech go urodzi i niech ma on szansę na życie.
Ten "inny człowiek" to się nacierpi dopiero wtedy, jak się urodzi...
Stary 2011-10-21, 13:43   #84
201801022117
Konto usunięte

Cytat:
To może w ogóle zezwólmy na zbijanie? Od dziś zabijanie w przypadku biednych ludzi albo dzieci nie mających rodziców jest legalne. Zabijać można ludzi z rodzin patologicznych - niech już się nie męczą i powystrzelajmy ich jak kaczki. Zabijanie niech będzie legalne, ale... oczywiście każdy niech postąpi według swojego sumienia.
Nie no, super argument... Czemu Ty porównujesz usunięcie nienarodzonego dziecka, czy też czegoś, co dzieckiem dopiero będzie, do zabicia już żyjącego, całkowicie świadomego człowieka. Nie porównuj jednego do drugiego, bo nie ma co... Co do aborcji- nie krzycz tak głośno o duszach nienarodzonych dzieci, bo nie masz pojęcie chyba jak w tym kraju wygląda socjal, o jakiej wysokości tatusiowe placą alimenty... Jeżeli dziecko ma się wychować w takich warunkach, lepiej, żeby się nie urodziło i nie męczyło za głupotę rodziców.
I tak- każdy niech postępuję według swojego sumienia. Nie wiem, czy zdajesz sobie sprawę, że aby zostać mordercą trzeba mieć do tego "predyspozycje", więc nie mów, że gdyby zabijanie ludzi żyjących było dozwolone, każdy by to robił.

Zadziwia mnie logika niektórych... Szkoda Wam nienarodzonego, nierozwiniętego płodu, ale już narodzonego dziecka, ktore będzie wyrzucone na śmietnik, oddane do okna życia, domu dziecka, czy wychowującemu się w patologicznej rodzinie już wam nie szkoda, bo ono żyje... Łał, normalnie, gratuluję empatii.

Edytowane przez 201801022117
Czas edycji: 2011-10-21 o 13:49
201801022117 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-21, 13:44   #85
Celebre
Raczkowanie

Cytat:
Ten "inny człowiek" to się nacierpi dopiero wtedy, jak się urodzi...
Czy się nacierpi czy nie tego nie wiesz, może się będzie cieszył, że żyje?
Stary 2011-10-21, 13:50   #86
_vixen_
Zakorzenienie

Cytat:
No ale to trochę tak jakby przestępcom pozwolić na używanie broni, bo i tak będą zabijać bez względu na
karę.
Nigdy nie rozumiałam jakich pokrętnych analogii.

Chciałam tylko dodać, ze w Polsce to zabija się zwykle podczas jakichś pijackich burd, zwykle jakimś nożem, a nie z pistoletów jak się niektórym zdaje. Noży zakazać czy co?

---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ----------

Cytat:
Czy się nacierpi czy nie tego nie wiesz, może się będzie cieszył, że żyje?
Tak, oczywiście, a może się nie będzie cieszył W takim domu dziecka to jaka radość z życia, poniewierka, ktoś wykorzysta seksualnie od czasu (polecam lekturę "Bidul" Mariusza Maślanki), zresztą w rodzinie patologicznej ten sam scenariusz.

Widziałaś kiedyś dzieci z nieszczęśliwych rodzin, niekochane, cieszące się z tego, że żyją? Czy tak sobie piszesz po prostu to, co ładnie brzmi?

Świat nie wygląda tak jak przedstawiają to prowadzący wykłady na oazie, ludzie...
Stary 2011-10-21, 14:00   #87
201801022117
Konto usunięte

Cytat:
Świat nie wygląda tak jak przedstawiają to prowadzący wykłady na oazie, ludzie...
Właśnie zniszczyłaś mój świat...

201801022117 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-21, 14:01   #88
Dosiaczek 7
BAN stały

Ja jestem córką alkoholika i cieszę się z tego, że żyję.
Stary 2011-10-21, 14:09   #89
Celebre
Raczkowanie

Cytat:
Tak, oczywiście, a może się nie będzie cieszył W takim domu dziecka to jaka radość z życia, poniewierka, ktoś wykorzysta seksualnie od czasu (polecam lekturę "Bidul" Mariusza Maślanki), zresztą w rodzinie patologicznej ten sam scenariusz.

Widziałaś kiedyś dzieci z nieszczęśliwych rodzin, niekochane, cieszące się z tego, że żyją? Czy tak sobie piszesz po prostu to, co ładnie brzmi?

Ludzie,ale dla Ciebie świat jest czarno-biały
Nie możesz pojąć, że dzieci porzucone, dorastają, zakładają rodziny i mogą być szczęśliwe? Wg Ciebie szczęśliwe będą tylko te urodzone przez bogatych rodziców, w pełni zdrowych, dających dziecku wszystko na co ich stać i czego ono chce? Przykro mi, ale świat nie jest czarno biały. Jedni ludzie będą bogaci i piękni i nieszczęsliwi, inni będą biedni ale zadowoleni z życia.
Rozumiem, że spotkania oazowe zrobiły z Ciebie gorzką kobietę, ale nie wszyscy tam uczęszczaliśmy i np. ja nie wiem co Ci powiedziano, ale zapewniam, że świat ma różne barwy.
I nic mnie nie przekona, że na wszystko mamy pozwalać prawem w PL bo i tak ludzie to już robią.
Stary 2011-10-21, 14:12   #90
_vixen_
Zakorzenienie

Szczęśliwymi dziećmi mogą być tylko dzieci odpowiedzialnych rodziców. Proste.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości