|
|
#61 | |
|
BAN stały
|
Dot.: TAK dla Kobiet! -edukacja seksualna, antykoncecpja, aborcja
Cytat:
Ja nie umiem tak ładnie powiedzieć.
Edytowane przez Dosiaczek 7 Czas edycji: 2011-10-21 o 12:08 |
|
|
|
|
|
#62 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
|
#63 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie można wymagać poświęceń od innych ludzi, ale tylko od siebie. Nie wyobrażam sobie jak pisałam być w niechcianej ciąży i się "poświęcać", chyba bym do szpitala psychiatrycznego szybko trafiła. |
|
|
|
|
|
#64 |
|
Konto usunięte
|
jeśli ktoś uprawia seks i nie jest to dziecko z gwałtu, czy bardzo obciążone chorobą genetyczną, a matka ma warunki bu urodzić i wychować, a nie chce tego zrobić a dla wygody usunąć to dla mnie jest jakaś psychiczna, sorry jak tu kogoś urażę, ale sama jest jak dzieciak, i może lepiej by usunęła, bo żal dzieciaka, by go psycholka wychowywała.
|
|
|
|
|
#65 |
|
Zakorzenienie
|
Myślę, że jednak takich kobiet jest mało, to już nawet hormony działają.
|
|
|
|
|
#66 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wiesz, co dla mnie jest psychiczne? Świadome skazywanie na cierpienie. Siebie to pół biedy, ale skazanie na cierpienie dziecka, które nigdy nie będzie w stanie zrozumieć co dzieje się wokół niego jest chore. Wiesz, że do pielęgniarek mówią mamo bo swojej nie widzieli na oczy? A jeśli już widzieli to nie odróżniają jej od personelu zmieniającego zas*anego pampersa? Miałam kontakt z takimi dziećmi w DPS-ie. One cierpią, obarczone są bolesnymi chorobami, praktycznie nie funkcjonują. Więc zanim użyjesz sformułowania, że kobieta usuwająca dziecko jest psychiczna - zrób duży rozbieg przed ścianą, walnij, usiądź i jeszcze raz przemyśl. Edytowane przez 1999a18a2ffdaccef542471663304a63305f1c5c Czas edycji: 2011-10-21 o 12:53 |
|
|
|
|
|
#67 |
|
Konto usunięte
|
ja jako tako za aborcją nie jestem , bo to nowe życie ( jestem natomiats za eutanazją)ale też nie obstaję za wszelką cenę i nie wykazuję fanatyzmu w tej kwestii.
Kiedyś na uczelni akurat na ten temat gadałam z koleżanką i wtrąciła nam się do rozmowy inna dziewczyna z grupy. Normalnie zaczęła najeżdżać na nas i prawie płakać!!!! Ja mówię do niej, że jestem przeciwna aborcji, ale np. jeśli to ciążą z gwałtu to kobieta ma prawo usunąć. Było jeszcze gorzej, skoczyła do mnie za przeproszeniem z mordą, że to morderstwo i ona by urodziła napewno mimo gwałtu!!!! Mówię do niej czy miała taką sytuację, że tak się mądrzy, a ona, że nie ale by na pewno urodziła. No to ja jeszcze raz ,,a co by było jakbyś zwariowała i z tego wszystkiego w psychiatryku wylądowała, bo każdy ruch tego dziecka, by ci przypominał skąd ono pochodzi""????? Nic to nie dało, bo znów zaczęła na mnie najeżdżać. ---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ---------- [1=1999a18a2ffdaccef542471 663304a63305f1c5c;3007616 1]A jeśli kobieta nie ma rodziny, nie ma pracy, jest samotna, tatuś dziecka się zwinął, w usg i badaniach prenatalnych wychodzi, że dziecko jest upośledzone fizycznie i ruchowo (wymagające opieki 24/h na dobę) to nadal jest psychiczna gdy chce usunąć? Dobrowolnie i świadomie obrażasz kobiety w takiej sytuacji? Jak rozumiem, sama byś z dziką rozkoszą zajęła się takim dzieckiem. W dodatku cudzym, skoro szafujesz takimi słowami, że jest psychiczna. Wiesz, co dla mnie jest psychiczne? Świadome skazywanie na cierpienie. Siebie to pół biedy, ale skazanie na cierpienie dziecka, które nigdy nie będzie w stanie zrozumieć co dzieje się wokół niego jest chore. Wiesz, że do pielęgniarek mówią mamo bo swojej nie widzieli na oczy? A jeśli już widzieli to nie odróżniają jej od personelu zmieniającego zas*anego pampersa? Miałam kontakt z takimi dziećmi w DPS-ie. One cierpią, obarczone są bolesnymi chorobami, praktycznie nie funkcjonują. Więc zanim użyjesz sformułowania, że kobieta usuwająca dziecko jest psychiczna - zrób duży rozbieg przed ścianą, walnij, usiądź i jeszcze raz przemyśl.[/QUOTE] Gdybyś czytała ze zrozumieniem mój post to byś wiedziała, że jestem za aborcją w przypadku , choroby , gwałtu, czy innej trudnej sytuacji. I nikogo nie obrażam nie wiem co tak tu atakujesz, chodziło mi o WYGODĘ i egoizm nie uzasadniony żadną trudna sytuacją, np. Nie urodzę bo mi się rozstępy zrobią. ---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ---------- Bo napisałam zupełnie co innego, a ty cały czas jazdy, wyluzuj. Edytowane przez 201605021613 Czas edycji: 2011-10-21 o 13:09 |
|
|
|
|
#68 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szkoda tylko, że ludzie się do wyborów innych mieszają i czynią swoje hobby, czyli ocenianie z wygodnej pozycji. Dla mnie zmuszanie do urodzenia niechcianego dziecka, a już zwłaszcza powstałego w wyniki zgwałcenia czy z chorobami, to tak samo jak zmuszanie kogoś do aborcji, taka sama ingerencja w czyjąś wolność. |
|
|
|
|
|
#69 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A zachowania wtrącającej się dziewczyny w Twoją rozmowę z koleżanką nt. aborcji w efekcie gwałtu to strach pomyśleć. Ofiar nie ma, są za to ochotnicy. Ja bym nie umiała dbać o siebie, o dziecko, cieszyć się z każdego ruchu, brać witaminy wiedząc, że we mnie rozwija się pozostałość po zwyrodnialcu. Też bym usunęła takie dziecko. Psychika nie pozwoliłaby mi je urodzić. Po prostu nie. |
|
|
|
|
|
#70 |
|
Raczkowanie
|
[1=1999a18a2ffdaccef542471 663304a63305f1c5c;3007616 1]zrób duży rozbieg przed ścianą, walnij, usiądź i jeszcze raz przemyśl.[/QUOTE]Widzę, że kultura wypowiedzi się skończyła
|
|
|
|
|
#71 |
|
Konto usunięte
|
Dobra i tak kończę bezsensowne wypowiedzi w tym temacie, bo i tak takich tematów było tysiące i nie będę obstawać za zwolennikami, ani za przeciwnikami, każda sytuacja jest inna
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#72 |
|
BAN stały
|
Mnie też właśnie to niepokoi, że całkowita legalizacja aborcji da przyzwolenie na zabijanie dziecka dla wygody.
|
|
|
|
|
#73 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#74 |
|
Konto usunięte
|
Ja też to widzę. Szczególnie, gdy ktoś na odległość nazywa kogoś psychicznym.
![]() Pomijając aspekt aborcji w uzasadnionych bądź nie przypadkach. Chodzi w tej ustawie też o to, żeby kobiety miały GODNE warunki do przeprowadzania zabiegu. Tu nie chodzi o skrobankę co niedzielę jako formę zabezpieczenia tylko o sterylne, ludzkie warunki zabiegu. Czy jeżeli kobieta chcąca mieć dziecko ma prawo do czystego, zadbanego gabinetu i opieki zdrowotnej a kobieta decydująca się na aborcję już tych praw nie ma? Kobieta w chcianej ciąży jest lepsza od kobiety przed aborcją? Zawsze myślałam, że ludzie są równi i o to tu też chodzi. Czy o równości kobiet decyduje jeden narząd - mianowicie macica i to co w niej się znajduje? Jeśli morderca czy jakiś tam złoczyńca zostaje ranny - jest ratowany na równi z innym człowiekiem. Nikt z premedytacją nie odcina mu dopływu tlenu czy nie wstrzykuje czegoś w żyłę. W takim razie czy kobieta chcąca dokonać aborcji rzeczywiście musi schodzić do podziemi by w spartańskich warunkach zrobić zabieg bo nie zasługuje na gabinet na oddziale? W czym ona jest gorsza od mordercy, o którego życie walczy personel? Edytowane przez 1999a18a2ffdaccef542471663304a63305f1c5c Czas edycji: 2011-10-21 o 13:22 |
|
|
|
|
#75 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Tylko,że czy to będzie zalegalizowane, czy nie to i tak ludzie będą to robic, bo jest gdzie, są możliwości, jedyna przeszkoda to brak kasy. Wystarczy wziąć pierwszą lepszą gazetę z ogłoszeniami i jest takie ogłoszenie: Ginekolog, zabiegi, farmakologia, tanio. I nr tel. niby normalne, ale też pod tym może się kryć ,,oferta''aborcji. Albo wbić w necie niewinne ,,Przywracanie miesiączki'' i znów kupa adresów. Z tym się walczyć nie da. |
|
|
|
|
|
#76 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#77 |
|
Konto usunięte
|
Ta ustawa wcale nie musi się zmieniać, bo i tak ludzie usuną, jak chcą.
I nic się nie poradzi na to, przecież nikt nie będzie latał za inną baba i mówił nie usuwaj bo to grzech!!! |
|
|
|
|
#78 |
|
Zakorzenienie
|
W tym momencie pewnie setki kobiet usuwają ciążę z tzw. wygody. I co w związku z tym?
|
|
|
|
|
#79 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Rozumiem, że jak matka/ojciec będzie biło na ulicy swoje dziecko to przejdziesz na drugą stronę? W końcu to jakaś Andżelika ze swoim dzieckim. Albo jak córka Twoich znajomych będzie brała narkotyki to też nie zaregaujesz? W końcu to jej organizm |
|
|
|
|
|
#80 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Takie sytuacje jak z biciem dziecka są nieporównywalne, bo konsekwencje złego wychowania dzieci ponosi całe społeczeństwo, a jakie społeczeństwo ponosi konsekwencje, ze ileś tam kobiet z wygody usuwa ciążę ![]() Jak ktoś usuwa ciążę z wygody, to tym bardziej na matkę się nie nadaje. |
|
|
|
|
|
#81 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie rozumiem dlaczego z głupoty matki ma cierpieć inny człowiek? Niech go urodzi i niech ma on szansę na życie. |
|
|
|
|
|
#82 |
|
BAN stały
|
No ale to trochę tak jakby przestępcom pozwolić na używanie broni, bo i tak będą zabijać bez względu na karę.
|
|
|
|
|
#83 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#84 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
I tak- każdy niech postępuję według swojego sumienia. Nie wiem, czy zdajesz sobie sprawę, że aby zostać mordercą trzeba mieć do tego "predyspozycje", więc nie mów, że gdyby zabijanie ludzi żyjących było dozwolone, każdy by to robił. Zadziwia mnie logika niektórych... Szkoda Wam nienarodzonego, nierozwiniętego płodu, ale już narodzonego dziecka, ktore będzie wyrzucone na śmietnik, oddane do okna życia, domu dziecka, czy wychowującemu się w patologicznej rodzinie już wam nie szkoda, bo ono żyje... Łał, normalnie, gratuluję empatii. Edytowane przez 201801022117 Czas edycji: 2011-10-21 o 13:49 |
|
|
|
|
|
#85 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#86 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chciałam tylko dodać, ze w Polsce to zabija się zwykle podczas jakichś pijackich burd, zwykle jakimś nożem, a nie z pistoletów jak się niektórym zdaje. Noży zakazać czy co? ---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ---------- Cytat:
W takim domu dziecka to jaka radość z życia, poniewierka, ktoś wykorzysta seksualnie od czasu (polecam lekturę "Bidul" Mariusza Maślanki), zresztą w rodzinie patologicznej ten sam scenariusz.Widziałaś kiedyś dzieci z nieszczęśliwych rodzin, niekochane, cieszące się z tego, że żyją? Czy tak sobie piszesz po prostu to, co ładnie brzmi? Świat nie wygląda tak jak przedstawiają to prowadzący wykłady na oazie, ludzie...
|
||
|
|
|
|
#87 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#88 |
|
BAN stały
|
Ja jestem córką alkoholika i cieszę się z tego, że żyję.
|
|
|
|
|
#89 | |
|
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
![]() Nie możesz pojąć, że dzieci porzucone, dorastają, zakładają rodziny i mogą być szczęśliwe? Wg Ciebie szczęśliwe będą tylko te urodzone przez bogatych rodziców, w pełni zdrowych, dających dziecku wszystko na co ich stać i czego ono chce? Przykro mi, ale świat nie jest czarno biały. Jedni ludzie będą bogaci i piękni i nieszczęsliwi, inni będą biedni ale zadowoleni z życia. Rozumiem, że spotkania oazowe zrobiły z Ciebie gorzką kobietę, ale nie wszyscy tam uczęszczaliśmy i np. ja nie wiem co Ci powiedziano, ale zapewniam, że świat ma różne barwy. I nic mnie nie przekona, że na wszystko mamy pozwalać prawem w PL bo i tak ludzie to już robią.
|
|
|
|
|
|
#90 |
|
Zakorzenienie
|
Szczęśliwymi dziećmi mogą być tylko dzieci odpowiedzialnych rodziców. Proste.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:40.

Ja nie umiem tak ładnie powiedzieć.