![]() |
#61 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy to już zdrada?
Co do usuwania wiadomości. Może dla niektórych z Was jest to całkowicie normalne, mnie natomiast wydaje się to nieco dziwne
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 | |
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
Mnie nie dziwią ludzie, którzy robią jak Ty, ich sprawa. Za to Cibie dziwią i oburzają Ci, którzy robią jak ja - i to już jest dla mnie dziwne.
![]() |
![]() |
#64 |
Zakorzenienie
|
Kurde czemu Wy widzicie tylko w tym wątku problem, że autorka przegląda jakieś tam wiadomości? Tu chyba bardziej chodzi o to, jakie i od kogo te wiadomości!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
Edytowane przez mm444 Czas edycji: 2011-11-20 o 15:13 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Zadomowienie
|
No proszę Cię, jak usuwa wiadomości od czy do lasek, z którymi ma zamiar się umawiać, to chyba nie w obawie o przepełnienie skrzynki
![]() |
#67 |
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Dziwi mnie tylko panująca ostatnio "moda" na szpiegowanie partnera. Może i jestem w stanie zrozumieć sprawdzenie przy jakichkolwiek podejrzeniach. Ale szczerze mówiąc związek zacząłby mnie zastanawiać już przy podejrzeniach. I przypuszczam, że nawet bez sprawdzania by się posypało... Albo komuś ufam i szanuję jego prywatność (jakiekolwiek granice sobie ustalamy), albo komuś nie ufam, sprawdzam go, aby potwierdzić bądź zanegować moje przypuszczenia... w tej drugiej sytuacji coś jest nie halo, prawda? Już nie chcę powtarzać, ale chyba to zrobię, żeby znowu ktoś mnie źle nie zrozumiał: w tej sytuacji znaczna część winy leży po stronie faceta, bo zachowuje się conajmniej dziwnie. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Zadomowienie
|
![]() |
#70 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co innego gdy najpierw jest uzasadnione podejrzenia a później szukanie dowodów. A tutaj ewidentnie było na odwrót. Ona od dawno przegląda mu jego prywatność i dopiero teraz się na coś natknęła. Nie dziwi Cię to? Jaki jest powód dla którego ona po raz pierwszy sięgnęła po ten telefon? I jakie by nie były to rozmowy- to chłopak ma prawo do zarządzania nimi. Jeśli chce to usuwa. Skoro autorka mu nie ufa od dawna to czemu po prostu z nim nie zerwie? Ty chyba nie bardzo rozumiesz co ja piszę i chce przekazać. A szkoda. Którzy robią tak jak Ty- czyli co? przeglądają wiadomości? Otóż to.
![]() |
![]() |
#71 | ||
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
Może jest tak, że przypadkiem trafiła na te wiadomości, nie podejrzewając go o zdradę? Może czegoś szukała? Nie wiem. A może właśnie coś ją tknęło i postanowiła sprawdzić. ---------- Dopisano o 17:23 ---------- Poprzedni post napisano o 17:20 ---------- Cytat:
![]() |
![]() |
#72 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Są sytuacje gdzie nie zawsze w danej chwili można porozmawiać z kimś twarzą w twarz a potrzebuje się rady- i po to właśnie są np smsy i wiadomości. Czasami wracam do różnych esów i analizuję je ponownie- nie wyobrażam sobie usuwać po to by mi chłopak ich nie przejrzał... Są różne sprawy które można dzielić z TŻtem ale są też takie o których nie powinno się mówić. To że Ty całe swoje życie dzielisz z TŻtem to nie znaczy że koleżanki automatycznie też muszą. Np kiedyś koleżanka napisała mi w esie o swoich problemach ginekologicznych, bardzo intymnych. Chyba zapadłabym się pod ziemie wiedząc, że mój facet przeczytałby o tym- nie zrobiłabym czegoś takiego w życiu żadnej swojej koleżance, bo wiem że akurat to część jej życia z którą nie musi się dzielić z moim TŻtem a jedynie ze mną. Jeśli miała poważne powody, jakieś podejrzenia o zdradę- to ją tłumaczy. Natomiast jeśli natknęła się na to przypadkowo przy swoich rutynowych, wścibskich kontrolach no to czas się zastanowić nad sensem tego związku już nie tylko przez wzgląd na to co on odwala ![]()
![]() |
![]() |
#73 | |
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
Dlaczego przeglądam? Z czystej ciekawości. Wiesz, mi ostatnio kolega napisał że się w kimś zakochał i żebym nie mówiła nikomu(nie wiem czemu). TŻ ledwo co go zna, tej dziewczyny też nie zna więc nie widzę sensu kasowania takiej wiadomości. Możliwe że kiedyś ktoś mi napisze coś, o czym bym nie mogła TŻowi powiedzieć i wtedy skasuję. Kiedyś mi koleżanka też pisała o swoich problemach ginekologicznych też dość wstydliwych, już nie pamiętam czy TŻ to czytał, ale później koleżanka sama mu o tym opowiedziała.
![]() |
![]() |
#74 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Nie rozumiem tego calego "ufaj bezgranicznie"," jak moglas spojrzec na jego wiadomosci..??" ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Zakorzenienie
|
Wygłoszę mało popularny pogląd. Z góry uprzedzam.
Ufam partnerowi. Od 3,5 roku nieprzerwanie. Nie mam podstaw by mu nie ufac. Nie sprawdzam go, nigdy nie grzebię nigdzie itd. Jednak... Gdyby coś mi zaczęło śmierdziec, coś bym zaczęła podejrzewac, coś wydałoby mi się niepokojące to WSZYSTKO BYM PRZEGRZEBAŁA. Sorry, jak ktoś oszukuje, to nie przyjdzie i Ci o tym nie powie, tylko będzie z Ciebie robił idiotkę i jelenia. Więc w momencie kiedy coś by mi się nie podobało, wszystko bym przegrzebała żeby się upewnic w swoich przypuszczeniach. Zaskakujące, że najczęściej w takich przypadkach się znajduje czego się szukało. I moim zdaniem BARDZO DOBRZE. A wy jedziecie, że sprawdziła. Jak rozumiem wy wolicie nigdy nie sprawdzic, nic nie podejrzewac itd. i ślepo ufac, nawet jak poszlaki, intuicja, przypuszczenia i zachowanie partnera krzyczą, że coś jest nie tak? Spoko, wasza sprawa. Moim zdaniem autorka nie zrobiła nic złego jeśli to nie jest u niej STANDARD zachowania. Bo na co dzień, w NORMALNYM związku no... nie powinno tak byc. Z tym, że... no cóż. Ja zrobiłabym coś takiego tylko po to by się upewnic, że powinnam się z tym człowiekiem rozstac. A po znalezieniu dowodów, i to takich jak autorka, nie miałabym już żadnych wątpliwości.
Wiek: 23 lata Wzrost: 165 cm Waga: Było: 83 kg Jest: 75,5 kg Będzie: 58 kg Edytowane przez andzia1989r Czas edycji: 2011-11-20 o 17:28 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#76 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
Zakorzenienie
|
Zaufanie jest dobre. Ale kontrola lepsza. Moja babcia mi o tym mowila
![]() A glupia milosc wszystkich zaslepia i karze slepo wierzyc, slepo miec nadzieje i slepo o nic nie pytac. Jesli jest sytuacja, trzeba wziac sie w garsc i przyprzec gada do muru. Wszystko sprawdzic. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 |
Zakorzenienie
|
Ale z tego co i jak ona pisze, można wyciągnąć, że jest to standard - czyta smsy i pocztę, bo "chciała sobie poczytać".
![]() |
#79 |
Zakorzenienie
|
Widac, w tym przypadku jest to zaleta
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 |
Zakorzenienie
|
Dla mnie to niepojęte - wkurzyłabym się, gdyby matka, siostra, chłopak albo ktokolwiek bliski "chciał sobie poczytać" moje wiadomości, bo podejrzewa coś złego. I wcale nie wkurzałabym się dlatego, że mam coś do ukrycia i nie chcę żeby wyszło, ale to tak jakby ktoś podobno zaufany przyszedł do domu i grzebał mi w szufladach w poszukiwaniu czegoś na mnie.
![]() |
#81 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
- albo przy normalnym i w porządku partnerze, przy którym się bedzie czuła kochana i NAJWAŻNIEJSZA znormalnieje - albo rozwali sobie nawet normalny i zdrowy związek manią prześladowczą. Natomiast w chwili obecnej jest w związku z totalnym prostakiem, który przyprawia jej rogi. Więc dla mnie niedorzecznością w takiej sytuacji, jest ją potępiac za to, że go sprawdza. Jak rozumiem lepiej by nie sprawdzała, wolała nie wiedziec, i żyła w błogiej nieświadomości? Jedyne do czego bym się przyczepiła to do tego, że ona ma jeszcze wątpliwości czy to zdrada i czemu jeszcze go nie rzuciła. A nie do tego, że miała czelnośc go sprawdzic...
![]() |
![]() |
#82 |
Zakorzenienie
|
Ale z tego co czytam, to ona nie sięgnęła po ten telefon jednorazowo dlatego, że coś podejrzewała, tylko sięgała z przyzwyczajenia,dlatego, że lubi sobie poczytać, skontrolować swoją "własność". Czyli albo od początku miała świadomość, że jest to facet, któremu nie należy ufać, albo to ona nie ma zaufania do nikogo.
Ciągła kontrola jest dla mnie niedopuszczalna i nikt zdrowy na umyśle nie wytrzyma dłużej z takim policjantem u boku. No, chyba że komuś nie przeszkadza ciągły nadzór prywatnej korespondencji, bo i są tacy ludzie.
![]() |
#83 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Możliwe, że od początku miała świadomośc z kim się zadaje, możliwe, że nie. Jednak jak widac w wypadku tego faceta sprawdzanie... było potrzebne. Dobrze dla niej gdyby podjęła mądrą decyzję, na podstawie tego co się dowiedziała. Cytat:
Jednak w tym konkretnym wypadku, dobrze dla niej, że sprawdziła. I nie ma co na niej za to psów wieszac. Jedynie uczulic, że w normalnym związku, jak wszystko jest ok, inwigilowanie partnera jest niedopuszczalne. To powinna byc sytuacja WYJĄTKOWA, poparta jakimś uzasadnieniem.
![]() |
![]() |
#84 |
Ekspert od Dupy Strony
|
Z tego co ja zrozumiałam było tak, że dopóki nie miał nic do ukrycia mówił: "A czytaj sobie". A jak zaczął się z panienkami umawiać to już mu to przestało pasować. Typowe.
![]() |
#85 |
Zakorzenienie
|
Jak ja na żarty brałam telefon mojego tż, to też mówił, że mam sobie czytać, ale nie śmiałabym :P No ale nieważne, jakbym miała podejrzenia to oczywiście zrobiłabym to. A u autorki w związki takie rzeczy widocznie są normalne z obu stron
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
Ekspert od Dupy Strony
|
U mnie to też normalne z obu stron, a nie nazwałabym tego manią prześladowczą, ani niczym w tym rodzaju. Ważne, żeby obojgu to pasowało i by nie zmieniać ni stąd ni zowąd zasad.
![]() |
#87 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#88 |
Rozeznanie
|
Nie bardzo rozumiem czemu wszystkie tak na nią naskujecie, grzebie facetowi w prywatnej korespondencji-ok, niefajnie ale nie o tym jest wątek a ewidentnie widać, że facet ma swoje za uszami.
Po pierwsze jak wynika z postu autorki nie są to żadne bliskie przyjaciółki, jakaś długa i wartościowa znajomość tylko z jedną był to jednorazowy sex (który zresztą wspomina sobie w wiadomościach do niej) a druga go nawet nie kojarzy z widzenia a ten proponuje jej spacerek zapoznawczy-to już sytuacja trochę inna niż w przypadku przyjaciółki z dzieciństwa czy kumpeli ze szkolenej ławy. Poza tym jaką znajomość che odnowić? Taką, która nawet nie istanieje (laska go nie kojarzy) czy znajomość polegającą na niezobowiązującym ruchanku? Facet nie jest w porządku, ewidentnie kombinuje, ukrywa a autorkę przeczucie nie zmyliło...
![]() |
![]() |
#89 |
Zakorzenienie
|
Nie zgadzam sie na regularne grzebalce tu i tam,zeby przeszukac partnera.
Czasem jednak zostawi on otwartego fejsa z wiadomosciami od kobiet, telefon zacznie dzwonic i zobaczymy,ze to imie jakies nieznajomej, misio zacznie sie podejrzanie zachowywac.... Jak tu wspomniano- bedzie chcial odnowic znajomosc w celu pojscia na spacer z kims, z ktorym mial przygodny seks jednego lata ![]() I co wtedy, drogie totalnie ufajace partnerom wizazanki? Totalne zaufanie w podejrzanych sytuacjach nie jest zbyt inteligentne. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 |
Konto usunięte
|
Tak, jak napisała Andzia - ufać, nie wpierdzielać się komuś w prywatne sprawy, rzeczy, ale jeżeli pojawia się cień podejrzenia, to wtedy sprawdzić wszystko, co się da. Tylko zastanowić się wcześniej po co się sprawdza - czy po to, aby zdobyć dowody dla prawnika / w celu rozstania się, czy po to, aby i tak wybaczyć, czy po to, aby nic nie znaleźć, a i tak - już wtedy obsesyjnie - sprawdzać dalej. Autorka wątku niech się dobrze nad tym zastanowi nad tym i nad sensem bycia z tym facetem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:08.