![]() |
#61 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Lubelskie Panny Młode 2013
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#62 |
Przyczajenie
|
Katarzynka ma złe opinie? ja się nie spotkałam...każdy zachwala ze duzo jedzenia i że smaczne...mowie o tej najwiekszej i najnowszej sali....podobno raz jakies problemy z klimą były jak mega upały sie rozkręciły ale poza tym wszystko ok....no i ta cena ...chyba nigdzie nie ma tak tanio i to za 2 dni
![]() ---------- Dopisano o 08:44 ---------- Poprzedni post napisano o 08:36 ---------- A jeszcze wczoraj dwoniłam do zespoły Simon...bo poprostu moi znajomi to są zakochani w tym zespole....ale niestety słabe wieści co do ceny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#63 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() My z M. siedzielismy i gadalismy do 4 rano ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#64 |
Zakorzenienie
|
Tajeczka z Kolejarzem nie tak było wsystko, począwszy od jedzenia którego było strasznie mało i jak się coś skończyło to trudno. Rodzice młodych na własną rękę kupowali w niedziele jedzenie. Obsługa i kucharki zostały przyłapane na wynoszeniu jedzenia i ciasta zamawianego przez rodziców do swoich aut, maieli przy tym niezłe wytłumaczenia... Ogólnie w umowie i menu było dużo dań i przystawek, a na stołach niektórych potraw nawet nie było. Mam nadzieję, że już te czasy minęły w Kolejarzu. Aha i nie chce robić antyreklamy
![]() O Katarzynce się nie wypowiem, bo nie znam żadnej opinii i nigdy tam nie byłam. Chociaż za taką cenę bałabym się powierzyć lokalowi organizację mojego wesela. ![]() A teraz najważniejsze dla mnie. Mamy podpisaną umowe z zespołem i salą. Nasz termin to 8 czerwiec! ![]()
![]() |
#65 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Lemand mamy 500 dni do ślubu ![]() ![]() Myszonka piona za ustalenie daty ![]() Edytowane przez tajeczka Czas edycji: 2011-11-30 o 11:42 Powód: dop |
|
![]() ![]() |
![]() |
#66 |
Przyczajenie
|
witam...mialam juz pare dni temu napisac jakie sa ceny zespolow ale spalila mi sie ladowarka do laptopa...i dlatego pisze z telefonu mam nadzieje ze dojdzie... Zespol convert za 1 dzien 3700 za dwa dni 5000-5200 . Zespol avangard 1 dzien 3000 2 dni 4000, zespol salsa band 1 dzien 3500 2 dni 4500, zespol voice band 1 dzien 3000 2 dni 4000zl, zespol sto lat ma zajete wszystkie soboty od czerwca do sierpnia, zespol agat ma rowniez zajete wszystkie soboty od czerwca do sierpnia...
|
![]() ![]() |
![]() |
#67 |
Zakorzenienie
|
Co do zespołów, jak My szukaliśmy to żaden nie zszedł za 2 dni poniżej 5000zł. Może to wynikało z tego, że strasznie wybrzydzaliśmy i szukaliśmy najlepszego dla nas. Ja trafiłam na takie zespoły Amigo Band 6000zł (2 dni), zespół AVIS 8000zł, zespół IVIS 6000zł, zespół IRYS 6000zł, zespół MIX-BAND 6000zł, zespół HEAVEN 6500zł, Fiesta 3500zł za 1 dzień + 250zł za godzinę grania na poprawinach, Adio band 3500zł + 1500zł za 6 godzin poprawin (każda kolejna 250zł). Zdecydowaliśmy się na Agat
![]() ![]() Dziewczyny a Wy macie już coś pozałatwiane? My już teraz szukamy tylko fotografa. Może macie jakiegoś dobrego? ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#68 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#69 |
Wtajemniczenie
|
Lemand mamy 500 dni do ślubu
![]() ![]() Jejciu! Nie liczyłam nawet ![]() A co wiecie dziewczyny na temat DJ-ów? Bo jakoś tak myślałam, żeby zastąpić zespół Dj-em.
#70 |
Przyczajenie
|
Jak dogadac sie z TŻ-em w sprawie zespolu.......ja szukam wysylam proponuje chce zeby wybral cos co jemu sie spodoba.....a on mi mowi ze jeszcze duzo czasu....niby jest 1,5 roku ale....jak dzwonie po zespolach to juz czesc z nich ma pozajmowane terminy i nie chce zeby zostal mi jakis badziewny zespol....pozniej mowi ze za drogie....ale pokazuje mu zespoly w roznych cenach...pozniej mowie mu zeby sam cos znalazl co mu odpowiada cenowo i podoba mu sie jak śpiewaja...to ten juz ma wielki problem i chcialby miec podane wszystko na tacy....jak ja podejme ostateczna decyzje to bedzie mial pretensje....i weź tu sie dogadaj....nie sądziłam ze planowanie wesela takie trudne bedzie.....help!!!!!!!!!! !!
|
![]() ![]() |
![]() |
#71 |
Zakorzenienie
|
Blanka nie martw się
![]() ![]() Blanka widze, że ślubujemy tego samego dnia ![]() ![]()
że jest wielkie i idzie małymi kroczkami" Edytowane przez myszonka88 Czas edycji: 2011-12-01 o 22:14 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#72 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#73 |
Zakorzenienie
|
Blanka może porozmawiajcie szczerze, w końcu chcecie być ze sobą na dobre i złe.
Jednego nie rozumiem u Twojego Tżta. Z kąd taki wniosek, że ważniejsze dla Ciebie jest wesele niż cała ceremonia i przysięga? Przecież do Księdza nie będziecie już lecieć i ustalać szczegółów, robić nauk przedmałżeńskich, itp. Nasz ksiądz kazał nam przyjść pół roku przed ślubem. A wesele, jak się takowe chce trzeba wcześniej zorganizować. To nie te czasy, gdzie 2 miesiące po zaręczynach był ślub. ![]()
![]() |
#74 |
Zadomowienie
|
zgadzam się z Myszonka w Kościele musisz tylko termin zalatwic i gotowe w sumie jeśli chodzi o sam dzień ślubu.... a wesele trzeba wcześniej zorganizować.... rozmowa tutaj chyba będzie najlepszym rozwiązaniem...
|
![]() ![]() |
![]() |
#75 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny troche mnie nie było,ale już Was nadgoniłam. Faceci chyba mają to do siebie, że zwlekają, bo im się wydaje,że jeszcze dużo czasu. Z moim Tżtem było tak samo, ale poczytałam mu fora o zajętych terminach to się trochę ogarnął i sam zaczął dzwonić
![]() Niestety my dalej jesteśmy w tym samym miejscu. Wszyscy zalatani i zajęci i niby ja na sale jestem już zdecydowana, mają tam wolny termin, ale chciałabym aby rodzice i teściowie też ją zaakceptowli, bo sami powiedzieli, że chcą zapłacić za wesele i jakoś tak czuje, że powinni w takim razie być zaangażowani w to wszystko. Zespoły dzisiaj przesłuchamy jeszcze raz, te które wytypowaliśmy i też będziemy dzwonić. Jakoś myślałam,że na zespół rok wystarczy, a tu widzę,że z terminami wcale nie tak łatwo. |
![]() ![]() |
![]() |
#76 |
Zadomowienie
|
my będziemy wszystko po Nowym Roku rezerwować, bo teściowa chce się najpierw z moja matką spotkać, bo nie chce nic bez niej ustalać... chociaz widziała zdjęcia i się zgadza ale teściowa jest nieugięta... ja dzisiaj mam szał sprzątania, bo dziadkowie wracają i muszę posprzątać ich mieszkanie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#77 |
Zakorzenienie
|
My wszystko chcemy mieć ogarnięte do świąt. Został nam tylko fotograf i na jakiś rok wesele z głowy. Kicia jak my miesiąc temu szukaliśmy zespołu, to większość miała wolny 6 lipca. Choć ten termin nas kompletnie nie interesował, to o nim często nam mówiono.
Ja też nie sądziłam, że te terminy są takie zajęte. ![]() ![]() A może macie jakiegoś fotografa? ![]()
![]() |
#78 |
Raczkowanie
|
No u nas rodzice poznają się dopiero 6 stycznia, myśalam, że wcześniej uda nam się już zarezerwować salę,ale pewnie wyjdzie na to,że nie.
Z kilkoma fotografami rozmawiałam na targach,ale musze na spokojnie siąść i popatrzeć ich stronki i oferty w necie, także ewentualnie jeśli wieczorem to ogarne to mogę adresy przesłać. |
![]() ![]() |
![]() |
#79 |
Wtajemniczenie
|
Nasi rodzice też jeszcze się nie spotkali w tej sprawie. Oficjalnie nie jesteśmy nawet zaręczeni
![]() ![]() Niech mnie ktoś przytuli ![]()
#80 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez tajeczka Czas edycji: 2011-12-02 o 12:46 Powód: zmiana |
|
![]() ![]() |
![]() |
#81 |
Raczkowanie
|
Iemand u nas jest podobnie, bo moi rodzice też są bardziej zasobni finansowo i ode mnie jest dużo mniej osób, ale rodzice Tżta 2 lata temu wydawali za mąż jego siostrę i powiedzieli do A. tylko aby zaczekał przynajmniej z rok to i jemu zafundują wesele. Nie wiem czy biorą kredyt czy odkładają, ale jak liczyliśmy gości i ograniczaliśmy listę to jego mama powiedziała, aby się nie przejmował ilością. Zarabia tylko teść i to nie jakieś super kwoty. Jeszcze sporo czasu, więc skoro już Twoi teściowie wiedzą to może uda im się coś wykminić. A Wy nie pracujecie?
|
![]() ![]() |
![]() |
#82 |
Wtajemniczenie
|
Jesteście kochane
![]() Nie pracujemy bo studiujemy dziennie. W wakacje są za to wyjazdy do pracy za granicę. Ale chcielibyśmy też zostawić coś z tego na wspólne życie zanim znajdziemy normalną pracę. Zobaczymy. W sumie i tak mój TŻ sam decyduje. Jego rodzice dali mu swego rodzaju wolną rękę. W przyszłą sobotę planujemy zwiedzać domy weselne i może coś fajnego znajdziemy. (W sumie moja mamuśka szepnęła mi dziś, że jak będzie trzeba do dorzuci trochę nawet za gości przyszłego pana młodego ![]() Jak już się zdecydujemy to się wam pochwalę jak wyszło. Na razie życzcie mi powodzenia. ![]()
#83 |
Raczkowanie
|
No oczywiście, że życzymy Ci powodzenia
![]() Widzę,że robicie tak jak my, każdy płaci za swoich gości. A co zresztą? Wódka też każdy za swoich? bo ja myślałam aby wódka, zespół, fotograf, kamerzysta no i kościół oczywiście już po połowie. Obrączki kupimy sobie sami,a kasę zaczynamy odkładać od stycznia, bo teraz jeszcze spłacamy samochód i ją też chcemy przeznaczyć na wspólne życie po ślubie i na podróż poślubną ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#84 |
Zakorzenienie
|
U nas za gości płaci każdy za swoich, za wódkę też. Reszta jeszcze do obgadania, ale raczej na pół.
Fotografowie z targów w większości nas nie zachwycili, ceny owszem są bardzo korzystne, ale jakość pozostawia wiele do życzenia. ![]() ![]() ![]()
![]() |
#85 |
Zadomowienie
|
u nas kazdy z swoich gości płaci, za wódkę i jakieś tam inne rzeczy pół na pół, a i Tż kupuje obrączki
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#86 |
Wtajemniczenie
|
Raczej będziemy resztę dzielić już na pół. Nad obrączkami się nie zastanawiałam, ale słyszałam, że to narzeczony powinien kupić. W sumie nie wiem czemu tak.
tajeczka Ja też bym wolała zająć się nowym łóżkiem ![]() ![]()
#87 |
Raczkowanie
|
Blanka1302, jakbym czytała o moim TŻ
![]() ![]() Ale mam już sposób na rozwiązanie tego problemu, napiszę o co chodzi, jak już wprowadzę go w życie ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#88 |
Raczkowanie
|
No tak tak, obrączki u nas też Tż, napisałam,że my, bo tą decyzję już podejmiemy całkiem sami, nie będziemy potrzebowali akceptacji, razem wybieramy, ale Tż sponsoruje
![]() Tajeczka proponuje kolacyjkę z dziadkami na perzyitanie, a potem delikatnie się zmyć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#89 |
Przyczajenie
|
Nadrobiłam wszystkie wątki ....szczerze to coraz bardziej się rozkręcacie!!!!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#90 |
Zadomowienie
|
zjadłam obiado-kolacje i bez lipy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:36.