|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#61 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Trochę tłuszczyku jeszcze mamy, więc za dietkę i cwiczenia znów się zabieramy c
halo dziewczynki, ledwo śniadanie zjadłam a tu już tyle naskrobane
![]() muszę się wziąć za siebie bo przed przyjazdem mamy chyba dłużej niż do 9 nie spałam przez bardzo długi czas ![]() sharp, moja mama pracuje w sądzie i też nic nie dostaje :/ żadnych bonów, jedyne co i to tylko dla tych, którzy mają dzieci do 12roku życia - jakąś czekoladę dla na święta, ale to dosłownie jest czekoladowy mikołaj i jakieś ciastko... imprez żadnych nigdy nie organizują, masakra. dziś spacerek jakiś też się szykuje, a jutro się zmuszę, żeby pójść do sklepu po owsiankę - czyli przynajmniej z pół godzinki zejdzie ![]() ![]() a z Tż gadałam no i chyba niestety nic nie wyjdzie z nowych decyzji, bo po prostu powiedział, że będziemy mi szukać pracy i w końcu jakąś znajdę. mam nadzieję, że jak się w końcu obudzi to do niego dotrze, że życie nie stoi w miejscu, i że potrzebowałam czegoś więcej niż tylko zapewniania mnie, że znajdę pracę. chociażby stwierdzenia, że czy będę pracować czy nie - i tak damy radę, albo, że najważniejsze, żebyśmy byli razem a reszta się nie liczy. ehhh.
#62 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Trochę tłuszczyku jeszcze mamy, więc za dietkę i cwiczenia znów się zabieramy c
Cytat:
![]() z tymi węglami, śniadaniem i całą resztę to wiem ![]() ![]() udanej imprezki ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() i jak to: jeszcze nic nie jadłam?! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() szczerze, to nie podoba mi się, pewnie tak jak Tobie, podejście TŻ... on chyba nie rozumie powagi sprawy ![]() ![]() z tymi firmami i brakiem imprez czy jakichś 'dodatków' to jest porażka... tak naprawdę kasa na to jest, bo takie instytucje, itp. bardzo dużo zarabiają, ale to wynika z podejścia do sprawy ![]() może ja też pójdę na spacer, wezmę psa, aż szkoda mi go, tak mało wychodzi ![]() i mam nadzieję, że rzeczywiście poćwiczysz ![]() a u mnie spanie do 9 to jest raz na ruski rok ![]() skończyłam maturę, czas ją sprawdzić ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#63 |
Wtajemniczenie
|
Ja też już skończyłam naukę, przynajmniej na razie na dziś
![]() Zaraz wezmę się za obiadek, będą pierogi z zamrażalnika bo nic innego nie mam, a mam mokre włosy i nie chcę iść do sklepu zaraz po wysuszeniu. Potem jadę do TŻ, wyciągnę go też na mały spacer skoro wyjątkowo powietrze w tym mieście się przeczyściło ![]() Lubię krk, ale naprawdę tęsknię za świeżym i dobrym powietrzem w moim miasteczku. Paula, i jak maturka? Jaką piszesz P czy R? Jak w ogóle Ci idą, co najlepiej/co słabiej? Dobrze, że już robisz takie rzeczy, to Ci bardzo dużo da na później. Oko, no to ćwiczenia mają być! Chcesz efekty to tam samymi spacerkami mało... Do roboty ![]() Co do pracy, na Twoim miejscu zajęłabym się tym sama, nie całkiem, ale postarałabym się przygotować. Może TŻ, faktycznie nie rozumie powagi sytuacji? Wyćwicz w miarę możliwości język, skoro decydują znajomości - poznawaj ludzi ![]() Trzymam kciuki za powodzenie! Asia, Sharp A Was pogłaskam na lepsze samopoczucie ![]() ![]()
![]() |
#64 |
Żona Idealna :)
|
![]()
![]() |
#65 | |
Zakorzenienie
|
Brrrr, ale wieje... Nici z terenowego
![]() Cytat:
a mnie do Krk na studia i w ogóle do pracy i życia w tym mieście ciągnie... ja tak czy siak bliżej dużych miast zamierzam lgnąć, ale właśnie moim numer jeden to Kraków... potwierdzam co do Oko ![]() matura jak zwykle średnio ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ja największy problem teraz chyba mam z mówieniem, często brakuje mi podstawowych słówek, tzn. powiedzmy znam, ale nie umiem użyć tego, czego się uczę - fakt, tu też mam czas, ale nie mam z kim ćwiczyć konwersacji ![]() OK, ja szukam zadania z biologii, potem spisze słówka z ang i je powtórzę, a potem okaże się ![]() korci mnie, aby do P zadzwonić ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:32 ---------- P.S. prócz jabłka zjadłam jeszcze suszone daktyle ![]() ---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ---------- Bratanek P jest genialny ![]() ![]()
![]() |
#66 |
Wtajemniczenie
|
Paula,
no to mam dla Ciebie propozycję małą ![]() Mogę Ci pomóc z nauka angielskiego. Możemy np umawiać się, że dwa razy w tygodniu gadamy ze sobą na Skype wyłącznie po angielsku. Zobaczysz jak to mnóstwo daje (ja się tak uczyłam do matury), nagle otwierają się wszystkie klapki w mózgu i człowiek używa coraz więcej słów jakie zna. Inna rzecz jaką polecam to myślenie o tym co się robi po angielsku i oglądanie seriali w oryginale z napisami pl, a potem ang. Znaleźć jeden, który się lubi i tak pół godzinki dziennie - bardzo wyrabia słuchanie. To czekam na Ciebie w Krk ![]() Ja tez uwielbiam to miasto, jest tu naprawdę dobrze. Ale ostatnio był tu straszny smog chyba przez 2 tygodnie, smród, syf, zanieczyszczenia. A ja miałam od tego straszne bóle głowy... Zbieram się do TŻ. Na razie!
![]() |
#67 | |
Zakorzenienie
|
![]() ---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ---------- KUPIŁAM KIECKĘ!!!!!!!!!!!!! ![]() tylko kasę będziemy mieć dopiero pod koniec tygodnia żeby zapłacić ale powiedzieli że poczekają ![]() jest CAŁKIEM inna niż te które pokazywałam wcześniej. Jest prosta i skromna ale bardzo mi się podoba góra. A mamusia powiedziała że jest najładniejsza z tych wszystkich które jej pokazywałam ![]() ---------- Dopisano o 15:35 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ---------- Cytat:
![]() ? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#68 |
Zadomowienie
|
Bryy
![]() Paulaa, noo mam tk jak Ty z mówieniem po ang, normalnie znam słówko itxd, ale jak mi jest potrzebne to za uja nie mogę sobie go przypomnieć ![]() Z tym 'swataniem' to było tak, że kolega M chodził do gimnazjum z moją koleżanką , n o i potem ja i M tak żartem zaczęliśmy mówić do niej że może poszliby razem na studniówkę, ona się wypierała, że nie mam mowy, a potem przyszła imprezka, upiłyśmy się, był zakład że ona napisze do niego, no i tak jakoś wyszło że się spotkali, a wczoraj to wgl, on do niej tak słodko się zwracał ![]() ![]() ![]() czemu genialny? Sharp ![]() ![]() ![]() ![]() aaaah, masowaniee pobrzuszkuu przez TŻaa ![]() ![]() ![]() Okoo, popieram Praan i Paulę co do TŻa ![]() ![]() ![]() już rok Twojego odchudzaniaa? jak to szybko leci ![]() Kasiaa, ale Ci zazdroszczę tego tańczeniaa ![]() ![]() ![]() Kochaane mee, jejuu jak było fajnie wczoraaj ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() aahh ![]() ![]() aaa no i się muszę przyznaać, zgrzeszyłam jakąś czeską wódką, wypiłam dużo, no alee za to nie jadłam nic, ciastek ani niczego ![]() a teraz zkuwam na historię na powtórkę, francuski już z głowy, jeszcze dziś chyba przeczytam lekturę i może poogarniam trochę WOSu ![]()
#69 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dodałam kieckę na naszej poczcie. Nie chcę tutaj bo to nie ja jestem na zdjęciach, więc to tak nie ładnie ![]() Napiszcie co sądzicie ale szczerze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#70 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#71 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#72 |
Wtajemniczenie
|
Paula, Praan ma dobry pomysł z tym gadaniem po angielsku
![]() ![]() ale nam wątek ożył ![]()
![]() |
#73 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:49 ---------- Poprzedni post napisano o 16:48 ---------- no właśnie mam taką nadzieję ![]() ---------- Dopisano o 16:50 ---------- Poprzedni post napisano o 16:49 ---------- i miejmy nadzieje że juz tak pozostanie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#74 |
Zakorzenienie
|
Sharp tylko się z Yess odezwała o aktywności i... cisza
![]() ja odezwę sie za jakiś czas, jak skończę spisywać słówka z angielskiego ![]() strasznie dużo czasu to zabiera ![]()
Życie nie pyta Cię, czy dasz radę.[/SIZE][/FONT] Edytowane przez Paula_M Czas edycji: 2011-11-27 o 18:07 |
![]() ![]() |
![]() |
#75 |
Wtajemniczenie
|
Sharp, sukienka przepiękna!
![]() Myss, fajnie, że poznałaś kolegów i że się dogadujecie ![]() Paula, co do matury z angielskiego - złotym środkiem zarówno pod kątem ustnej i pracy pisemnej jest nauczenie się zwrotów (tych np. at first, on the other side i tych wszystkich, które się używa w rozprawkach) + zaledwie kilku słówek na każdy temat (na pewno znajdziesz w necie listę ogólnych tematów jakie się mogą trafić, typu ekologia, szkolnictwo itd), tyle tylko żeby pokazać, że jakieśtam słownictwo znasz, bez sensu wkuwać milion słówek. no i im więcej będziesz angielskiego używać, tym będziesz się czuła swobodniej ![]() co do Tżta - on sobie chyba nigdy nie zdawał sprawy z powagi sytuacji. w sensie, o ile ja zawsze w Pl byłam optymistycznie nastawiona do szukania pracy, bo wiedziałam, że jak na prawdę będę roznosić Cv i odpowiadać na ogłoszenia, to w końcu znajdę pracę, o tyle teraz wiem, że sytuacja jest beznadziejna. i to nie jest tylko tak, że ja to mówię bo nie mogę/ nie umiem znaleźć pracy albo nie mam wystarczających znajomości. co nie spotkamy jakiegoś starego znajomego Tżta - każdy jest bez pracy, albo szuka, albo już nie szuka i ma dość... nauczycielka na tym kursie włoskiego (znajoma naszej byłej sąsiadki jeszcze z wioszki) otwarcie powiedziała mi, że mimo, że jest osobą z naprawdę szerokim gronem znajomych, nie jest w stanie mi pomóc i gdyby tylko o czymś usłyszała - dałaby mi cynk, ale że się tu marnuję i że powinnam wrócić do Pl, jeśli na prawdę zależy mi na pracy. ale już mniejsza z tym, czy pracę kiedykolwiek znajdę, teraz na prawdę chciałabym, żeby Tż - wiedząc, że sytuacja w kraju jest tragiczna i że do pracy w biurze mnie nie przyjmą - otwarcie mi powiedział, że czy znajdę pracę czy nie, wszystko będzie ok i że życie toczy się dalej, a nie żeby uzależniał to np. czy będziemy mieli dzieci czy nie od tego czy znajdę pracę, bo czasami mam wrażenie, że tak właśnie jest. i mogę z nim o tym gadać do końca świata, ale to nie zmieni jego podejścia, bo mimo, że mu powtarzam, że potrzebuję bezpieczeństwa i jakiejś pewności, że moje siedzenie tutaj na dupsku ma jakiś sens, on dalej myśli że mi chodzi tylko o pracę. faceci chyba mają jednak jakieś ograniczenia intelektualno-emocjonalne bo inaczej się tego nie da wytłumaczyć. gdyby mu na mnie nie zależało, to by mnie nie chciał utrzymywać.
#76 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#77 |
Zakorzenienie
|
Praan,
a co to jest od tych 2tyg w Krk? ja nie umiem tak słuchać piosenek czy oglądać filmów ![]() ale z tym mówieniem to bym chciała, bo właśnie nie mam z kim, ja na lekcji mam jakąś głupią blokadę i w ogóle d*pa jak ta albo i gorsza ![]() tylko czy ty mówisz poważnie? ![]() Sharp, nom, chcę do tego Krk, tylko że daleko... kilka godzin jazdy autem... a suknia naprawdę śliczna ![]() ![]() ![]() o bratanku niżej ![]() Mys, to ciekawie wyszło z tym swataniem ![]() ja za ang bardzo konkretnie się wzięłam ![]() super, że sie z nimi dogadujesz! jeden z najlepszych znaków - dogadywać sie ze znajomymi TŻ ![]() ![]() ja kurcze czasu an "Przedwiośnie"nie mam ![]() ![]() ![]() Yess, ja wiem, że ma rację, tylko ja nie miałam z kim ![]() Oko, z tymi zwrotami to wiem, ich razem z całą resztę będe się uczyć ![]() a słówka to nie takie typowe, że biorę kartkę i lecę tematem, różnie, po prostu te co w tekście się przewijają - mam swój słownik - co mam w ćwiczeniu, tip ![]() ![]() z TŻ to ehhh, na pewno racja, jakby mu nie zależało, to by Cię nie utrzymywał, ale hmm, jakoś drażliwy temat i nie chcę czegoś 'nie tak' powiedzieć... Chyba odkładam dziś książki, PP i Fr powtórzę przed lekcjami, a teraz zabiorę się za postanowienia, itp. ![]() Zapomniałabym odpowiedzieć - bratanek P, raz byłam u P dłużej, wrócili jego rodzice z bratankiem, to chwilę się z nim pobawiłam. Dzieciak potem mówił P, żeby mnie zaprosił, bo chce się ze mną pobawić. Dziś dzwoni do mnie P, bo jego bratanek chciał (słyszałam go w tle i miałam niezły ubaw ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:47 ---------- W ogóle to ogłaszam, ze miałam dziś ćwiczyć, ale mi się nie chce ![]() w tym tyg tylko 2x45min ![]() ![]() ![]() ![]()
#78 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#79 |
Zakorzenienie
|
5
![]() Wpisałam do dokumentów postanowienia i wkleiłam Wam rozpisany trening na grudzień ![]() ![]()
![]() |
#80 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zmykam spać Miłej nocki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#81 |
Zakorzenienie
|
![]()
bez jakichś rewelacji u mnie
![]() Śpij dobrze ![]() Ja idę przygotować ciasto na placki ziemniaczane dla rodzinki ![]() ---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ---------- To ja już zdążyłam kolację zrobić, a tu dalej pustki ![]() Miałam zrobić już sobie wolne, ale myślę, czy by nie poczytać "Przedwiośnia" ![]() ---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ---------- Gdzie podziała się Paoll, Maleńka, Mord, Anti, Igunia (wiem, że ma pare spraw do poukładania), Bianka ![]() ![]() ![]()
Życie nie pyta Cię, czy dasz radę.[/SIZE][/FONT] Edytowane przez Paula_M Czas edycji: 2011-11-27 o 21:06 |
![]() ![]() |
![]() |
#82 |
Wtajemniczenie
|
Siemmmma!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#83 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co tak rzadko do nas zaglądasz? ![]() w ogóle to mów, jak tam wieczór z kolegą ![]() "Przedwiośnie" jak dla mnie nawet fajne ![]() ![]() ![]() fajnie Ci z tymi zajęciami prawie na 11 ![]() ![]() a dzieci to jakoś tak mnie lubią ![]() OK, daję sobie 30min na "Przedwiośnie" i idę spać, więc Wam już życzę spokojnej nocy ![]() ![]() ![]() i muszę jeszcze gitarę tam dopisać! całkiem zapomniałam, cały czas się kurzy, a ja dalej nic nie umiem...
![]() |
#84 |
Wtajemniczenie
|
rzadko, bo całe dnie poza domkiem jestem, mam zajęcia całe dnie albo juz nie mam siły pisac
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#85 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie spisał się, ale dobrze się bawiłaś, tzn. jak się nie spisał? ![]()
![]() |
#86 |
Wtajemniczenie
|
Paula,
jestem w 100 procentach poważna ![]() Z przyjemnością Ci pomogę, pomagałam tak koleżankom, robiłyśmy przykładowe matury ustne i pozdawały dobrze. Doświadczenie zdobyłam chodząc na korki z angielskiego od 13 rż, więc mam trochę obcykane ![]() Więc jeśli mogę się przydać to chętnie ![]() ![]() A w Krakowie był ostatnio smog, zanieczyszczenie powietrza przekraczające grubo normy, bo nie było wiatru, nie było deszczu i w ogóle. Naprawdę tragedia była, wręcz czułaś jak wdychasz ten syf. Na szczęście wczoraj zaczęło wiać i już jest trochę lepiej. Myss, jeśli chcesz, też możemy się tak umówić na angielskie pogadanki ![]() I super, że się dogadujesz z kolegami TŻ! To strasznie ważne, żebyście mogli spędzać czas z innymi ludźmi, a nie tylko ze sobą ![]() Sharp, śliczna sukienka! Taka skromna, ale ma to COŚ! Takie lubię też bardzo ![]() Będziesz pięknie wyglądać ![]() Oko, Sharp ma racje, jak mu nie powiesz wprost o co chodzi to on się nie domyśli. Yess, no to przynajmniej film fajny ![]() Ja wróciłam właśnie od tż, byliśmy na spacerku prawie godzinę, a potem oglądaliśmy film. Dzisiaj: - musli, mlekołaki czoko, śliwki suszone, kefir; - pierogi ruskie; - kanapka z serem i szynką; - budyń czekoladowy, maliny, mandarynka; (dwa ostatnie u tż, nie zwykłam marudzić w gościach ![]() i oświadczam, że nie jem słodyczy od tej chwili do świąt bożego narodzenia.
dopóki choć raz pracując nad sobą, nie upadniesz omdlały ze zmęczenia. Edytowane przez Praan Czas edycji: 2011-11-27 o 23:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#87 |
Żona Idealna :)
|
witam
![]() ja wczoraj znów grzeszyłam, bo współlokatorzy zrobili dla nas mała popijawę i wieczór filmowy z okazi ustalenia daty i zarezerwowania sali ![]() ![]() od dziś będzie już ładnie/pięknie bez słodkiego do Świat co najmniej ![]() Sharp suknia piękna ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#88 |
Wtajemniczenie
|
hej ho
![]() Praan, Asia, trzymam kciuki za postanowienie nie jedzenia słodkiego ![]() ![]() z Tżtem pogadałam wczoraj wieczorem, mimo usilnych prób powtarzania mu co chciałabym czasem usłyszeć chyba nadal nie zczaił, ale w efekcie się poryczał bo mnie zrozumiał źle i stwierdził, że jest błędem w moim życiu. tak więc temat uznaję nadal za otwarty, ale nie wiem czy dalsze dyskusje mają sens, skoro wczoraj tłukłam o tym przez dwie godziny. dziś w planie zrobienie brownie pomarańczowego, pierwszy abs i spacer około 40min.
#89 |
Zakorzenienie
|
Dziewczynki przepraszam , że tak rzadko zaglądam ale TŻ przyjechał w czwartek szukamy zaproszeń, to tamto i tak schodzi....
|
![]() ![]() |
![]() |
#90 |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry!
Zaktualizowałam swoje dane w naszej tabelce w dokumentach, a tam były moje wyniki z czerwca ![]() Ale nie załamuję się, mam motywację, a nie załamkę. Na szczęście ![]() Maleńka, zaglądaj jak możesz ![]() ![]() Oko, No to widzę była poważna rozmowa. Czasem bywa trudno, ale mam nadzieję, że w końcu się dogadacie. trzymam kciuki za plany dzisiejsze... i to brownie ![]() ja biorę się za chwilę nauki, potem wizyta u brata po paczuszkę z domu ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:05.