WORK & TRAVEL USA 2012 - szukam chętnych do wspólnego wyjazdu :) - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Podróże, wakacje, wycieczki

Notka

Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-10-23, 22:39   #61
pepa1971
Przyczajenie

Dot.: WORK & TRAVEL USA 2012 - szukam chętnych do wspólnego wyjazdu :)

Karolina_O - napisz do mnie, mój mail to asinumasinorum@gmail.com
pepa1971 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-25, 13:32   #62
karolina_0
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pepa1971 Pokaż wiadomość
Karolina_O - napisz do mnie, mój mail to asinumasinorum@gmail.com
wyslalam Ci wiadomosc daj mi znac czy doszla
karolina_0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-25, 14:20   #63
Coffee With Milk
Zadomowienie

Jeżeli chcecie mogę Wam podać namiary na biuro, z którego byłam w tym roku na W&T. Dwa tygodnie temu wróciłam Napiszcie mi tylko PW, bo nie zawsze tu zaglądam
Coffee With Milk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-25, 16:10   #64
patrznamnie
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez karolina_0 Pokaż wiadomość
a w 2013 ktos z was jedzie? interesuja mnie glownie jakies sprawdzone oferty czy to przez was czy przez waszych znajomych. niestety w w tym roku wyjazd mi nie wypalil przez to ze wprowadzili zaostrzenia i nie moglam pojechac do pracy do ktorej zawsze jezdzilam a szczerze marzy mi sie jeszcze wrocic do USA bo przygoda byla niezapomniana) duzo czyta sie o oszukanczych biurach lub ofertach ktore na miejscu okazuja sie fikcja dlatego dobrze by bylo pojechac juz na jakies przetarte szlaki moglabym w to zainwestowac gora 7 tysiecy wiec w moim przypadku nie jest to slomiany zapal, brakuje mi tylko osoby do towarzystwa bo tak jak juz jedna z was tu napisala nie kazdy moze sobie pozwolic zeby az tyle zainwestowac
ja byłam wtym roku z BTC i wyniosło mnie to prawie 10 tys więc dużo więcej niż piszesz, także nie polecam
Stary 2012-10-26, 09:41   #65
karolina_0
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez patrznamnie Pokaż wiadomość
ja byłam wtym roku z BTC i wyniosło mnie to prawie 10 tys więc dużo więcej niż piszesz, także nie polecam
a wrocilo Ci sie przynajmniej? bo zainwestowac 10 tysiecy to chyba przez miesiac pracowalas charytatywnie zeby sam ten wyjazd odrobic. ja jak jezdzilam inwestowalam 6 tysiecy i w 2 tygodnie mi sie odrabialo ale praca byla super bo po 16 godzin dziennie i zarabialo sie ogromne pieniadze
Stary 2012-10-26, 14:17   #66
maple
Przyczajenie

Cytat:
ja jak jezdzilam inwestowalam 6 tysiecy i w 2 tygodnie mi sie odrabialo ale praca byla super bo po 16 godzin dziennie i zarabialo sie ogromne pieniadze

wow! a gdzie pracowałaś? takie zarobki to marzenie!

ja jestem zdecydowana na wyjazd po raz pierwszy w przyszłe wakacje. teraz czekam tylko aż biura zaktualizują oferty(z początkiem listopada). Na chwilę obecną rozważam Foster i Almatour.

Edytowane przez maple
Czas edycji: 2012-10-26 o 14:22
maple jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-27, 12:34   #67
karolina_0
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez maple Pokaż wiadomość
wow! a gdzie pracowałaś? takie zarobki to marzenie!

ja jestem zdecydowana na wyjazd po raz pierwszy w przyszłe wakacje. teraz czekam tylko aż biura zaktualizują oferty(z początkiem listopada). Na chwilę obecną rozważam Foster i Almatour.
tak to prawda ta praca byla jak marzenie. niby pracowalo sie calymi dniami i spalo sie po 4 5 godzin dziennie w trakcie trwania sezonu ale praca byla fikcja machalo sie reka przez caly dzien co po chwile byly przerwy i gwarantowali Ci utrzymanie pierwszy raz w zyciu czlowiek czul ze zarabia normalne pieniadze.. niestety wprowadzili ograniczenia i od 2012 juz nie mozna pracowac ani w przetworniach ani po magazynach czy drukarniach wiec szukam innej alternatywy. tez slyszalam ze foster to dobra firma wiec rowniez pewnie wkrotce u nich zapytam

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-10-29, 21:25   #68
patrznamnie
Raczkowanie

Cytat:
a wrocilo Ci sie przynajmniej? bo zainwestowac 10 tysiecy to chyba przez miesiac pracowalas charytatywnie zeby sam ten wyjazd odrobic. ja jak jezdzilam inwestowalam 6 tysiecy i w 2 tygodnie mi sie odrabialo ale praca byla super bo po 16 godzin dziennie i zarabialo sie ogromne pieniadze
pewnie
Stary 2012-11-01, 20:21   #69
maple
Przyczajenie

Czy któraś z Was wybrała już biuro, lub zapisała się na program ?
Stary 2012-11-09, 20:35   #70
zuczeslaw
Przyczajenie

Ja byłam dwukrotnie na Worku i wyszło mnie jakieś 5 tys zł za wyjazd ze wszystkimi opłatami(zarobiłam 5 tys $ w czasie jednego wyjazdu). Ogólnie polecam Jeżeli chcecie się czegoś dowiedzieć to możecie napisać do mnie na priv A i jechałam przez CCUSA

Edytowane przez zuczeslaw
Czas edycji: 2012-11-09 o 20:36
zuczeslaw jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-10, 20:19   #71
Foolishly in Love
Raczkowanie

Ja też jak byłam na studiach jeździłam na Work & Travel (ostatnio w 2009) i pamiętam, że wtedy w wyjazd włożyłam jakieś 5,5 tysiąca pln, a zarobiłam łącznie 5,5 usd. Oczywiście nie na czysto, bo za mieszkanie płaciłam 50 usd za tydzień, wydawałam na jedzenie, alkohol, etc. Ale poza tym przywiozłam masę ciuchów i niezapomnianych wspomnień. To były trzy najszczęśliwsze miesiące mojego życia także każdemu polecam taki wyjazd
Foolishly in Love jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-12-05, 20:37   #72
oliwia18
Zakorzenienie

też planuję wyjechać na W&T w 2013, szukamy ze znajomymi osób, które chciałaby pojechać. Chyba będziemy kierować się w stronę Florydy, może NY (chociaż przerażają nas koszty utrzymania).
oliwia18 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-07, 14:55   #73
paulinamalina1
Przyczajenie

Hej
chciałabym sie dowiedziec czyktos z Was jedzie w 2013 do Usa z biura One Globe ze Szczecina?Bedzie to moj pierwszy wyjazd i szukam znajomych, ktorzy pojechaliby ze mna.Slyszalam wiele dobrego o biurze One Globe Travel.
Dajcie znac kto jedzie moze sie podlacze do Was
paulinamalina1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-08, 12:14   #74
patrznamnie
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez oliwia18 Pokaż wiadomość
też planuję wyjechać na W&T w 2013, szukamy ze znajomymi osób, które chciałaby pojechać. Chyba będziemy kierować się w stronę Florydy, może NY (chociaż przerażają nas koszty utrzymania).
jeśli palisz papierosy to NY nie polecam - paczki są pook. 14 dolków

---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ----------

Cytat:
Napisane przez oliwia18 Pokaż wiadomość
natomiast na Florydzie fajeczki po 6 baksów

Generalnie polecam jechać , nie ma sensu sie bać jedźcie tam gdzie chcecie bo zarabiacie w dolarach i napewno będziecie miały co najmniej 2 lub 3 prace jeśli jesteście ogarnięte i macie chęć do pracy to zarabiać będziecie w granicach 600 - 1000 dolarków tygodniowo spokojnie (koszt mieszkania 50-100 dolców tygodniowo) jeśli umiecie się swobodnie porozumieć po angielsku to nie będzie problemu z niczym dosłownie niczym.
Amerykanie i ogólnie ludzie których spotkacie w USA są naprawde mili i pomocni nie warto sie bać, mieć uprzedzeń czy stresować sie odezwać . Jeśli zapewnione macie jedzenie w pracy albo jakąś zniżkę to wszystko z głowy - pracując np. w dwóch pracach dziennie na jedzenie wydacie jakieś marne grosze albo nie będzie na to nawet czasu.
są tam badzo tanie sklepy z ciuchami np. Forever 21 czy Charlotte Russoe - śliczne sukieniki po 20$, buty w Aldo w kosmicznie niskich cenach od 40$ za cudne szpilki warte w Polsce 400zł , torebki Calvin Klein 50$, sweterki Tommy Hiliger czy Polo Ralph Lauren po 30-40$.. jeśli komuś sie marzą markowe rzeczy to np. zegarki czy torebki Michael Kors, Guess czy Marc Jacobs od 200$.

spędziłam w Stanach najlepsze 4 miesiące mojego życie zarabiałam ok. 700-800 $ tygodniowo, kupiłam sporo ciuszków i pojechałam na rejs po Karaibach - Jamajka i Kajmany a do tego spędziłam po 2 tyg w Miami i w NYC powiem Wam od razu jeśli chcecie podróżować tak jak ja przez miesiąc to musicie sie liczyć ze sporym kosztem - u mnie to wyszło ponad 2500 $ a do Polski wróciłam z 10 dolarami w kieszeni hehehe.
nie bierzcie dużo ciuchów z Polski jak i nie bierzcie dużej walizki bo i tak wpadniecie w szał zakupowy przez co nie bedzie czasu na chodzenie w ciuchach przywiezionych a i tak większą część rzeczy lepiej wysłać paczką do Polski - ja sama wysłałam 15kg a moi znajomi nawet 30kg paczki a nie warto maranować kilogramy na ubrania przywiezione ktróych szkoda wyrzucić :P

ano i jeśli nie macie z kim jechać (tak jak ja) to nie jest powód żeby nie jechać wcale - u mnie na miejscu było ok 20 Polaków z mojego biura ale warto znaleźć kogoś kto poleci z Wami samolotem albo możecie napisać do biura czy poda Wam liste osób którzy jadą do tego samego pracodawcy i wtedy będziecie się mogły z kimś skontaktować

po co Wam to pisze? bo gdybym sama to wiedziała to bym pojechała kilka lat wcześniej .. jeśli macie jakies pyt to proszę pisać

Edytowane przez patrznamnie
Czas edycji: 2012-12-08 o 12:38
patrznamnie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-08, 13:36   #75
oliwia18
Zakorzenienie

[QUOTE=patrznamnie;3803079 2]jeśli palisz papierosy to NY nie polecam - paczki są pook. 14 dolków

na szczęście nie palę, więc mogę szaleć
i dzięki za wyczerpującą odpowiedź.
Pamiętasz może jaki jest ostateczny termin składania aplikacji na wyjazd tak, żeby załapać jeszcze sensownego pracodawcę? Niektórzy twierdzą, że do końca grudnia, co trochę mnie przeraża
oliwia18 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-08, 14:01   #76
maple
Przyczajenie

Cytat:
zarabiałam ok. 700-800 $ tygodniowo,
a na jakim stanowisku/stanowiskach pracowałaś?? i gdzie ?
Stary 2012-12-09, 11:57   #77
Foolishly in Love
Raczkowanie

[QUOTE=oliwia18;38032171]
Cytat:
jeśli palisz papierosy to NY nie polecam - paczki są pook. 14 dolków

na szczęście nie palę, więc mogę szaleć
i dzięki za wyczerpującą odpowiedź.
Pamiętasz może jaki jest ostateczny termin składania aplikacji na wyjazd tak, żeby załapać jeszcze sensownego pracodawcę? Niektórzy twierdzą, że do końca grudnia, co trochę mnie przeraża
To prawda, fajki są w USA ogólnie drogie. Znajomi, którzy palą przywozili sobie z Polski ile się dało (tzn. ile limit pozwalał, ale nie wiem jak z tym jest, bo nie palę), a jak się skończyły to kupowali na spółkę. Podobno jednym z tańszych stanów jeżeli chodzi o koszt życia jest Texas. Ale to mi ktoś powiedział z 6 lat temu, moglo się dużo mnienić. Eh, można sobie zobaczyć ceny w sklepach internetowych. Ogólnie W&T bardzo polecam.
Foolishly in Love jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-09, 20:26   #78
patrznamnie
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez maple Pokaż wiadomość
a na jakim stanowisku/stanowiskach pracowałaś?? i gdzie ?
byłam kelnerka na dobrych warunkach , pracowałam w pizzerii też
Stary 2012-12-27, 00:07   #79
white90
Przyczajenie

widze, że to nie tylko mój problem ;p też z chęcią pojechałabym na work and travel, tylko też za bardzo nie mam z kim, a samemu tak dziwnie O_o Ktoś byłby jeszcze chętny??
white90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-12-27, 10:32   #80
lyyli
Raczkowanie

-

I'm sorry I don't have a photographic memory, but my brain is too busy being awesome.

Edytowane przez lyyli
Czas edycji: 2012-12-28 o 22:35
lyyli jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-12, 17:05   #81
kaka25
Przyczajenie

ja tez mysle nad takim wyjazdem na work and travel wiec white90 jak nadal szukasz jakiejs chetnej osoby do wyjazdu to napisz do mnie na emaila kaka25@onet.pl
kaka25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-30, 13:12   #82
zaklin_a
Przyczajenie

hej,jeżeli nadal ktoś nie ma z kim jechać to napiszcie zaklina.92@o2.pl
zaklin_a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-02, 22:55   #83
anusia9292
Raczkowanie

GG do anusia9292

HEJ !! jeśli ktoś szuka kompana na wyjazd w 2014 to piszcie amokwinska@hotmail.com
wiem, ze odgrzewam starego kotleta, ale byc moze jakas zblakana osoba tutaj jeszcze zajrzy buziaki
anusia9292 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Podróże, wakacje, wycieczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości