|
|
#61 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: WORK & TRAVEL USA 2012 - szukam chętnych do wspólnego wyjazdu :)
Karolina_O - napisz do mnie, mój mail to asinumasinorum@gmail.com
|
|
|
|
|
#62 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
daj mi znac czy doszla
|
|
|
|
|
|
#63 |
|
Zadomowienie
|
Jeżeli chcecie mogę Wam podać namiary na biuro, z którego byłam w tym roku na W&T. Dwa tygodnie temu wróciłam
Napiszcie mi tylko PW, bo nie zawsze tu zaglądam
|
|
|
|
|
#64 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#65 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#66 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
wow! a gdzie pracowałaś? takie zarobki to marzenie! ja jestem zdecydowana na wyjazd po raz pierwszy w przyszłe wakacje. teraz czekam tylko aż biura zaktualizują oferty(z początkiem listopada). Na chwilę obecną rozważam Foster i Almatour. Edytowane przez maple Czas edycji: 2012-10-26 o 14:22 |
|
|
|
|
|
#67 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
machalo sie reka przez caly dzien co po chwile byly przerwy i gwarantowali Ci utrzymanie pierwszy raz w zyciu czlowiek czul ze zarabia normalne pieniadze.. niestety wprowadzili ograniczenia i od 2012 juz nie mozna pracowac ani w przetworniach ani po magazynach czy drukarniach wiec szukam innej alternatywy. tez slyszalam ze foster to dobra firma wiec rowniez pewnie wkrotce u nich zapytam
|
|
|
|
|
|
#68 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#69 |
|
Przyczajenie
|
Czy któraś z Was wybrała już biuro, lub zapisała się na program ?
|
|
|
|
|
#70 |
|
Przyczajenie
|
Ja byłam dwukrotnie na Worku i wyszło mnie jakieś 5 tys zł za wyjazd ze wszystkimi opłatami(zarobiłam 5 tys $ w czasie jednego wyjazdu). Ogólnie polecam
Jeżeli chcecie się czegoś dowiedzieć to możecie napisać do mnie na priv A i jechałam przez CCUSA
Edytowane przez zuczeslaw Czas edycji: 2012-11-09 o 20:36 |
|
|
|
|
#71 |
|
Raczkowanie
|
Ja też jak byłam na studiach jeździłam na Work & Travel (ostatnio w 2009) i pamiętam, że wtedy w wyjazd włożyłam jakieś 5,5 tysiąca pln, a zarobiłam łącznie 5,5 usd. Oczywiście nie na czysto, bo za mieszkanie płaciłam 50 usd za tydzień, wydawałam na jedzenie, alkohol, etc. Ale poza tym przywiozłam masę ciuchów i niezapomnianych wspomnień. To były trzy najszczęśliwsze miesiące mojego życia także każdemu polecam taki wyjazd
|
|
|
|
|
#72 |
|
Zakorzenienie
|
też planuję wyjechać na W&T w 2013, szukamy ze znajomymi osób, które chciałaby pojechać. Chyba będziemy kierować się w stronę Florydy, może NY (chociaż przerażają nas koszty utrzymania).
|
|
|
|
|
#73 |
|
Przyczajenie
|
Hej
chciałabym sie dowiedziec czyktos z Was jedzie w 2013 do Usa z biura One Globe ze Szczecina?Bedzie to moj pierwszy wyjazd i szukam znajomych, ktorzy pojechaliby ze mna.Slyszalam wiele dobrego o biurze One Globe Travel. Dajcie znac kto jedzie moze sie podlacze do Was |
|
|
|
|
#74 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ---------- Cytat:
![]() Generalnie polecam jechać , nie ma sensu sie bać jedźcie tam gdzie chcecie bo zarabiacie w dolarach i napewno będziecie miały co najmniej 2 lub 3 prace jeśli jesteście ogarnięte i macie chęć do pracy to zarabiać będziecie w granicach 600 - 1000 dolarków tygodniowo spokojnie (koszt mieszkania 50-100 dolców tygodniowo) jeśli umiecie się swobodnie porozumieć po angielsku to nie będzie problemu z niczym dosłownie niczym. Amerykanie i ogólnie ludzie których spotkacie w USA są naprawde mili i pomocni nie warto sie bać, mieć uprzedzeń czy stresować sie odezwać . Jeśli zapewnione macie jedzenie w pracy albo jakąś zniżkę to wszystko z głowy - pracując np. w dwóch pracach dziennie na jedzenie wydacie jakieś marne grosze albo nie będzie na to nawet czasu. są tam badzo tanie sklepy z ciuchami np. Forever 21 czy Charlotte Russoe - śliczne sukieniki po 20$, buty w Aldo w kosmicznie niskich cenach od 40$ za cudne szpilki warte w Polsce 400zł , torebki Calvin Klein 50$, sweterki Tommy Hiliger czy Polo Ralph Lauren po 30-40$.. jeśli komuś sie marzą markowe rzeczy to np. zegarki czy torebki Michael Kors, Guess czy Marc Jacobs od 200$. spędziłam w Stanach najlepsze 4 miesiące mojego życie zarabiałam ok. 700-800 $ tygodniowo, kupiłam sporo ciuszków i pojechałam na rejs po Karaibach - Jamajka i Kajmany a do tego spędziłam po 2 tyg w Miami i w NYC powiem Wam od razu jeśli chcecie podróżować tak jak ja przez miesiąc to musicie sie liczyć ze sporym kosztem - u mnie to wyszło ponad 2500 $ a do Polski wróciłam z 10 dolarami w kieszeni hehehe. nie bierzcie dużo ciuchów z Polski jak i nie bierzcie dużej walizki bo i tak wpadniecie w szał zakupowy przez co nie bedzie czasu na chodzenie w ciuchach przywiezionych a i tak większą część rzeczy lepiej wysłać paczką do Polski - ja sama wysłałam 15kg a moi znajomi nawet 30kg paczki a nie warto maranować kilogramy na ubrania przywiezione ktróych szkoda wyrzucić :P ano i jeśli nie macie z kim jechać (tak jak ja) to nie jest powód żeby nie jechać wcale - u mnie na miejscu było ok 20 Polaków z mojego biura ale warto znaleźć kogoś kto poleci z Wami samolotem albo możecie napisać do biura czy poda Wam liste osób którzy jadą do tego samego pracodawcy i wtedy będziecie się mogły z kimś skontaktować ![]() po co Wam to pisze? bo gdybym sama to wiedziała to bym pojechała kilka lat wcześniej .. jeśli macie jakies pyt to proszę pisać
yeaaah show me your teeth ;d Edytowane przez patrznamnie Czas edycji: 2012-12-08 o 12:38 |
||
|
|
|
|
#75 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=patrznamnie;3803079 2]jeśli palisz papierosy to NY nie polecam - paczki są pook. 14 dolków
![]() na szczęście nie palę, więc mogę szaleć ![]() i dzięki za wyczerpującą odpowiedź. Pamiętasz może jaki jest ostateczny termin składania aplikacji na wyjazd tak, żeby załapać jeszcze sensownego pracodawcę? Niektórzy twierdzą, że do końca grudnia, co trochę mnie przeraża |
|
|
|
|
#76 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
|
#77 | |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=oliwia18;38032171]
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#78 |
|
Raczkowanie
|
byłam kelnerka na dobrych warunkach , pracowałam w pizzerii też
|
|
#79 |
|
Przyczajenie
|
widze, że to nie tylko mój problem ;p też z chęcią pojechałabym na work and travel, tylko też za bardzo nie mam z kim, a samemu tak dziwnie O_o Ktoś byłby jeszcze chętny??
|
|
|
|
|
#80 |
|
Raczkowanie
|
-
I'm sorry I don't have a photographic memory, but my brain is too busy being awesome. ♥ Edytowane przez lyyli Czas edycji: 2012-12-28 o 22:35 |
|
|
|
|
#81 |
|
Przyczajenie
|
ja tez mysle nad takim wyjazdem na work and travel wiec white90 jak nadal szukasz jakiejs chetnej osoby do wyjazdu to napisz do mnie na emaila kaka25@onet.pl
|
|
|
|
|
#82 |
|
Przyczajenie
|
hej,jeżeli nadal ktoś nie ma z kim jechać to napiszcie
zaklina.92@o2.pl
|
|
|
|
|
#83 |
|
Raczkowanie
|
HEJ !! jeśli ktoś szuka kompana na wyjazd w 2014 to piszcie amokwinska@hotmail.com
wiem, ze odgrzewam starego kotleta, ale byc moze jakas zblakana osoba tutaj jeszcze zajrzy buziaki
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Podróże, wakacje, wycieczki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:44.

daj mi znac czy doszla
machalo sie reka przez caly dzien co po chwile byly przerwy i gwarantowali Ci utrzymanie