![]() |
#61 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Kielczanki "po" część 2.
kropeczka teraz bosch i simens to dwie marki baaardzo porównywalne jakościowo, chyba najlepsze wśród zmywarek
![]() ![]() ![]() Chyba wolałabym tego simensa bo ma schowany panel Edytowane przez I_K Czas edycji: 2011-12-28 o 16:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#63 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja dzisiaj rozpoczęłam 34 tc ![]() ![]() Gdzie będziesz rodziła? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#64 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Dziewczyny te jabłko surowe czy gotowane/duszone?
![]() |
#65 | |
Zakorzenienie
|
no to juz niedlugo - super. Czekamy na dobre wiesci Jak sie czujesz, opowiadaj wszystko
![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:39 ---------- Poprzedni post napisano o 17:36 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 17:40 ---------- Poprzedni post napisano o 17:39 ---------- Lowczynko poczytaj jeszcze co mozna, a mzoe inne dziewczyny co innego daja. Ja ten kleik i kaszke wyczytalam w sklepie i wzielam. Po kleiku dodanym do mleczka widze ze mala jest bardziej nasycona i nie potrzebuje tyle jedzenia co wczesniej. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#66 |
Zakorzenienie
|
no to faktycznie cenowo sporo tańsza...
|
![]() ![]() |
![]() |
#67 |
Zakorzenienie
|
Tak, tak wiem że rzadko kiedy rodzi się w terminie, ale i tak zawsz liczy się ten z OM
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#68 |
Rozeznanie
|
Ooo to rzeczywiście już niedługo
![]() Dzwoniłam wczoraj do przychodni na Jagiellońskiej zapytać się o terminy na badanie tomografem. Długo sie nie czeka bo ok. 2-3 tygodnie. Niestety po badaniu (z kontrastem) nie moge karmić przez 48 h wiec badanie dopoki nie przestane karmić sobie odpuszczam. Laura bez cyca wytrzymuje ledwo 3 h (bo wtedy zjada inne rzeczy a butli nie tknie pomimo mojego mleka w środku, chyba jest juz za duza zeby sie przyzwyczaila do smoczka). W nocy tez karmie jak tak z 3-4 razy, usypia mi tez przy cycu. Zreszta nawet nie chce myslec jakby Laura psychicznie zniosla to ze nie moze sobie pocmokac.
#69 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ale jak karmisz piersią to chyba za wcześnie ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#70 |
Zakorzenienie
|
kropeczka co do zmywarek sie nie wypowiem bo nie mam poki co zadnej i tutaj nie zamierzam kupowac, moze jak bede miala swoj dom.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#71 |
Rozeznanie
|
Ja dałam Laurze najpierw surowe, tzn całe jabłko oblizała a tak na pierwszy posiłek dałam jej ze słoczka. Do tej pory praktycznie wszystko co je to ze słoiczka i obiadki i deserki, czasami bardzo zadko dam jej normalnego zgniecionego banana lub utarte jabłko.
#72 |
Zakorzenienie
|
marchewka podobno zapierajaca a jablko rozluzniajace a u mojej Marysi jest na odwrot jablko ma twarda koope, a marchewka luźna. Poki co nic ja nie uczulilo.
|
![]() ![]() |
![]() |
#73 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Obym tylko poród zniosła tak dobrze jak znosze ciążę ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#74 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Aha, ja kaszki pierwsze robiłam na ściągniętym mleku ![]()
![]() |
#75 |
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() ![]() ![]()
#76 |
Zakorzenienie
|
Ja kaszek sklepowych w ogóle nie kupuje. Jak dla mnie mają za dużo cukru
![]() ![]() ![]() Z takich sklepowych jada tylko kleik kukurydzany na wieczór. Kleik ryżowy też jej dawałam, ale miała zaparcia. Do owoców daje jej jaglanke (taką zwykłą, ze sklepu). Mam też kaszki holle - dla mnie najlepsze bo bezmleczne i bezcukrowe. Obiadki też gotuje przeważnie sama, słoikowe w razie w (wyjazd, lenistwo itp.) ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#77 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny! Ja troszke chcialam "odbiec" od tematu i chciałam zapytać czy znacie jakies sklepy sportowe/narciarskie gdzie można kupic buty trekkingowe w rozsadnej cenie? bo obleciałam cala galerie i znalazłam jedna sztuke w mc arturze za 200 zł, ale chciałabym jeszcze cos zobaczyć, a nie wiem wogole gdzie są tego typu sklepy w mieście. Pomóżcie bo za tydzien jedziemy do Zakopanego a ja butow nie mam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#78 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
#79 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na kiedy masz ten termin? Nie widać wyraźnie płci? Siura nie ma? Jak nie ma to dziewucha. U mnie był wydoczny siur i wór jak nic! ![]() Cytat:
Ja się nie pcham na zakupy bo chora się robię... Cytat:
![]() Do którego lekarza chodzisz? Cytat:
Jest też górski sklep "Pamir" na Paderewskiego obok Centrum Ogrodniczego. Najwyższa pora kupić, żeby noga się przyzwyczaiła. Nie wiem ile chccesz wydac na buty, my mężem na tych nie oszczędzaliśmy bo to buty na lata.
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#80 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Badura to IMO lipa jakaś jest, a nie buty w góry. One są fajne jako buty miejskie i to do jazdy samochodem, ale nie do chodzenia po śniegu. Mąż ma Trezety, ja AKU, z pełną membraną, oddychające, ale i cena odpowiednia... chociaż pewnie tańsze niż Ecco.
![]() ![]() |
![]() |
#81 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#82 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzięki wielkie za przepis! ![]() Termin z OM na 27 kwietnia, dziś z USG wyszedł 18 kwietnia! ![]() Mała się zasłaniała, lekarz mówił już dwa razy że raczej dziewczynka, ale ten aparat usg nie jest jakiś mega dobry, więc na 100 % nie zapewniał. Za tydzien mam 3D, może tam będzie dokładniej, ale coś mi się jednak zdaje że rzeczywiście dziewczynka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#83 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#84 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:12 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#85 |
Zakorzenienie
|
Ja mialam z USG na 14, 17, 18, 21 sierpnia, a Maria raz sie chciala wydostac 8 az w koncu 11 sie namyslila i wyskoczyla
![]() Co do takich butkow nie pomoge gdyz nigdy nie mialam. Aukcje wystawione ![]() TZ szuka mi auta do pracy, kolezanka mi wlasnie napisala ze jej nie przedluzyli umowy. Kurde dobra jest w pracy - uczylam ja wiem ze sie nadaje i wogole, ze pracuje lepiej niz polowa zalogi w kielcach, ale coz zrobic, najpierw sie zatrudnia pociotki itd a pozniej jak jest miejsce wartosciowych pracownikow. Do mnie tez kierowniczka dzwonila czy wracam czy wychowawczy mowie ze wracam - wyjscia nie mam. Doszly mnie plotki, ze pojde do placowki gdzie zaczynalam swoja prace i pracowala 4 lata, az odeszlam bo zle zaczelo sie dziac. jednak moja obecna kierowniczka nic o tym nie wie, wiec mi ulzylo. |
![]() ![]() |
![]() |
#86 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja dziś podpisałam umowę, przedłużyli mi na kolejne pół roku, kurczę trochę się rozczarowałam, bo to moja trzecia umowa i myślalam, że będzie już na czas nieokreślony... Ale u mnie w pracy nie dzieje się dobrze, przed świętami gruchnęła wiadomość, że mają połączyć naszą placówkę z sąsiadującą w Starachowicach i utworzyć oddział zamiejscowy, noi oczywiście co za tym idzie, będą zwolnienia.... Każdy się boi, atmosfera pracy jest tragiczna :/ Świetne pomysły nowego ministra...To oczywiście nic pewnego ale sam fakt... Co do butków, to ja mogę z czystym sumieniem polecić Chirucę, mam takie http://www.travel.cristobal.pl/produ...ca-Urales.html, są rewelacyjne, męczę je już 6 rok, wcale nie oszczędzam i dobrze się mają ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#87 |
Zakorzenienie
|
no i wstala Marysia Teraz TZ ja usypia
---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ---------- dzikasliwka z tego co sie orientuje nie ma juz takiego przepisu w prawie, ze trzecia umowa musi byc na czas nieokreslony, moga ci ja dozywotnio przedluzac. Szkoda ze cie tak potraktowali. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#88 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#89 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ale dobre i to ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#90 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
On gdzieś na Paderewskiego przymuje? Koleżanka do niego chodziła, i też sobie chwaliła. ---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ---------- Cytat:
![]() "Art. 251. § 1. Zawarcie kolejnej umowy o pracę na czas określony jest równoznaczne w skutkach prawnych z zawarciem umowy o pracę na czas nieokreślony, jeżeli poprzednio strony dwukrotnie zawarły umowę o pracę na czas określony na następujące po sobie okresy, o ile przerwa między rozwiązaniem poprzedniej a nawiązaniem kolejnej umowy o pracę nie przekroczyła 1 miesiąca." To jest aktualny kodeks pracy, i gdyby coś, to mogą Cię, za przeproszeniem, pocałować. Jeśli masz ciągłość to Twoja umowa na mocy prawa jest już na czas nieokreślony. I nie ma znaczenia, że pracodawca zawarł ją na czas określony. Pamiętaj o tym w razie czego ![]() No chyba, że pierwsza była na okres próbny.
o Edytowane przez _agata Czas edycji: 2011-12-28 o 20:34 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:17.