Noworoczne postanowienia, grupa wsparcia- część II- rok 2012 - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-01-11, 01:49   #61
Cindy28
Lux Mundi

Dot.: Noworoczne postanowienia, grupa wsparcia- część II- rok 2012

Cytat:
Napisane przez Szotta Pokaż wiadomość
offtopujta do woli. w końcu to plotkowy

Cytat:
Napisane przez girlonthebridge Pokaż wiadomość
ale to chyba z każdym językiem tak jest, jedzie się do Anglików to czasami tak zapierniczają, że ciężko zrozumieć w stanach natomiast mieszają czasy i używają skrótów. Do Norwegii jestem mega pozytywnie nastawiona bo tata pojechał z zerową znajomością języka i do tej pory tam siedzi i nie chce wracać . Tak kurs na miejscu też chcę zaliczyć jest dość tani jak na tamtejsze warunki zarobkowe co więcej jeżeli potencjalny pracodawca będzie mną bardzo zainteresowany sam może mi pokryć owy kurs co więcej i tak w wielu miejscach (przynajmniej tam gdzie jadę - okolice Bergen) idzie się dogadać po Angielsku, nawet w miejscach pracy. Dodatkowo oczywiście wyprzedaże i rzeczy jakie można tam kupić do sieciówek trafia dużo lepszych i fajniejszych rzeczy niż już tych do Polski. Wiadomo wszędzie są minusy, że drogie jedzenie, że ch****owa pogoda, że coś tam innego, ale tam jedynie jest szansa na pracę i wynagrodzenie do tego adekwatne. W Polsce przez półtora roku wypruwałam sobie żyły za najniższą krajową, nie po to cały czas w siebie inwestuję, żeby na nic mnie nie było stać, nawet na samodzielne mieszkanie. Dlatego też do Norweskiego (wręcz drewnianego :P i bulgocącego bo faktycznie zdarza się, że mega ciężko cokolwiek zrozumieć) jestem nastawiona bardzo pozytywnie i nie boję się go wręcz zamierzam pokochać
Wiadomo, że każdy język w rodzimym wykonaniu jest ciężki
do ogarnięcia na początku, ale nie oszukujmy się,
że ang zrobił się swoistym esperanto, dlatego tez mimo wszystko
jesteśmy w stanie wyłapać sens,
a w norweskim to wyższy lvl trudności
Si, si- na początku możesz mówić po ang, ale później
[bodajże dają Ci czas do roku] jesteś zobligowana nauczyć
się norweskiego- po tym czasie udają, że ang nie rozumieją
Wyprzedaże to ogromny plus-tam są faktycznie obniżki,
a nie tak jak u Nas- windowanie cen przed
Życie niby drogie, ale w stosunku do ichnich zarobków
tragedii nie ma
Poza tym zauważyłam tam pewną zależność- nie ważne ile zarabiasz,
stać Cię na wszystko, ale musisz poczekać pół roku na wyprzedaż
A w tutaj bywa różnie
Moi pod Oslo blisko z lotniska
Bergen daleko, ale za to nad samym moriem

Edytowane przez Cindy28
Czas edycji: 2012-01-11 o 01:50
Cindy28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-11, 10:39   #62
GirlOfDeath
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Claudia Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, późno, bo późno, ale mam nadzieję, że mogę się do Was "podczepić"
Moja lista postanowień wygląda następująco:
- Znaleźć pracę (bezrobotna od listopada )
- Wymienić paskudne śmierdziuchy zwane papierochami na eleganckiego i nieszkodliwego elektronicznego e-papierosa.
- Przy powyższym nie przytyć a wręcz zgubić ok 4-5kg. A więc wcisnąć się w moje ukochane jeansy 34 których od listopada nie dopinam
- Codziennie robić brzuszki.
- Nie jadać słodyczy, chipsów, nie pić nic słodzonego, żadnych ciast, tłustych sosów itp.
- Rozjaśnić wreszcie od lat farbowane na czarno włosy!!! Tyle prób dotychczas i nic...
- Prowadzić kalendarzyk-notatnik o którym jak widzę i Wy wspomniałyście.

Postępy: Codziennie rozsyłam tony Cv, jutro idę szukać e-papierosa, żaden produkt spożywczy z czarnej listy od Nowego Roku nie miał kontaktu z moim otworem gębowym, kalendarzyk w użyciu i bardzo się przydaje
Witaj.
Co do pierwszego postanowienia - polecam. Tzn nie z mojego doświadczenia, bo ja nie palę, ale moi rodzice przerzucili się na elektronicznego papierosa. A ja przestałam być biernym palaczem
Gratuluję postępów i życzę powodzenia dalej.
GirlOfDeath jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-11, 13:48   #63
Claudia
Raczkowanie

Dzięki
Ja już dwa lata temu pykałam e-papierosa ok pół roku otoczona zadowoloną z tego faktu rodzinką, jednak niestety przestraszona przytyciem (to niestety nieuniknione) wróciłam do nałogu. Tym razem wprowadzam od razu dietę i wierzę, że się uda
PS. E-p już kupiony, właśnie go podziwiam i studiuję instrukcję

Dążenie do perfekcji jest szokująco nakręcające pomimo kosztów, zachodu i wyrzeczeń...
Claudia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-11, 14:42   #64
Duszaniola
Wtajemniczenie

To ja też podsumuję ;D

1. Zacznę uczyć się systematycznie, żeby nie poprawiać kół, kartkówek, egzaminów.
Na razie mi wychodzi, wszystko zaliczam
2. Podciągnę angielski
Codziennie robię trochę słówek
3. Będę stosowała regularnie balsamy, peelingi, maski, itp
Totalnie na minus
4. Nauczę się gotować
Coś tam codziennie gotujemy z TŻ, mało ambitnie, ale zawsze coś
5. Będę regularnie sprzątała, a nie dopiero jak się nazbiera
Staram się, ale nie zawsze mi wychodzi
6. Będę powiększała swoją wiedzę o kosmetykach, ubraniach, stylizacji i fotografii
Na razie nie mam czasu, zajmę się tym po sesji, jak już będę na bieżąco z poprawami i egzaminami
7. Zacznę wstawać wcześnie (najpóźniej 10, najlepiej o 8) i wcześnie chodzić spać
Przeważnie mi się udaje
8. Będę prowadziła notatnik
Nie umiem się zabrać za to
9. Przestanę się wszystkim przejmować
Też mi nie wychodzi
10. Najpierw będę się zajmowała tym co muszę, a dopiero później przyjemnościami
Przeważnie tak jest
11. Wrócę do fotografii
Wrócę, jak kupię akumulatory, bo mi aparat nie działa
12. Zmienię swój styl
Raz wychodzi, raz nie

Ogólnie to na plus raczej

Duszaniola jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-11, 15:02   #65
girlonthebridge
Zakorzenienie

GG do girlonthebridge

Cytat:
Napisane przez Cindy28 Pokaż wiadomość

Wiadomo, że każdy język w rodzimym wykonaniu jest ciężki
do ogarnięcia na początku, ale nie oszukujmy się,
że ang zrobił się swoistym esperanto, dlatego tez mimo wszystko
jesteśmy w stanie wyłapać sens,
a w norweskim to wyższy lvl trudności
Si, si- na początku możesz mówić po ang, ale później
[bodajże dają Ci czas do roku] jesteś zobligowana nauczyć
się norweskiego- po tym czasie udają, że ang nie rozumieją

Wyprzedaże to ogromny plus-tam są faktycznie obniżki,
a nie tak jak u Nas- windowanie cen przed
Życie niby drogie, ale w stosunku do ichnich zarobków
tragedii nie ma
Poza tym zauważyłam tam pewną zależność- nie ważne ile zarabiasz,
stać Cię na wszystko, ale musisz poczekać pół roku na wyprzedaż
A w tutaj bywa różnie
Moi pod Oslo blisko z lotniska
Bergen daleko, ale za to nad samym moriem
jak już mówiłam mój tata jest tam dobre kilka lat, także szwagier - oboje ani słowa po Norwesku i jakoś nie mają żadnych problemów, co więcej pracują legalnie, mają kontrakt i zarabiają konkretne pieniądze )) moja koleżanka pracowała na lotnisku w Oslo też dobre kilka lat, do tej pory nie umie norweskiego, może to zależy gdzie się trafia ja na razie nie widzę problemów bo nie jadę w ciemno i wiem, że pomogą mi i Norwescy przyjaciele mojego taty, którzy też częściej mówią po ang niż norge ))))

co więcej Norweski wyższy level trudności? nie sądzę, po prostu z angielskim mamy styczność od małego dlatego wydaje nam się łatwiejszy. Może to mój optymizm mi tak pomaga ale jadę na gotowe do pracy, mam mieszkanie więc norweskiego uczę się z przyjemnością nie przymusu, wczoraj rozmawiałam z tatą na skypie po norwesku, ojciec do mnie co Ty gadasz? ja nic nie kumam, ja tylko przeklinać po norwesku umiem

---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ----------

Cytat:
Napisane przez Duszaniola Pokaż wiadomość
To ja też podsumuję ;D

1. Zacznę uczyć się systematycznie, żeby nie poprawiać kół, kartkówek, egzaminów.
Na razie mi wychodzi, wszystko zaliczam
2. Podciągnę angielski
Codziennie robię trochę słówek
3. Będę stosowała regularnie balsamy, peelingi, maski, itp
Totalnie na minus
4. Nauczę się gotować
Coś tam codziennie gotujemy z TŻ, mało ambitnie, ale zawsze coś
5. Będę regularnie sprzątała, a nie dopiero jak się nazbiera
Staram się, ale nie zawsze mi wychodzi
6. Będę powiększała swoją wiedzę o kosmetykach, ubraniach, stylizacji i fotografii
Na razie nie mam czasu, zajmę się tym po sesji, jak już będę na bieżąco z poprawami i egzaminami
7. Zacznę wstawać wcześnie (najpóźniej 10, najlepiej o 8) i wcześnie chodzić spać
Przeważnie mi się udaje
8. Będę prowadziła notatnik
Nie umiem się zabrać za to
9. Przestanę się wszystkim przejmować
Też mi nie wychodzi
10. Najpierw będę się zajmowała tym co muszę, a dopiero później przyjemnościami
Przeważnie tak jest
11. Wrócę do fotografii
Wrócę, jak kupię akumulatory, bo mi aparat nie działa
12. Zmienię swój styl
Raz wychodzi, raz nie

z tym przejmowaniem się to chyba każda kobieta tak ma wmawia sobie oleję, odpuszczę nie moja sprawa ale jak przychodzi co do czego to jest jak zwykle, wczoraj mój facet mi powiedział "dziecko nie baw się w zbawianie całego świata bo Ci to nie wyjdzie" no i ma racje, niestety

---------- Dopisano o 16:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:57 ----------

ja nadal ćwiczę norweski, co więcej troszkę lepiej sobie radzę ale wiadomo zlepki spółgłosek nie bardzo mi jeszcze wychodzą w wymawianiu no i wiadomo jak to jest, na razie nieporadnie mi to wychodzi :P ale jak już się zawzięłam to dam radę )))

angielski jest ok, co więcej wiele rzeczy już załatwiam ze stroną norweską po ang i widzę, że czasami lepiej sobie radzę niż panie z urzędów (chociaż ostatnio pani się wysiliła i odpisała mi po polsku )

poczytałam też Wasze wpisy o zmianie stylu i chodzę częściej w sukienkach i spódnicach )) i ofc buty na obcasie albo koturnie, bo na obcasach jeszcze ciężko mi się chodzi (ale jak się 26 lat biegało w trampkach to nie dziwne)

ale zauważyłam coś niepokojącego, moja pamięć ma się kiepsko - muszę więc pomyśleć o ćwiczeniach na pamięć i jakichś suplementach (ale to też dopiero po operacji)
Stary 2012-01-11, 16:49   #66
Szotta
Zakorzenienie

Widzę że Wu te podsumowania nie co miesiąc a co tydzień No ale wpisywać będę co miesiąc

Zwariowana, zabiegana, zakręcona
.
Szotta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-11, 18:40   #67
Duszaniola
Wtajemniczenie

Bo wiesz, Szotta, jak to jest. Na początku największa mobilizacja.

Girlonthebridge, chyba masz rację

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-01-11, 19:04   #68
GirlOfDeath
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Claudia Pokaż wiadomość
Dzięki
Ja już dwa lata temu pykałam e-papierosa ok pół roku otoczona zadowoloną z tego faktu rodzinką, jednak niestety przestraszona przytyciem (to niestety nieuniknione) wróciłam do nałogu. Tym razem wprowadzam od razu dietę i wierzę, że się uda
PS. E-p już kupiony, właśnie go podziwiam i studiuję instrukcję
Racja, przytycie po przejściu na e-papierosa jest nieuniknione... Ale trzymam kciuki.
GirlOfDeath jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-11, 19:09   #69
girlonthebridge
Zakorzenienie

GG do girlonthebridge

właśnie chciałam Was zapytać o tego e-papierosa, chcę kupić mamie ale czytałam, że jest prawdopodobieństwo zatrucia się gdyż e-papieros uzależnia (niektóre osoby) bardziej gdyż ma czystą nikotynę i nie ma ogranicznika w papierosie jest tak, że się kończy i już a tutaj jest cały dozownik. Nie wiem czy nie sprawię jej gorszego prezentu :P a widziałam promocję na grupponie, ogólnie sama nie palę ale ten e-papieros to super bajer pyka się nim jak fajką i jeszcze fajnie pachnie (kolega ma i mu zakosiłam parę razy buchnęłam ) stąd moja obawa o mamę, ktoś ma? może coś powiedzieć o używaniu i czy REALNIE odzwyczajamy się od palenia czy wręcz przeciwnie.
Stary 2012-01-11, 23:53   #70
Claudia
Raczkowanie

Już odpowiadam, jako że przestudiowałam wszelkie liczące się fora na ten temat i sama mam już drugi egzemplarz e-p. A więc tak: wiele osób rzuca palenie dzięki e-papierosowi. A to dlatego, że my palacze (sic!) oprócz uzależnienia od nikotyny jesteśmy także uzależnieni (nawet silniej) behawioralnie, tzn. poprzez odruch trzymania petka w ręce, wdychania dymu itp. E-papierosy są pomocne bo działają na zasadzie zakraplania specjalnym płynem (liquidem) zawierającym czystą nikotynę o wybranej mocy. Ja najpierw "paliłam" liquid o mocy 18 (mocny) a z czasem coraz słabszy, aż wreszcie można przejść na poziom 0, czyli dymek z pary jest, smak jest ale nie ma nikotyny Przy tym wszystkim w papierosach klasycznych to wcale nie nikotyna jest najgorsza, ale tysiące pozostałych substancji, smoliste, a nawet pewne ilości Cyklonu B! Zauważ kochana, że nikotynę zawierają też różnego rodzaju plastry i tabsy służące jako pomoc przy rzucaniu palenia. E-papieros zapewnia jednak także ten wspaniały odruch i dymek a do tego fajny smak ( są obecnie oprócz tytoniowych owocowe np. truskawka, arbuz, ananas czy kawa latte, czekolada, orzeszki w miodzie a nawet sernik ). Przejście na e-p to jedna z najlepszych decyzji jakie może podjąć palacz, dodatkowo jest to bardzo łatwe. Ja paląca od 8 lat i mocno uzależniona przeszłam bez bólu na elektronicznego jaki tylko przybiegłam z nim ze sklepu Użytkownicy jednego z forów tematycznych zrobili eksperyment - udali się na kompletne badania lekarskie w dniu kiedy rozstawali się z nałogiem, przechodząc na e-p i powtórzyli te same badania po roku. Lekarze nie mogli uwierzyć - wszyscy ciśnienie idealne, wyniki krwi także, płuca w dobrej kondycji.
E-palenie ma też pewne minusy, żeby nie było tak różowo i jak dla mnie największym jest przytycie (wcale nie chodzi o rzucanie się na jedzenie) ale na szczęście to kwestia indywidualna, niektórym przybywa 8 kg ale innym tylko 2 i po jakimś czasie to się zresztą normuje. No i o nowego papieroska trzeba dbać, czyścić, uzupełniać płyn, ładować baterie. Są już jednak modele, których bateria trzyma 3 dni a części są bezawaryjne - koszt ok 300zł, będę go miała jak tylko znajdę pracę Póki co mam Mild Sin za 99zł z Trafiki i działa jak należy
Plusy to także zadowolenie, jakie daje mi fakt, że nie obowiązują mnie ju zakazy palenia, że mogę kurzyć gdzie chcę i nikomu nie przeszkadzam i co najważniejsze - nikogo nie truję. Mamie nawet podoba się leciutki aromat migdałów jaki unosi się w mgiełce mojego e-p. Poza tym koniec z pożółkniętymi palcami i zębami, cera się poprawia, smak i zapach wraca do stanu sprzed palenia i zdrówko wraca I to wszystko czysto, bez smrodu i przyjemnie. Wszelkie popielniczki już wyleciały dzisiaj a jutro wielkie pranie i szorowanie pachnącymi płynami - smrodzie fajkowy - żegnaj
Jeżeli chcesz kochana kupić e-p na prezent dobrze zastanów się nad modelem. Jaki wybrać to zależne od tego ile papierosów średnio wypala dziennie Twoja mama i jaki tryb życia prowadzi ( zabiegana, częściej w domu, długo w pracy). Z czasem dla każdego kto się przekona do e-p papierosek to taki ukochany i wypieszczony gadżecik i takie osobiste hobby
Podsumowując - REALNIE i szybko odzwyczajamy się od klasycznych rakotwórczych smrodów, dalej to już indywidualnie. Niektórzy zostają przy e-paleniu, niektórzy rozstają się zupełnie. Ach i co do wypalenia całego wkładu - to raczej nieprawdopodobne, zazwyczaj wystarczy kilka machów i ma się dość, nikt na siłę pompować raczej nie powinien, przynajmniej ja nie znam takiego przypadku. No chyba, że wkład 0 nikotyny, to wtedy

Dążenie do perfekcji jest szokująco nakręcające pomimo kosztów, zachodu i wyrzeczeń...
Stary 2012-01-12, 00:19   #71
rachuciachu
Rozeznanie

Hej! Mogę się przyłączyć? Liczę na to, że jak moje postanowienia zawisną gdzieś publicznie to bardziej zepnę się w sobie żeby je zrealizować.
(kolejność raczej przypadkowa)

1. Oprócz oglądania filmów i czytania książek po angielsku odświezyć sobie język od strony "teoretycznej" czyt. powtórzyć całą gramatykę.
2. Wyznaczyć sobie min. dwie godziny tygodniowo, podczas których (choćby się waliło i paliło) przysiądę do hebrajskiego. Do końca roku przerobić książkę Sobelmana i zeszyty z Schorra.
3. Walczyć ze swoim spóźnialstwem.
4. Nie odkładać rzeczy "na potem". Robić wszystko w terminach, jakie widnieją w kalendarzu.
5. Utrzymywać porządek. (Jeśli bałagan to tylko taki, który da się zlikwidować w 15min)
6. Systematycznie balsamować ciało i nakładać maski na twarz. (itp)
7. Dbać o włosy- nie prostować, postarać się nie farbować, odżywiać regularnie.
8. Pójść na dietę, tak by osiągnąć cel wyznaczony sobie przed dwoma laty.
9. Ogarnąć się z zajęciami- chodzić regularnie na wykłady, uczyć się systematycznie, zaliczać wszystko w pierwszym terminie.
10. Być milszą dla ludzi. Mniej cynizmu- więcej doceniania. Starać się o większą regularność w utrzymywaniu kontaktów z niektórymi.
11. Odkurzyć sobie francuski. Zrobić cokolwiek w tym kierunku.
12. Zacząć oszczędzać.
13. Robić więcej zdjęć. Starać się by były tak fajne jak kiedyś.

Edytowane przez rachuciachu
Czas edycji: 2012-01-12 o 00:21
rachuciachu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-01-12, 08:49   #72
2018070520180950
Konto usunięte

Hej

Przyda się mi grupa wsparcia bo cel mam ale realny i jeden- oszczędzać na wyprowadzke z Tż

Można?

Sent from my iPhone using Tapatalk
2018070520180950 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-12, 20:05   #73
Cindy28
Lux Mundi

AloHa!

Cytat:
I baaardzo dobrze
U mnie pół na pół, ale z tendencją zwyżkową

Cytat:
Napisane przez girlonthebridge Pokaż wiadomość
jak już mówiłam mój tata jest tam dobre kilka lat, także szwagier - oboje ani słowa po Norwesku i jakoś nie mają żadnych problemów, co więcej pracują legalnie, mają kontrakt i zarabiają konkretne pieniądze )) moja koleżanka pracowała na lotnisku w Oslo też dobre kilka lat, do tej pory nie umie norweskiego, może to zależy gdzie się trafia ja na razie nie widzę problemów bo nie jadę w ciemno i wiem, że pomogą mi i Norwescy przyjaciele mojego taty, którzy też częściej mówią po ang niż norge ))))

co więcej Norweski wyższy level trudności? nie sądzę, po prostu z angielskim mamy styczność od małego dlatego wydaje nam się łatwiejszy. Może to mój optymizm mi tak pomaga ale jadę na gotowe do pracy, mam mieszkanie więc norweskiego uczę się z przyjemnością nie przymusu, wczoraj rozmawiałam z tatą na skypie po norwesku, ojciec do mnie co Ty gadasz? ja nic nie kumam, ja tylko przeklinać po norwesku umiem
Tylko pozazdrościć
Możliwe, że kwestia też tego na jakich ludzi się trafi
Moja Kuzynka jest już hm... 6 rok i po roku praktycznie we
wszystkich urzędach wymagano od nich znajomości norweskiego,
mogli nawet kaleczyć, ważne, żeby mówili;
podobnie było przy kupnie domu i wszystkich formalnościach
w banku. Nie wiem więc od czego jest to zależne.
Swego czasu czytałam, że Norwegowie właśnie w taki sposób
chcą asymilować napływowych ludzi, w myśl zasady:
owszem dajemy wam zarobić na chleb, więc nauczcie się
w zamian za to chociaż naszego języka.
Widać co region, to obyczaj

O tym właśnie pisałam w poprzednim poście

A przekleństwa, to hm... chyba jedyne czego ludzie uczą
się z chęcią podczas poznawania nowych języków
Moich uczniów też zazwyczaj ten aspekt językowy
najbardziej interesował

Cytat:
Napisane przez rachuciachu Pokaż wiadomość
Hej! Mogę się przyłączyć? Liczę na to, że jak moje postanowienia zawisną gdzieś publicznie to bardziej zepnę się w sobie żeby je zrealizować.
(kolejność raczej przypadkowa)

1. Oprócz oglądania filmów i czytania książek po angielsku odświezyć sobie język od strony "teoretycznej" czyt. powtórzyć całą gramatykę.
2. Wyznaczyć sobie min. dwie godziny tygodniowo, podczas których (choćby się waliło i paliło) przysiądę do hebrajskiego. Do końca roku przerobić książkę Sobelmana i zeszyty z Schorra.
3. Walczyć ze swoim spóźnialstwem.
4. Nie odkładać rzeczy "na potem". Robić wszystko w terminach, jakie widnieją w kalendarzu.
5. Utrzymywać porządek. (Jeśli bałagan to tylko taki, który da się zlikwidować w 15min)
6. Systematycznie balsamować ciało i nakładać maski na twarz. (itp)
7. Dbać o włosy- nie prostować, postarać się nie farbować, odżywiać regularnie.
8. Pójść na dietę, tak by osiągnąć cel wyznaczony sobie przed dwoma laty.
9. Ogarnąć się z zajęciami- chodzić regularnie na wykłady, uczyć się systematycznie, zaliczać wszystko w pierwszym terminie.
10. Być milszą dla ludzi. Mniej cynizmu- więcej doceniania. Starać się o większą regularność w utrzymywaniu kontaktów z niektórymi.
11. Odkurzyć sobie francuski. Zrobić cokolwiek w tym kierunku.
12. Zacząć oszczędzać.
13. Robić więcej zdjęć. Starać się by były tak fajne jak kiedyś.
Witaj wśród swoich
I powodzenia w realizacji planów

Cytat:
Napisane przez Kachaaa Pokaż wiadomość
Hej

Przyda się mi grupa wsparcia bo cel mam ale realny i jeden- oszczędzać na wyprowadzke z Tż

Można?

Sent from my iPhone using Tapatalk
Im Nas więcej, tym lepiej
Podziwiam Cię, bo szczerze powiedziawszy od zawsze
z oszczędzaniem jestem na bakier

Edytowane przez Cindy28
Czas edycji: 2012-01-12 o 20:06
Cindy28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-12, 20:20   #74
2018070520180950
Konto usunięte

zapszczedzilam w wakacje nadgodzinami kupilam sobie pare gadzetow,za to jade na urlop jutro do PL ale potem jestem znow na zero wiec tez nie za dobrze idzie

a chce z TZ zamieszkac wiec musze sie wziac za siebie
Stary 2012-01-12, 22:05   #75
girlonthebridge
Zakorzenienie

GG do girlonthebridge

Cindy 28 no nie wiem jak to jest bo teraz tak szczerze mówiąc więcej znajomych mam w Norwegii niż tutaj nie liczę znajomych z pracy ofc , jest tam szwagier, moja siostra z małym dojeżdża co jakiś czas, mój tata, kilku kolegów ale wszyscy właśnie okolice Bergen no i jak już mówiłam poza dziękuję, dzień dobry czy przekleństwami to zero... co więcej mój tata wyjeżdżał także z zerową znajomością angielskiego w Norwegii nauczył się tylko mowić tyle o ile po angielsku . Ja oczywiście i tak zamierzam się norweskiego nauczyć, nie dla nich, sama dla siebie ))) bo zamierzam tam długo zabawić ))))

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-01-14, 08:28   #76
jolkah
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez serena27 Pokaż wiadomość
ja mam postanowienie oglądać mniej seriali i chodzić częściej na aerobik oraz raz w miesiącu robić dla siebie i TŻta coś miłego no ale niestety nie jestem super w robieniu postanowień ;/ ale patrzcie, co znalazłam w sieci: http://creativemagazine.pl/styl-ycia...ostanowie.html - autohipnoza jako sposób na postanowienia :d co o tym sądzicie? w sumie w tekście pisza, że taka autohipnoza nie jest niebezpieczna, że nie ma opcji, żeby ktoś został w transie itd... ale ja chyba i tak miałabym opory a wy jak?
Oprócz pierwszego postanowienia cała reszta OK. Bo jak można chcieć oglądać mniej seriali? seriale są genialne Ja bym sobie najchętniej życzyła jeszcze więcej nowych, wspaniałych seriali. Np. mam specjalna listę żebym wiedziała który odcinek czego wychodzi w który dzień tygodnia

BTW, dzisiaj zaczynam spełniac kolejne moje postanowienie,mianowicie - SIŁOWNIA. Yay! Otwierają taka blisko mojego mieszkania i idę dzisiaj na otwarcie ^^
Ktoś jest tutaj z Krakowa?

Nie piję:
20 dni [sic!]

Waga: 78-77-76-75-74-73-72-71-70-69-68-67-66-65-64!!! ... 60!!
jolkah jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-15, 12:57   #77
Duszaniola
Wtajemniczenie

Znowu się nie uczę Zróbcie coś!

Stary 2012-01-15, 13:13   #78
girlonthebridge
Zakorzenienie

GG do girlonthebridge

jak Cię mogę zmotywować, może tym, że im częściej i systematyczniej się będziesz uczyła tym będziesz miała mniej do nauki potem przed klasówką/kolokwium/egzaminem, i ominą Cię poprawki

może znajdź sobie jakiś fajny sposób na naukę, najpierw wybierz ulubione przedmioty a potem urozmaić sobie te, których nie lubisz, np. moja koleżanka studiująca farmację mieszanek ziołowych uczyła się układając sobie wierszyki
Stary 2012-01-15, 13:20   #79
Duszaniola
Wtajemniczenie

Nie no, chwilowo mam po prostu przesyt nauką, a jutro poprawa z biochemii :/ jak uwalę to piszę komisa z całego półrocza. A na książkę już patrzeć nie mogę, bo od 2 tygodni od rana do nocy siedzę wiecznie nad książkami, bo poprawy i egzaminy. W sumie zostało mi już niewiele, a później powtórzyć, ale naprawdę już nie mogę. Dlatego się musiałam aż Wam poskarżyć a jak z Waszymi postanowieniami?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-01-15, 13:31   #80
girlonthebridge
Zakorzenienie

GG do girlonthebridge

u mnie też ostatnio lekki przestój, zestresowana jestem operacją i jakoś tak... głowy do niczego nie mam. Nadal ćwiczę i to chyba na razie jedyne postanowienie, które jeszcze żyje a no... angielski jeszcze jakoś tam ćwiczę ale to zawsze można nawet rozmawiając z kimś po angielsku przez net czy oglądając anglojęzyczne filmy w oryginale więc tutaj nie poszalałam, norweskie słówka nowe też tyle o ile. Ale przecież nie może być za idealnie
Stary 2012-01-15, 14:24   #81
Duszaniola
Wtajemniczenie

A jaką będziesz miała operację jeśli mogę spytać? I kiedy?
Wiesz, grunt, że cokolwiek robisz

Stary 2012-01-15, 14:28   #82
Szotta
Zakorzenienie

Cytat:
Nie no, chwilowo mam po prostu przesyt nauką, a jutro poprawa z biochemii :/ jak uwalę to piszę komisa z całego półrocza. A na książkę już patrzeć nie mogę, bo od 2 tygodni od rana do nocy siedzę wiecznie nad książkami, bo poprawy i egzaminy. W sumie zostało mi już niewiele, a później powtórzyć, ale naprawdę już nie mogę. Dlatego się musiałam aż Wam poskarżyć a jak z Waszymi postanowieniami?
Ja jutro piszę matmę i jak uwalę to też mam komisa z całości

Później uzupełnię pierwszą stronę, nie mam siły

.
Stary 2012-01-15, 15:14   #83
Duszaniola
Wtajemniczenie

I jak się czujesz przed jutrem?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-01-15, 15:20   #84
girlonthebridge
Zakorzenienie

GG do girlonthebridge

Cytat:
A jaką będziesz miała operację jeśli mogę spytać? I kiedy?
Wiesz, grunt, że cokolwiek robisz
mam guza, 19tego idę do szpitala a operacja pewnie 20-21 zależy od wyników badań.
Stary 2012-01-15, 15:20   #85
Szotta
Zakorzenienie

Jak... beznadziejnie
Jestem prawie pewna że nie zaliczę.

.
Stary 2012-01-16, 11:19   #86
Claudia
Raczkowanie

Hej kochane
Uczącym się życzę samozaparcia i uporu, żeby doprowadzić sprawy do końca, nie pozwólcie się zmarnować temu ogromowi pracy, który już odwaliłyście

Girlonthebridge - Odwagi kochana, w mojej rodzinie trzy osoby, w tym moja sis miały usuwane operacyjnie guzy (ona piersi) i nie tylko wszystko poszło szybko i gładko, ale wróciły do siebie praktycznie od razu i już nawet tego nie pamiętają. Będzie dobrze, zobaczysz

Co do postanowień to u mnie bez zmian, pykam mojego e-p jednocześnie starając się robić to możliwie jak najrzadziej. Ustanowiłam sobie deadline na marzec, wtedy ma zamiar nie palić nawet pary wodnej a odstawić wszystko. dietą bez problemu, zjechałam z 2 kg, jedyne postanowienia których nie ruszyłam to rozjaśnianie włosów, brzuszki - no nie mogę się zmobilizować! Pomóżcie, kiedyś robiłam codziennie 300 przed snem i jeszcze 50 "skośnych" a teraz leżę ja foczysko z książką i nie ma na mnie siły :/ No i najważniejsze - wciąż mimo wysyłania 5000 000 Cv nikt nie zadzwonił, żeby da mi pracę i godziwą (ani żadną) zapłatę Jezu jak ciężko się mieszka na takim zadupiu gdzie są może dwa większe zakłady pracy.........

Stary 2012-01-16, 14:59   #87
Szotta
Zakorzenienie

Dopisałam wszystkich (tnz lepiej sprawdźcie czy jesteście, bo mogłam pominąć)

.
Stary 2012-01-16, 16:28   #88
girlonthebridge
Zakorzenienie

GG do girlonthebridge

wiecie co ja już nie panikuje tym guzem bo mam najlepszego na świecie lekarza i wiem, że jeżeli ktoś ma mi coś zrobić to tylko on, panikuję tak ogólnie chyba :P wiecie ja całe dzieciństwo praktycznie po lekarzach i szpitalach dlatego mam uraz i w ogóle jakoś tak...

ja dzisiaj robiłam fotki do paszportu bo się przeterminował i wyszłam jak pała dosłownie jak nie wiem co :P no ale pociesza mnie jedynie fakt, że każdy na focie w paszporcie wygląda dość niekorzystnie )))

co do motywacji do brzuszków, to kurcze u mnie jest nie problem z zaczęciem a z konsekwencją, ale ćwiczę już prawie 4 tygodnie i motywuję się tym "tyle razy robiłaś i chcesz przerwać, Ty grubasie!!!!" (tak, wyzywam się w myślach wiem, że to urocze )
Stary 2012-01-16, 22:27   #89
chemiczna czarownica
Raczkowanie

Hej! ) To mój pierwszy post, ale konto mam już od dawna
Dziewczyny, jeśli tylko pozwolicie mi się dołączyć, to możecie mnie uratować! )
Potrzebuję kogoś, kto będzie mnie rozliczał z moich noworocznych postanowień, bo obawiam się, że sama przed sobą w końcu się zbyt mocno wyluzuję i przestanie mi się chcieć, też tak macie? )
Pozdrowienia!
chemiczna czarownica jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-16, 22:56   #90
2018070520180950
Konto usunięte

witamy

jaki masz cel na 2012?
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości