![]() |
#61 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Jak często pijecie z Tż-ami alkohol?
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 | ||
.
|
Cytat:
Cytat:
autorko, nie zakladalas przypadkiem podobnego watku, gdzie dziewczyny mowily ci, ze chlopka moze miec problemy z alkoholem?
![]() |
![]() |
#63 |
Zakorzenienie
|
Harmonija,
Ok, nie upijacie się, ale alkohol to nie jest woda, którą wlewa się w siebie bez żadnych kosekwencji dla zdrowia. Jedni mają słabsza, drudzy mocniejszą głowę. W Twojej sytuacji granica ilości wypijanego alkoholu może się przesuwać z biegiem czasu (a po "szkole" tj. pewnie chodzi o uczelnię, wnioskuję, że jesteś dość młoda) i się okaże, że codziennie po pracy dla relaksu po całym dniu stresu wypijasz butelkę wina, a małżonek czteropak piwa - mało jest przypadków osób uzależnionych w ten sposób? Alkoholik to nie tylko brudny,śmierdzący pan spod sklepu z czerwonym nosem i jabcokiem w ręce... To też ludzie wykształceni, na wysokich stanowiskach, szanowani w biznesowym towarzystwie, którzy po pracy piją dla odreagowania. Potem się okazuje, że bez alkoholu życie jest pasmem problemów i sięgają znowu po butelkę, by zapomnieć o otaczającym ich świecie, choćby na minutkę..... Skoro twierdzisz, że nie jesteście uzależnieni, to spróbujcie postanowić, że w danym miesiącu nie tkniecie alkoholu. Ot tak, dla zasady, żeby sprawdzić. Pewnie choć tego nie przyznasz otwarcie, zwątpienie ogarnia Cię na samą myśl, a co dopiero ten plan wcielić w życie... Jestem dla Ciebie obcą osobą i nie musisz nawet rozważać tej propozycji, ale chociaż pomyśl nad tym przez chwilę.
![]() |
#64 |
Zakorzenienie
|
Zależy.. jest miesiąc ze często, np trzy razy w tygodniu, a jest miesiąc, że w ogóle.
Ja piję trochę więcej, np on piwo ja dwa. TŻ nie przepada za bardzo za alkoholem. Przeważnie, ze znajomymi na weekendy po piwku, dwa. A sami to jakieś winko, ewentualnie po piwku. Może tylko z dwa razy pilismy drinki. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Zakorzenienie
Lokalizacja: Magiczna kraina Narnia, gdzieś na Latarnianym Pustkowiu...:)
|
To zależy od ochoty. Ale zazwyczaj jest tak, że on pije więcej niż ja.
Ale na zasadzie: ja jedno piwo (bo nie przepadam), on dwa. Jak coś pijemy to już przeważnie w weekendy. Ale kończy się na jednej butelce 0,7 na spółkę. Oczywiście mam na myśli nie czystą, tylko drinki. Wtecy ja też mam swój mniejszy udział w zużyciu tej butelki ![]() Autorko, uważam, że masz powody do niepokoju. Twój facet przesadza, też bym była zmartwiona.
![]() |
#66 |
Zakorzenienie
|
Ja jak piję z TŻ, to musi być naprawdę jakieś wielkie święto
![]() ![]() ![]()
![]() |
#67 | |
Buc
|
Cytat:
no wiem, wiem ale czasem umiem się powstrzymać. ![]() nikt Ci nie wmawia, że jesteś alkoholiczką, bo nikt tego stąd nie zdiagnozuje, natomiast masz szanse aby nią zostać. I również jak Doris1981 wypowiadam się z pozycji osoby, która nie stroni od alkoholu, ba czasami nawet wypije takie ilości, że białe myszy ją później po mieszkaniu ganiają.
![]() |
![]() |
#68 |
Rozeznanie
|
pijemy sporadycznie, ostatni raz na sylwestra i to w bardzo małych ilościach.
czasem kupowałam wino, ale to było raz na jakiś czas i bardzo dawno. jakoś alkohol nie idzie nam po drodze ![]()
![]() |
#69 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() My nie pijemy za często, czasem gdy mamy jakąs okazję, urodziny, miesięcznicę (wtedy winko, np to wyżej wspomniane ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#70 | |
Rozeznanie
|
Tylko we dwoje pijemy baaaaardzo rzadko. Praktycznie wcale. Bezpieczniej czuję się, kiedy jedno z nas może prowadzić samochód w razie potrzeby, albo nagłej ochoty.
A na imprezach, w towarzystwie praktycznie zawsze każde z nas coś wypija.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Zakorzenienie
|
Nie ma jakiejś sztywnej reguły, wszystko zależy od ochoty, najczęściej w piątek / sobotę1/2 piwa wieczorem, ewentualnie wino do obiadu, czy kubek grzańca. Jeśli wychodzimy ze znajomymi, to więcej, ale bez ekscesów. Czasami jest tak, że nie pijemy alkoholu przez 2, 3 tygodnie, a czasami 2 razy w tygodniu się zdarzy.
Ogólnie średnia wychodzi raz w tygodniu.
![]() |
#72 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Zadomowienie
|
To zależy ale bywa, że co weekend jak wychodzimy na imprezy. Jest i tak, że z miesiąc może dłużej mamy takie przerwy, że nie wychodzimy tam gdzie się pije bo nam sie nie chce po prostu
![]()
'Ironia kiedy płacząc przez niego, tylko do Niego chciałabym się przytulić...' `Nawet w snach na Jego widok mam motylki w brzuchu. Co On takiego w sobie ma, że poszłabym za Nim na koniec świata?` 27.12.10 <3 Edytowane przez aaniolekk Czas edycji: 2012-01-05 o 19:13 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Zakorzenienie
|
baaaardzo rzadko, on prawie nie pije, a ja sama nie piję
![]()
![]() Edytowane przez ewanka1989 Czas edycji: 2012-01-05 o 18:49 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Zakorzenienie
|
Rzadko, a jak już coś pijemy to wino, szampana (np. z okazji urodzin), grzany miód pitny z cynamonem. Piwo to tylko w wakacje po męczącym dniu (ale w jakiejś knajpie, nie lubię w domu), na spotkaniach ze znajomymi.
Zdecydowanie więcej i częściej zdarza mi się pić ze znajomymi, zresztą nie lubię, jak mój TŻ widzi mnie, gdy jestem wstawiona, bo zaraz ma kupę śmiechu i wypomina mi potem coś, co głupiego powiedziałam, przez długi czas ![]() Edytowane przez agniesikk Czas edycji: 2012-01-05 o 18:32 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#76 |
Zadomowienie
|
u mnie tak samo
![]() ![]() ![]()
'Ironia kiedy płacząc przez niego, tylko do Niego chciałabym się przytulić...' `Nawet w snach na Jego widok mam motylki w brzuchu. Co On takiego w sobie ma, że poszłabym za Nim na koniec świata?` 27.12.10 <3 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
Raczkowanie
|
Na każdym spotkaniu pijemy. Czasem piwko (Desperados i Redds ;3 ), czasem chłopak kupi jakieś winko na spróbowanie, czasem przywiezie jakieś fajne egzotyczne piwo, bo obok domu mają taki luksusowy monopolowy. Jak byśmy zamieszkali razem to raczej by się to zmieniło, bo po piwie nie daję rady się uczyć tak mi się chce spać
![]() Sama raczej nie piję, chyba że zostanie coś w lodówce po spotkaniu z TŻtem, to jak mam wolny dzień to sobie do książki wypiję. A takie większe ilości żeby się upić to tylko na imprezach. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 |
Zakorzenienie
|
my, razem, raz na ruski rok
On,sam, dość często |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Zakorzenienie
|
A u Nas wiele zależy od czasu którym dysponujemy.
Jak mamy sesje, natłok pracy itp. to nie pijemy w ogóle. Po prostu nie mamy ochoty, jesteśmy wtedy zmęczeni, zabiegani, i mimo że wieczorem znalazła by się chwilka żeby usiąść i się przy piwku zrelaksować, najzwyczajniej nie mamy ochoty. Ale kiedy robi się "luźniej" to zdarza się raz w tygodniu wypić piwko, dwa po pracy. Drinki, wino jak już to w weekend, przy imprezie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 |
Raczkowanie
|
bardzo rzadko razem, a w karnawale to raz, dwa razy w tygodniu coś lżejszego
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 |
BAN stały
|
Kiedyś marzyłem o dziewczynie alkoholiczce.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
Zasiedzenie
|
Często
![]()
![]() |
#83 |
Rozeznanie
|
tak mniej więcej butelka wina na miesiąc. Jak jest impreza w domu, to wiadomo, że idzie więcej, ale to rzadko
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#84 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
Zakorzenienie
|
Nie pije w ogóle.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
Rozeznanie
|
oh doprawdy? nie moge bo od 2012 roku chleje i nie wychodze z domu, taka ze mnie pijoczka
jaki kotlet w ogole ![]()
![]() |
#87 |
Konto usunięte
|
Z 3 razy w miesiacu, albo rzadziej.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#88 |
Konto usunięte
|
Zwykle raz w miesiacu urzadzamy sobie wieczor z winem
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
Konto usunięte
|
Sami to może z raz na dwa tygodnie piwo do obiadu, mocniejszy alkohol raz na ruski rok, mamy całe zapasy wina, whisky i metaxy, a zamrażalnik wypełniony wódką, ale jak nie mamy gości, to nie pijemy, bo w sumie co to za frajda tak we dwoje, 1 piwo powoduje senność, lampka wina też, a z kolei więcej trochę wyłącza z życiowych aktywności.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:00.