Jak często pijecie z Tż-ami alkohol? - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-01-04, 12:28   #61
201803290936
Konto usunięte

Dot.: Jak często pijecie z Tż-ami alkohol?

Cytat:
Napisane przez FreakChic Pokaż wiadomość
Gdybym pił skrzynkę, to to byłoby nie w porządku, ale przecież pije tylko 4 codziennie... Trochę Ci współczuje, bo jeszcze nie widzisz problemu, ale z czasem to zapewne się zmieni. I powtórzę się : pijesz codziennie alkohol. Ilość nie ma znaczenia, nie ma znaczenia to, że się nie zataczasz, ale już masz z tym problem bo pijesz każdego dnia. Ja wiem, że ludziom się wydaje że piwo to jest napój jak każdy inny, ale nie jest tak, piwo też ma alkohol, który Ty spożywasz codziennie.
(...)
Zgadzam się z powyższym i zgadzam się nie z pozycji "świętoszka, abstynentka", ale z pozycji osoby, która sama lubi wypić, czasami przegina z ilością i generalnie się musi pilnować, aby nie przekroczyć tej cienkiej granicy, gdzie picie staje się problemem.
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-04, 12:29   #62
skazana_na_bluesa
.

Cytat:
Napisane przez Harmonija Pokaż wiadomość
Pisałam już. Nie upijamy się, nawet nie jesteśmy podpici. 3 puszki wychodzą na pół, czyli po około 1,5 na łeb. Do filmu czy do pokera. To samo z winem.

Naprawdę nie widzisz różnicy?

Ona pisała o wiele wiele większych ilościach. Czytałaś? Gdy ona wypija 7 piwo on wypija 6. Gdy ona jednego drinka - on pół butelki. itd.

Odkąd się poznaliśmy, czyli od ok 2 lat. Z wcześniejszymi partnerami/potencjalnymi partnerami też tak było. Piwko na wieczór w domu/ 2 lampki wina. To na prawdę waszym zdaniem jest przegięcie? Błagam...

Słuchaj. Nie prawda, że raz będzie jedno a raz 3. Możesz mi wierzyć lub nie, ale zawsze staram się nie przekroczyć z M 3 piw. Chociażby ze względu na fundusze. Czasem jest tak, że wezmę kilka łyków i nie nabiorę smaka, on dokończy i 2 pozostają na drugi wieczór. No z winem już jest inaczej przyznaję, nie ma opcji, żeby nie nabrać smaka...

No a mi nikt nie wmówi, że 2 piwa wieczorem to coś nienormalnego. Każdy ma inny/swój pogląd na to.
zgadzam sie z dziewczynami - macie problem z alkoholem. nikt nie powiedzial, ze uzaleznienie od % to tylko jak sie pije codziennie po pol litra wodki. chodzi o regularne spozywanie alkoholu. nawet w malych ilosciach.

Cytat:
Jeju, nie popadajmy w paranoje, wiadomo, że zdarzy się dzień/dwa w tyg że nie piję nic. Czasem na weekend nie piję, bo mam szkołę. Ale litości, mowa tu o max 2 piwach! Na razie nie zauważyłam, żeby z moją wątrobą coś się działo
ta, a sadzisz, ze alkoholicy to od razu maja problemy? ze wpadaja w uzaleznienie i od razu milion chorob? nie! niedawno na wizazu byl watek kobiety, ktorej maz po kilku latach chlania zmarl.

autorko, nie zakladalas przypadkiem podobnego watku, gdzie dziewczyny mowily ci, ze chlopka moze miec problemy z alkoholem?

skazana_na_bluesa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-04, 12:51   #63
Amani
Zakorzenienie

Harmonija,
Ok, nie upijacie się, ale alkohol to nie jest woda, którą wlewa się w siebie bez żadnych kosekwencji dla zdrowia. Jedni mają słabsza, drudzy mocniejszą głowę. W Twojej sytuacji granica ilości wypijanego alkoholu może się przesuwać z biegiem czasu (a po "szkole" tj. pewnie chodzi o uczelnię, wnioskuję, że jesteś dość młoda) i się okaże, że codziennie po pracy dla relaksu po całym dniu stresu wypijasz butelkę wina, a małżonek czteropak piwa - mało jest przypadków osób uzależnionych w ten sposób? Alkoholik to nie tylko brudny,śmierdzący pan spod sklepu z czerwonym nosem i jabcokiem w ręce... To też ludzie wykształceni, na wysokich stanowiskach, szanowani w biznesowym towarzystwie, którzy po pracy piją dla odreagowania. Potem się okazuje, że bez alkoholu życie jest pasmem problemów i sięgają znowu po butelkę, by zapomnieć o otaczającym ich świecie, choćby na minutkę.....
Skoro twierdzisz, że nie jesteście uzależnieni, to spróbujcie postanowić, że w danym miesiącu nie tkniecie alkoholu. Ot tak, dla zasady, żeby sprawdzić. Pewnie choć tego nie przyznasz otwarcie, zwątpienie ogarnia Cię na samą myśl, a co dopiero ten plan wcielić w życie... Jestem dla Ciebie obcą osobą i nie musisz nawet rozważać tej propozycji, ale chociaż pomyśl nad tym przez chwilę.

-26kg

Amani jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-04, 13:23   #64
Domcia2605
Zakorzenienie

GG do Domcia2605

Zależy.. jest miesiąc ze często, np trzy razy w tygodniu, a jest miesiąc, że w ogóle.
Ja piję trochę więcej, np on piwo ja dwa. TŻ nie przepada za bardzo za alkoholem.

Przeważnie, ze znajomymi na weekendy po piwku, dwa. A sami to jakieś winko, ewentualnie po piwku. Może tylko z dwa razy pilismy drinki.
Domcia2605 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-04, 13:23   #65
syklamen
Zakorzenienie

Lokalizacja: Magiczna kraina Narnia, gdzieś na Latarnianym Pustkowiu...:)

To zależy od ochoty. Ale zazwyczaj jest tak, że on pije więcej niż ja.
Ale na zasadzie: ja jedno piwo (bo nie przepadam), on dwa.
Jak coś pijemy to już przeważnie w weekendy. Ale kończy się na jednej butelce 0,7 na spółkę. Oczywiście mam na myśli nie czystą, tylko drinki. Wtecy ja też mam swój mniejszy udział w zużyciu tej butelki

Autorko, uważam, że masz powody do niepokoju. Twój facet przesadza, też bym była zmartwiona.
Stary 2012-01-04, 13:46   #66
DarkChocolate666
Zakorzenienie

Ja jak piję z TŻ, to musi być naprawdę jakieś wielkie święto Po pierwsze TŻ jest kierowcą i zdarza mu się pracować także w święta, a po drugie, to ja za bardzo nie lubię alkoholu, no może oprócz likieru albo wina Więc wychodzi na to, że w roku kalendarzowym pijemy razem (nie licząc żadnych wyjść typu wesela, czy imprezy) 3-4 razy
Stary 2012-01-04, 16:58   #67
suszarka
Buc

Cytat:
Suszarko ironia jest niepotrzebna, gdyż moja wypowiedź nie miała oznaczać że 'ło matko sukces nie piję 1 dzień w tygodniu!~' tylko była to odpowiedź do Twojego dobitnego stwierdzenia, że piję DZIEŃ W DZIEŃ.

Wy wiecie swoje ja wiem swoje. Moim zdaniem grubo przesadzacie, Waszym zdaniem jestem alkoholiczką. Na razie nie uważam abym robiła / abyśmi robili coś złego i coś co staczałoby nas na dno alkoholicznej czerni. Może się jeszcze o tym przekonam, obiecuję wtedy wrócę tu i złożę Wam pokłon, że miałyście rację

no wiem, wiem ale czasem umiem się powstrzymać.

nikt Ci nie wmawia, że jesteś alkoholiczką, bo nikt tego stąd nie zdiagnozuje, natomiast masz szanse aby nią zostać.

I również jak Doris1981 wypowiadam się z pozycji osoby, która nie stroni od alkoholu, ba czasami nawet wypije takie ilości, że białe myszy ją później po mieszkaniu ganiają.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-01-04, 18:49   #68
Fiolunka
Rozeznanie

pijemy sporadycznie, ostatni raz na sylwestra i to w bardzo małych ilościach.
czasem kupowałam wino, ale to było raz na jakiś czas i bardzo dawno.
jakoś alkohol nie idzie nam po drodze
Stary 2012-01-04, 20:12   #69
killie
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez awia Pokaż wiadomość
zdarza nam sie zakupic piwo czy wino na weekend, staram sie nie pic za czesto, ale raz na 2 tygodnie mysle wyjdzie.
Bardzo lubie sie napic jakiegos dobrego piwa (Corona, Desperados) lub przetestowac jakies wino. Mołdawskie różowe muscaty rządzą
ooo taaaak

My nie pijemy za często, czasem gdy mamy jakąs okazję, urodziny, miesięcznicę (wtedy winko, np to wyżej wspomniane mniam), lub gdy gdzieś wyjdziemy do knajpy, najczęściej TŻ zamawia piwo a dla mnie drinka

Byle ten obłok niełaski
z naszego słońca się zwlókł,
a położę się jak cień płaski
u Twoich nóg

killie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-04, 20:37   #70
makarona
Rozeznanie

Tylko we dwoje pijemy baaaaardzo rzadko. Praktycznie wcale. Bezpieczniej czuję się, kiedy jedno z nas może prowadzić samochód w razie potrzeby, albo nagłej ochoty.
A na imprezach, w towarzystwie praktycznie zawsze każde z nas coś wypija.

Nasz czas oczekiwania
makarona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-04, 21:45   #71
wika82
Zakorzenienie

Nie ma jakiejś sztywnej reguły, wszystko zależy od ochoty, najczęściej w piątek / sobotę1/2 piwa wieczorem, ewentualnie wino do obiadu, czy kubek grzańca. Jeśli wychodzimy ze znajomymi, to więcej, ale bez ekscesów. Czasami jest tak, że nie pijemy alkoholu przez 2, 3 tygodnie, a czasami 2 razy w tygodniu się zdarzy.
Ogólnie średnia wychodzi raz w tygodniu.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-01-05, 08:40   #72
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:

Odkąd się poznaliśmy, czyli od ok 2 lat. Z wcześniejszymi partnerami/potencjalnymi partnerami też tak było. Piwko na wieczór w domu/ 2 lampki wina. To na prawdę waszym zdaniem jest przegięcie? Błagam...
Zapytaj jakiegoś lekarza.
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-05, 18:23   #73
aaniolekk
Zadomowienie

To zależy ale bywa, że co weekend jak wychodzimy na imprezy. Jest i tak, że z miesiąc może dłużej mamy takie przerwy, że nie wychodzimy tam gdzie się pije bo nam sie nie chce po prostu wtedy kino, restauracja itp. to nic nie pijemy. Lubimy spędzać czas w domu to wtedy bardzo rzadko się zdarza picie, jak już to TŻ 1-2 piwa wieczorem, a jak razem to winko.

'Ironia kiedy płacząc przez niego,
tylko do Niego chciałabym się przytulić...'

`Nawet w snach na Jego widok mam motylki w brzuchu.
Co On takiego w sobie ma, że poszłabym za Nim na koniec świata?`
27.12.10 <3

Edytowane przez aaniolekk
Czas edycji: 2012-01-05 o 19:13
aaniolekk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-05, 18:28   #74
ewanka1989
Zakorzenienie

baaaardzo rzadko, on prawie nie pije, a ja sama nie piję średnio to wyszłoby, że może raz na 3-4 miesiące i to niewielkie ilości, lampka wina czy pół szklanka martini

Edytowane przez ewanka1989
Czas edycji: 2012-01-05 o 18:49
ewanka1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-05, 18:30   #75
agniesikk
Zakorzenienie

Rzadko, a jak już coś pijemy to wino, szampana (np. z okazji urodzin), grzany miód pitny z cynamonem. Piwo to tylko w wakacje po męczącym dniu (ale w jakiejś knajpie, nie lubię w domu), na spotkaniach ze znajomymi.
Zdecydowanie więcej i częściej zdarza mi się pić ze znajomymi, zresztą nie lubię, jak mój TŻ widzi mnie, gdy jestem wstawiona, bo zaraz ma kupę śmiechu i wypomina mi potem coś, co głupiego powiedziałam, przez długi czas

Edytowane przez agniesikk
Czas edycji: 2012-01-05 o 18:32
agniesikk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-05, 19:20   #76
aaniolekk
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agniesikk Pokaż wiadomość
Zdecydowanie więcej i częściej zdarza mi się pić ze znajomymi
u mnie tak samo może nie często ale jak już to ze znajomymi nie kończy się na małych ilościach z TŻ jak sami jesteśmy to wole czas spędzać bez alkoholu

'Ironia kiedy płacząc przez niego,
tylko do Niego chciałabym się przytulić...'

`Nawet w snach na Jego widok mam motylki w brzuchu.
Co On takiego w sobie ma, że poszłabym za Nim na koniec świata?`
27.12.10 <3
aaniolekk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-06, 01:23   #77
Szimobura
Raczkowanie

Na każdym spotkaniu pijemy. Czasem piwko (Desperados i Redds ;3 ), czasem chłopak kupi jakieś winko na spróbowanie, czasem przywiezie jakieś fajne egzotyczne piwo, bo obok domu mają taki luksusowy monopolowy. Jak byśmy zamieszkali razem to raczej by się to zmieniło, bo po piwie nie daję rady się uczyć tak mi się chce spać więc raczej byśmy się ograniczali do weekendów.
Sama raczej nie piję, chyba że zostanie coś w lodówce po spotkaniu z TŻtem, to jak mam wolny dzień to sobie do książki wypiję. A takie większe ilości żeby się upić to tylko na imprezach.
Szimobura jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-06, 12:55   #78
TOMORROW
Zakorzenienie

my, razem, raz na ruski rok
On,sam, dość często
TOMORROW jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-10, 19:12   #79
shine_sky
Zakorzenienie

A u Nas wiele zależy od czasu którym dysponujemy.

Jak mamy sesje, natłok pracy itp. to nie pijemy w ogóle. Po prostu nie mamy ochoty, jesteśmy wtedy zmęczeni, zabiegani, i mimo że wieczorem znalazła by się chwilka żeby usiąść i się przy piwku zrelaksować, najzwyczajniej nie mamy ochoty.

Ale kiedy robi się "luźniej" to zdarza się raz w tygodniu wypić piwko, dwa po pracy.
Drinki, wino jak już to w weekend, przy imprezie
shine_sky jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-01-10, 21:41   #80
agatamarko
Raczkowanie

bardzo rzadko razem, a w karnawale to raz, dwa razy w tygodniu coś lżejszego
agatamarko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-10, 22:06   #81
Imperialista
BAN stały

Kiedyś marzyłem o dziewczynie alkoholiczce.
Imperialista jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-10, 22:16   #82
jaksy
Zasiedzenie

Często ale w symbolicznych ilościach jeśli zabrzmi to lepiej. Więcej na spotkaniach ze znajomymi.
Stary 2015-01-10, 22:18   #83
Northpole
Rozeznanie

tak mniej więcej butelka wina na miesiąc. Jak jest impreza w domu, to wiadomo, że idzie więcej, ale to rzadko Czasem też dopadnę likier
Northpole jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-01-10, 22:32   #84
Kle_oo
Zadomowienie

Cytat:
Suszarko ironia jest niepotrzebna, gdyż moja wypowiedź nie miała oznaczać że 'ło matko sukces nie piję 1 dzień w tygodniu!~' tylko była to odpowiedź do Twojego dobitnego stwierdzenia, że piję DZIEŃ W DZIEŃ.

Wy wiecie swoje ja wiem swoje. Moim zdaniem grubo przesadzacie, Waszym zdaniem jestem alkoholiczką. Na razie nie uważam abym robiła / abyśmi robili coś złego i coś co staczałoby nas na dno alkoholicznej czerni. Może się jeszcze o tym przekonam, obiecuję wtedy wrócę tu i złożę Wam pokłon, że miałyście rację
Ja proponuje przy najbliższej wizycie u internisty zapytać go czy takie popijanie jest obojętne dla zdrowia. Można poszperać i poszukać artykułów i opracowań naukowych - sprawdzisz ile to jest "normalnie". I tu nie chodzi o alkoholizm tylko o konsekwencje regularnego podtruwania organizmu.
Kle_oo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-10, 22:45   #85
Karinio
Zakorzenienie

Nie pije w ogóle.
Karinio jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-10, 23:07   #86
Harmonija
Rozeznanie

oh doprawdy? nie moge bo od 2012 roku chleje i nie wychodze z domu, taka ze mnie pijoczka

jaki kotlet w ogole

Nalej Serce, nalej...

Na początku bóg stworzył człowieka, ale widząc go takim ułomnym, dał mu kota.
Harmonija jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-10, 23:11   #87
b82ed09e83d6cc96f3cec4b39c6008ed9e8c5acd_5dd330825eb9e
Konto usunięte

Z 3 razy w miesiacu, albo rzadziej.
b82ed09e83d6cc96f3cec4b39c6008ed9e8c5acd_5dd330825eb9e jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-01-10, 23:11   #88
201605161428
Konto usunięte

Zwykle raz w miesiacu urzadzamy sobie wieczor z winem
201605161428 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-10, 23:32   #89
2016050952
Konto usunięte

Sami to może z raz na dwa tygodnie piwo do obiadu, mocniejszy alkohol raz na ruski rok, mamy całe zapasy wina, whisky i metaxy, a zamrażalnik wypełniony wódką, ale jak nie mamy gości, to nie pijemy, bo w sumie co to za frajda tak we dwoje, 1 piwo powoduje senność, lampka wina też, a z kolei więcej trochę wyłącza z życiowych aktywności.
2016050952 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-11, 00:56   #90
OYE
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kle_oo Pokaż wiadomość
Ja proponuje przy najbliższej wizycie u internisty zapytać go czy takie popijanie jest obojętne dla zdrowia. Można poszperać i poszukać artykułów i opracowań naukowych - sprawdzisz ile to jest "normalnie". I tu nie chodzi o alkoholizm tylko o konsekwencje regularnego podtruwania organizmu.
"normalne" jest 1-2 na dzien, nawet wiele badan i naukowcow mowi ze na zdrowie

Haters Gonna Hate
OYE jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości