|
|
#61 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Wasz wzrost, a wzrost TŻa
ja zawsze lubiłam wysokich facetów (powyżej 185cm) i z takimi zwykle byłam lub się spotykałam, ale miłość nie wybiera
obecny tż ma ok 175cm, ja 168cm, więc gdy mam szpilki jesteśmy równi lub jestem trochę wyższa. Pewnie, że byłoby fajnie gdyby był wyższy, bo wysokich facetów zwyczajnie lubię, no ale to raczej nie jest najważniejsza rzecz na świecie
|
|
|
|
|
#62 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a tak serio: ja 166, moj TŻ 183, ale co to ma do rzeczy? bedziesz mierzyc swoich przyszlych potencjalnych? moze lepiej ich wyposażenie? aj, ale mi sie humor wlaczyl
|
|
|
|
#63 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|
|
|
|
|
#64 |
|
Zadomowienie
|
No właśnie
ja chcę żeby facet był wyższy, ale nie pisałam tego bo jak mam 164cm to ilu jest niższych ode mnie?
|
|
#65 |
|
Zakorzenienie
|
Niekoniecznie się z tym zgadzam, znam wielu mężczyzn niższych od siebie
Nie wszyscy są wyżsi. Tylko trochę mnie śmieszy to że większość pisze że lubi niskich, ale jak przyjdzie co do czego to jej tż wysoki Lubię niskich ale jestem z wysokim
|
|
#66 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|
|
|
|
|
#67 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Edytowane przez Martita111 Czas edycji: 2012-03-15 o 23:08 |
|
|
|
|
|
#68 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A z reguły znajduje wyższego. No wiesz o co mi chodzi
|
|
|
#69 |
|
Konto usunięte
|
Ja 178, TŻ 193.
Nie ukrywam, że mi to pasuje ![]() Ale jest to przypadkowe gdyż poznając go nie wiedziałam nawet jak wygląda Także nie wybierałam chłopa z linijką Nie ma czegoś takiego jak idealna różnica wzrostu bo nie to stanowi o trwałości związku. Chyba, że któreś ma kompleksy na tym punkcie
|
|
|
|
|
#70 |
|
Konto usunięte
|
Ja 168, on 170. Nie lubię nosić wysokich butów, więc tego nie robię. Chadzam w nich na oficjalne imprezy jak np. wesela, a mojemu facetowi w ogóle to nie przeszkadza. Jego wzrost jest ogromną zaletą podczas tulenia
![]() Były miał ok. 183. |
|
|
|
|
#71 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bez przesady... Mój były był niższy i mi to nie przeszkadzało. To, że ma się np wyższego chłopaka, to nie znaczy automatycznie, że wzrost jest kluczowy. |
|
|
|
|
|
#72 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba napisałam większość, a nie wszyscy Przypatrz się wypowiedziom w wątku - może z 5 osób ma niższego/równego swojemu wzrostowi faceta, reszta jest z wyższymi, i nie mówię tu o dziewczynach metr pięćdziesiąt w kapeluszu Mimo iż 'lubią niższych', to z takimi nie są. Tak jakby było wstyd się przyznać, że woli się wysokich.Mam kolegę, ma 169 cm, jak dotąd każda z jego dziewczyn była wyższa od niego. A po zakończeniu związku szukała wysokiego i z wysokim była
|
|
|
#73 |
|
jestę wieszczę
|
Ja szukam wyższego. W mojej rodzinie mało kto przewyższa mnie wzrostem, więc będzie mi raźniej :P.
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
|
|
|
|
#74 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jesli srednio mezczyzni sa wyzsi od kobiet o ~14cm*, to logiczne, ze wiekszosc kobiet zwiaze sie z mezczyznami wyzszymi od siebie, niezaleznie od preferencji.* Te 14cm akurat stad - http://zdrowie.gazeta.pl/Zdrowie/1,1...67,Wzrost.html
|
|
|
|
|
#75 |
|
Raczkowanie
|
Ja 173 mój Mężuś 182 i tak mi dobrze.
|
|
|
|
|
#76 |
|
Raczkowanie
|
ooo chyba będę oryginalna
ja 180, TŻ 170 na obcasach nie chodzę, bo nie lubię. Kiedyś w klubie koleżanka słyszała komentarz na nasz temat: "Patrz jak ten mały tańczy z tą wysoką". Nas to ubawiło
|
|
|
|
|
#77 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Kiedy poznałam TŻa (tym bardziej że to on mnie zagadał, nikogo sama nie znajdowałam, nie szukałam, nie mierzyłam linijką, nie prowadziłam selekcji ), to widziałam go tylko na zdjęciu, mógł mieć równie dobrze 1,65. A i tak wiedziałam że to jest facet który mnie intryguje i chcę się z nim spotykać. Za dużo teorii spiskowej dopisujesz.
Edytowane przez 201608251020 Czas edycji: 2012-01-07 o 09:57 |
|
|
|
|
|
#78 |
|
Rozeznanie
|
ja 158 cm mój Tż 188 cm i jest idealnie. Różnice wzrostowa potęguje jeszcze fakt, że ja jestem dosyć drobną dziewczyną a mój facet jest naprawde duuuuży
|
|
|
|
|
#79 |
|
Wtajemniczenie
|
Kurczę, tak patrzę, patrzę i nie umiem się dopatrzeć gdzie ktoś napisał "Wolę niskich ale mój TŻ jest wyższy ode mnie"....
Ja napisałam, że do tej pory wybierałam "niskich" - tzn. ja mam 160cm, więc i tak byli wyżsi ode mnie. To chyba nie znaczy, że wolę niskich? Poza tym, wolę nie wolę... jak się ktoś zakocha to koniec "wolenia" Pewnie nie chciałabym być z 2-metrowym dryblasem, bo by mi się kark złamał przy całowaniu, ale jakbym się zakochała, to najwyżej drabinkę bym sobie podręczną kupiła, czy coś.Jakbym znalazła faceta mojego wzrostu (co byłoby raczej ciężkie), i bym się zakochała to pewnie cieszyłabym się, że mogę mu spojrzeć PROSTO w oczy bez zadzierania głowy i stawania na palcach
|
|
|
|
|
#80 |
|
Rozeznanie
|
ja mam 172, moj tż 186
uwielbiam wysokich facetów bo i szpilki uwielbiam. może to głupie, ale nie mogłabym być z kimś kto jest niższy ode mnie - czułabym po prostu dyskomfort.
|
|
|
#81 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#82 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja nie rozumiem jednego - dlaczego większość społeczeństwa uważa że niższy bądź równy partner oznacza rezygnację z obcasów? Przecież kurde, jak się lubi nosić obcasy to się je nosi, nieważne, czy jest się z olbrzymem czy z liliputem. Ja w kazdym razie noszę i to uwielbiam I G mnie obchodzi, czy wyglądam komicznie, czy nie.
|
|
|
|
#83 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja 180 a mój TŻ 192, z tym że zwykle jestem wyższa bo nosze wysokie szpilki, z tym że jestem drobna a on to dość potężnej budowy wiec myślę że wizualnie fajnie
|
|
#84 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja się przyznaję, że wolę wyższych i nie wyobrażam sobie być z niższym od siebie facetem. Nie czułabym się komfortowo
Raz jeden w życiu spotykałam się z facetem mojego wzrostu, a że często chodzę w butach na obcasie to byłam od niego wyższa i czułam się po prostu źle i jakoś tak dziwnie, niewygodnie mi się z nim chodziło. Może to kwestia przyzwyczajenia, ale jednak.. Jednak oczywiście nic do takich par nie mam, żeby nie było. |
|
|
|
|
#85 |
|
Zakorzenienie
|
Ja i mój chłop mamy po 170cm.
Zawsze marzył mi się wyższy, ale jak już któraś wizażanka napisała.. Poza tym, wolę nie wolę... jak się ktoś zakocha to koniec "wolenia" ![]() I obcasy zdarza mi się ubierać. |
|
|
|
|
#86 |
|
Zadomowienie
|
Ja mam 168cm a mój TŻ 177cm. Obcasów nie noszę, bo dziwnie bym sie czuła jakbym była wyższa ( cóż, nie ma co ukrywać, że mam z tym problem ), ale na szczęście, to jedyne z czym mam "problem" w naszym związku
|
|
#87 |
|
Konto usunięte
|
generlanie lubie wysokich facetów, fajnie sie przy nich czuje. kiedyś uważałam, ze 180 to jest w ogóle minimum ale teraz wiem, ze bez przesady wzrost nie jest najważniejszy. mój ostatni eks był tylko jakieś 5/7 cm wyższy i nie przeszkadzało to w niczym. ja mam 167 cm wzrostu wiec wielu niższych na szczęście nie ma
obcasów i tak nie nosze choć w sumie milo by było miec świadomość, ze w razie czego można
|
|
|
|
|
#88 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam 174cm, mój ex miał 185cm...a teraz umawiam się z facetem, który ma 198cm
uwielbiam wysokich mężczyzn
|
|
|
#89 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
tez wole niby wysokich ale co z tego- to nie znaczy, ze nigdy nie spotkam niewysokiego, który mnie urzeknie na tyle, ze wzrost nie będzie mi przeszkadzał |
|
|
|
|
|
#90 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja jestem niska, zawsze podobali mi się wysocy faceci, ale cóż
![]() Mój tż nie należy do najwyższych, ale.. serce nie sługa ![]() ja mam 155, on 167 cm. Mogę chodzić na obcasach, ani jemu, ani mnie to nie przeszkadza (chociaż na początku naszej znajomości najbardziej przeszkadzało to mojej rodzinie - wszyscy uważali, że powinnam znaleźć sobie kogoś wyższego :/ ) |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:09.

obecny tż ma ok 175cm, ja 168cm, więc gdy mam szpilki jesteśmy równi lub jestem trochę wyższa. Pewnie, że byłoby fajnie gdyby był wyższy, bo wysokich facetów zwyczajnie lubię, no ale to raczej nie jest najważniejsza rzecz na świecie

Jesli srednio mezczyzni sa wyzsi od kobiet o ~14cm*, to logiczne, ze wiekszosc kobiet zwiaze sie z mezczyznami wyzszymi od siebie, niezaleznie od preferencji.