![]() |
#61 |
Konto usunięte
|
Dot.: Zaparcia!
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
A sposobów na "regulację" jest bardzo wiele (tych naturalnych oczywiście), ale najważniejsze jest podłoże tych problemów, a nie tylko leczenie objawowe zaparć. Można zastosować parafinę, oliwę z oliwek lub olej lniany na czczo 1 łyżkę i ewentualnie powtórzyć wieczorem również 1 łyżkę. Świetnie działa owoc kiwi. Poza tym zioła oczywiście : nasiona lnu (można połknąć w całości i popić ciepłą wodą), owoc czarnego bzu, kwiat tarniny i owoc tarniny, kora kruszyny, korzeń rzewienia, nasiona babki jajowatej, łupina nasienna babki jajowatej. Raczej nie samodzielnie, pojedynczo, ale w skład mieszanki może wejść: lnica, kocanka, mniszek, rutwica, ślaz, prawoślaz, bobrek, tysiącznik, owoc jarzębiny, morszczyn i wiele innych - to naprawdę ma znaczenie, co jest przyczyną zaparć (można je mieć nawet na tle nerwowym). Senesu najlepiej unikać. Działa drażniąco na jelita, "ścina" kosmki jelitowe. Wspaniała natomiast jest kuracja sokiem z aloesu. A do diety warto na pewno dodać sok pomidorowy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Przyczajenie
|
Po wielu probach i walce z Z najlepsze dla mnie aloes w tabletkach , colon ale powyżej 6 miesięcy używania , ostatnio Nutriplant walcze 10 lat
pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
Edytowane przez 4832b41e8290910197f9e2708b6071e8198c523e_655bf3bc8fce4 Czas edycji: 2007-09-09 o 21:26 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
KWC
|
przetestowalam doslownie wszystko i powiem jedno- suszone śliwki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
Rozeznanie
|
![]() |
#69 |
Zadomowienie
|
jest jeszcze jeden sposób, który jak się okazuje super działa - trzeba pić ciepłe napoje np. hrbatę zwykłą lub jakąś owocową - ale wypiś naraz 2 szklanki. Na mnie zawsze działa, zauważyłam to odkąd w domu mamy te wielkie szklanki półlitrowe
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Zakorzenienie
|
Fajna lektura, szkoda tylko że większość z tych rad na mnie nie działa.
![]() Śliwki tak sobie trochę, owsianka w ogóle (tyle że mam brzuch jak w 4ym miesiącu ciąży), woda z miodem też średnio, mineralkę piję i nic, jabłka jem i nic, czasem podziała kubek bardzo ciepłej herbaty czarnej, czasem kawa. Activia to dla mojego brzucha zwykły jogurt, a Xennę to mogę sobie wsadzić w buty. Po 8 tabsach nic się nie stało. Że nie wspomnę o herbatkach na przeczyszczenie. Nie wiem co one czyszczą, ale nie działają na zaparcia. Maślankę piję codzień, więc też nie tędy droga. Nawet otręby działają połowicznie. Dziś przeczytałam o morelach i rodzynkach. Zobaczymy. Pożrę jeszcze orzechy, bo dynia nie działa wcale. A w weekend wychleję naczczo ciepłą wodę - jak dam radę, bo w smaku to ona jest paskudna. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Raczkowanie
|
Nic z tych rzeczy nie zadziała jesli spozywasz wyroby czekoladowe nawet w najmniejszych ilosciach-wiem z własnego doswiadczenia,wszystko wrocilo do normy gdy zrezygnowałam z tych pysznosci nawet michalka nie zjem i jest ok
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 |
Zakorzenienie
|
slyszalam ze buraczki sa dobre
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Zadomowienie
|
też słyszałam o buraczkach
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Zadomowienie
|
A propos tematu to czy przyczyną zaparć może być zbyt duża ilość spożywanego nabiału? Ok.200g przetworow mlecznych(twarog)na dzien , przy jednoczesnie prawidlowym podazu blonnika,warzyw,płynów...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Przyczajenie
|
![]()
Od wielu lat cierpiałam na zaparcia, do ubikacji chodziłam raz na 3-7 dni, stale wzdęta, zagazowana, w brzuchu dźwięki jakby żaby się lęgły. I przypadkiem trafiłam na targach zdrowej żywności na preparaty Doktora Popova zawierające błonnik rozpuszczalny w wodzie – Psyllium i Psyllicol – te drugie w różnych smakach owocowych. Obecnie stosuje cała moja rodzina – córka na odchudzanie – daje uczucie sytości, zmniejsza ilość gazów w jelitach, ja z mężem 3 razy dziennie łyżkę stołową z 1-2 szklankami wody i mamy stale spokój, i też zeszczupleliśmy, polecam wszystkim. Kupuję najczęściej przez internet w aptekach internetowych lub u przedstawiciela
Edytowane przez Estella Czas edycji: 2008-04-18 o 07:19 Powód: reklama |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#76 |
Przyczajenie
|
Witam! Z zaparciami walczę od kilkunastu lat (zrosty na jelitach po 2 carskich cięciach). Stosowałam różne cudowne leki i diety ostatnio rewelacyjnie pomogła mi przepisana przez zielarza Cascara Sagrada. Odkąd biorę te tabletki nie mam kłopotów z zaparciami.Są to leki z medycyny naturalnej. Zobaczymy tylko czy nie będe miała problemów po odstawieniu tabletek.
Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
Raczkowanie
|
no buraczki super są. np po to się ćwikłę je do mięsa, żeby sie lepiej trawiło
A tu link z mojej ulubionej strony o buraku własnie http://www.naturalnamedycyna.pl/inde...sk=view&id=326 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 |
Raczkowanie
|
hej
![]() Z zaparciami ma problemy moja mama. Ostatnio w zielarskim nabyłam mieszankę ziół ks. Klimuszko, sa dwie wersje (słabsza i mocniejsza), to dopiero pomoglo.
![]() |
#79 |
Raczkowanie
|
Picie Zielonej Herbaty !!!!!!!!!!!!!!!!!
![]() |
#80 |
Zakorzenienie
|
Ja musze spróbowac z moczonymi śliwkami, mam nadzieje ze pomoze.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 |
BAN stały
|
![]()
Od wielu lat cierpiałam na zaparcia, do ubikacji chodziłam raz na 3-7 dni, stale wzdęta, zagazowana, w brzuchu dźwięki jakby żaby się lęgły. I przypadkiem trafiłam na targach zdrowej żywności na preparaty Doktora Popova zawierające błonnik rozpuszczalny w wodzie – Psyllium i Psyllicol – te drugie w różnych smakach owocowych. Obecnie stosuje cała moja rodzina – córka na odchudzanie – daje uczucie sytości, zmniejsza ilość gazów w jelitach, ja z mężem 3 razy dziennie łyżkę stołową z 1-2 szklankami wody i mamy stale spokój, i też zeszczupleliśmy, polecam wszystkim. Kupuję najczęściej przez internet w aptekach internetowych lub u przedstawiciela Jeżeli masz jakieś pytania to pisz chętnie odpowiem bo długo szukałam sposobu zeby poczuć ulge i przeszła tą kuracje i wiem jak to jest.
Edytowane przez Estella Czas edycji: 2008-04-18 o 07:20 Powód: reklama-spam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
Raczkowanie
|
ja tez mam zaparcia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#84 |
Raczkowanie
|
z tego,, co wiem psylium to po prostu babka płesznik - mozna dużo taniej dostać niż na tej reklamowanej stronie popova. chyba colon C to zawiera (ale pewna nie jestem) i pewnie inne preparaty też.
morele suszone ok były i mi pomagały brzoskwinie takie zwykłe z puszki. a moja lepsza połowa od jakiegoś czasu pogryza rano jabłko i popija ciepłą wodą przegotowaną i problem sie rozwiązał. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
Przyczajenie
|
Błagam o pomoc...miałam zaparcia...brałam przez 3 dni Xennę, brałam tez czopki, jadłam suszone morele, rano piłam szklankę (lub dwie) ciepłej wody. W końcu zaczęłam oddawać stolca(ale musiałam się przy tym namęczyć i nie było to duże
![]() ![]() ![]() PS. Brzuch mi od tego rośnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
Przyczajenie
|
ja ci polecam Psyllium, zastosuj a sama stwierdzisz, że warto. Zamów sobie przez stronę , pozdrawiam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#88 |
Przyczajenie
|
Dzieki za pomoc
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Powodzenia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 |
Raczkowanie
|
A jak zastosować to przeczyszczanie z ta sola? Bo mnie również od kilku dni gnębią zaparcia.......
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:44.