Zaparcia! - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kobieta 30+

Notka

Kobieta 30+ Forum dla trzydziestolatek, czterdziestolatek i innych -latek. Tutaj możesz podzielić się swoimi problemami, poradami i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-09-02, 21:36   #61
4832b41e8290910197f9e2708b6071e8198c523e_655bf3bc8fce4
Konto usunięte

Dot.: Zaparcia!

Treść usunięta
4832b41e8290910197f9e2708b6071e8198c523e_655bf3bc8fce4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-07, 13:28   #62
zielarniakamelka
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez anikka Pokaż wiadomość
Na mnie śliwki też nie działaja, ale działają ( i to jak!!!) suszone morele...spróbujcie!!..zd rowe ,smaczne i ja zawsze "reaguję"
Bo morele właśnie mają więcej błonnika, niż śliwki. Ze względu na wszechobecne konserwanty morele suszone przez spożyciem dobrze jest sparzyć wrzątkiem.

A sposobów na "regulację" jest bardzo wiele (tych naturalnych oczywiście), ale najważniejsze jest podłoże tych problemów, a nie tylko leczenie objawowe zaparć.

Można zastosować parafinę, oliwę z oliwek lub olej lniany na czczo 1 łyżkę i ewentualnie powtórzyć wieczorem również 1 łyżkę.

Świetnie działa owoc kiwi.

Poza tym zioła oczywiście : nasiona lnu (można połknąć w całości i popić ciepłą wodą), owoc czarnego bzu, kwiat tarniny i owoc tarniny, kora kruszyny, korzeń rzewienia, nasiona babki jajowatej, łupina nasienna babki jajowatej. Raczej nie samodzielnie, pojedynczo, ale w skład mieszanki może wejść: lnica, kocanka, mniszek, rutwica, ślaz, prawoślaz, bobrek, tysiącznik, owoc jarzębiny, morszczyn i wiele innych - to naprawdę ma znaczenie, co jest przyczyną zaparć (można je mieć nawet na tle nerwowym). Senesu najlepiej unikać. Działa drażniąco na jelita, "ścina" kosmki jelitowe.

Wspaniała natomiast jest kuracja sokiem z aloesu.

A do diety warto na pewno dodać sok pomidorowy.
zielarniakamelka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-09, 14:11   #63
Bogna65
Przyczajenie

Po wielu probach i walce z Z najlepsze dla mnie aloes w tabletkach , colon ale powyżej 6 miesięcy używania , ostatnio Nutriplant walcze 10 lat

pozdrawiam
Bogna65 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-09, 16:53   #64
4832b41e8290910197f9e2708b6071e8198c523e_655bf3bc8fce4
Konto usunięte

Treść usunięta

Edytowane przez 4832b41e8290910197f9e2708b6071e8198c523e_655bf3bc8fce4
Czas edycji: 2007-09-09 o 21:26
4832b41e8290910197f9e2708b6071e8198c523e_655bf3bc8fce4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-09, 18:33   #65
spray
KWC

przetestowalam doslownie wszystko i powiem jedno- suszone śliwki
spray jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-20, 15:44   #66
mig25
Raczkowanie

GG do mig25

Cytat:
Napisane przez E Pokaż wiadomość
Szczepcio, suszone śliwki - nie znam osoby, na którą by nie podziałało! Tylko nie przesadź z ilością, bo będziesz miała dokładnie odwrotny problem
na mnie nie działają
mig25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-20, 15:48   #67
mig25
Raczkowanie

GG do mig25

Cytat:
Napisane przez anetak Pokaż wiadomość
Ja polecam syrop do zakupienia w aptece o nazwie Laktuloza, jest to naturalny syrop, bardzo dobrze reguluje prace jelit. Ja zażywałam go przez tydzień po jednej łyżce i od od tej pory nie mam problemów z zaparciami. Naprawde wypróbowałam już chyba wszystkich sprawdzonych sposobów, i tylko ten syrop przyniósł mi długotrwałą poprawe. Polecam bo naprawde warto, syrop przepisał mi lekarz, ale w aptece do zakupienia bez recepty.
Jeżeli bierzemy jakiekolwiek leki, ten syrop jest niewskazany. Uniemożliwia wchłonięcie leku, np. pigułek antykoncepcyjnych, albo wchłania się tylko znikoma częśc leku.
mig25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-09-25, 10:28   #68
bonheur
Rozeznanie

GG do bonheur

Cytat:
Napisane przez mig25 Pokaż wiadomość
na mnie nie działają
na mnie też nie

bonheur jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-05, 06:50   #69
musicman
Zadomowienie

jest jeszcze jeden sposób, który jak się okazuje super działa - trzeba pić ciepłe napoje np. hrbatę zwykłą lub jakąś owocową - ale wypiś naraz 2 szklanki. Na mnie zawsze działa, zauważyłam to odkąd w domu mamy te wielkie szklanki półlitrowe
musicman jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-17, 13:13   #70
kropka75
Zakorzenienie

Fajna lektura, szkoda tylko że większość z tych rad na mnie nie działa.

Śliwki tak sobie trochę, owsianka w ogóle (tyle że mam brzuch jak w 4ym miesiącu ciąży), woda z miodem też średnio, mineralkę piję i nic, jabłka jem i nic, czasem podziała kubek bardzo ciepłej herbaty czarnej, czasem kawa.
Activia to dla mojego brzucha zwykły jogurt, a Xennę to mogę sobie wsadzić w buty. Po 8 tabsach nic się nie stało. Że nie wspomnę o herbatkach na przeczyszczenie. Nie wiem co one czyszczą, ale nie działają na zaparcia.
Maślankę piję codzień, więc też nie tędy droga. Nawet otręby działają połowicznie.

Dziś przeczytałam o morelach i rodzynkach. Zobaczymy. Pożrę jeszcze orzechy, bo dynia nie działa wcale. A w weekend wychleję naczczo ciepłą wodę - jak dam radę, bo w smaku to ona jest paskudna.

"Masz świra to go hoduj."

kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-19, 13:58   #71
arzdąc
Raczkowanie

GG do arzdąc

Nic z tych rzeczy nie zadziała jesli spozywasz wyroby czekoladowe nawet w najmniejszych ilosciach-wiem z własnego doswiadczenia,wszystko wrocilo do normy gdy zrezygnowałam z tych pysznosci nawet michalka nie zjem i jest ok
arzdąc jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-07, 12:39   #72
effcia82
Zakorzenienie

slyszalam ze buraczki sa dobre
effcia82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-08, 21:37   #73
Ratatuj
Zadomowienie

też słyszałam o buraczkach ale sliwki suszone zalane wrzątkiem wieczorem i zjedzone na czczo na mnie działaja tak jak trzeba
Ratatuj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-09, 16:04   #74
schism_
Zadomowienie

A propos tematu to czy przyczyną zaparć może być zbyt duża ilość spożywanego nabiału? Ok.200g przetworow mlecznych(twarog)na dzien , przy jednoczesnie prawidlowym podazu blonnika,warzyw,płynów...
schism_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-29, 02:48   #75
Concovado
Przyczajenie

Thumbs up Dot.: Zaparcia!

Od wielu lat cierpiałam na zaparcia, do ubikacji chodziłam raz na 3-7 dni, stale wzdęta, zagazowana, w brzuchu dźwięki jakby żaby się lęgły. I przypadkiem trafiłam na targach zdrowej żywności na preparaty Doktora Popova zawierające błonnik rozpuszczalny w wodzie – Psyllium i Psyllicol – te drugie w różnych smakach owocowych. Obecnie stosuje cała moja rodzina – córka na odchudzanie – daje uczucie sytości, zmniejsza ilość gazów w jelitach, ja z mężem 3 razy dziennie łyżkę stołową z 1-2 szklankami wody i mamy stale spokój, i też zeszczupleliśmy, polecam wszystkim. Kupuję najczęściej przez internet w aptekach internetowych lub u przedstawiciela

Edytowane przez Estella
Czas edycji: 2008-04-18 o 07:19 Powód: reklama
Concovado jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-29, 18:13   #76
Storota
Przyczajenie

Witam! Z zaparciami walczę od kilkunastu lat (zrosty na jelitach po 2 carskich cięciach). Stosowałam różne cudowne leki i diety ostatnio rewelacyjnie pomogła mi przepisana przez zielarza Cascara Sagrada. Odkąd biorę te tabletki nie mam kłopotów z zaparciami.Są to leki z medycyny naturalnej. Zobaczymy tylko czy nie będe miała problemów po odstawieniu tabletek.
Pozdrawiam
Storota jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-02, 09:23   #77
n_i_n_k_a
Raczkowanie

no buraczki super są. np po to się ćwikłę je do mięsa, żeby sie lepiej trawiło

A tu link z mojej ulubionej strony o buraku własnie

http://www.naturalnamedycyna.pl/inde...sk=view&id=326
n_i_n_k_a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-02, 09:38   #78
Lunawera
Raczkowanie

hej
Z zaparciami ma problemy moja mama. Ostatnio w zielarskim nabyłam mieszankę ziół ks. Klimuszko, sa dwie wersje (słabsza i mocniejsza), to dopiero pomoglo.

Lunawera jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-06, 23:29   #79
m.a.j.a.
Raczkowanie

Picie Zielonej Herbaty !!!!!!!!!!!!!!!!!

10.01 ---START---63.2

9 dzień ćwiczeń za mną

Tłuszczyku spływaj a sio
m.a.j.a. jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-01-20, 20:34   #80
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Ja musze spróbowac z moczonymi śliwkami, mam nadzieje ze pomoze.

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-23, 15:49   #81
MonikaK83
BAN stały

Smile Dot.: Zaparcia!

Od wielu lat cierpiałam na zaparcia, do ubikacji chodziłam raz na 3-7 dni, stale wzdęta, zagazowana, w brzuchu dźwięki jakby żaby się lęgły. I przypadkiem trafiłam na targach zdrowej żywności na preparaty Doktora Popova zawierające błonnik rozpuszczalny w wodzie – Psyllium i Psyllicol – te drugie w różnych smakach owocowych. Obecnie stosuje cała moja rodzina – córka na odchudzanie – daje uczucie sytości, zmniejsza ilość gazów w jelitach, ja z mężem 3 razy dziennie łyżkę stołową z 1-2 szklankami wody i mamy stale spokój, i też zeszczupleliśmy, polecam wszystkim. Kupuję najczęściej przez internet w aptekach internetowych lub u przedstawiciela Jeżeli masz jakieś pytania to pisz chętnie odpowiem bo długo szukałam sposobu zeby poczuć ulge i przeszła tą kuracje i wiem jak to jest.

Edytowane przez Estella
Czas edycji: 2008-04-18 o 07:20 Powód: reklama-spam
MonikaK83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-28, 14:56   #82
nusia12345
Raczkowanie

GG do nusia12345

ja tez mam zaparcia od zawsze mialam ale ostatnio nasilily mi sie tak bardziej od wakacji..bylam u lekarza to kazal mi pic wlasnie duzo, jesc ciemne pieczywo itd.. troszke to pomaga, ale i tak jak robie to ona jest jakas cienka..i czuje ze zaczynaja mi sie robic male hemeroidy..za mnie typu jesc kefiry, maslanki nie bardzo pomagaja, od czasu do czasu sliwki ale tez nie szczegolnie, teraz zaczelam jesc otreby.znacie jakis dobry sposob na uregulowanie tego??
nusia12345 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-28, 15:52   #83
berruska
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez MonikaK83 Pokaż wiadomość
preparaty Doktora Popova zawierające błonnik rozpuszczalny w wodzie – Psyllium i Psyllicol –
droooogie
berruska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-02-21, 22:42   #84
n_i_n_k_a
Raczkowanie

z tego,, co wiem psylium to po prostu babka płesznik - mozna dużo taniej dostać niż na tej reklamowanej stronie popova. chyba colon C to zawiera (ale pewna nie jestem) i pewnie inne preparaty też.

morele suszone ok były i mi pomagały brzoskwinie takie zwykłe z puszki.

a moja lepsza połowa od jakiegoś czasu pogryza rano jabłko i popija ciepłą wodą przegotowaną i problem sie rozwiązał.
n_i_n_k_a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-22, 14:05   #85
patusiaQ92
Przyczajenie

Błagam o pomoc...miałam zaparcia...brałam przez 3 dni Xennę, brałam tez czopki, jadłam suszone morele, rano piłam szklankę (lub dwie) ciepłej wody. W końcu zaczęłam oddawać stolca(ale musiałam się przy tym namęczyć i nie było to duże) to zaparcie trwało około 4-5 dni... Jednak kiedy odstawiłam Xenne i czopki znowu zaczęłam mieć problemy błagam o pomoc co mam zrobić...nie chce sobie cale życie pomagać czopkami...błagam pomóżcie żebym mogla znowu normalnie wydalać( nie wiem co robić, nie chce wracać już do czopków... proszę pomóżcie

PS. Brzuch mi od tego rośnie
patusiaQ92 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-23, 00:13   #86
musicman
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez patusiaQ92 Pokaż wiadomość
Błagam o pomoc...miałam zaparcia...brałam przez 3 dni Xennę, brałam tez czopki, jadłam suszone morele, rano piłam szklankę (lub dwie) ciepłej wody. W końcu zaczęłam oddawać stolca(ale musiałam się przy tym namęczyć i nie było to duże) to zaparcie trwało około 4-5 dni... Jednak kiedy odstawiłam Xenne i czopki znowu zaczęłam mieć problemy błagam o pomoc co mam zrobić...nie chce sobie cale życie pomagać czopkami...błagam pomóżcie żebym mogla znowu normalnie wydalać( nie wiem co robić, nie chce wracać już do czopków... proszę pomóżcie

spróbuj ten Colon C - dziewczyny bardzo chwalą i do tego naturalne.
musicman jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-24, 20:45   #87
Concovado
Przyczajenie

ja ci polecam Psyllium, zastosuj a sama stwierdzisz, że warto. Zamów sobie przez stronę , pozdrawiam
Concovado jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-26, 11:53   #88
patusiaQ92
Przyczajenie

Dzieki za pomoc na pewno skorzystam... na razie jem sliwki, otreby i kiszona kapuste...mam nadzieje ze bedzie dobrze.
patusiaQ92 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-26, 12:03   #89
goreta
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez patusiaQ92 Pokaż wiadomość

patusiu, zanim zaczniesz stosować np. Colon C , czy inne środki regulujące a nie przeczyszczające, musisz się "wyczyścic" tzn. wyrzucić to wszystko z jelit ( porządne wypróżnienie ). W tym bardzo dobra jest gorzka sól. Nie można jej stosować ciągle, bo to jest bardzo silny środek przeczyszczający, ale w tym wypadku, jednorazowo bym poleciła. Z tym, że musisz zarezerwować sobie na to jeden dzień, bo zapewniam Cię, że spędzisz go w WC Po taki wyczyszczeniu jelit, polecam, już tu wymieniany Colon C + probiotyki w tabletkach, jogurtach.
Powodzenia
goreta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-27, 16:06   #90
Nelllcia
Raczkowanie

A jak zastosować to przeczyszczanie z ta sola? Bo mnie również od kilku dni gnębią zaparcia.......

Nowe wątki na forum Kobieta 30+

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości