![]() |
#61 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Olej gulasz i jedz pizzę - dzidziuś 2012 -2015
ten tytuł jest okrutny-co na niego spojrzę to myślę o pizzy
![]() ![]() ![]()
#62 |
Zakorzenienie
|
Judith8, kooocura i ostrowczanki też nie kojarzę
![]() Ale mogę się mylić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#63 | |
Zakorzenienie
|
No nie moge... ale dalyscie czadu w poprzedniej czesci
![]() ![]() dziekuje ![]() ale ja gadula? ![]() przeciez ja ledwo za wami nadazam ![]() Cytat:
![]() A teraz z niecierpliwoscia czekam, az znow bede mogla sie dopiac w stare portki ![]()
"what doesn't kill me makes me feel alive" Edytowane przez gucia6 Czas edycji: 2012-03-12 o 20:24 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#64 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#65 |
Zakorzenienie
|
dobra idę się położyć bo zmęczona jestem, mam nadzieję, że nie zasnę od razu bo ma być Hanibal
![]() dobranoc ![]()
#66 |
Zakorzenienie
|
no Gucia, a myślisz że mogłabym Ciebie nie zechcieć dodać ?
![]() no i jak masz pisać skoro malutką musisz nacieszyć sobą ![]() ale wiesz jak mnie nie chcesz, nie ma sprawy, usunę się w cień.... ![]() ![]() Kaska, dobranoc ![]() a druga Kaska gdzie ? jakoś się jeszcze nie zameldowała, a też ma jutro wizytę... Maleństwo, widzę że do tej pory walczysz z listą, no idealny z ciebie założyciel ![]() ![]()
#67 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() przeciez ja sie bardzo ciesze ze mam Cie w kontaktach ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#68 |
Zakorzenienie
|
no do Ciebie Gucia, do Ciebie Kochana
![]() ![]() jak malutka? ![]()
#69 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hanibal ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() a ja doskonale rozumiem mrowinke i nie dziwie sie ani troche jej decyzji ![]() ![]() i nie wyobrazam sobie myslec "aaaa jakos tam damy rade" jeszcze nie majac dziecka spoko mozna jest suchy chleb ale dla mnie dziecko jest priorytetem i stety/niestety chce zeby mnie bylo na nie stac (wiec dlatego starania mamy zaplanowane na 2014/15) ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#70 |
Zakorzenienie
|
Ja się tylko melduję w nowej części i wracam pozmywać do końca
![]() Później może szybkie brzuszki (coś trzeba ze sobą zrobić! ![]() Padam dzisiaj. I prócz zmywania nic nie zrobiłam ![]() Dobrej nocy ![]()
#71 |
Zakorzenienie
|
strong dzięki
![]() ![]() A teraz mykam spać, więc dobranoc dziewczynki ![]() Gucia wklejaj co jakiś czas zdjęcia Rity, bo dzieci się szybko zmieniają, a ja jestem ciekawa! ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#72 |
Zakorzenienie
|
oj faktycznie - tytuł może zmylić :P Niedługą zaczną tutaj jakieś głodomorki zaglądać :P
#73 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() malutka ma sie dobrze, ladnie przybiera na wadze, chetnie pije i jest spokojniejsza niz byla Sandra... a starsza powoli tez juz zaczyna sie przyzwyczajac, coraz czesciej da buzi, albo poglaska mala, dzisiaj nawet dala Ricie jedna zabawke, tak sama z siebie ![]() ze mna niestety troche gorzej, bo mnie od jakichs 3 dni baby blues husta i czasami to wszystko wydaje mi sie takie bez sensu i rycze bez powodu ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#74 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja miałam takie zawirowania po porodzie...ciezko mi było sie odnalezc, zorganizowac, do tego bylam sama, nic mnie nie cieszyło i wylam bez sensu...tak naprawde minelo mi to po kilkunastu tygodniach a dokladnie jak malego rytm spania uregulowal sie i byłam wypoczeta ![]() Ty masz jeszcze Sandre wiec wierze,ze jest trudniej,ale zycze by jak najszybciej Twoje samopoczucie polepszylo sie ![]()
![]() |
#75 |
Zakorzenienie
|
melduję się też w nowym pizzowym wątku
![]() Ja mam jakiś dzisiaj kiepski dzień, a właściwie to się już zaczął od wczoraj ![]() ![]() ![]()
#76 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#77 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Kurde nie wiem czy ja sie polapie bo ostatnio ogladalam je rok temu jak jeszcze mieszkalismy u moich rodzicow. Cytat:
![]() Cytat:
![]() A ja siedzialam na tel 2h ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#78 | ||||
Zakorzenienie
|
wysłałam na pw
![]() Cytat:
1. Sytuacja "idealna" - oboje pracują, jest mieszkanie, oszczędności 2. Sytuacja nieidealna, ale w porządku - oboje pracują (wypłaty większe lub mniejsze), jest własny kąt (ciasny, nie ciasny), trochę oszczędności 3. Sytuacja wykluczająca -brak pracy u jednego z partnerów, niewystarczające warunki mieszkaniowe, brak oszczędności. O ile w pierwszych dwóch ja bym nie odkładała starań, to przy trzeciej odłożyłabym, bo nawet jak rodzina z początku pomoże, jakoś skompletuje się tą wyprawkę, to co potem? niestety miłością się dziecka nie wyżywi, nie kupi się lekarstw, nie opłaci żłobka czy przedszkola. My jesteśmy w tej 3 sytuacji... Gdyby nam się "przydarzyło", to też jakoś byśmy sobie musieli poradzić, ale świadomie - nie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#79 | |
Zakorzenienie
|
Gucia, Emigra - gratulacje
![]() ![]() Today - wielkie gratki ![]() ---------- Dopisano o 00:36 ---------- Poprzedni post napisano o 00:30 ---------- Cytat:
Bez przesady, jak ja zaszłam w ciążę to straciłam pracę i tż pracował, mieszkaliśmy na wynajętym (wzięliśmy kredyt i kupiliśmy mieszkanie, przeprowadziliśmy się jak Julka miała 4 miesiące). Do tych 4 miesięcy zanim się wyprowadziliśmy, z Julką mieszkaliśmy w mieszkanku 35m - wynajętym. Oszczędności nie mieliśmy wcale i dalej nie mamy, bo nie umiem odkładać pieniędzy. Teraz mamy własne duże (65m) mieszkanie, nowy samochód, oboje z mężem pracujemy i właśnie teraz jak dobrze nam się żyje, ciągle mamy wątpliwości, czy chcemy mieć 2 dziecko. Wiem, że po prostu nie możemy się starać tak na mus, tylko co będzie to będzie, bo inaczej nigdy byśmy się nie zdecydowali na 2 dziecko.
Edytowane przez strippi Czas edycji: 2012-03-12 o 23:37 |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#80 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#81 |
Zakorzenienie
|
Dla mnie to nie powinno być żadnych punktów, bo jak tak ma być to chyba nigdy bym się nie zdecydowała na dziecko, teraz z mężem mamy ponad 5tys na miesiąc i dalej mamy wątpliwości czy damy radę z drugim dzieckiem.
Jeśli ktoś pragnie dziecko, a ma skromny budżet i mieszkanie to i tak sobie poradzi, ważne by jednak nie odkładać tego, na nie wiadomo kiedy. Potem będzie się żałować.
![]() |
#82 |
Wtajemniczenie
|
I ja sie tez melduje na nowym watku
![]() ale dalyscie gazu wczoraj.Tylko was troche podczytywalam,bo nie mialam czasu odpisac. Strong trzymam kciuki dzisiaj zebyce sie dowiedzieli jaka plecc ![]() Ja tez juz sie nie moge doczekac 15 ![]() ![]()
#83 |
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Zabcia na temat porodu będzie od następnych zajęć. Ale co do masażu to wiem, że ona go mi będzie robiła na porodówce. Blonde tak, tak. Ona pracuje w naszym szpitalu ![]() Bika dostałam listę co ze sobą zabrać + omówiłyśmy to dokładnie. Ale i tak się kolejnych zajęć nie mogę doczekać bo zacznie się o oznakach porodu i samym porodzie ![]() Maleństwo jeszcze sobie w podpis wstaw tę listę. Stokrotko ![]() Aby przeżyć dzisiejszy dzień (ostatni egz.) i od jutra będę wolna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#84 |
Zakorzenienie
|
Witajcie
Żabcia super będziesz wyglądać ![]() Mrowinka uważam, że jesteś bardzo mądrą kobietą. I ja, tak samo jak Ty nie zdecydowałabym się na dalsze starania ze świadomością, że nie mamy pracy. Musi mnie być stać na dziecko, żebym mogła je mieć. I hasło "Bóg dał dziecko to i na dziecko da" mnie doprowadza do szału! Trzeba myśleć realnie,a nie liczyć na pomoc innych, na wygraną w totka itp... nie wiem, może ja jestem jakaś inna, ale nie wyobrażam sobie tego. Strong powodzenia dzisiaj na wizycie! Magda powodzenia dzisiaj na egzaminach! Stokrotko co się dzieje u Was? Mam nadzieje, że dzisiaj już będzie lepszy dzień ![]()
#85 |
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny
![]() ![]() ![]() ![]() Ale natrzaskałyście znowu postów, ciągle Was przelatuje ![]() Mrowinka, rozumiem Twoją decyzję, ale tak smutno ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wczorajsza randka z TŻtem była udana! Jedzonko też ![]() Gucia zgadzam się z Tobą odnośnie ciąży a kwestii finansowych i pracowych ![]() ![]()
Nasz dzień: 12.09.2009 ![]() ![]() ![]() Zawsze będę wierzyć... ![]() Edytowane przez agnusek22 Czas edycji: 2012-03-13 o 08:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#86 |
Zakorzenienie
|
O ile nie umiem precyzyjnie ubierać myśli, w słowa to Strippi idealnie ubrała te moje myśli w jej słowa. Zgadzam się w 100%. Ale jestem świadoma racji Amani, co do tego, że każdy ma swoje 3 punkty. Ja mam tylko jeden punkt, jeden świadczący o tym że nie mogłabym miec dziecka, jeżeli nie mielibyśmy żadnej pracy i mieszkania, wtedy nie, ale "nie" świadomie a jakby się stało to TŻ szybko by musiał szukać jakieś pracy, szukałabym byle gdzie pomocy byle tylko móc cieszyć się Dzidziusiem.
Strippi naprawdę Ci dziękuję za Twoją wypowiedź. ![]() Mrowinko, jednakże każdy z nas ma swoje zycie, swoje piorytety i marzenia, i różne drogi do ich realizacji, i zrobisz jak uważasz, ja mogę trzymać kciuki i pomodlić się oby wszystko ułożyło się tak jak TO TY byś tego chciała. ![]() Amani co do ubezpieczenia, już wyjaśniam, bo już ogarnęłam ten temat, ja jestem zarejestrowana od roku w UP, i tam mogę ubezpieczyć dziecko, ale nie chcę bo UP to UP, chociaż jakbym nie miała faceta to nie miałabym innego wyjścia. A w naszej sytuacji, przed porodem idziemy do USC, zgłosić że ja matka dziecka, poświadczam TŻta ojcostwo i on oświadcza że jest ojcem ![]() Kasia, ja trzymam kciuki też za Twoją wizytę ale wiem, że będzie wszystko dobrze ![]() ![]() Stokrotko, kakao wypij, maż niech cię pogłaska po głowie i minie... czasem takie "chalanie" dużo pomaga ![]() może dlatego, że to taki powrót do dzieciństwa.... ![]() cześć Madziu ![]() Zabcia, rok to nie tak dużo, to co zacznę od mroczków... więc kinga ma kryzys z piotrkiem a lenka..... ![]() ![]() co z mamą, jakaś poważna stłuczka? Gucia6, dacie rady i już nie długo 3 płaczące dziewczyny zamienią się w 3 zadowolone i szczęśliwe królewny ![]() cześć Maleństwo ![]() nie umiem się dziś doprosić TŻta o śniadanie ![]() i doczekać wizyty ![]()
#87 |
Zakorzenienie
|
Gucia (nie) dziękuję
![]() Agnusek super, że randka się udała ![]() Mrowinko ja również nie zdecydowałabym na starania o dzieciaczka bez pracy, chyba że mąż zarabiałby fortunę i bym wiedziała, że spokojnie będzie nas na to stać. Ale tak nie jest. Sama czekałam aż moja sytuacja w pracy się wyjaśni, kiedy wiedziałam, ze mi umowę przedłużą i dopiero wtedy odstawiłam tabletki. |
![]() ![]() |
![]() |
#88 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Patrząc na Twoje kryteria - my zaliczamy się do grupy trzeciej z racji braku oszczędności. Ale mimo to nie wyobrażam sobie czekać z decyzją o dziecku aż oszczędności się pojawią, bo mogę się nie doczekać. Poza tym należy pamiętać, że dziś możesz być w sytuacji przez Ciebie idealnej, a jutro oboje tracicie pracę. Co wtedy? Przerywasz ciążę? Oddajesz dziecko do adopcji, bo Wasza sytuacja nie mieści się w punktach 1-2? Moim zdaniem w większości sytuacji życiowych można sobie poradzić, trzeba tylko wszystko dobrze zaplanować i ustalić priorytety ![]() My odłożyliśmy starania z racji paru zobowiązań do spłacenia, ale później - mimo iż mieszkanie malutkie i oszczędności brak - będziemy dążyć do powiększenia rodziny. Cytat:
![]() Dzień dobry Dziewczyny! Ja znów od rana umieram na ból głowy. Nie wiem, co się dzieje, może ciśnienie leci na łeb na szyję, bo od wczoraj nie potrafię przez ten ból absolutnie funkcjonować. mrowinka, rozumiem Twoją decyzję i życzę z całego serca, by szybko Wam się wszystko wyprostowało ![]()
![]() |
#89 |
Zakorzenienie
|
Kasiu, strong powodzenia dziś na wizytach
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#90 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Guciu - to minie, na pewno. Ja po porodzie, w domu płakałam trzy noce, potem samo mineło. Teraz strasznie chce mieć już druga dzidzię ale z drugiej strony to boję się jak ja przy moim impulsywnym i łobuziacznym synku sobie z niemowlakiem sama poradze :/ Ale wierzę że będzie dobrze
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:50.