|
|
#61 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dziwne i nietypowe jedzenie które lubicie.
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#62 |
|
Zadomowienie
|
Mój Tata tak pija, jak TŻ masahiko.Ja czasami. Zawsze w domu rodziców jak już jest napój gazowany to na bank cola z orange
Gdy Babcia zrobi swojską gęstą śmietanę uwielbiam ją jeść na świeżym chlebie z cukrem. Uwielbiam też świeżą bułkę posmarować gruuuubo masłem i zjeść. Lubię jeść sam biały ser z cukrem, bez dodatków. Jak nie mam słodyczy, zadowolę się suchym kakao. A jak do tego mam kawałek margaryny to z lubością robię z tego polewę i wcinam samą Czasem lubię zjeść coś kwaśnego i zaraz potem słodkiego (nie jestem w ciąży ).
|
|
#63 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
uwielbiam czosnek![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:31 ---------- Cytat:
jakbym siebie widziała, też tak mam często
|
|||
|
|
|
|
#64 |
|
Zadomowienie
|
Nie próbowałam (jeszcze
) Co do alkoholi to lubię wermuta cin cin pomarańczowego rozcieńczyć wodą gazowaną. Smakuje wtedy jak szampan.
|
|
#65 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#66 |
|
Zadomowienie
|
|
|
#67 |
|
Rozeznanie
|
Bardzo dziwnie raczej nie jadam.
Najdziwniejsze to chyba kanapki z plasterkami jabłka
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#68 |
|
Konto usunięte
|
Przypomniało mi się coś - uwielbiam smak soku pomarańczowego zaraz po tym, jak umyję zęby
|
|
|
|
|
#69 |
|
Zadomowienie
|
Fajny wątek
![]() Ja jem: - płatki (kukurydziane, albo CiniMinis) bez mleka. To znaczy, ja uważam że dziwni to są ci, co je jedzą z mlekiem (a, i nie żebym nie lubiła mleka, często piję samo mleko, zimne, ale płatki z mlekiem to koszmarna ohyda moja siostra je tak jak ja ), ale tak serio to zawsze strasznie się wszyscy dziwują - kanapki bez masła - jak ktoś inny robi i zrobi z masłem to jem, ale jak robię sama to nie smaruję. Trochę chwilami szyneczka czy inny serek spada, ale tak mi bardziej smakuje wyjątkiem od reguły jest chałka, którą jem posmarowaną grubo masłem i równie grubo posypaną cukrem (to podobno też jest dziwne)- kanapki z cebulką w oleju (taką ze słoika ze śledziem ) - płetwy i jak się da to ogon z pieczonej ryby (dopiero niedawno się dowiedziałam, że podobno nie wszyscy je jedzą )Mój tata smaruje kanapki obrzydliwie grubo masłem, a na to daje cienka warstwe nutelli i jest zachwycony osobiście uważam że to profanacja nutelli A mama z kolei gotuje sobie makaron razowy i je, bez soli, bez dodatków, ohyda Jak mi się coś przypomni to dopiszę
|
|
#70 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#71 |
|
Zakorzenienie
|
Ostatnio moja ulubiona przekąska - jabłko + jogurt naturalny + rodzynki
Ale ja w ogóle do wszystkiego daję jogurt, w domu juz wiedzą, ze musi być zapas ![]() Jem też -placki ziemniaczane z cukrem (wydawało mi się to normalne, ale czytam, ze wy tak nie jecie )-kanapki ze śmietaną i dżemem - smak dzieciństwa -budyń z sokiem (takim gęstym, domowym)
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#72 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#73 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale ja tak jem tylko smażone pierogi - pychota ![]() [1=fe414c2710b8060c6dec850 6e8442112fb575cc4;3303405 8]a co do rosołu, widziałam że niektórzy jedzą go z ziemniakami wcześniej ugotowanymi i ugniecionymi. Dla mnie to nie do przełknięcia.[/QUOTE] A ja uwielbiam rosół z ziemniakami ale nie rozgniecionymi.Więcej grzechów nie pamiętam, ale moja siostra potrafi kilogramami jeść kawę cappuccino (ten proszek) albo kwasek cytrynowy. Blee |
|
|
|
|
|
#74 |
|
Zakorzenienie
|
jabłko + jogurt nat. + rodzynki albo ser biały + miód to chyba nic dziwnego, tak mi się przynajmniej do tej pory wydawało
|
|
|
|
|
#75 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() O i co do budyniu to maz nauczył mnie robic pyszny budyn Na spod daje herbatniki potem wlewa budyn, na wiechrz jakies owoce , zalezy jakie sa akurat pod reka, czasem tez wlasnie soku i na wierzch znowu herbatniki One pod wplywem ciepla sie tak rozpuszczaja i sa pyszne Cytat:
Albo mleko w proszku.A co do mleka to ja pije tylko ciepłe z cukrem.. i mnie dziwi jak komus moze smakować zimne nie poslodzone. Fuj
|
|
|
#76 |
|
Zakorzenienie
|
Kiedyś lubiłam jadać pizzę z pieczarkami... i śledziami
Ale już mi przeszło
|
|
#77 |
|
Raczkowanie
|
moja babcia - placek drozdzowy z biala kielbasą
moja mama - smalec zagryzany jablkiem a ja ? jak mam dzien moge jesc musztarde lyzeczkami, na pasztet zawsze daje warstwe musztardy, kanapki z samym majonezem - norma pierogi z miesem koniecznie z sosem czosnkowym placki ziemniaczane u mnie w domu tez sie jada z cukrem
|
|
|
|
|
#78 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#79 |
|
Konto usunięte
|
Hm, frytki z sałatką "wczesnowiosenną" (sałata ogórek pomidor rzodkiewka etc) i śmietaną. Cytryny i (nie wiem jak się pisze, nie zabijcie) grejpfruty, uwielbiam. Najpierw zjeść chipsy ostre (papryka, pizzowe) a potem coś słodkiego :3
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#80 |
|
Raczkowanie
|
jak byłam mała to wyjadałam mąkę łyżeczką z opakowania, fajnie zaklejała buzie
|
|
|
|
|
#81 |
|
Zadomowienie
|
Teraz ja
![]() -kanapki bądź tosty z masłem orzechowym i bananem -placki ziemniaczane z kwaśną śmietaną i cukrem(nie wiem czy to dziwne, ale z tego co czytam to każdy inaczej je je )-szpinak pod każdą postacią(to akurat dziwi moich znajomych przeważnie) -płatki bez mleka(bo z mlekiem tracą smak i nie są chrupiące z mlekiem tylko musli jem)-zawsze przygrzewam bułki, żeby były chrupiące, bo inaczej mi nie smakują ![]() -nie wypiję mleka, takiego prosto z kartonu, bez dodatków, co dziwne wszelkie zupy mleczne itp uwielbiam a takiego mleka za nic w świecie nie wypiję, już prędzej takie prosto od krowy -i uwaga- kiedyś jadłam dropsy dla psów czekoladowe
|
|
#82 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#83 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bluźnisz ![]() Cytat:
![]() A, jeszcze mi się przypomniało: tatara (moja miłość )
|
|
|
#84 |
|
Zakorzenienie
|
lubię mleko w proszku
|
|
|
|
|
#85 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#86 |
|
Wtajemniczenie
|
Moim dziwactwem jest wypicie szklanki wody gazowanej zaraz po zjedzeniu płatków czekoladowych z ciepłym mlekiem. Nie wiem o co chodzi, ale momentalnie po płatkach chce mi się wody gazowanej.
Ostatnio mam też fazę na miksowanie wszystkiego i robienia z tego papek. Pod blender poszły warzywa, robi się takie dzidziusiowe żarcie/puree. Pycha .
|
|
|
|
|
#87 |
|
Raczkowanie
|
- podsmażana kanapka z masłem orzechowym, bananem, bekonem i syropem klonowym (wbrew pozorom wszystkie tekstury i smaki idealnie się dopełniają!)
-wszystko z glonami (chrupki glonowe,sushi itd) i ogólnie kuchnia azjatycka -uwielbiam połączenie smaków: słodkie ostre, np. ciasto czekolada-chilli -kotlety z jajek -kotlety z kaszy gryczanej(ale to chyba nie jest nietypowe )-paluszki słone maczane w nutelli(ogólnie połączenie słone plus słodkie) -kanapki z kaparami -zapiekanki z masłem i cebulą w plastrach -banany w cieście, batonik mars w cieście(woda+ mąka kukurydziana+mąka zwykła),ogórki świeże w cieście, krewetki w cieście -halawa -o! i jeszcze smażone pierogi z białym serem! -wszystko z sosem czosnkowym lub barbecue mojej produkcji ..i wiele innych. Kocham jeść
Edytowane przez shirubya Czas edycji: 2012-03-20 o 19:49 |
|
|
|
|
#88 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#89 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja też spod Sandomierza, nawet nie wiedziałam, że to regionalny wynalazek ![]() Ja nie jem dziwnych rzeczy. Jedynie bliny (placki ziemniaczane) z cukrem - dziwne ze względu na połączenie słonego ze słodkim, ale widzę, że wiele osób tak je
|
||
|
|
|
|
#90 |
|
Raczkowanie
|
Frytki z McDonalda maczane w lodach waniliowych z polewą toffi ;p <mniam>
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:59.

Jadam tak rowniez makaron z bialym serem, wszystkich w domu to brzydzi
Lubie tez bigos z makaronem, koniecznie swiderkami.

)

i'm pretty optimistic ^^
będę żonką