Kraków czy Warszawa? - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-10-13, 21:36   #61
Rena
Zakorzenienie

Dot.: Kraków czy Warszawa?

Cytat:
Napisane przez visionAM Pokaż wiadomość
Też podejrzewam, że źle trafiłam Ale przykładowo lubiane w Warszawie Pawilony mnie nie zachwycają, a chodzą tam tłumy ludzi i od wielu znajomych słyszałam jak to tam jest super i fajnie. A dla mnie śmierdzi, jest brudno, w dodatku grzane wino podają zagotowane w czajniku elektrycznym, także tego

Nocna Nimfa - chyba masz pecha do mieszkań, tyle powiem.
w laplayi nad wisla np dolewaja do piwa lanego wody. W takich klubach bierzesz tylko piwo butelkowe i to otwierane przez barmana przy Tobie.

Edytowane przez Rena
Czas edycji: 2013-10-13 o 21:40
Rena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-14, 06:17   #62
visionAM
Zakorzenienie

La Playa jest OK, to chyba jedno z nielicznych miejsc, gdzie dobrze się bawiłam i gdzie mi się podobało. Piwa akurat tam nie piłam. W Pawilonach zresztą też nie, bo jak zobaczyłam ten syf i brud to zrezygnowałam. Zamówiłam grzane wino, ale jak barman na moich oczach nalał jakiegoś gotowego grzańca z plastikowej butelki do czajnika elektrycznego to zwątpiłam i podziękowałam. Do Pawilonów robiłam trzy podejścia, za każdym razem byłam w innym miejscu i zawsze było to samo.
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-14, 09:58   #63
Rena
Zakorzenienie

a probowalas Zachcianek na miedzianej? Albo u Szwejka na placu Konstytucji? To ostatnie to raczej restauracja ale naprawde z klimatem. W tym pierwszym tez mozna cos zjesc, ale nie polecam, bo zle gotuja, jednak na piwo ze znajomymi jak najbardziej. Swego czasu byly tam karaoke w srody, a teraz to sie nie orientuje, moze sa nadal.
Stary 2013-10-14, 10:58   #64
Ewelina_Waw
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez visionAM Pokaż wiadomość
La Playa jest OK, to chyba jedno z nielicznych miejsc, gdzie dobrze się bawiłam i gdzie mi się podobało. Piwa akurat tam nie piłam. W Pawilonach zresztą też nie, bo jak zobaczyłam ten syf i brud to zrezygnowałam. Zamówiłam grzane wino, ale jak barman na moich oczach nalał jakiegoś gotowego grzańca z plastikowej butelki do czajnika elektrycznego to zwątpiłam i podziękowałam. Do Pawilonów robiłam trzy podejścia, za każdym razem byłam w innym miejscu i zawsze było to samo.
O widzisz a ja pawilony kocham ma swoj klimat, jest inaczej niz wszedzie. Nawet barmani traktuja ludzi jak kumpli niz jak wszedzie jako chodzacy napiwek. Ale co kto lubi, jak sie komus nie podoba moze wyjsc z pawilonow i jest na nowym swiecie, foksalu gdzie juz jest lansersko.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Ewelina_Waw jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-14, 11:26   #65
_chocolate
Zakorzenienie

Na Powiślu też jest sporo knajpek.

_chocolate jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-14, 11:37   #66
lilka1510
Raczkowanie

withi_as dziękuję za wypowiedź
lilka1510 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-14, 13:24   #67
Ewelina_Waw
Raczkowanie

A i wątpie czy gdziekolwiek w Polsce jest jeszcze taki klimat jak "nad Wisłą, pod Poniatem" w lato
Ewelina_Waw jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-14, 17:22   #68
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rena Pokaż wiadomość
a probowalas Zachcianek na miedzianej? Albo u Szwejka na placu Konstytucji? To ostatnie to raczej restauracja ale naprawde z klimatem. W tym pierwszym tez mozna cos zjesc, ale nie polecam, bo zle gotuja, jednak na piwo ze znajomymi jak najbardziej. Swego czasu byly tam karaoke w srody, a teraz to sie nie orientuje, moze sa nadal.
Do Szwejka parę razy próbowałam się "dobić", ale ciężko z miejscami, trzeba stolik rezerwować. Trudno teraz trafić w weekend na wolne miejsca, więc niestety nie byłam, ale kiedyś na pewno si wybiorę. O Zachcianku nie słyszałam - sprawdzę, dzięki

Cytat:
Napisane przez Ewelina_Waw Pokaż wiadomość
O widzisz a ja pawilony kocham ma swoj klimat, jest inaczej niz wszedzie. Nawet barmani traktuja ludzi jak kumpli niz jak wszedzie jako chodzacy napiwek. Ale co kto lubi, jak sie komus nie podoba moze wyjsc z pawilonow i jest na nowym swiecie, foksalu gdzie juz jest lansersko.
Lansiarstwo mi nie pasuje, syf i brud w Pawilonach też nie Ciężkie moje życie, za bardzo się przyzwyczaiłam do krakowskich knajp i klubów. W sumie teraz rzadko gdziekolwiek chodzę w Warszawie.
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-14, 20:11   #69
Rena
Zakorzenienie

Podobne do Szwejka jest jeszcze to http://www.podwale25.pl/ bylam i moge polecic. Zreszta przypomina bardzo krakowski lokal - http://www.podwawelem.eu/ Nie wiem nawet czy to nie ta sama firma.

Zachcianek to to - http://www.zachcianek.pl/
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości