![]() |
#61 |
Raczkowanie
|
Dot.: Kleopatre pokazuje pazurki ;)
Ostatnie super !!! Właśnie chciałam zrobić coś podobnego, ale nie wiedziałam jak się za to zabrać
![]() ![]()
![]() |
#62 |
Zadomowienie
|
Fajne te ostatnie. Sama dziś robiłam wzorek na takim paskowym-tęczowym tle - jest ekstra.
![]()
#63 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Gazetowe Gazetowy wzorek, w którym napisy z gazet zostaną odbite na paznokciach ![]() ![]() ![]() ![]() 1.Paznokcie pomalowałam białym lakierem, spisze się też każdy jasny odcień. 2. Trzeba przygotować kawałek szarej gazety i małe naczynie, do którego nalejemy troszkę alkoholu, spirytusu lub wódki. ![]() 3. Odrywamy/odcinamy kawałeczek gazety, zanurzamy w alkoholu i przykładamy do paznokcia - staramy się nie przesuwać, trzymamy chwilkę w tym samym miejscu. Dociskamy lekko, nie trzeba długo trzymać. 4. Powinny nam zostać odbite napisy z gazety. 5. Ja dodatkowo namalowałam czarne ramki dookoła paznokci - farbką akrylową. Oczywiście ramki można sobie darować ![]() Konieczna jest warstwa bazbarwnego lakieru żeby zabezpieczyć literki, które łatwo zetrzeć. Najlepiej malować lekko i szybko, bo napisy lubią się rozmazywać. ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#64 |
Przyczajenie
|
Panterka po prostu boska, doskonałe zestawienie kolorów
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#65 |
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
bardzo mi sie podoba zielona abstrakcja
![]() i kwiatki tez sa sliczne szkoda, ze nie mam farbek, nimi mozna stworzyc o wiele fajniejsze wzorki niz lakierami
#66 |
Przyczajenie
|
Wspaniałe wzory, bardzo pomysłowe i starannie wykonane, the best!!
|
![]() ![]() |
![]() |
#67 | |
Zadomowienie
|
dziękuje
![]() Cytat:
![]() O tak, farbki dają o wiele większe możliwości! ![]() bardzo dziekuje ![]() Tygrysi Patchwork ![]() Patchworkowe paznokcie ![]() ![]() ![]() 1. Pomalowałam paznokcie jasno-pomarańczowym lakierem. 2. Potrzebna bedzie taśma klejąca - ja używam izolacyjnej. ![]() Zaklejam dwoma kawałkami płytkę (na suchy lakier!) tak aby powstał kwadracik i odbijam wzór. Potem wszystko powtarzam - zaklejam by powstal kwadracik - zamalowuję lakierem - odbijam wzór itp ![]() ![]() ![]() Na końcu domalowałam czarną farbką akrylową łączenia i na całość nałożyłam bezarwny top coat. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#68 |
Raczkowanie
|
Ojaaaa ale piękne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#70 |
Raczkowanie
|
Śliczne
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#71 |
Wtajemniczenie
|
ta kratka jest cudna! Pięknie to wygląda
![]()
#72 |
Zakorzenienie
|
Jestem pod wrażeniem! Kolory super
![]()
#73 |
Zadomowienie
|
dzieki
![]() dziekuje ![]() dzieki! dzieki ![]() bardzo mi miło ![]() Wężowa noc Tym razem na bogato i ogólnie ciemno, ciężko, a nawet sylwestrowo mi się ten wzór kojarzy ![]() ![]() ![]() 1.Paznokcie pomalowałam niebieskim lakierem ![]() 2. Do paznokcia, na wyschnięty lakier, przykładam kawałek siateczki/tiulu. 3. Mocno trzymam, by się nie przesuwał i nakładam czarny lakier za pomocą gąbeczki. ![]() 4. Powinien nam wyjść mniej lub bardziej równy wzór siateczki. 5. Czarną farbką akrylową (można użyć lakieru) zamalowałam część płytki. 6. Kiedy farbka wyschła pomalowałam bezbarwnym lakierem i nałożyłam kilka ozdób, cyrkonię, kilka piegów, hologramy. Całość najlepiej jeszcze raz pokryć bezbarwnym topem. ![]() ![]() Pierwszy raz spróbowałam takiej metody - z cieniowaniem przez siateczkę, nie wyszło perfekcyjnie ale ogólnie metoda spodobała mi się ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#74 |
Raczkowanie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#75 |
Raczkowanie
|
Wow! Masz bardzo fajne pomysły na wzorki, wszystkie perfekcyjnie wykonane
![]() Tez chciałam spróbować z siateczką, ale niestety nie mam takiej. Skąd masz ją? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#76 |
exmod na urlopie:)
|
te ostatnie niesamowite Ci wyszły
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#77 | |
Zadomowienie
|
dzieki
![]() Cytat:
![]() A siateczka jest z takiego zestawu ozdób do paznokci, zamówiłam taki na allegro i były w nim też siateczki, ale myślę że kawałek tiulu ze sklepu z materiałami też się nada ![]() ciesze się, że się podobają ![]() Różyczki vintage Coś lekkiego po wczorajszym ciemnym i ciężkim zdobieniu ![]() ![]() ![]() ![]() 1. Każdy paznokieć pomalowałam na inny kolor - ale użyłam tylko pastelowych odcieni. 2. Przy nasadzie każdego z paznokci (z wyjątkiem serdecznego) nałożyłam po jednej kuleczce złotego bulionu, na mokry lakier. ![]() 3. Na serdecznym namalowałam różyczki używając farbek akrylowych: jasno różowej, różowej i zielonej. Na zdjęciu pokazałam w jaki sposób zostały namalowane ![]() ![]() Konieczny będzie też bezbarwny top ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#78 |
Przyczajenie
|
Jejuuuuu zakochałam się w tych Twoich wzorkach
![]() ---------- Dopisano o 19:13 ---------- Poprzedni post napisano o 19:11 ---------- Wszystkie mi się podobają i mam ochotę każdy z nich amatorsko wypróbować ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#79 |
Raczkowanie
|
Śliczne wzorki na paznokcie i bardzo fajnie opisane jak samemu takie zrobić
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#80 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Graficzne róże Wzorek znów malowany - ale łatwy ![]() ![]() ![]() ![]() Wykonanie jest naprawdę banalne ![]() 1. Paznokcie malujemy na jeden kolor, róż,czerwień albo koral. 2. Czarną farbką akrylową (jeśli nie mamy można spróbować z lakierem linerkiem do zdobień) malujemy pośrodku mały nierówny "okrąg". 3. I dookoła niego domalowujemy linie, nierówne, jak na zdjęciu. Na końcu wskazany top coat ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#81 |
Zadomowienie
|
Super to róże graficzne, lubie takie proste i kontrastowe. Ale te pastelowe też urocze.
![]()
#82 |
Raczkowanie
|
Od ostatniego razu jak tu zaglądałam pojawiły się cztery propozycje... wszystkie są NIESAMOWITE! Tygrysek super, wężowa skórka - przepiękne! Ostatnie bardzo delikatne
![]() ![]()
![]() |
#83 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Biało-złote paseczki Ostatnio widziałam na różnych blogach sporo zdobień, w których zostawiony jest 'goły' pasek. Spróbowałam i wyszło mi takie coś. ![]() ![]() Zaczęłam od pomalowania paznokci bezbarwną odżywką. 1. Odcinam dość wąski pasek z taśmy klejącej (u mnie izolacyjna, najlepsza ![]() 2. Maluję paznokieć białym lakierem i natychmiast odrywam taśmę. 3. Jeden paznokieć postanowiłam zostawić trochę inny - serdeczny pomalowałam złotym lakierem. 4. Na mokry złoty lakier przykleiłam złote kółeczka. ![]() Na sam koniec na łączenia białych pasków przykleiłam cienkie złote tasiemki do zdobienia paznokci. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#84 |
Zakorzenienie
|
Bardzo mi się podoba
![]()
#85 |
Raczkowanie
|
Biało-złote również wyszły super !
![]()
![]() |
#86 |
Raczkowanie
|
![]()
wężowe i biało-złote ♥
#87 |
Rozeznanie
|
Oj wiele Twoich prac mi się podoba
![]() ![]() ![]() ejndzel wita ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#88 |
Zakorzenienie
|
Kocham twoje wzorki<3 inspirują
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#89 |
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
bialozlote paseczki bardzo mi sie podobaja
#90 | |
Zadomowienie
|
dzięki
![]() dziekuję ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Ewalucjo, dziękuje ![]() dzięki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:55.