|
|
#61 |
|
multitasking ninja
|
Dot.: Kto zdał maturę ustną z J. Polskiego na ponad 80 % ???
Ja miałam 100%, temat: Literackie portrety zbrodniarzy na wybranych przykładach.
Omawiałam: Rozmowy z katem Lochy Watykanu Milczenie owiec Dolores Clairbone Lektor Popiół i diament Główna teza mojej prezentacji: w odpowiednich okolicznościach każdy może stać się zbrodniarzem ![]() pytania miałam takie: - czy moim zdaniem zdrada Judasza może być jednoznacznie uznawana za zbrodnię? (to pytanie stąd, że we wstępie odwoływałam się do antyku i Biblii) - w jaki sposób główny bohater Lektora postrzegał Hannę - trzeciego nie pamiętam ale to była jakaś pierdoła w stylu dlaczego wybrałam ten temat czy coś takiego.wyszłam stamtąd po 7 minutach
If the doors of perception were cleansed every thing would appear to man as it is, Infinite. Edytowane przez WhySoSerious Czas edycji: 2012-06-22 o 09:45 |
|
|
|
|
#62 |
|
Raczkowanie
|
Również miałam 100%. Mój temat: Biografia twórcy a jego dzieła. Omów problem analizując utwory wybranego pisarza.
Prezentację robiłam o Rafale Wojaczku, ponieważ jest to jeden z najbliższych mi poetów, dzięki czemu znałam 'temat' zanim się zabrałam za pisanie prezentacji [co robiłam na ost chwilę] i nie miałam problemów ze sporadycznym improwizowaniem podczas mówienia ;D. Jeśli chodzi o pytania to jedno miałam o książkę z lit. przedmiotu, jedno czy uważam, że Wojaczek odgrywał zamierzenie różne sytuacje ze swojego życia, czy był taki naprawdę i trzecie, czy wg mnie Wojaczka powinno się uważać za przedstawiciela jakiejś grupy lit., pokolenia, czy nie. Tak naprawdę największy stres miałam, czy nie przekroczę, aby czasu^^ |
|
|
|
|
#63 |
|
Zadomowienie
|
Ja tez mialam 100%
Prace mialam na temat, ktorry bardzo mnie interesuje a mianowicie o polskiCh filmach dokumentalnych opmawialam: klatka, dzieci z leningradzkiego, zycie jest piekne i jeszcze jakis o polskim bokserze i jakis kieslowskiego o tancu nie pamietam tytulow. By |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Szkoła i edukacja
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:31.