![]() |
#61 | |
Strażnik Wizażu
|
Dot.: Zapuszczanie włosów część II
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#62 |
Raczkowanie
|
ewull
niekoniecznie jestes skazana na przyklapnięte włosy ![]() może to wina pielęgnacji? masz kręcone czy proste włosy? używasz odżywek z sylikonami? Wiem, że z czepianiem się tych sylikonów jest lekka przesada, ale są włosy którym one po prostu nie służą (np. moje ![]() ![]() Napisz jakiego używasz szamponu i odżywki A i ja chciałabym się dołączyć do zapuszczania z moim 10,5 cm odrostem naturalnych włosów ![]()
#63 |
Raczkowanie
|
moje włosy też złośliwie klapią
![]() ![]()
#64 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#65 |
Wtajemniczenie
|
można dołączyć do grona zapuszczających włosy? pozdrawiam
|
![]() ![]() |
![]() |
#66 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#67 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#68 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#69 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#70 |
Zadomowienie
|
Moje to też straszne przyklapusy. Mam jeden sposób. Jako, że nie używam suszarki i moje włosy schną same to po prostu nie rozczesuję ich na mokro. Po umyciu robię tylko przedziałek, rozdzielam pasma na boki i czekam
![]() Dziś mam na włosach amlę, pierwszy raz od miesiąca heh. ---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ---------- Witaj ![]()
#71 |
Wtajemniczenie
|
dziewczyny, a nie stosujecie jakis witamin by przyspieszyc porost?
albo wcierki? - ponoc sa pomocne, chociaz nie wiem, bo nigdy nie udaje mi sie dotrwac do konca kuracji. zapal mam jedynie na poczatku ![]()
#72 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#73 |
Zadomowienie
|
Ja biorę olej z wiesiołka, komplex wit B i piję drożdże.
7.11.2011- nie farbuję i zapuszczam włosy 2.12.2011- olejuję https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=579956 Śmierć jest spokojna...Łatwa. Życie jest trudniejsze... Edytowane przez Kamila_Blondi Czas edycji: 2012-06-06 o 14:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#74 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#75 |
Wtajemniczenie
|
ja wlasnie odczuwam 'skutki uboczne' terapii antytradzikowej.
ostatnio jak sprawdzalam dlugosc wlosow to po witaminie pp i cynku w miesiac wlosy urosly mi o 3,5cm ![]() teraz robie tak: - witamina pp 2x1 - cynk 1x1 - biotyna 5mg co drugi dzien - drozdze 1/3 kostki codziennie zobaczymy co przyniesie taka kuracja. do tego chce wykonczyc olej lopianowy z czerwona papryczka (jedynie na skalp)
#76 |
Zakorzenienie
|
no wyskoczyły mi już bejbiki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#77 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() chyba podpatrzę od Ciebie tę kurację, tym bardziej że moja cera też nie jest idealna ![]() tę witaminę pp, cynk i biotynę kupię w aptece? to ma jakieś nazwy handlowe? sorry za takie głupiutkie pytania, ale nie znam się zupełnie ![]() ja też mam pełno bejbików, nawet taka mini grzyweczka mi się robi nad czołem ![]() mierzyłam obwód kucyka, coś koło 8cm, więc raczej słabo, mam nadzieję, że kiedyś te bejbiki urosną na tyle, że kucyk będzie okazalszy
![]() ![]() |
![]() |
#78 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() witamina pp jest na recepte z tego co ostatnio sie dowiedzialam ![]() ![]() cynk po prostu zwykly ja mam 'zincas forte' na blogu zdjecie jest nawet. a biotyne tez kupisz w aptece, dawke ktora stosuje 5000mcg zawiera biotebal 5 - polski preparat. koszt ok 30 zl za 30 tabletek, czyli wychodzi zlotowka za tabletke na dzien ![]() ![]() ![]()
![]() |
#79 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kupię sobie na pewno cynk i biotynę, niedługo kończę 3 miesiące picia pokrzywki, więc muszę mieć coś innego do wspomagania wzrostu ![]() co do drożdży to nie wiem czy się przekonam
![]() ![]() |
![]() |
#80 | |
Zadomowienie
|
Heja dziewczyny, to i ja się przyłączę jeśli można
![]() ![]() Jestem teraz na krókich wakacjach, ale jak tylko wrócę to zakupię jantar, cp, i nożyczki fryzjerskie ^^ Btw. też obcinacie sobie same, czy chodzicie do fryzjera? Ja stwierdziłam, że jednak bardziej opłaca mi się kupić sobie i obcinać samemu, bo fryzury nie zamierzam zmieniać dłuugo dłuugo ;] A u mnie obcięcie tego 1centymetra kosztuje 25zł ![]() ![]() Btw. dziewczyny które obcinają same -> jakie nożyczki macie, polecacie? ![]() Cytat:
![]() ![]() nafiyqa w podpisie masz , że rozjaśniasz włosy miodem, cynamonem itd. ![]() ![]() Edytowane przez Ishani Czas edycji: 2012-06-06 o 17:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#81 |
Wtajemniczenie
|
Iclosemyeyes - nie ma sprawy
![]() Ishani, od bardzo dawna sama sobie scinam wlosy. mam bardzo dlugie totez stosuje metode Feye. wychodzi idealnie (mam proste wlosy wiec krzywe ciecie byloby od razu widoczne, ale metoda jest prosta). nozyczki mam zwykle z rossmanna za 15zl kupione. mi bardzo odpowiadaja inne dziewczyny (niektore) twierdza, ze im niszcza konce przez to ze ich nie obcinaja a miazdza. taki wlos pozniej latwo sie rozdawaja. u mnie nie ma tego problemu, ale mysle ze to zalezy od typu wlosa (grubosci, skretu, itp)
#82 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#83 |
Wtajemniczenie
|
http://feyeselftrim.livejournal.com/
robie ciecie w delikatne U mam proste wlosy, blond czyli tak jak wiekszosc cienkie, delikatne ale w bardzo dobrej kondycji uwazam ![]()
![]() |
#84 |
Konto usunięte
|
a próbowałaś już drożdże albo CP? mogę Ci też polecić ampułki Radical, teraz testuję ponownie ale jak miałam wcześniej to przyspieszały porost.
---------- Dopisano o 23:36 ---------- Poprzedni post napisano o 23:31 ---------- a próbowałaś już drożdże albo CP? ja ze swojej strony mogę Ci jeszcze polecić ampułki Radical, fakt, drogie, ale warto wypróbować. |
![]() ![]() |
![]() |
#85 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#86 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mam brazowe wlosy, chcialabym, zeby byly bardziej rude. Jesli chodzi o rzewien, to 1 lyzke zalewam odrobina wody, chwile parze, potem odcedzam i dodaje do gestej maski przed myciem (oprocz tego daje jeszcze oleje, polprodukty i lyzke cynamonu - uwaga, cynamon moze podrazniac skalp). Rzewien daje tez do masek po myciu, ale bardzo rozrzedza konsystencje, co mnie denerwuje ![]() Miod dodaje do masek po myciu, ale tez mieszam pol na pol z olejem i nakladam na cala noc. Oprocz tego, ze rozjasnia wlosy to sa cudnie nawilzone ![]() Probowalam tez plukanek z rumianku i cytryny. Dlugo juz nie stosowalam nic rozjasniajacego (kilka tygodni). Ale akurat dzis rano mialam 4-godzinna sesje z rzewieniem i cynamonem, po czym TZ jak mnie tylko zobaczyl stwierdzil, ze "zrudzialam", wiec chyba jednak cos to daje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#87 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#88 |
Rozeznanie
|
![]()
melduje sie
![]() Moja historia zapuszczania wlosow sięga ubieglego roku. Do tej pory mialam przeskoki, raz zapuszczalam, raz nie:P Obecnie moje zniszczone wlosy rozjasnianiem sa juz ladnie zregenerowane... i sporo dłuższe. Oczywiscie nadal zapuszczam bo jest jeszcze duzo do zrobienia z nimi. Na dzien dzisiejszy jestem na etapie zapuszczania, wiec stosuje kuracje: 1.Lioton Provit Keratyna( super wygładza i nagłyszcza) 2.Maska Pantene głęboko regenerująca( polecam, mniej polamanych włosów plus nawilżenie) 3.jedwab Biosilk 4.Tabletki Pytho, dobre na wypadanie, szkoda, ze takie drogie ![]() Sporadycznie oleje : kokosowy i amla Zamowilam "cudowna" maskę Bingo SPA z spirulina i keratyna. Wizarzanki polecały. A jak tam u was? |
![]() ![]() |
![]() |
#89 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#90 |
Zakorzenienie
|
mi mija już pół roku odkąd ostatni raz podcięłam włosy
![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:05.