![]() |
#31 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Zapuszczanie włosów część II
#32 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#33 |
Zakorzenienie
|
który? bo widziałam, że mają jakieś z chili
![]()
#34 |
Zakorzenienie
|
czemu u mnie nie ma jeszcze tych eliksirów
![]() ja na porost wcieram rzepę z joanny ![]()
![]() |
#35 |
Zakorzenienie
|
ja pierwszy raz od 4 lat wracam na wakacje do domu ze studiów
![]() ![]()
#36 |
Wtajemniczenie
|
Tez sie moze dolacze, jesli mozna
![]() Wlosy zapuszczam od 3 lat- z krotkiego boba, siegaja juz piersi ![]() ![]() Niestety - bardzo mi sie przetluszczaja (umyje wieczorem to czasem rano wstane i juz sa tluste), farbowane na szczescie nie bardzo zniszczone-mimo tego ile razy byly rozjasniane, prostowane i farbowane ![]()
#37 |
Zakorzenienie
|
O, nie wiedzialam, ze jest taki watek, mozna dolaczyc?
![]() Zapuszczam, a jakze. Jednak caly czas wydaje mi sie, ze bardzo wolno rosna. Obecnie mam dlugosc lekko za ramiona, ale moglyby juz byc dluuuuzsze... |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#38 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jak myślisz, można zamiast oleju użyć z odżywką nafty kosmetycznej? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#39 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wogóle to znalazłam notkę o nafcie kosmetycznej na blogu Anweny: 1.Nie nakładaj samodzielnie nafty na dłużej niż 20 minut przed myciem włosów. 2.Nafta pobudza cebulki włosów, ale jeśli masz wrażliwy skalp lepiej nakładaj ją tylko na włosy. 3.Nafta bardzo fajnie sprawdza się w mieszankach z żółtkiem i olejkiem (np. rycynowym) wtedy możemy ją zostawić na włosach na dłuższy czas. Ja do takiej mieszanki lubię dołożyć jeszcze inne składniki (mój ulubiony przepis znajdziesz tu: http://anwena.blogspot.com/2010/10/m...-maseczka.html ) 4.Nie używaj nafty zbyt często. Może wtedy przesuszyć włosy. Optymalnie będzie raz w tygodniu. 5.Ja działanie nafty porównuję do silikonów. Włosy po jej użyciu są bardzo mocno błyszczące, miękkie i sypkie. 6.Nafta jest dosyć trudna do zmycia. Trzeba to zrobić naprawdę bardzo dokładnie. Ja wykorzystuję też swój patent taki jak przy zmywaniu olei (http://anwena.blogspot.com/2010/09/p...jne-cz-ii.html) 7.Naftę możemy kupić w każdej aptece. Koszt to ok. 5zł za buteleczkę, która wystarczy nam na bardzo długo. 8.Nafta jest bardzo wydajna. Nie trzeba nakładać jej zbyt wiele. Spokojnie wystarczy nam 1 łyżka na całe włosy (nawet długie). 9.Możemy znaleźć wiele rodzajów nafty. Szczerze mówiąc ja nie zauważyłam między nimi żadnej różnicy ![]() 10.Nafta wzmacnia włosy, sprawia, że są bardziej elastyczne, mniej się łamią i elektryzują. Ja osobiście wolę oleje (które działają podobnie, ale według mnie nawet lepiej), ale z nafty nigdy nie zrezygnuję ze względu na jej działanie „upiększające” – widoczne natychmiast (efekt niestety tylko do następnego mycia). 11.Nafta ma okropny zapach. Ja go szczerze nie znoszę, ale na szczęście po umyciu i nałożeniu odżywki znika. 12.Nafta podobno może również zapobiegać wypadaniu włosów, a nawet przyspieszać ich porost. Ja niestety takich efektów u siebie nie zauważyłam. 13.Nafta nie wnika w głąb włosa, tylko zatrzymuje się na jego powierzchni tworząc powłokę niewypuszczającą wilgoci z wnętrza włosa.
7.11.2011- nie farbuję i zapuszczam włosy 2.12.2011- olejuję https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=579956 Śmierć jest spokojna...Łatwa. Życie jest trudniejsze... Edytowane przez Kamila_Blondi Czas edycji: 2012-06-03 o 20:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#40 |
Zakorzenienie
|
ja mam ten z rumiankiem na przodzie składu taki w psikaczu
![]()
#41 |
Strażnik Wizażu
|
To chyba o oleju mowa
![]() A tu o eliksirze ![]() 2 różne produkty GP ![]() Witam w kolejnej części ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#42 |
Raczkowanie
|
To ja w nowym wątku również zgłaszam obecność!
Dawno mnie nie było, ale włosy zapuszczam dzielnie cały czas! Założyłam dziś nawet bloga, żeby dzielić się z Wami moimi spostrzeżeniami w podziękowaniu za Wasze cudowne blogi! [adres w podpisie] Co do nafty - odkąd stosuje ją raz w tygodniu na skalp - 20 minut przed myciem - zanotowałam dodatkowy wzrost włosa. Skóra jest po niej dobrze ukrwiona a cebulki zmuszone do pracy ![]() Tylko trzeba koniecznie pilnować czasu... ![]()
#43 |
Konto usunięte
|
To i ja się przyłączę, w grupie zawsze raźniej.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#44 |
Przyczajenie
|
Zapuszcza włosy od 14 miesięcy. Po dekoloryzacji musiałam je ściąć na boba, bo były tak zniszczone. Dzisiaj są już znacznie dłuższe, sięgają mi do łopatek. Moim marzeniem są włosy do wcięcia w talii. Moje sprawdzone i skuteczne sposoby na szybszy porost włosów i ich nawilżenie to:
1. Myję włosy zwykłym, ziołowym szamponem. Wychodzę z założenia, że szampon ma myć włosy a pielęgnować odżywka, balsamy maski itp. 2. Po każdym myciu nakładam odżywkę na 3-5 min. (kallos, loreal, pantene) 3. Raz w tyg na 20 min nakładam maskę (kallos, loreal, pantene) nakładam czepek albo folię. Następnie ''suszę'' suszarką. 4. Używam jedwabiu na końcówki włosów. Nie zauważyłam, żeby mi je przesuszał. 5. Zdarza mi się prostować włosy (kocham proste, lśniące włosy). Zawsze gdy prostuje włosy używam preparatu zabezpieczającego. SPOSOBY DZIĘKI KTÓRYM MOJE WŁOSY ROSŁY 2-3CM NA MIES: 1. Nakładałam olejek rycynowy na całe włosy i dokładnie wcierałam go w skórę głowy. Robiłam tak 2 razy w tyg i chodziłam z olejkiem na głowie przez pól dnia. 2. Jeśli nie miałam czasu, żeby nałożyć olejek regularnie to do szamponu dodawałam krople olejku rycynowego i dokładnie myłam nim skórę głowy. 3. Świetnie też sprawdziła się wcierka do włosów Jantar (8zł). Jest fenomenalna.Minusem jest jej dostępność. 4. Przez miesiąc piłam drożdże, robiłam miesiąc przerwy i od nowa. 5. Regularnie od ponad roku łykam capivit i nie robię przerwy w ich stosowaniu. 6. Końcówki podcinam rzadko co jakieś 4 mies czasem nawet 5, bo są w dobrym stanie i się nie rozdwajają. Na pocięcie włosów idę dopiero gdy zauważę, że moje włosy zaczynają ciężko wyglądać. |
![]() ![]() |
![]() |
#45 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#46 |
Przyczajenie
|
Cześć Dziewczyny!
Przyłączam się, a co.. ![]() Prawdziwą akcję włosową zaczynam od jutra, czeka mnie fryzjer i obcięcie pewnie 7 cm suchych końcówek. Są pocieniowane, przód sięga do końca twarzy, natomiast tył do końca łopatek, chce je obciąć na kształt U, koniecznie bez cieniowania. I od jutra oleje, łykam też drożdże i CP. Zamierzam też prowadzić bloga bo znając mnie nie będzie mi się chciało regularnie dbać o włosy, a blog mam nadzieje mi w tym pomoże... ![]() Do boju o długie włosy! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#47 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#48 |
Zakorzenienie
|
#49 |
Rozeznanie
|
śmiało mogę powiedzieć, że do oleju wrócę na pewno.
włosy są mięciutkie, gładkie <3 jeszcze nie wiem, kiedy następne olejowanie, może czwartek. ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#50 |
Zakorzenienie
|
można dołączyć?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#51 |
Wtajemniczenie
|
Cześć, można dołączyć?
Ostatni raz podcinałam 19.05.2012r Wcieram jantar, piję pokrzywę ![]() kolejne ścięcie: 19.09.2012r ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#52 |
Wtajemniczenie
|
Dzięki Kamila Blondi za notkę o nafcie
![]() Ja stosuję ją co jakiś czas i bardzo sobie chwalę ![]() ![]() Przepraszam za podkreślenie, wina komputera:/ |
![]() ![]() |
![]() |
#53 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Suszenie z głową w dół u mnie też nie działa, w sumie i tak unikam teraz suszarki jak mogę, więc serii z garniera też nie wypróbuję. No cóż, chyba jestem skazana na przyklapnięty włos. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#54 |
Raczkowanie
|
Witam wszystkich w nowym wątku.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#55 |
Zakorzenienie
|
#56 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#57 |
Zakorzenienie
|
![]() |
#58 |
Zakorzenienie
|
Witam, dołączam do wątku
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#59 |
Raczkowanie
|
to może i ja się przyłączę
![]() i tak od razu co do suszenia głową w dół. Też raczej unikam suszenia ale czasem mam okresy, że suszę po każdym myciu i tak właśnie mam teraz. Tylko, że mam suszarko-lokówkę z grubą kręcącą się szczotką i zazwyczaj nią sobie "modeluję" włosy (jeśli to można nazwać modelowaniem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() a tak poza tym to zapuszczam od trochę ponad 1,5 roku i szło mi nieźle ale ostatnio włosy przestały rosnąć... no może nie całkowicie ale bardzo, bardzo, bardzo zolniły i doszłam do wniosku, że sięgają swojej maksymalnej genetycznej długości więc mam w planie podciąć z 5 cm bo końcówki i tak już mam brzydkie a przy okazji będą miały znowu trochę długości do nadrobienia to i mi humor poprawią jak będę widziała, że odrosty się powiększają ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#60 |
Zadomowienie
|
Haggat, malwka witajcie w naszym gronie
![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:23.