seks- po jakim czasie? - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-12-12, 18:21   #61
Mellark
Raczkowanie

Dot.: seks- po jakim czasie?

A to ja się w pewnym sensie wyróżnię.
Miałam dwóch chłopaków, ale tylko z jednym uprawiałam seks - i to z tym pierwszym. Poszłam z nim do łóżka po dziewięciu miesiącach - dopiero po rozstaniu zauważyłam, że mnie szantażował, mówił, że "chyba go nie kocham, skoro tego nie chcę". Ja miałam wtedy dziewiętnaście lat, on osiemnaście. Jak już się przełamałam, to... on chciał zerwać następnego dnia. Wyprostowaliśmy to i spędziliśmy razem (z przerwami) czternaście miesięcy, ale nie wspominam tego dobrze... Nawet lepiej wyszło, bo parę dni przed ostatecznym zerwaniem mój był chciał uprawiać seks bez zabezpieczenia, a ja, nie wiem jakim cudem, ale znalazłam w sobie tyle zdrowego rozsądku, żeby nie dać się na to namówić. Teraz pewnie pisałabym ten post z półtorarocznym dzieckiem u boku i przymusowym mężem-niedojrzałym dupkiem.
Drugi chłopak, też prawiczek, bardzo chciał uprawiać ze mną seks, ale on to szalony dopiero był! Był święcie przekonany, że będę się truła tabletkami, tyła i narażała na bezdzietność (niestety, geny mam po mamie, która nie takie ceregiele z hormonami miała), a on będzie sobie po prostu wkładał. :P Odmówiłam i pożegnaliśmy się. A niby taki niewinny maminsynek, a tu mu o jedno chodziło w życiu...
Teraz jestem zrażona do seksu. Mam uraz i lęk, bo raz zaszłabym w ciążę, gdyby nie szybka interwencja matki chrzestnej. Poza tym, nie jestem w tym dobra - ewidentnie mam za dużo testosteronu, bo dochodzę po kilku minutach...
Obalam więc teorię, że z kolejnymi partnerami jest łatwiej. Bo nie zawsze jest.
Na pewno nie poszłabym z kimś do łóżka, znając go krócej niż pół roku, nie mówiąc o dobie lub mniej. Czułabym się łatwa, choć u mnie to raczej skutek wychowania z "głębokiej" wierze katolickiej. Ale ja to ja, każdy jest przecież inny i ma swój rozum. Nie oceniam tych, którzy robią inaczej niż ja. Mam przyjaciółkę, która preferuje "friends with benefits" i wspomniane już "no dating before sex", dlatego nie jestem typowym "katolem", nie skreślam ludzi o innych poglądach w tej materii.

Edytowane przez Mellark
Czas edycji: 2015-12-12 o 18:23
Mellark jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-12, 18:31   #62
vehemenc3
Raczkowanie

Z moim pierwszym chłopakiem straciłam dziewictwo po 3 lub 4 miesiącach związku. Po czasie żałuję, decyzja była przemyślana, ale mimo to wolałabym przeżyć to z kimś innym. Może to kwestia późniejszych wydarzeń i tego, że zaczęłam przez niego postrzegać seks jako coś czego się ode mnie wymaga i co nie sprawia mi przyjemności. Z kolejnym chłopakiem chyba po 1 miesiącu poszłam do łóżka. Ale ten związek był czymś przejściowym, ani jedno ani drugie nie rozpaczało po rozstaniu. Z obecnym i mam nadzieję że ostatnim facetem, zaczęłam się kochać na 4 spotkaniu. Na 3 byłam pijana, a on stanowczo postawił granice, że dopóki nie będę w pełni świadoma tej decyzji, to mnie nawet nie dotknie. Nie żałuję, to najlepsze co mogłam zrobić. W końcu zobaczyłam jak powinno wyglądać zbliżenie dwojga kochających się ludzi, w końcu ktoś interesował się przede wszystkim moja przyjemnoscia a nie tylko i wyłącznie swoją własną
vehemenc3 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-13, 08:21   #63
Ieka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zorzoli Pokaż wiadomość
a ja mam tylko takie pytanie do tych co uprawiali sex na 1,2 czy 3 randce.
Czy po tym dla obu stron byl to taki poczatek zwiazku czy jednak pomimo seksu do bycia w zwiazku czekaliscie i woleliscie lepiej se poznac?
My na 1 randce. Dziś jestesmy małżeństwem
Ieka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-13, 16:29   #64
Lea_ny
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ieka Pokaż wiadomość
My na 1 randce. Dziś jestesmy małżeństwem
My na trzeciej
Teraz jesteśmy od 5 lat razem, z czego 3,5 jako małżeństwo <3

Wysłane z mojego HTC Desire 620 przy użyciu Tapatalka

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości