|
|
#61 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy Marilyn Monroe była gruba?
Cytat:
Wiem bo sama jako osoba szczupła mam problem z doborem stanika. Mam miseczkę D/DD ale obwód stanika 60. Proporcjonalnie do swojej budowy piersi mam duże, ale jakby mnie ktoś próbował wcisnąć w stanik 75 to faktycznie "wyszłoby" mu A.
|
|
|
|
|
|
#62 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, bo ja jestem szczupła , mam rozmiar stanika 60FF i nie uważam, żebym miała duże piersi
|
|
|
|
|
|
#63 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Raz widziałam dziewczynę z miseczka taka jak Twoja i moim zdaniem miała ogromne piersi (o wiele za duże jak na mój gust).Ale z drugiej strony wszystko zależy od całokształtu. Ja jestem niska i naprawdę chuda więc może dlatego tak mi się wydaje
|
|
|
|
|
|
#64 |
|
Wtajemniczenie
|
powiem tak, że cycate mają problemy z wyborem czy bielizny czy bluzek. ładne nocne kompleciki w sklepach są w rozmiarze mizernego biustu. Cycata jak ja nie dobierze sukienki bo dół od dużego rozmiaru będzie za luźny, a jak mniejszy rozmiar to cycki mam ściśnięte jak , że zaraz mi wyskoczą....
|
|
#65 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Nie wiem czy zaglądasz na balkonetka.pl, tam sobie możesz zerknąć, że 60FF to raczej małe/średnie biusty , wiec nazwanie 60D/DD dużym biustem, mnie mocno zaskoczyło
|
|
|
|
|
|
#66 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, ale z kolei w biuście potrafią się nie dopinać- istna paranoja) więc to chyba w tym tkwi sęk.Ale generalnie nie chodziło mi o kontemplowanie mojej figury, tylko o to, że waga ani rozmiary nie mają znaczenia bo chodzi o to jak wygląda dana kobieta, a to jest niezależne od jakichkolwiek parametrów. MM była grubsza ale dobrze w tym wyglądała ba była kobieca. Ja siebie tez uważam za zaokrąglona tam gdzie trzeba i też jest dobrze. Znam laskę co jest mocno przy kości ale tak się ubiera i tak wygląda, że większość ludzi się za nią ogląda bo jest przy tym wszystkim super kobieca. |
|
|
|
|
|
#67 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
MM była spoko, podoba mi się ten jej seksapil na filmach, kocham ją jako Sugar Kowalczyk (moim zdaniem bosko wyglądała w Pół żartem, pół serio), ale własnie ta jej sylwetka wydawała mi sie czasami taka rozlazła. Natomiast wyczuwam przez ekran jej wielki urok
|
|
|
|
|
|
#68 |
|
Wtajemniczenie
|
Marilyn według mnie była niesamowicie atrakcyjna zarówno wtedy, gdy była nieco "grubsza", jak i pod koniec swojego życia, kiedy była baaardzo szczupła.
Słowo "gruba" w jej przypadku to zdecydowanie złe słowo. Miała momentami niewielką niedowagę, ale... bez przesady
|
|
|
#69 |
|
Zakorzenienie
|
Jeśli chodzi o okresy w życiu MM, kiedy miała rozmiar 40/42- dla mnie była wtedy niespecjalnie szczupła
Gruba to chyba też złe słowo, była pulchna/przy kości. MM miała akurat to szczęście, że kilogramy jej się rozkładały w miarę równomiernie i zachowywałą kształt klepsydry. Gdybym ja przytyła 10 kg, ważyłabym 63 kg przy 166 cm wzrostu. Może nie jakoś tragicznie dużo, ale u mnie tłuszcz odkłada się na brzuchu/ ew na górze ud. Wyglądałabym jak nieforemny balonik bez biustu
|
|
|
|
|
#70 |
|
Raczkowanie
|
Hm.. nie gruba,ale przy kosci
|
|
|
|
|
#71 |
|
Wtajemniczenie
|
A skąd ten ,,news"? Nie miała nigdy wycinanych żeber tylko poprawianą brodę i usuwany guzek na nosie + poprawiane ząbki. Talię miała 59-60 cm. Ogólnie kobiety 50-60 lat temu były węższe w talii- naturalnie. Mniej przetworzonej żywności, inny tryb życia, gorsety oraz dopasowane ubrania. Tak samo w żadnej DOBREJ ( mam na myśli rzetelną a nie te nastawione głównie na skandal) biografii na temat Marilyn, nie czytałam, że miała zaburzenia odżywiania, czy też o zgrozo bulimie. Nadużywała leków, co wpływało na jej wagę, która także zmieniała się poprzez różne problemy np. związkowe. W czasie kręcenia ,,Pół żartem, pół serio" była w ciąży -dlatego tam jest okrąglejsza. W związku z Millerem za to też przytyła, bo nie zależało jej wtedy tak na wadze- przechodziła załamanie. Warto też zwrócić uwagę na to, że kilka razy poroniła.
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#72 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Regularne noszenie gorsetu baaaardzo potrafi zmienić sylwetkę, niejedna z nas mogłaby mieć węższą talię
Edytowane przez truskawkowawiosna Czas edycji: 2012-09-12 o 17:55 |
|
|
|
|
|
#73 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Odnośnie gorsetu- zgadzam się;d Edytowane przez Vivee Czas edycji: 2012-09-12 o 18:12 |
|
|
|
|
|
#74 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale to co jest tutaj napisane http://ciekawe.onet.pl/historia/mari...2,artykul.html wydaje mi się bardzo prawdopodobne
|
|
|
|
|
|
#75 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Na onecie niegdyś wyczytałam także, że Elvis spał z Marilyn ku uciesze swoich kolegów, co najlepsze nikt nigdy nie wspomniał o ich rzekomym spotkaniu Dlatego też wiele sprawdzonych biografów musi coś potwierdzić bym była w stanie wziąć coś za fakt Plotki żyją własnym życiem ^^ A redaktorzy często nie sprawdzają pewnych informacji i je powielają (stereotypy, plotki, pogłoski itp)
Edytowane przez Vivee Czas edycji: 2012-09-12 o 18:36 |
|
|
|
|
|
#76 |
|
Zadomowienie
|
moim zdaniem gruba nie myla tylko okragla
![]() Taki byl wtedy kanon piekna, ze tez sie wtedy nie urodzilam( blizej mi do Marilyn niz do Angeliny!) Moim zdaniem miala cudowne proporcje i dlatego ladnie wygladala. Mam kolezanke , ktora miala wachania wagi do 20 kilo i zawsze wygladala ladnie, miala plaski brzuch ,talie, zgrabne nogi, ladne proprcje- wszystko zgrabne tylko wieksze jak ja tyje, to wszystko rosnie w innym tempie i moje proprcje sa strasznie zaburzone. Zazroszcze osobom , ktorych proprcje utrzymuja sie niezaleznie od wagi Co do twarzy MM, w ogole mi sie nie podoba,wg mnie ma taki wulgarny wyraz twarzy ( ale to moje subiektywne zdanie) |
|
|
|
|
#77 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do tego, czemu tak powszechnie się ją uważa za symbol pięknej kobiety, też nie bardzo rozumiem. Owszem była piękna, ale właśnie w taki dosłowny, lekko wulgarny sposób, coś jak Jagna. Seksowna owszem, ale brakło tego wdzięku, czegoś więcej, co miała na przykład Audrey Hepburn. |
|
|
|
|
|
#78 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#79 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#80 |
|
Wtajemniczenie
|
Moja koleżanka też ostatnio stwierdziła, że Marilyn była gruba, za gruba.
Pomyślałam sobie: "Boże, co to za czasy. Jak któraś jest bardziej krągła, to zaraz uważa się, że jest gruba." Litości. Inna znajoma zawyrokowała, że Audrey Hepburn była brzydka. Dopiero mi szczena opadła.
|
|
#81 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#82 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:41.

, bo ja jestem szczupła , mam rozmiar stanika 60FF i nie uważam, żebym miała duże piersi

, ale z kolei w biuście potrafią się nie dopinać- istna paranoja) więc to chyba w tym tkwi sęk.