S³ysze g³osy... - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyj±tkowe miejsce, w którym podzielisz siê emocjami, uczuciami, zwi±zkami oraz uzyskasz wsparcie i porady spo³eczno¶ci.

Odpowiedz

Narzêdzia
Stary 2012-10-06, 17:39   #61
201803090921
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 4 538
Dot.: S³ysze g³osy...

Cytat:
Napisane przez JanePanzram Poka¿ wiadomo¶æ
ja pamiêtam tak± wizjê, spowodowana by³a jednak wysok± gor±czk±: "widzia³am" jak na mnie wielka szafa (a wielk± mamy w jednym pokoju) na mnie siê wali. Po dzi¶ dzieñ to pamiêtam
Na mnie "spada³" z sufitu piec kaflowy (wtf?!), zaczepiony na linie, która powoli pêka³a.
A przy 39 stopniach temp. po¶ciel zyskiwa³a jak±¶ przepiêkn±, nierealn± fakturê, nie umiem teraz tego opisaæ
201803090921 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2012-10-06, 18:10   #62
letik
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 181

Cytat:
Napisane przez pempek Poka¿ wiadomo¶æ
Te¿ kilka razy mia³am parali¿ senny, powiem jedno - masakra. Raz, miszka³am wtedy sama, by³o rano i zadzwoni³ budzik. Chcia³am siê obudziæ, ale nie mog³am, ci±gle zapada³am w koszmarny sen. Nikt mi nie móg³ pomóc, a mêczy³am siê dobrych kilka minut, przynajmniej takie odnios³am wra¿enie. Pó¼niej przesz³o to ju¿ w tak± fazê, ¿e siada³am na ³ó¿ku, próbowa³am otworzyæ oczy, patrzeæ w okno, ¿eby siê obudziæ, ale nic nie pomaga³o i nie wiem w sumie co mnie w koñcu obudzi³o. Prze¿ycie koszmarne.

Kiedy¶ ogl±da³am rówie¿ program o ludziach chorych na narkolepsjê i tak jak wcze¶niej my¶la³am, ¿e to takie zabawne schorzenie, ¿e zasypiasz w najmniej oczekiwanym momencie, tak od momentu obejrzenia tego programu uwa¿am, ¿e to jedna z gorszych chorób. Nie mo¿esz normalnie spaæ, bo sen miesza siê z jaw±, masz koszmary i dlatego jeste¶ chronicznie niewyspana... st±d to zasypianie w ci±gu dnia. OKROPNE!

witaj w klubie. Co¶ strasznego..nie ¿yczê nikomu, na szczê¶cie nie miewam tego czêsto, ale jak ju¿ nadejdzie i ja wiem co mnie czeka to jest najgorsze uczucie jakiego do¶wiadczy³am w ¿yciu;/
Stary 2012-10-06, 19:56   #63
Dzikun
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 5 729

Cytat:
Napisane przez Lisciolaz Straszliwy Poka¿ wiadomo¶æ
Zna kto¶ jakie¶ naukowe wyja¶nienie tego zjawiska? Dlaczego akurat paj±ki?
To ciekawe, bo ja te¿ widzê te paj±ki
No i jeszcze no¿e na ¶cianach

Cytat:
Napisane przez chwast Poka¿ wiadomo¶æ
Taaa mój t¿ te¿ to czasem ma, ¿e cisza i on nagle s³yszy w tej ciszy jak kto¶ szepcze jego imiê. Ale on ma bardzo rozwiniêt± wyobra¼niê i my¶lê, ¿e czasem po prostu p³ata mu figle
A to to ju¿ w ogóle masakra jest, cisza, ciemno¶æ a ja nagle s³yszê jak kto¶ szepcze takim przera¿aj±cym szeptem moje imiê.
Mam bujn± wyobra¼niê i ju¿ w g³owie scenariusz horroru.

Kilka razy zdarzy³o mi siê za to ¶niæ ¶wiadomie. Co¶ niesamowitego, kiedy jeste¶ we ¶nie i wiesz, ¿e to jest sen a w dodatku mo¿esz przywo³aæ do snu co tylko zechcesz i w pe³ni to kontrolujesz.
Dzikun jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2012-10-06, 20:30   #64
Heledore
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 538

Zdarzy³o mi siê kilka razy w ¿yciu s³yszeæ swoje imiê lub inne s³owa jakby szeptane mi wprost do ucha. Jednak najbardziej pamiêtam halucynacje z os±. Przysnê³o mi siê w trakcie ogl±dania filmu u tz. Nagle "przy¶ni³o mi siê", ¿e siê obudzi³am a w pokoju jest osa. Osa podlatywa³a coraz to bli¿ej mnie wiêc zaczê³am machaæ rêkami aby j± odgoniæ. Niestety by³a uparta. Macha³am i macha³am jak szalona. Niestety osa uk³u³a mnie w sam czubek nosa - powa¿nie poczu³am uk³ucie! W tym momencie zerwa³am siê na równe nogi i zaczê³am uciekaæ.... Obudzi³am siê ca³kowicie po paru krokach w korytarzu. By³am pewna ¿e to nie by³ sen. By³am spanikowana. Kaza³am T¿ zawie¶æ siê na pogotowie i pobieg³am do lustra sprawdziæ czy spuch³ mi nos T¿ przez d³u¿sz± chwilê zbiera³ szczêkê z pod³ogi. A do mnie dopiero po chwili dotar³o ¿e te wydarzenia to by³ sen a nie jawa.

On widzia³ tylko jak parê razy w czasie snu bezw³adnie machnê³am rêkami przed twarz± po czym zerwa³am siê z krzykiem na równe nogi i zaczê³am uciekaæ

Edytowane przez Heledore
Czas edycji: 2012-10-06 o 20:31
Heledore jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2012-10-06, 21:17   #65
karolynka90
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 12 542

Cytat:
Napisane przez Dzikun Poka¿ wiadomo¶æ
Kilka razy zdarzy³o mi siê za to ¶niæ ¶wiadomie. Co¶ niesamowitego, kiedy jeste¶ we ¶nie i wiesz, ¿e to jest sen a w dodatku mo¿esz przywo³aæ do snu co tylko zechcesz i w pe³ni to kontrolujesz.
Mnie raz zdarzy³ siê taki ¶wiadomy sen.
Kiedy zaczê³am siê baæ (w tym ¶nie, bo zmienia³ siê on w koszmar), pomy¶la³am "kurczê, przecie¿ to tylko sen, muszê siê obudziæ" i obudzi³am siê.
Stary 2012-10-06, 21:26   #66
MarudexuS
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 5 447
GG do MarudexuS

Cytat:
Napisane przez Bajumi Poka¿ wiadomo¶æ
To ja te¿ siê tu zg³aszam.
Ataki mam kilka razy w tygodniu, czasem mam "odsapki" ok. tygodnia i znowu.
Ale po kolei.
...
.
Mia³am bardzo podobnie. Do tego uczucie sp³ywania z ³ó¿ka, ¶ci±gania ze mnie ko³dry, parê razy uczucie, jakby kto¶ na mnie siedzia³, ale najlepsze jazdy to machanie "wirtualymi" rêkami i nogami i "widzenie" swoich r±k, takich przezroczystych ze ¶wiadomo¶ci±,¿e prawdziwe le¿± na ³ó¿ku
I by³y czasy, ¿e miewa³am to co noc, miewa³am takie noce, ¿e co chwilê mnie ³apa³o, mia³am wra¿enie, jakbym pó³ nocy by³a w takim parali¿u.
A czemu by³y? Bo ju¿ tego nie mam. Wiêc nie martw siê, niektórym "na staro¶æ" przechodzi

Cytat:
Napisane przez pempek Poka¿ wiadomo¶æ
Koniecznie id¼ do lekarza, bo to mo¿e byæ zwi±zane z narkolepsj±, je¶li te ataki zdarzaj± ci siê tak czêsto, to nie s± ¿arty.
No ja jak na razie czujê siê zdrowo, moje parali¿e mnie opu¶ci³y, a wierz mi, mia³am okresy, kiedy nocy przespaæ nie mog³am.

Cytat:
Napisane przez Dzikun Poka¿ wiadomo¶æ
Piêkna sprawa ale ja jak siê orientujê, ¿e to sen i mogê WSZYSTKO to jako¶ tak nie bardzo wiem co robiæ i czêsto po chwili zapominam, ¿e wiem, ¿e to sen i ju¿ samo siê toczy. Ale zdarza mi siê, ¿e ¶wiadomo¶æ o ¶nie pozwala przerobiæ koszmar w co¶ w miarê normalnego
Stary 2012-10-06, 21:39   #67
Lea_ny
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 6 354

Wiedzia³am, ¿e tak bêdzie: z ka¿dym Waszym postem odczuwa³am coraz wiêkszy lêk, ¿e znowu bêdê mieæ jakie¶ dziwne wizje w nocy - i co? Oczywi¶cie tak siê nakrêci³am, ¿e rzeczywi¶cie tak siê sta³o Zastanawiam siê czy to zawsze jest kwestia psychiki (tylko wcze¶niej sobie tego nie u¶wiadamia³am) czy czasem po prostu co¶ w mózgu "nie zaskakuje" podczas zasypiania/wybudzania siê?

Co do ¶wiadomych snów, to ja czasami orientowa³am siê, ¿e wydarzenia ze snu nie s± prawdziwe i jak sen mi siê nie podoba³, to postanawia³am siê wybudziæ... skacz±c z du¿ej wysoko¶ci

Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e

REKLAMA
Stary 2012-10-06, 22:15   #68
Romanaccia
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 902

ale miewacie fajowe haluny ja tez bym takie chciala .... buuu

Ja miewam czesto LD czyli swiadome sny ,jako dziecko czy nastolatka miewalam je znacznie czesciej ,im bardziej jestem stara tym rzadziej je mam.

Uczucie spadania tez mam dosc czesto ,kilka razy zdarzylo mi sie "slyszec" jak ktos mi szepcze do ucha ,krzyczy ...

Raz uslyszalam przez sen czy taz w momencie ,w ktorym dopiero zasypialam ,krzyk "Kto tu jest !" ,uslyszalam jakis hasal i nie wiem dlaczego ,ale w mojej glowie uroilam sobie ,ze zlodzieje weszli do mieszkania .... dodam ,ze mieszkam za granica i nie znam tu nikogo ,z kim moge po polsku porozmawiac ,a ten krzyk byl w jezyku polskim ...
jak do siebie doszlam zrozumialam,ze to nie mozliwe ,ale wrazenie bylo nieprzyjemne ....

ok. miesiaca temu ,do mieszkania wlamali mi sie zlodzieje ,obudzilam sie doslownie na chwile przed ich wejscim do pokoju wspollokatora ,snilo mi sie ,ze jeden z nim stal za moim oknem na parapecie i cos mowil ,widzialam za zaluzja taka wysoka ciemna postac ,zerwalam sie ze snu ,lezalam tak chwile ,serce walilo mi jak mlotem ,a po chwili uslyszalam krzyk wspollokatorow... dziwne to bylo.

raz obudzilam sie powtarzajac trzy krotnie "Ksiaze z bajki ...ksiaze z bajki ....." ale gadanie przez sen to juz inna rzecz.

z bardziej "ekstremalnych" rzeczy ,ktos mnie nozem cial ,a ja autentyczne czulam bol kilkakrotnie mi sie to zdarzylo .... zrywalam sie ze snu i jeszcze dluzsza chwile czulam bol.
kilka razy obudzilam sie podrapana po podobnych snach ,pewnie sama sie podrapalam ,ale uczucie nie mile.

raz mialam OOBE geniale ,a zarazem przerazajace uczucie.
Stary 2012-10-06, 23:33   #69
linaya
astro-loszka

Wiadomo¶ci: 7 511

O rety mia³am co¶ podobnego ostatniej nocy. Spa³am i obudzi³o mnie g³o¶ne, przeci±g³e miauczenie kota. Z tym, ¿e nie mamy ¿adnego kota
Ale by³o to tak autentyczne, ¿e obudzi³am T¯ i kaza³am mu sprawdziæ, czy na dole nie ma ¿adnego zwierzaka (zdarza³o siê ju¿ kiedy¶, ¿e kot s±siadów wszed³ do nas przez taras i zosta³ przez pomy³kê zamkniêty). Oczywi¶cie ¿adnego futrzaka nie by³o...Umys³ czasem p³ata figle
Stary 2012-10-07, 07:40   #70
kwiatek101
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 251

Cytat:
Napisane przez Heledore Poka¿ wiadomo¶æ
Jednak najbardziej pamiêtam halucynacje z os±. Przysnê³o mi siê w trakcie ogl±dania filmu u tz. Nagle "przy¶ni³o mi siê", ¿e siê obudzi³am a w pokoju jest osa. Osa podlatywa³a coraz to bli¿ej mnie wiêc zaczê³am machaæ rêkami aby j± odgoniæ. Niestety by³a uparta. Macha³am i macha³am jak szalona. Niestety osa uk³u³a mnie w sam czubek nosa - powa¿nie poczu³am uk³ucie! W tym momencie zerwa³am siê na równe nogi i zaczê³am uciekaæ....
Ha ha, rozbawi³a¶ mnie bo te¿ mia³am "nockê z pszczo³±" - a raczej z pszczo³ami. Z ca³ym rojem. By³am jeszcze m³od± nastolatk±, spa³am i przy¶ni³a mi siê bajka Kubusia Puchatka. £adnie, mi³o i przyjemnie, a¿ tu nagle Kubu¶ dotkn±³ patykiem ulu z pszczo³ami i one siê wzburzy³y. Zaczê³y lecieæ takim ogromnym rojem na niego i z pomoc± w ¶nie przysz³am ja!!! Ale nie umia³am ich powstrzymaæ, po¿±dli³y Kubusia, Zaj±ca i nagle zaczê³y lecieæ na mnie ¶pi±c± w moim ³ó¿ku. Ogromny strach, stres (podczas mojego snu) bo widzia³am siebie na ³ó¿ku (spa³am na brzuchu) i te pszczo³y lec±ce na mnie jakby od do³u. Nagle uderzy³ mnie ca³y rój os w brzuch i siê obudzi³am - czu³am okropnie silny ból, a te pszczo³y polecia³y dalej przez mój pokój do przedpokoju i kuchni. (Ju¿ jakby na jawie bo nie spa³am, ale jednak nie mog³am otrz±sn±æ siê z tego "koszmaru" wiêc my¶la³am, ¿e to prawda).

Dopiero po chwili zorientowa³am siê, ¿e to tylko sen.
kwiatek101 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2012-10-15, 17:28   #71
UzaK
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 50

Od¶wie¿am w±tek.

Dzisiaj rano znowu ta sytuacja mia³a miejsce. S³ysza³am dziwny pisk i zaraz po tym widzia³am moj± babcie która sta³a nademn± i mn± potrz±sa³a. Mówi³a ró¿ne rzeczy...¿ebym nie p³aka³a i "wstawaj, bo dziadek ju¿ nie ¶pi...'' a mój dziadek ju¿ od kilku lat nie ¿yje... po¼niej czu³am jakby wbija³a mi paznokcie a¿ do krwi... no masakra po prostu. Trwa³o to chwile i zaraz po tym siê przebudzi³am, z tego ca³ego stanu i by³am ca³a wystraszona... ba³am siê znowu zasn±æ. Wydawa³o mi siê ¿e telefon mi dzwoni³, chocia¿ tak nie by³o, bo pó¼niej sprawdzi³am....

Nie wiem czy jest co¶ ze mn± nie tak, bo ostatnio za czêsto takie rzeczy maj± miejsce.

Edytowane przez UzaK
Czas edycji: 2012-10-15 o 17:29
UzaK jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2012-10-15, 17:39   #72
FioletowyAnanas
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 523

Ja raz mia³am tak ¿e obudzi³am siê i widzia³am jak±¶ kobietê pisz±c± co¶ przy mojej ³awie siedzia³a na fotelu a innym razem widzia³am fruwaj±cy ciuch

FioletowyAnanas jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2012-10-15, 19:24   #73
_Marta_M_
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 535

Ale ¿a³ujê, ¿e wesz³am na ten w±tek. Jestem sama w mieszkaniu i po tych opowie¶ciach o widzianych postaciach mam teraz takiego cykora, ¿e szok.

_Marta_M_ jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Odpowiedz

Nowe w±tki na forum Intymnie

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:11.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.