S³ysze g³osy... - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyj±tkowe miejsce, w którym podzielisz siê emocjami, uczuciami, zwi±zkami oraz uzyskasz wsparcie i porady spo³eczno¶ci.

Odpowiedz

Narzêdzia
Stary 2012-10-05, 08:05   #1
UzaK
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 50

S³ysze g³osy...

Na wstêpie, chcê napisaæ, ¿e to nie jest ¿adna prowokacja. Mo¿ecie mnie uwa¿aæ za wariatke, ale na prawdê mia³am z czym¶ takim doczynienia... Jest to dla mnie tak dziwne, ¿e sama nie umiem w to uwierzyæ, a jednak...

Dzisiaj w nocy rozmawia³am przez telefon z ch³opakiem którym siê spotykam. Gdy skoñczy³am rozmawiaæ, po³o¿y³am siê do ³ó¿ka, próbowa³am zasn±æ a¿ tu nagle zacze³am s³yszeæ g³os... jego g³os, który krzycza³ moje imiê. Le¿a³am na brzuchu i na plecach czu³am dreszcze, by³o mi ch³odno. Chcia³am siê odwróciæ, ¿eby po³o¿yæ siê na plecy, ale nie mog³am... :conf used: po¼niej s³ysza³am jego ¶miech i mia³am takie dziwne uczucie jakby kto¶ by³ u mnie w pokoju. Czu³am te¿, jakby kto¶ k³ad³ siê do mnie do ³ó¿ka i le¿a³ obok. Normalnie le¿a³am pod ko³dr±, ale no takie dziwne wra¿enie mia³am. To by³o chwilowe. Pó¼niej czu³am lekkie podnoszenie materacu, jakby kto¶ by³ pod ³ó¿kiem.. Gdy to wszystko przesta³o siê dziaæ, znowu us³ysz³am g³os tego ch³opaka który krzycza³ znowu moje imiê i mia³am takie wra¿enie jakby kto¶ ¶ci±ga³ ze mnie ko³dre, chcoia¿ nadal le¿a³am pod ni±... to siê ¶mieszne mo¿e wydawaæ, ale to wszystko jest prawd±.. ju¿ kiedy¶ co¶ podobnego mi siê przydarzy³o , chocia¿ wtedy s³ysza³am inne g³osy, a tym razem tego ch³opaka... to jest tak dziwne, ¿e normalnie a¿ sama my¶lê, ¿e zwariowa³am, ale NIE!

i :
Nie - nie ¶ni³o mi siê to!
Nie - nie ÆPAM!
tzn czasem sobie zapale, ale na pewno przez ostanie dni nic nie pali³am...

Co to do cholery by³o? Nie w sumie czemu to piszê... teraz jak sama o tym pomy¶lê, to nasuwa mi siê tylko jedna my¶l : WTF ?!

Edytowane przez UzaK
Czas edycji: 2012-10-05 o 08:17
UzaK jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2012-10-05, 08:25   #2
JanePanzram
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 5 479
Dot.: S³ysze g³osy...

Cytat:
Dzisiaj w nocy rozmawia³am przez telefon z ch³opakiem którym siê spotykam. Gdy skoñczy³am rozmawiaæ, po³o¿y³am siê do ³ó¿ka, próbowa³am zasn±æ a¿ tu nagle zacze³am s³yszeæ g³os... jego g³os, który krzycza³ moje imiê.
Nie bój siê. Najprawdopodobniej jest to po prostu halucynacja - a tym bardziej wskazuje na to fakt, ¿e mia³a¶ to przed snem przed snem takie co¶ mo¿e siê zdarzyæ (a dok³adniej mówi±c: przed snem to siê zdarza najczê¶ciej)

EDIT: i nie ¶wiadczy to o niczym z³ym - od razu to piszê

Nie zwariowa³a¶, mózg czasami p³ata takie figle.

---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ----------

Jest, znalaz³am:

http://pl.wikipedia.org/wiki/Omamy_hipnagogiczne

Edytowane przez JanePanzram
Czas edycji: 2012-10-05 o 08:27
JanePanzram jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2012-10-05, 08:29   #3
201803290936
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 43 642

Cytat:
Napisane przez JanePanzram Poka¿ wiadomo¶æ
Kiedy¶ mia³am co¶ takiego. By³am sama w domu i czytaj±c musia³am zacz±æ przysypiaæ, bo nagle wydawa³o mi siê, ¿e kto¶ mi powiedzia³ co¶ do ucha. To by³o bardzo rzeczywiste. Mia³am takiego stracha, ¿e w minutê ¶wiat³a pali³y siê w ca³ym domu, a zamki w drzwiach wej¶ciowych sprawdza³am kilka razy, czy zamkniête.
201803290936 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2012-10-05, 08:37   #4
glertiespy
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 137

O, tu jest jeszcze co¶ co pasuje do tego co prze¿y³a¶
http://www.lucidologia.pl/2010/10/pa...przysenne.html

Poczytaj, mo¿e to akurat to
Moim zdaniem nie masz siê czym przejmowaæ, niektórzy specjalnie wprowadzaja siê w taki stan, ¿eby ¶wiadomie ¶niæ.
Stary 2012-10-05, 08:38   #5
cerveza
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 584

Cytat:
Napisane przez UzaK Poka¿ wiadomo¶æ
Na wstêpie, chcê napisaæ, ¿e to nie jest ¿adna prowokacja. Mo¿ecie mnie uwa¿aæ za wariatke, ale na prawdê mia³am z czym¶ takim doczynienia... Jest to dla mnie tak dziwne, ¿e sama nie umiem w to uwierzyæ, a jednak...

Dzisiaj w nocy rozmawia³am przez telefon z ch³opakiem którym siê spotykam. Gdy skoñczy³am rozmawiaæ, po³o¿y³am siê do ³ó¿ka, próbowa³am zasn±æ a¿ tu nagle zacze³am s³yszeæ g³os... jego g³os, który krzycza³ moje imiê. Le¿a³am na brzuchu i na plecach czu³am dreszcze, by³o mi ch³odno. Chcia³am siê odwróciæ, ¿eby po³o¿yæ siê na plecy, ale nie mog³am... :conf used: po¼niej s³ysza³am jego ¶miech i mia³am takie dziwne uczucie jakby kto¶ by³ u mnie w pokoju. Czu³am te¿, jakby kto¶ k³ad³ siê do mnie do ³ó¿ka i le¿a³ obok. Normalnie le¿a³am pod ko³dr±, ale no takie dziwne wra¿enie mia³am. To by³o chwilowe. Pó¼niej czu³am lekkie podnoszenie materacu, jakby kto¶ by³ pod ³ó¿kiem.. Gdy to wszystko przesta³o siê dziaæ, znowu us³ysz³am g³os tego ch³opaka który krzycza³ znowu moje imiê i mia³am takie wra¿enie jakby kto¶ ¶ci±ga³ ze mnie ko³dre, chcoia¿ nadal le¿a³am pod ni±... to siê ¶mieszne mo¿e wydawaæ, ale to wszystko jest prawd±.. ju¿ kiedy¶ co¶ podobnego mi siê przydarzy³o , chocia¿ wtedy s³ysza³am inne g³osy, a tym razem tego ch³opaka... to jest tak dziwne, ¿e normalnie a¿ sama my¶lê, ¿e zwariowa³am, ale NIE!

i :
Nie - nie ¶ni³o mi siê to!
Nie - nie ÆPAM!
tzn czasem sobie zapale, ale na pewno przez ostanie dni nic nie pali³am...

Co to do cholery by³o? Nie w sumie czemu to piszê... teraz jak sama o tym pomy¶lê, to nasuwa mi siê tylko jedna my¶l : WTF ?!
Mam to czêsto, nazywa siê to http://pl.wikipedia.org/wiki/Pora%C5%BCenie_przysenne. Halucynacje s± bardzo rzeczywiste no i za ka¿dym razem siê bojê.
cerveza jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2012-10-05, 08:40   #6
rousse
BAN sta³y

Wiadomo¶ci: 6 498

Dokladnie to halucynacje przysenne je¶li poza tym nic ci siê nie dzieje nie ma siê czym przejmowaæ. I przestañ paliæ zio³o bo ono wyzwala tego typu rzeczy
rousse jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2012-10-05, 08:44   #7
myboyismine
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 21 826

ja mo¿e nic nie s³yszê, ale czêsto w nocy widzê...paj±ki. Zaraz przed oczami, albo jak ³azi po ko³drze albo ¶cianie. Czasami zrywam siê ¿eby w³±czyæ szybko lampkê, bo siê przestraszy³am, i wtedy u¶wiadamiam sobie, ¿e przecie¿ w pokoju jest ca³kowicie ciemno i nic zobaczyæ przecie¿ tak wyra¼nie nie mog³am
myboyismine jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2012-10-05, 08:47   #8
rousse
BAN sta³y

Wiadomo¶ci: 6 498

Cytat:
Napisane przez myboyismine Poka¿ wiadomo¶æ
ja mo¿e nic nie s³yszê, ale czêsto w nocy widzê...paj±ki. Zaraz przed oczami, albo jak ³azi po ko³drze albo ¶cianie. Czasami zrywam siê ¿eby w³±czyæ szybko lampkê, bo siê przestraszy³am, i wtedy u¶wiadamiam sobie, ¿e przecie¿ w pokoju jest ca³kowicie ciemno i nic zobaczyæ przecie¿ tak wyra¼nie nie mog³am
hehe te¿ tak czasem mam, jak mam jakie¶ stresy. Inaczej ¶piê spokojnie
rousse jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2012-10-05, 08:47   #9
QueenBlair
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 718

Autorko
Jak czêsto Ci siê zdarza s³yszeæ takie g³osy? I od kiedy?
Czy zawsze tylko i wy³±cznie przed snem w "fazie pó³snu "?
Czy w sytuacjach gdy jeste¶ ca³kowicie przytomna równie¿?
Stary 2012-10-05, 09:03   #10
UzaK
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez QueenBlair Poka¿ wiadomo¶æ
Autorko
Jak czêsto Ci siê zdarza s³yszeæ takie g³osy? I od kiedy?
Czy zawsze tylko i wy³±cznie przed snem w "fazie pó³snu "?
Czy w sytuacjach gdy jeste¶ ca³kowicie przytomna równie¿?
Nie jestem w stanie powiedzieæ od kiedy i jak czêsto, bo nie pamiêtam, ale zdarzy³o mi siê to ju¿ kilka razy.

Tylko i wy³±cznie przed snem mi siê to zdarza.
Stary 2012-10-05, 09:05   #11
_ema_
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 8 980

Je¶li dzieje siê to w momencie kiedy przysypiasz to nie ma siê czym martwiæ. To normalne, chocia¿ mo¿e napêdziæ stracha. Wa¿ne jest u¶wiadomienie sobie faktu na czym zjawisko polega, i pogodzenie siê z nim. Tak samo jak parali¿ senny trzeba to przeczekaæ i tyle. Poczytaj sobie na temat halucynacji, parali¿u sennego a tak¿e OOBE i LD (lu¼no powi±zane zagadnienia, ale pozwol± Ci np. znale¼æ sposoby na u¶wiadomienia sobie, ¿e to co siê dzieje to sen - sporo daje w takich sytuacjach jak Twoja).
_ema_ jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2012-10-05, 09:08   #12
QueenBlair
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 718

Cytat:
Napisane przez UzaK Poka¿ wiadomo¶æ
Nie jestem w stanie powiedzieæ od kiedy i jak czêsto, bo nie pamiêtam, ale zdarzy³o mi siê to ju¿ kilka razy.

Tylko i wy³±cznie przed snem mi siê to zdarza.
Je¶li tylko przed snem i jeste¶ w fazie przysypiania to siê nie martw

Czy te g³osy Ciê wybudzaj±? Czy usypiasz sobie g³êbiej?
Stary 2012-10-05, 09:27   #13
Lisciolaz Straszliwy
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 480

Cytat:
Ach, a ju¿ my¶la³am, ¿e jakie¶ dziwad³o ze mnie, skoro budz± mnie paj±ki, których nie ma...Kiedy¶ obudzi³am siê, by pog³askaæ kota [niewa¿ne, ¿e mój dom to od zawsze bezkotowie]. G³aszczê, g³aszczê, g³aszczê. Zapalam ¶wiat³o iiii...kot zamieni³ siê w czarny sweter zwiniêty na krze¶le.

(\__/)
{ ^y^}

Lisciolaz Straszliwy jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2012-10-05, 09:36   #14
myboyismine
Zakorzenienie

hehe a ze mnie w domu wszyscy siê ¶miej±, bo to niemo¿liwe w dawnych czasach widzia³am czasami jakie¶ postacie, ale to mi przesz³o niewiadomo co to by³o wiêc ¶mia³am siê, ¿e widzê pokemony
Stary 2012-10-05, 09:44   #15
_malayka
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 056

Cytat:
Te¿ to mam hahahaha
wydaje mi siê, ¿e to ze stresu...

Wszystko jest piêkne, nawet na pewno, je¶li siê ma te dwadzie¶cia parê lat. Wtedy s± z³udzenia i mi³o¶æ – i wszystko jest do zdobycia, bo w³a¶nie te g³upie dwadzie¶cia lat.

_malayka jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2012-10-05, 10:16   #16
Lisciolaz Straszliwy
Wtajemniczenie

Zna kto¶ jakie¶ naukowe wyja¶nienie tego zjawiska? Dlaczego akurat paj±ki?

(\__/)
{ ^y^}

Stary 2012-10-05, 10:21   #17
chwast
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 24 367

Taaa mój t¿ te¿ to czasem ma, ¿e cisza i on nagle s³yszy w tej ciszy jak kto¶ szepcze jego imiê. Ale on ma bardzo rozwiniêt± wyobra¼niê i my¶lê, ¿e czasem po prostu p³ata mu figle
chwast jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2012-10-05, 10:23   #18
myboyismine
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lisciolaz Straszliwy Poka¿ wiadomo¶æ
Zna kto¶ jakie¶ naukowe wyja¶nienie tego zjawiska? Dlaczego akurat paj±ki?

ja do teraz my¶la³am, ¿e to przez to ¿e bojê siê ich, s± paskudne. Ale teraz to ju¿ sama nie wiem jak to nie tylko ja tak mam
Stary 2012-10-05, 10:30   #19
pempek
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 323

Te¿ kilka razy mia³am parali¿ senny, powiem jedno - masakra. Raz, miszka³am wtedy sama, by³o rano i zadzwoni³ budzik. Chcia³am siê obudziæ, ale nie mog³am, ci±gle zapada³am w koszmarny sen. Nikt mi nie móg³ pomóc, a mêczy³am siê dobrych kilka minut, przynajmniej takie odnios³am wra¿enie. Pó¼niej przesz³o to ju¿ w tak± fazê, ¿e siada³am na ³ó¿ku, próbowa³am otworzyæ oczy, patrzeæ w okno, ¿eby siê obudziæ, ale nic nie pomaga³o i nie wiem w sumie co mnie w koñcu obudzi³o. Prze¿ycie koszmarne.

Kiedy¶ ogl±da³am rówie¿ program o ludziach chorych na narkolepsjê i tak jak wcze¶niej my¶la³am, ¿e to takie zabawne schorzenie, ¿e zasypiasz w najmniej oczekiwanym momencie, tak od momentu obejrzenia tego programu uwa¿am, ¿e to jedna z gorszych chorób. Nie mo¿esz normalnie spaæ, bo sen miesza siê z jaw±, masz koszmary i dlatego jeste¶ chronicznie niewyspana... st±d to zasypianie w ci±gu dnia. OKROPNE!
pempek jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2012-10-05, 10:57   #20
mayeczka87
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 754

Cytat:
Napisane przez chwast Poka¿ wiadomo¶æ
Taaa mój t¿ te¿ to czasem ma, ¿e cisza i on nagle s³yszy w tej ciszy jak kto¶ szepcze jego imiê. Ale on ma bardzo rozwiniêt± wyobra¼niê i my¶lê, ¿e czasem po prostu p³ata mu figle
Te¿ czasami s³ysza³am jak ko¶ szepta³ moje imiê, ale nawet na ulicy :| zwali³am na pobliski domofon, chocia¿ za ka¿dym razy, siê ogl±da³am. A co do Autorki: mo¿e ch³opak wo³a³ ciê przez telefon? ¬le od³o¿y³a¶ s³uchawkê czy co¶?? A potem ju¿ posz³o...

Æwiczê!! 1.12.2012

15.10.2008 12.12.2010 Zarêczyny 07.07.2012 ¦lub

mayeczka87 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2012-10-05, 10:58   #21
201605161006
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 8 575

Tak jak dziewczyny pisz± do¶wiadczy³a¶ halucynacji, a to ¿e nie mog³a¶ siê ruszyæ ¶wiadczy o tym, ¿e mia³a¶ parali¿ przysenny (cia³o na czas snu jest paralizowane by nie zrobic sobie krzywdy i bywa tak ze sie czesciowo wybudza organizm ale nie do konca przez co parali¿ ca³y czas dzia³a, a Ty masz wtedy halucynacje wizualne lub/i dzwiêkowe. I tak mialas szczescie bo zazwyczaj paraliz przysenny konczy sie halucynacjami w stylu spotkania z ufo/kosiarzem/morderc±/kosciotrupem/zjaw± itp.)
http://pl.wikipedia.org/wiki/Pora%C5%BCenie_przysenne poczytaj sobie. Kiedy¶ tego te¿ do¶wiadczy³am, ale ju¿ wiedzia³am co to jest dziêki czemu wiedzia³am, ¿e mam pomy¶leæ o tym, ¿e siê wybudzam do konca i tak te¿ siê sta³o, dziêki czemu stan ten trwa³ tylko pare sekund w moim wypadku.
201605161006 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2012-10-05, 11:02   #22
myboyismine
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez takasobie93 Poka¿ wiadomo¶æ
Tak jak dziewczyny pisz± do¶wiadczy³a¶ halucynacji, a to ¿e nie mog³a¶ siê ruszyæ ¶wiadczy o tym, ¿e mia³a¶ parali¿ przysenny (cia³o na czas snu jest paralizowane by nie zrobic sobie krzywdy i bywa tak ze sie czesciowo wybudza organizm ale nie do konca przez co parali¿ ca³y czas dzia³a, a Ty masz wtedy halucynacje wizualne lub/i dzwiêkowe. I tak mialas szczescie bo zazwyczaj paraliz przysenny konczy sie halucynacjami w stylu spotkania z ufo/kosiarzem/morderc±/kosciotrupem/zjaw± itp.)
http://pl.wikipedia.org/wiki/Pora%C5%BCenie_przysenne poczytaj sobie. Kiedy¶ tego te¿ do¶wiadczy³am, ale ju¿ wiedzia³am co to jest dziêki czemu wiedzia³am, ¿e mam pomy¶leæ o tym, ¿e siê wybudzam do konca i tak te¿ siê sta³o, dziêki czemu stan ten trwa³ tylko pare sekund w moim wypadku.

niez³a faza
Stary 2012-10-05, 11:16   #23
martynusia222
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 9 524

Cytat:
Te¿ mi siê to zdarza
Stary 2012-10-05, 11:31   #24
UzaK
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez QueenBlair Poka¿ wiadomo¶æ
Je¶li tylko przed snem i jeste¶ w fazie przysypiania to siê nie martw

Czy te g³osy Ciê wybudzaj±? Czy usypiasz sobie g³êbiej?
Nie wybudzaj±.

Le¿a³am w ³ó¿ku, nawet mi siê spaæ nie chcia³o i nagle zacze³o siê to wszystko dziaæ... ale po tym wszystkim szybko zasypiam.

---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ----------

Cytat:
Napisane przez takasobie93 Poka¿ wiadomo¶æ

---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ----------

Cytat:
Napisane przez martynusia222 Poka¿ wiadomo¶æ
Te¿ mi siê to zdarza
Mi na szczê¶cie nie i oby mi siê to nigdy nie zdarzy³o. Tak strasznie bojê siê paj±ków, nawet przed ma³ymi, niegro¼nymi uciekam z krzykiem.

Tak czytaj±c teraz wasze historie, stwierdzam, ¿e to co mi siê przydarza to nic, w porównaniu do Waszych histori.

---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ----------

Cytat:
Napisane przez mayeczka87 Poka¿ wiadomo¶æ
Te¿ czasami s³ysza³am jak ko¶ szepta³ moje imiê, ale nawet na ulicy :| zwali³am na pobliski domofon, chocia¿ za ka¿dym razy, siê ogl±da³am. A co do Autorki: mo¿e ch³opak wo³a³ ciê przez telefon? ¬le od³o¿y³a¶ s³uchawkê czy co¶?? A potem ju¿ posz³o...
Nie. Na pewno nie, bo opowiedzia³am mu o tym wszystkim i by³ strasznie zdziwiony.

Edytowane przez UzaK
Czas edycji: 2012-10-05 o 11:27
Stary 2012-10-05, 12:01   #25
mazena111
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 989

Mi te¿ siê to kilkakrotnie zdarzy³o, uczucie koszmarne, strach wielki. Le¿a³am w ³ó¿ku sama, ale nagle widzia³am ¿e pod ko³dr± obok kto¶ jest, odwrócony do mnie plecami, widzia³am zarys postaci. Przez d³u¿sz± chwilê szok i panika, ale nie mog³am nic zrobiæ. Jak ju¿ by³am w stanie siê ruszyæ, to zaczê³am sprawdzaæ (nie wiem sk±d tyle odwagi mia³am), ale okaza³o siê, ¿e jestem sama.

Innym razem spa³am w pokoju z dzieckiem, m±¿ by³ na nocce, a¿ tu nagle ok godz 4-5rano s³yszê, ¿e wraca, chocia¿ mia³ wróciæ dopiero ok.8. Otwiera drzwi do pokoju, chwilê patrzy na mnie i córkê, zamyka drzwi i idzie do drugiego pokoju, wyraznie s³yszê jak otwiera i zamyka te kolejne drzwi. Ja w wielkim szoku, bo uzna³am, ¿e mia³ jaki¶ wypadek i to jego duch wróci³...ale zebra³am siê w sobie i posz³am sprawdziæ...nikogo nie by³o.

Jak to piszê, to przypominaj± mi siê kolejne takie sytuacje, ale nie chcê przynudzaæ.

tkwi w ka¿dym z nas...

"Nie sztuka mi siê oprzeæ,
sztuka zaakceptowaæ"
mazena111 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2012-10-05, 12:12   #26
_malayka
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 056

Cytat:
Napisane przez mazena111 Poka¿ wiadomo¶æ
Innym razem spa³am w pokoju z dzieckiem, m±¿ by³ na nocce, a¿ tu nagle ok godz 4-5rano s³yszê, ¿e wraca, chocia¿ mia³ wróciæ dopiero ok.8. Otwiera drzwi do pokoju, chwilê patrzy na mnie i córkê, zamyka drzwi i idzie do drugiego pokoju, wyraznie s³yszê jak otwiera i zamyka te kolejne drzwi. Ja w wielkim szoku, bo uzna³am, ¿e mia³ jaki¶ wypadek i to jego duch wróci³...ale zebra³am siê w sobie i posz³am sprawdziæ...nikogo nie by³o.

Wszystko jest piêkne, nawet na pewno, je¶li siê ma te dwadzie¶cia parê lat. Wtedy s± z³udzenia i mi³o¶æ – i wszystko jest do zdobycia, bo w³a¶nie te g³upie dwadzie¶cia lat.

_malayka jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2012-10-05, 12:34   #27
201605161006
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 8 575

Kiedy zdarzy Wam siê co¶ takiego w przysz³o¶ci, musicie siê staraæ mieæ zamkniête oczy i my¶leæ 'to jest parali¿ senny, zaraz wybudzê siê do koñca'. Ja w³a¶nie w ten sposób kiedy mam parali¿ senny, pozbywam siê go niemal natychmiast. Teraz wiedz±c co to jest, powinny¶cie umieæ sobie z tym poradziæ.
A co, ze podczas tych halucynacji zwykle pojawiaj± siê wrogie postacie nie znam ze swojego do¶wiadczenia, ale z naukowych ¼róde³. Wiêkszo¶æ (je¶li nie wyszstkie) spotkañ z ufo, zjawami, duchami, itp. itd. to w³a¶nie parali¿ senny.
201605161006 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2012-10-05, 13:04   #28
Lisciolaz Straszliwy
Wtajemniczenie

Ze mn± "rozmawiaj±" zwykli ludzie, nigdy nie przyszed³ ¿aden kosmita czy potwór. Przypomnia³a mi siê inna akcja z przemieszania snu i jawy: by³am ¶wie¿o po powrocie z Woodstocku, przebudzi³am siê nad ranem i wydawa³o mi siê, ¿e mój pokój to namiot, a za drzwiami "jest Woodstock". ¯eby by³o ma³o, mia³am wra¿enie, ¿e kto¶ obcy ¶pi w k±cie mojego "namiotu". Coby ukróciæ wszelkie domys³y: nie, nic nie bra³am; nie pali³am; ba! nie pi³am nawet!

(\__/)
{ ^y^}

Stary 2012-10-05, 13:26   #29
Akira_
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 43

Jest co¶ takiego jak "omamy hipnagogiczne". Poczytaj sobie o tym, to normalne fizjologiczne zjawisko.
Akira_ jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2012-10-05, 13:47   #30
DariaKom
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 123

Ja parê razy mia³am dziwne akcje podczas snu, ale tylko tego popo³udniu jak po³o¿y³am siê zdrzemn±æ. Najpierw zazwyczaj mam jaki¶ sen, czêsto, ¿e jest w³amanie do mieszkania i jestem na sto procent pewna w tym ¶nie, ¿e kto¶ chodzi po domu i zabiera rzeczy jakie¶ a ja le¿ê i nie mogê siê ruszyæ...mam wra¿enie, ¿e jestem ¶wiadoma, choæ to sen, ale nie wiem jakbym próbowa³a nie mogê podnie¶æ powiek ani wydaæ ¿adnego d¼wiêku a o wstaniu ju¿ mowy nie ma. My¶la³am, ¿e to zwyk³y bardzo mocny sen...a tu wychodzi, ¿e to jakie¶ zaburzenie.
DariaKom jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Odpowiedz

Nowe w±tki na forum Intymnie

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:26.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.