![]() |
#1 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 50
|
S³ysze g³osy...
Na wstêpie, chcê napisaæ, ¿e to nie jest ¿adna prowokacja. Mo¿ecie mnie uwa¿aæ za wariatke, ale na prawdê mia³am z czym¶ takim doczynienia... Jest to dla mnie tak dziwne, ¿e sama nie umiem w to uwierzyæ, a jednak...
Dzisiaj w nocy rozmawia³am przez telefon z ch³opakiem którym siê spotykam. Gdy skoñczy³am rozmawiaæ, po³o¿y³am siê do ³ó¿ka, próbowa³am zasn±æ a¿ tu nagle zacze³am s³yszeæ g³os... jego g³os, który krzycza³ moje imiê. Le¿a³am na brzuchu i na plecach czu³am dreszcze, by³o mi ch³odno. Chcia³am siê odwróciæ, ¿eby po³o¿yæ siê na plecy, ale nie mog³am... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() i : Nie - nie ¶ni³o mi siê to! Nie - nie ÆPAM! tzn czasem sobie zapale, ale na pewno przez ostanie dni nic nie pali³am... Co to do cholery by³o? Nie w sumie czemu to piszê... teraz jak sama o tym pomy¶lê, to nasuwa mi siê tylko jedna my¶l : WTF ?! Edytowane przez UzaK Czas edycji: 2012-10-05 o 08:17 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 5 479
|
Dot.: S³ysze g³osy...
Cytat:
![]() ![]() EDIT: i nie ¶wiadczy to o niczym z³ym - od razu to piszê Nie zwariowa³a¶, mózg czasami p³ata takie figle. ---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ---------- Jest, znalaz³am: http://pl.wikipedia.org/wiki/Omamy_hipnagogiczne Edytowane przez JanePanzram Czas edycji: 2012-10-05 o 08:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 43 642
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 137
|
O, tu jest jeszcze co¶ co pasuje do tego co prze¿y³a¶
http://www.lucidologia.pl/2010/10/pa...przysenne.html Poczytaj, mo¿e to akurat to ![]() Moim zdaniem nie masz siê czym przejmowaæ, niektórzy specjalnie wprowadzaja siê w taki stan, ¿eby ¶wiadomie ¶niæ. ![]()
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 584
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 6 498
|
Dokladnie to halucynacje przysenne
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 21 826
|
ja mo¿e nic nie s³yszê, ale czêsto w nocy widzê...paj±ki. Zaraz przed oczami, albo jak ³azi po ko³drze albo ¶cianie. Czasami zrywam siê ¿eby w³±czyæ szybko lampkê, bo siê przestraszy³am, i wtedy u¶wiadamiam sobie, ¿e przecie¿ w pokoju jest ca³kowicie ciemno i nic zobaczyæ przecie¿ tak wyra¼nie nie mog³am
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 6 498
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 718
|
Autorko
Jak czêsto Ci siê zdarza s³yszeæ takie g³osy? I od kiedy? Czy zawsze tylko i wy³±cznie przed snem w "fazie pó³snu "? Czy w sytuacjach gdy jeste¶ ca³kowicie przytomna równie¿?
![]() |
![]() |
#10 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Tylko i wy³±cznie przed snem mi siê to zdarza. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 8 980
|
Je¶li dzieje siê to w momencie kiedy przysypiasz to nie ma siê czym martwiæ. To normalne, chocia¿ mo¿e napêdziæ stracha. Wa¿ne jest u¶wiadomienie sobie faktu na czym zjawisko polega, i pogodzenie siê z nim. Tak samo jak parali¿ senny trzeba to przeczekaæ i tyle. Poczytaj sobie na temat halucynacji, parali¿u sennego a tak¿e OOBE i LD (lu¼no powi±zane zagadnienia, ale pozwol± Ci np. znale¼æ sposoby na u¶wiadomienia sobie, ¿e to co siê dzieje to sen - sporo daje w takich sytuacjach jak Twoja).
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 718
|
Cytat:
![]() Czy te g³osy Ciê wybudzaj±? Czy usypiasz sobie g³êbiej?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 480
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
hehe
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 056
|
Cytat:
![]() ![]() wydaje mi siê, ¿e to ze stresu...
![]() |
![]() |
#16 |
Wtajemniczenie
|
Zna kto¶ jakie¶ naukowe wyja¶nienie tego zjawiska? Dlaczego akurat paj±ki?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 24 367
|
Taaa mój t¿ te¿ to czasem ma, ¿e cisza i on nagle s³yszy w tej ciszy jak kto¶ szepcze jego imiê. Ale on ma bardzo rozwiniêt± wyobra¼niê i my¶lê, ¿e czasem po prostu p³ata mu figle
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 323
|
Te¿ kilka razy mia³am parali¿ senny, powiem jedno - masakra. Raz, miszka³am wtedy sama, by³o rano i zadzwoni³ budzik. Chcia³am siê obudziæ, ale nie mog³am, ci±gle zapada³am w koszmarny sen. Nikt mi nie móg³ pomóc, a mêczy³am siê dobrych kilka minut, przynajmniej takie odnios³am wra¿enie. Pó¼niej przesz³o to ju¿ w tak± fazê, ¿e siada³am na ³ó¿ku, próbowa³am otworzyæ oczy, patrzeæ w okno, ¿eby siê obudziæ, ale nic nie pomaga³o i nie wiem w sumie co mnie w koñcu obudzi³o. Prze¿ycie koszmarne.
Kiedy¶ ogl±da³am rówie¿ program o ludziach chorych na narkolepsjê i tak jak wcze¶niej my¶la³am, ¿e to takie zabawne schorzenie, ¿e zasypiasz w najmniej oczekiwanym momencie, tak od momentu obejrzenia tego programu uwa¿am, ¿e to jedna z gorszych chorób. Nie mo¿esz normalnie spaæ, bo sen miesza siê z jaw±, masz koszmary i dlatego jeste¶ chronicznie niewyspana... st±d to zasypianie w ci±gu dnia. OKROPNE! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 754
|
Te¿ czasami s³ysza³am jak ko¶ szepta³ moje imiê, ale nawet na ulicy :| zwali³am na pobliski domofon, chocia¿ za ka¿dym razy, siê ogl±da³am. A co do Autorki: mo¿e ch³opak wo³a³ ciê przez telefon? ¬le od³o¿y³a¶ s³uchawkê czy co¶?? A potem ju¿ posz³o...
![]() |
#21 |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 8 575
|
Tak jak dziewczyny pisz± do¶wiadczy³a¶ halucynacji, a to ¿e nie mog³a¶ siê ruszyæ ¶wiadczy o tym, ¿e mia³a¶ parali¿ przysenny (cia³o na czas snu jest paralizowane by nie zrobic sobie krzywdy i bywa tak ze sie czesciowo wybudza organizm ale nie do konca przez co parali¿ ca³y czas dzia³a, a Ty masz wtedy halucynacje wizualne lub/i dzwiêkowe. I tak mialas szczescie bo zazwyczaj paraliz przysenny konczy sie halucynacjami w stylu spotkania z ufo/kosiarzem/morderc±/kosciotrupem/zjaw± itp.)
http://pl.wikipedia.org/wiki/Pora%C5%BCenie_przysenne poczytaj sobie. Kiedy¶ tego te¿ do¶wiadczy³am, ale ju¿ wiedzia³am co to jest dziêki czemu wiedzia³am, ¿e mam pomy¶leæ o tym, ¿e siê wybudzam do konca i tak te¿ siê sta³o, dziêki czemu stan ten trwa³ tylko pare sekund w moim wypadku. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
niez³a faza ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 9 524
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Le¿a³am w ³ó¿ku, nawet mi siê spaæ nie chcia³o i nagle zacze³o siê to wszystko dziaæ... ale po tym wszystkim szybko zasypiam. ---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ---------- Mi na szczê¶cie nie i oby mi siê to nigdy nie zdarzy³o. Tak strasznie bojê siê paj±ków, nawet przed ma³ymi, niegro¼nymi uciekam z krzykiem. Tak czytaj±c teraz wasze historie, stwierdzam, ¿e to co mi siê przydarza to nic, w porównaniu do Waszych histori. ---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ---------- Cytat:
![]() Edytowane przez UzaK Czas edycji: 2012-10-05 o 11:27 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 989
|
Mi te¿ siê to kilkakrotnie zdarzy³o, uczucie koszmarne, strach wielki. Le¿a³am w ³ó¿ku sama, ale nagle widzia³am ¿e pod ko³dr± obok kto¶ jest, odwrócony do mnie plecami, widzia³am zarys postaci. Przez d³u¿sz± chwilê szok i panika, ale nie mog³am nic zrobiæ. Jak ju¿ by³am w stanie siê ruszyæ, to zaczê³am sprawdzaæ (nie wiem sk±d tyle odwagi mia³am), ale okaza³o siê, ¿e jestem sama.
Innym razem spa³am w pokoju z dzieckiem, m±¿ by³ na nocce, a¿ tu nagle ok godz 4-5rano s³yszê, ¿e wraca, chocia¿ mia³ wróciæ dopiero ok.8. Otwiera drzwi do pokoju, chwilê patrzy na mnie i córkê, zamyka drzwi i idzie do drugiego pokoju, wyraznie s³yszê jak otwiera i zamyka te kolejne drzwi. Ja w wielkim szoku, bo uzna³am, ¿e mia³ jaki¶ wypadek i to jego duch wróci³...ale zebra³am siê w sobie i posz³am sprawdziæ...nikogo nie by³o. Jak to piszê, to przypominaj± mi siê kolejne takie sytuacje, ale nie chcê przynudzaæ.
![]() |
#26 | |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 056
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#27 |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 8 575
|
Kiedy zdarzy Wam siê co¶ takiego w przysz³o¶ci, musicie siê staraæ mieæ zamkniête oczy i my¶leæ 'to jest parali¿ senny, zaraz wybudzê siê do koñca'. Ja w³a¶nie w ten sposób kiedy mam parali¿ senny, pozbywam siê go niemal natychmiast. Teraz wiedz±c co to jest, powinny¶cie umieæ sobie z tym poradziæ.
A co, ze podczas tych halucynacji zwykle pojawiaj± siê wrogie postacie nie znam ze swojego do¶wiadczenia, ale z naukowych ¼róde³. Wiêkszo¶æ (je¶li nie wyszstkie) spotkañ z ufo, zjawami, duchami, itp. itd. to w³a¶nie parali¿ senny. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Wtajemniczenie
|
Ze mn± "rozmawiaj±" zwykli ludzie, nigdy nie przyszed³ ¿aden kosmita czy potwór.
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 43
|
Jest co¶ takiego jak "omamy hipnagogiczne". Poczytaj sobie o tym, to normalne fizjologiczne zjawisko.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 123
|
Ja parê razy mia³am dziwne akcje podczas snu, ale tylko tego popo³udniu jak po³o¿y³am siê zdrzemn±æ. Najpierw zazwyczaj mam jaki¶ sen, czêsto, ¿e jest w³amanie do mieszkania i jestem na sto procent pewna w tym ¶nie, ¿e kto¶ chodzi po domu i zabiera rzeczy jakie¶ a ja le¿ê i nie mogê siê ruszyæ...mam wra¿enie, ¿e jestem ¶wiadoma, choæ to sen, ale nie wiem jakbym próbowa³a nie mogê podnie¶æ powiek ani wydaæ ¿adnego d¼wiêku a o wstaniu ju¿ mowy nie ma. My¶la³am, ¿e to zwyk³y bardzo mocny sen...a tu wychodzi, ¿e to jakie¶ zaburzenie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:26.