Wszystko o Yankee Candles - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-10-29, 06:27   #61
primavera
Zakorzenienie

Dot.: Wszystko o Yankee Candles

Cytat:
Napisane przez magda s. Pokaż wiadomość
mo

juz pytalam (ale nie wiem czy w tym watku, czy w drugim o swiecach zapachowych) szukam zapachu frezji...wiecie czy w jakims YC jest?
jest na pewno, tylko nie pamiętam teraz, w jakim... jakiś "ogrodowy" z groszkiem pachnącym -tam chyba była. Jak sobie przypomnę, to napiszę
primavera jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-29, 07:52   #62
golgie
Zakorzenienie

GG do golgie

Dziewczyny, czy któraś miała te urządzenia YC, które się włącza do kontaktu i wydziela się zapach?Albo może ktoś miał jakiś dyfuzor YC?Noszę się z zamiarem zakupu,ale to już ciut droższy biznes i się waham,a czaję się konkretnie na zapach Clean Cotton i może Baby Powder lub Fluffy Towels

Moja fragrantica

WYMIANA
golgie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-29, 09:27   #63
primavera
Zakorzenienie

http://www.swiatzapachow.pl/pl/p/WOS...-SWEET-PEA/103 tu jest frezja; nie pamiętam, czy jeszcze gdzieś
(ostatnio zamawiałam sobie zestaw 20 wosków i przeglądałam je wszystkie - stad niektóre mi sie zapamiętały)
primavera jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-29, 09:41   #64
201604250957
Konto usunięte

Dziewczyny a w Poznaniu w sklepie stacjonarnym można je gdzieś dostać (poza podawanym tu TKM)? bo szukam u wujka google ale coś mało pomocny jest
201604250957 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-29, 22:44   #65
Olkaaaa_s
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
Olkaaa, dziel na ćwiartki a to co zostanie przechowuj w woreczkach strunowych. Moc ćwiartki jest taka sama jak całości, szkoda marnować za dużo na raz.
Dzięki Akurat została mi ostatnia ćwiartka True Rose, czyli w sam raz
Cytat:
Napisane przez primavera Pokaż wiadomość
Z reguły daję ćwiartkę
Na pewno któreś zapachy mają między innymi iżmo, ale juz nie pamiętam które...a może to paczuli było? Spróbuję soobie przypomniec...
mam http://www.swiatzapachow.pl/pl/p/WOSK-BEACH-WALK/145[COLOR="Silver"]
Kupiłam sobie Beach Walk Przez folię bardzo ładnie pachnie, więc mam nadzieję, że po zapaleniu będzie jeszcze lepiej

Miałam ochotę na lekko pudrowe, kobiece zapachy, więc kupiłam dziś wspomniany już wosk Beach Walk i Snow in love. Do tego kominek taki, jak ma Lele, tylko wersję niebieską- zależało mi na tym, żeby część na wosk była wyciągana, bo łatwiej będzie czyścić(chyba ). Jutro z okazji rozpoczęcia długiego weekendu zrobię sobie domowe spa w pokoju pachnącym woskiem Beach walk. Już się nie mogę doczekać
Olkaaaa_s jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-30, 06:02   #66
soulie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez golgie Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy któraś miała te urządzenia YC, które się włącza do kontaktu i wydziela się zapach?Albo może ktoś miał jakiś dyfuzor YC?Noszę się z zamiarem zakupu,ale to już ciut droższy biznes i się waham,a czaję się konkretnie na zapach Clean Cotton i może Baby Powder lub Fluffy Towels
Ja mam ten do kontaktu. Upolowałam w pepco za coś około 20zł urządzenie + wkład Mam lawendowy. Pachnie bardzo intensywnie Włączam go jednak sporadycznie bo zapach lawendy o takiej intensywności wywołuje u mnie ból głowy. Może zapoluję na inny wkład. Myślę intensywnie o fluffy towels.
soulie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-30, 07:02   #67
magda s.
Zakorzenienie

Cytat:
jest na pewno, tylko nie pamiętam teraz, w jakim... jakiś "ogrodowy" z groszkiem pachnącym -tam chyba była. Jak sobie przypomnę, to napiszę
Cytat:
http://www.swiatzapachow.pl/pl/p/WOS...-SWEET-PEA/103 tu jest frezja; nie pamiętam, czy jeszcze gdzieś
(ostatnio zamawiałam sobie zestaw 20 wosków i przeglądałam je wszystkie - stad niektóre mi sie zapamiętały)
dziekuje

Cytat:
Napisane przez soulie Pokaż wiadomość
Ja mam ten do kontaktu. Upolowałam w pepco za coś około 20zł urządzenie + wkład Mam lawendowy. Pachnie bardzo intensywnie Włączam go jednak sporadycznie bo zapach lawendy o takiej intensywności wywołuje u mnie ból głowy. Może zapoluję na inny wkład. Myślę intensywnie o fluffy towels.
to tam tez jest YC
magda s. jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-10-30, 07:37   #68
soulie
Wtajemniczenie

Cytat:
dziekuje

to tam tez jest YC
To był jakiś jednorazowy rzut (2 lata temu). Nigdy wcześniej ani później nie wiedziałam tam YC.
soulie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-30, 08:05   #69
ewwwa
Zakorzenienie

Przyłączam się do wątku W woskach YC zakochałam się w zeszłym roku, jesienią, kiedy kupiłam trzy: Midnight Yasmin, Vanilla Cupcake i Home Sweet home

W tym roku zdobyłam się na 4: Bermuda Beach, Christmas Treats, Sugared Vanilla i Autumn Pumpkin I na sampelek White linen & lace
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 63451383.jpg (32,7 KB, 61 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (39,6 KB, 68 załadowań)
Stary 2012-10-30, 08:15   #70
golgie
Zakorzenienie

GG do golgie

Cytat:
Napisane przez soulie Pokaż wiadomość
Dziękuję za odpowiedźAle fajnie Ci się udało z tą ceną, też muszę popatrzeć w Pepco

Moja fragrantica

WYMIANA
golgie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-30, 09:08   #71
sugarfreeee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewwwa Pokaż wiadomość
Przyłączam się do wątku W woskach YC zakochałam się w zeszłym roku, jesienią, kiedy kupiłam trzy: Midnight Yasmin, Vanilla Cupcake i Home Sweet home

W tym roku zdobyłam się na 4: Bermuda Beach, Christmas Treats, Sugared Vanilla i Autumn Pumpkin I na sampelek White linen & lace

A skąd masz te woski? Jakaś inna szata graficzna, i takie niespotykane w Polsce zapachy
sugarfreeee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-30, 10:15   #72
lele
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Olkaaaa_s Pokaż wiadomość
... zależało mi na tym, żeby część na wosk była wyciągana, bo łatwiej będzie czyścić(chyba ). Jutro z okazji rozpoczęcia długiego weekendu zrobię sobie domowe spa w pokoju pachnącym woskiem Beach walk. Już się nie mogę doczekać
Ja bardzo polecam te foremki silikonowe jeszcze- praktycznie nic nie trzeba czyścić
A kominek się spisuje rewelacyjnie
Cytat:
Jestem ciekawa tych pogrubionych
lele jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-30, 10:36   #73
jujka
Rozeznanie

Dołączam do grona fanek YC . Parę dni temu kupiłam 4 woski:
- Bahama Breeze,
- Soft Blanket
- Blissful Autumn
- Honey & Spice

Najbardziej podoba mi się Soft blanket, cudownie miękki zapach, taki "puszysty", kojarzy mi się z pokojem dziecięcym, wiem dziwne skojarzenie . Świetnt też jest honey & spice, typowo zimowy zapaszek.

Woski kupuję w warszawskiej Promenadzie.
jujka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-30, 10:53   #74
ewwwa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sugarfreeee Pokaż wiadomość
A skąd masz te woski? Jakaś inna szata graficzna, i takie niespotykane w Polsce zapachy
Dostępne są na ebayu
Mają inne opakowania bo to jest (chyba) produkt YC dla Simple Home
Cytat:
Napisane przez lele Pokaż wiadomość
Ja bardzo polecam te foremki silikonowe jeszcze- praktycznie nic nie trzeba czyścić
A kominek się spisuje rewelacyjnie

Jestem ciekawa tych pogrubionych
U mnie na blogu bliżej je opisałam KLIK
Stary 2012-10-30, 11:50   #75
lele
Zakorzenienie

Ewwwo, dziękuję
lele jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-30, 19:49   #76
Olkaaaa_s
Zakorzenienie

Palę Beach walk i jestem oczarowana Kobiecy, subtelny zapach. Kojarzy mi się z pomieszczeniem pełnym pięknych ubrań i toaletką z wielkim lustrem oraz mnóstwem kosmetyków. Uwielbiam tego typu zapachy

Moja lista wosków do zakupu systematycznie się powiększa. Jak tak dalej pójdzie, w następnym tygodniu zostawię w sklepie prawie 100 zł
Olkaaaa_s jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-30, 20:50   #77
charlotte89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jujka Pokaż wiadomość
Dołączam do grona fanek YC . Parę dni temu kupiłam 4 woski:
- Bahama Breeze,
- Soft Blanket
- Blissful Autumn
- Honey & Spice

Najbardziej podoba mi się Soft blanket, cudownie miękki zapach, taki "puszysty", kojarzy mi się z pokojem dziecięcym, wiem dziwne skojarzenie . Świetnt też jest honey & spice, typowo zimowy zapaszek.

Woski kupuję w warszawskiej Promenadzie.
Soft Blanket to mój ulubiony zapach I skojarzenia mam baaardzo podobne

A gdzie w Promenadzie można znaleźć YC? I po ile są woski?

Cytat:

Fajne zakupu, zaciekawiły mnie jesienno-świąteczne zapachy Szkoda, że znowu u nas niedostępne A nawet dzisiaj myślałam o tym, że wosk o zapachu ciasta dyniowego byłby świetny
charlotte89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-01, 10:22   #78
jujka
Rozeznanie

Na parterze naprzeciwko sklepu River Island jest stoisko z YC, a woski kosztują 6 złotych.
jujka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-01, 12:54   #79
charlotte89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jujka Pokaż wiadomość

Na parterze naprzeciwko sklepu River Island jest stoisko z YC, a woski kosztują 6 złotych.
Dobrze wiedzieć, dziękuję za odpowiedź
charlotte89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-11-01, 15:45   #80
Soemi
Raczkowanie

Czy woski w Krakowie dostane tylko w sklepie stacjonarnym na Miodowej czy jeszcze w innych miejscach? I mniej więcej ile kosztuje jeden wosk?

Soemi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-01, 15:48   #81
emememsik
po prostu Em :)

6 zł
Stary 2012-11-01, 15:51   #82
Soemi
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez emememsik Pokaż wiadomość
6 zł
To całkiem fajna cena. Chyba w poniedziałek będę musiała się tam wybrac.

Soemi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-04, 16:27   #83
aneczka240
Wtajemniczenie

Przeczytałam Wasz wątek i 24 listopada zamówiłam w candle room 6 wosków, wzięłam wysyłkę za 3,80 zł - myślałam, że jest to wysyłka listem poleconym, bo nic więcej nie było dopisane, tylko że waga do 350 g (jako kupująca nie muszę znać cen przesyłek ), 27 listopada zmienili status na zrealizowany, a dalej nie miałam przesyłki. Wczoraj napisałam mail, żeby podali nr listu - nie odpisali, za to dziś zmienili na stronie opcje wysyłek - dopisali, że ta za 3,80 zł jest nierejestrowana.

Wosków nie mam i nie będę miała, bo pewnie ktoś z poczty je zwinął to jedno, a druga sprawa, że trochę nie w porządku się zachowuje się firma, jak dopisuje takie rzeczy po moim mailu.

Wiem, wiem, że mogłam napisać mail, co to za przesyłka, ale po prostu miałam nadzieję, że tym razem może jednak nie zostanę oszukana.

Jestem zniesmaczona całym zajściem oraz tym, że nie odpisują na wiadomości.

15

aneczka240 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-04, 16:36   #84
emememsik
po prostu Em :)

Nie zaproponowali Ci żadnej rekomepnsaty?
Stary 2012-12-04, 16:43   #85
magda s.
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aneczka240 Pokaż wiadomość
Przeczytałam Wasz wątek i 24 listopada zamówiłam w candle room 6 wosków, wzięłam wysyłkę za 3,80 zł - myślałam, że jest to wysyłka listem poleconym, bo nic więcej nie było dopisane, tylko że waga do 350 g (jako kupująca nie muszę znać cen przesyłek ), 27 listopada zmienili status na zrealizowany, a dalej nie miałam przesyłki. Wczoraj napisałam mail, żeby podali nr listu - nie odpisali, za to dziś zmienili na stronie opcje wysyłek - dopisali, że ta za 3,80 zł jest nierejestrowana.

Wosków nie mam i nie będę miała, bo pewnie ktoś z poczty je zwinął to jedno, a druga sprawa, że trochę nie w porządku się zachowuje się firma, jak dopisuje takie rzeczy po moim mailu.

Wiem, wiem, że mogłam napisać mail, co to za przesyłka, ale po prostu miałam nadzieję, że tym razem może jednak nie zostanę oszukana.

Jestem zniesmaczona całym zajściem oraz tym, że nie odpisują na wiadomości.
ale to dopiero tydzien, moze jeszcze dojda
poczekaj 2 tyg i zglos do sklepu, ze nie otrzymalas przesylki, powinni Ci zwrocic pieniadze lub wyslac raz jeszcze
Stary 2012-12-04, 17:03   #86
aneczka240
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez emememsik Pokaż wiadomość
Nie zaproponowali Ci żadnej rekomepnsaty?
Cytat:
ale to dopiero tydzien, moze jeszcze dojda
poczekaj 2 tyg i zglos do sklepu, ze nie otrzymalas przesylki, powinni Ci zwrocic pieniadze lub wyslac raz jeszcze
Pisałam do nich mail jeden w poniedziałek 25 lis. czy mogę dorzucić jeszcze jeden wosk (zmieściłabym się w wysyłce) i oczywiście dopłacić - zero odzewu.
Napisałam wczoraj wieczorem o ten nr listu - też brak odpowiedzi.
Zamówiłam same jesienne/świąteczne zapachy i myślałam, że będę się rozkoszować cynamonem i migdałami a tu

Dopisali, że nie ponoszą winy jak paczka nie dojdzie, więc raczej nie mogę się spodziewać zwrotu pieniędzy czy ponownej wysyłki.

W każdym razie jeżeli się sprawa nie wyjaśni, to już ostatni raz zamówiłam coś bez upewnienia się o rodzaj przesyłki.

Wczoraj, z okazji darmowej dostawy, w mydlarni Hebe zamówiłam 6 wosków - jeżeli te też nie dojdą, to jakiekolwiek zakupy będę robić na allegro.

15

Stary 2012-12-04, 17:09   #87
magda s.
Zakorzenienie

Cytat:
Pisałam do nich mail jeden w poniedziałek 25 lis. czy mogę dorzucić jeszcze jeden wosk (zmieściłabym się w wysyłce) i oczywiście dopłacić - zero odzewu.
Napisałam wczoraj wieczorem o ten nr listu - też brak odpowiedzi.
Zamówiłam same jesienne/świąteczne zapachy i myślałam, że będę się rozkoszować cynamonem i migdałami a tu

Dopisali, że nie ponoszą winy jak paczka nie dojdzie, więc raczej nie mogę się spodziewać zwrotu pieniędzy czy ponownej wysyłki.

W każdym razie jeżeli się sprawa nie wyjaśni, to już ostatni raz zamówiłam coś bez upewnienia się o rodzaj przesyłki.

Wczoraj, z okazji darmowej dostawy, w mydlarni Hebe zamówiłam 6 wosków - jeżeli te też nie dojdą, to jakiekolwiek zakupy będę robić na allegro.
bardzo dziwne, bo ja u nich zamawialam i pytalam o potencjalnie niedoreczona przesylke, uslyszalam, ze oni ponosza za to odpowiedzialnosc (ale wtedy nie mieli poleconych, zamierzali je wprowadzic), rozmawialam z przemila pania przez telefon i wszystko mi wyjasnila. przesylka doszla w 2 dni, bezproblemowo

moze zadzwon do nich lepiej, skoro maile pozostaja bez odpowiedzi...

w hebe chyba poleconym wysylaja (tez czekam na przesylke od nich)
Stary 2012-12-04, 17:19   #88
aneczka240
Wtajemniczenie

Cytat:
bardzo dziwne, bo ja u nich zamawialam i pytalam o potencjalnie niedoreczona przesylke, uslyszalam, ze oni ponosza za to odpowiedzialnosc (ale wtedy nie mieli poleconych, zamierzali je wprowadzic), rozmawialam z przemila pania przez telefon i wszystko mi wyjasnila. przesylka doszla w 2 dni, bezproblemowo

moze zadzwon do nich lepiej, skoro maile pozostaja bez odpowiedzi...

w hebe chyba poleconym wysylaja (tez czekam na przesylke od nich)
Teraz widzę, że znów coś "grzebali" na stronie, bo czcionka i układ zmienione zostały.

Mnie zastanawia, że lepiej napisać na stronie coś po fakcie niż wyjaśniać mailowo.
Inaczej bym patrzyła na to jakby odpisali mi na mail. A tak to mogą mi powiedzieć, że nie czytałam regulaminu, nie widziałam, jestem ślepa i głucha
Regulamin czytałam x razy, bo po wielu wpadkach tego jestem nauczona i mąż też czytał i nic nie było na temat listu zwykłego nierejestrowanego. Przecież gdyby było napisane, że to zwykły list to bym wzięła polecony rejestrowany.

Mam nadzieję, że chociaż Hebe mnie nie zawiedzie. Tylko ewentualnie tych wosków mi żal i jak myślę, że jakiś złodziej właśnie sobie odpala moje woski to mnie nosi

15

Stary 2012-12-04, 20:10   #89
aneczka240
Wtajemniczenie

O 20 Pani mi odpisała, że ostatnio prawie wszystkie przesyłki za 3,80 zł zaginęły na poczcie i wstrzymują tą formę wysyłki ze względu bezpieczeństwa i dostępny jest kurier i list polecony. Na ich koszt wysłali również powtórnie paczkę tym razem poleconym.

I to mi się podoba. Na 90% miałam pewność, że to nie ich wina, że paczka nie jest dostarczona, tylko poczta zawiniła.

Nie zmienia jednak to faktu, że złodziejowi bym łapska przy samym dupsku oberwała - przepraszam za wyrażenie

15

Stary 2012-12-04, 20:35   #90
magda s.
Zakorzenienie

Cytat:
O 20 Pani mi odpisała, że ostatnio prawie wszystkie przesyłki za 3,80 zł zaginęły na poczcie i wstrzymują tą formę wysyłki ze względu bezpieczeństwa i dostępny jest kurier i list polecony. Na ich koszt wysłali również powtórnie paczkę tym razem poleconym.

I to mi się podoba. Na 90% miałam pewność, że to nie ich wina, że paczka nie jest dostarczona, tylko poczta zawiniła.

Nie zmienia jednak to faktu, że złodziejowi bym łapska przy samym dupsku oberwała - przepraszam za wyrażenie
czyli wszystko znalazlo dobre zakonczenie (poza zlodzieje, ktoremu sie nalezy (*&*&^IUYGKJBJ<K)
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości