|
|
#61 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Piotruś Pan?
Cytat:
Tyle w temacie.
|
|
|
|
#62 | ||
|
sissy that walk
|
Cytat:
O tym jest cały czas mowa. Dla mnie ten wątek to w ogóle jakaś parodia i pisałam tu wielokrotnie, że ich nie stać nawet na podstawowe potrzeby, więc i myśli o rodzinie (dziecku, adopcji, ślubie itd.), i o podróżach to jakiś kosmos.
|
|
|
|
#63 |
|
Zakorzenienie
|
Chodzi mi o to, że autorka wiedząc, że facet ma pasję wywiera na nim presję, zamiast z nim usiąść i mu proponować taki sam wyjazd w opcji tańszej. Że widać, że jej nie zależy aż tak na tym by z nim podróżować i by on się spełniał w swojej pasji. W związku z tym albo szczera rozmowa albo odejście. A żadnego albo podróże albo ja bo to zakrawa o poziom przedszkola.
|
|
|
|
|
#64 |
|
Zakorzenienie
|
to możesz jej to przekazać normalnymi słowami - na razie to chłopak w tym związku mimo, że starszy, to zachowuje się niepoważnie
|
|
|
|
|
#65 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dlatego wiem, że facet nie jest piotrusiem panem tylko ma swoją wizję życia i swoje priorytety. Z którymi też da się żyć i najeżdżanie na niego bo chce kredyt na swoją pasję jest głupie (moim zdaniem). Jeśli autorka ma inną wizję życia niż wyjazd raz na rok i potem spłacanie go to niech znajdzie sobie innego faceta, a nie zmienia obecnego. |
|
|
|
|
|
#66 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ---------- Cytat:
Makabra.Przecież DZIEWCZYNA BIERZE NA ŻYCIE OD RODZICÓW! To jeszcze ma brać kredyt żeby również spłacać z kasy rodziców? Nie wierzę w to co czytam. Gratulujesz nieodpowiedzialnemu podejściu,ale to już nie moja sprawa.
|
|
|
|
#67 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To, że facet planuje wyjazd za 6 tysięcy nie znaczy że ni będzie chciał pogadać o opcji tańszej. Autorka jest tak bardzo na nie, że żal mi bardziej jego niż jej. Bo on nie jest niepoważny. Ma inne priorytety. Jedni biorą kredyt na wesele inni na Tajlandię jeszcze inni na samochód. |
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#68 |
|
Zakorzenienie
|
Kolor Bzu, mi to wszystko wygląda na marzenia pisane po wodzie: on nawet jakby był sam (nie miał dziewczyny) to by sobie roił o tych kredytach na wyjazd do Japonii - wygląda mi to na życie ponad stan, wydawanie więcej niż się ma, hmm
^właśnie sądzę, że on jest niepoważny chyba, że to taki drugi Cejrowski, sprzeda lodówkę, pojedzie do Ameryki Południowej ale Cejrowski nikogo nie ciągał ze sobą Edytowane przez JanePanzram Czas edycji: 2012-10-30 o 12:01 |
|
|
|
|
#69 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ---------- Cytat:
Ja nie mówię, że każdy ma piać z zachwytu nad takim stylem życia. Ale stawianie ultimatum jest moim zdaniem karygodne. Nie zmienia się partnera, co najwyżej się odchodzi jak nam coś nie pasuje. |
||
|
|
|
|
#70 |
|
Zakorzenienie
|
Mam wrażenie, że nie czytałaś wszystkich wątków autorki.
Jak byk jest napisane,że ona bierze pieniądze od rodziców/czy tam on. I na zwykłe życie szarego obywatela ich nie stać.
|
|
|
#71 | |
|
sissy that walk
|
Racja, z tym się nie dyskutuje. Ale trzeba też przyznać, że pomysł zakładania rodziny przy takim trybie życia jest kontrowersyjny. Czytaj wątek uważnie, zwłaszcza wypowiedzi autorki. On wtedy mieszkał z rodzicami i cała swoją wypłatę wydawał wyłącznie na podróże i inne przyjemności.
|
|
|
|
#72 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co innego jak ktos mieszka sam,zywi się sam.To owszem moze robic co chce,a jednak jak jest w związku to trzeba myśleć nie tylko o sobie i swoich podróżach ale też o tym czy ta druga osoba jest w stanie się z tymi pasjami poogarniać.. Chyba w końcu druga osoba jest najważniejsza,prawda??
|
|
|
|
#73 | |
|
sissy that walk
|
Nie zawsze i wcale nie musi być. Rozumiem ludzi, dla których pasja jest ważniejsza niż wszystko inne, ale rozumiem też ich partnerów którzy z racji tego od nich odchodzą. To trochę jak z szalonymi naukowcami albo sportowcami - albo stoisz w cieniu i jesteś dla nich wsparciem godząc się z tym, że są rzeczy ważne i ważniejsze, albo nie ma mowy o jakimkolwiek związku
|
|
|
|
#74 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
A problemu wątku i ogólnej rozpaczy nie rozumiem - chce, niech jedzie. Niech sobie zarobi albo niech weźmie kredyt, jak pojedzie raz i będzie miał na plecach konsekwencje finansowe, to się ogarnie. Albo nie
|
|
|
|
#75 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Znam osoby, które wyjeżdżaj zostawiając kilkomiesięczne dziecko z dziadkami. Znam jeszcze więcej, zabierających maluchy ze sobą. Przykład pierwszy z brzegu, moja dwuletnia chrześnica, która do tej pory była już w Austrii (dwa tygodnie latem, tydzień zimą), w Słowenii oraz Holandii (też dwa tygodnie). Wycieczki planowane są tak, aby stanowiły dla niej frajdą, z atrakcjami stosownymi do jej wieku. Co do samej podroży, można pojechać w dalszą trasę pociągiem z kuszetką, albo wybrać auto i prowadzić nocą, jeśli maluchowi nie przeszkadza spanie w samochodzie. Wykupić noclegi pomiędzy punktem startowym, a docelowym i tym samym podzielić drogę na krótsze odcinki, bądź przemieszczać się wygodnym camperem. Przez fakt, że sama nie myślisz o wyjazdach, stworzyłaś uogólnienie nie mające zastosowania do wielu par. Z dzieckiem człowiek na początku mniej lata, bo samolot nie jest dobrym pomysłem, ale na szczęście zostaje cały wachlarz innych form transportu. W każdym razie byłabym nieszczęśliwa rezygnując z pasji, zwłaszcza że wokół mnóstwo pozytywnych przykładów jak można pogodzić rodzicielstwo z podróżowaniem. Kluczowa kwestia trzeba mieć za co i tu wracam do autorki, bo w jej przypadku problemy wynikają głównie z brak pieniędzy, oraz uporu chłopaka względem kierunków. Swoją drogą od kiedy w partnerskich związkach narzuca się komuś jeden słuszny kontynent. W ogóle jego plany trzymają się jako tako kupy jeśli zamierza w najbliższej przyszłości zmienić pracę na lepiej płatną albo ma pomysł na dodatkowe źródło dochodów. Natomiast bez powiększenia przychodów nie zbilansuje domowego budżetu. Dlatego zgadzam się z większością, że najpierw poprawa sytuacji ekonomicznej, pełna niezależność, a później ruszanie w świat. Cytat:
Edytowane przez amber2046 Czas edycji: 2012-10-30 o 15:13 |
|||
|
|
|
|
#76 |
|
Raczkowanie
|
sdfsd
Edytowane przez aga.fisia Czas edycji: 2012-11-18 o 23:34 |
|
|
|
|
#77 | |
|
Zakorzenienie
|
Odpowiem do Autorki:
trzymam kciuki, ale patrz uważnie co się dzieje )---------- Dopisano o 18:13 ---------- Poprzedni post napisano o 18:12 ---------- Cytat:
Kojarzy mi się film Rocky ,w którym rzeczywiście żona musiala go wspierać,jego i boks.Ale zawsze mówił na końcu że kocha swoją żonę i jej dziękuje,albo że kocha dziecko. Czyli jednak wiadomo co na jakim miejscu stoi. A nie pasja pasja,dziewczyna z boku albo na dwa dni i dalej jazda..
|
|
|
|
#78 |
|
Raczkowanie
|
fdgdfg
Edytowane przez aga.fisia Czas edycji: 2012-11-18 o 23:34 |
|
|
|
|
#79 |
|
BAN stały
|
też tak sądzę. Rozmowa nic nie zmieniła. On nadal chce mieć ciastko i zjeść ciastko.
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#80 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oboje różnią się podejściem do życia, życiowymi priorytetami i tyle; a dziewczyna daje się mamić jakimś "dziecko za ....", "ślub za...". |
|
|
|
|
|
#81 |
|
Raczkowanie
|
Macie racje. Jak dziecko. Właśnie rozmawiałam z jego przyjaciółką (znają się od 7 roku życia i nadal trzymają, mimo ze ona już nie mieszka tutaj), za jego pozwoleniem... I opowiedziałam jej co i jak. To się zszokowala. Powiedziala, że wiedziała, że on kocha podóżować, ale nie spodziewała się, że będzie tak dziwnie się zachowywał. Sama nie wie o co chodzi. Mówi, że ja już jak mogłam sie nagiełam a jemu dalej mało.
Ba! On też nie wie o co mu chodzi. Przez telefon zapytałam go, co mu nie odpowiada dokładnie w tym moim rozumowaniu. W tym co mu mogę zaoferować.... Nie potrafił odpowiedzieć. Powiedział, że nie wie, ale nie pasuje...A nie ma czasu zastanowić się co bo jest w pracy :-/ |
|
|
|
|
#82 |
|
Zadomowienie
|
On najwyraźniej nie dorósł jeszcze do zakładania rodziny... i nie wiadomo, czy kiedykolwiek dorośnie. Jeśli Tobie brakuje na opłacenie rachunków i musisz pożyczać pieniądze od rodziców, a on tego nie rozumie i woli sam sobie pojechać na wakacje, to rzeczywiście nie da się z nim nic poważnego zbudować. Na pewno taki facet nie będzie dla Ciebie wsparciem.
|
|
|
|
|
#83 |
|
Zakorzenienie
|
Odejdź i tyle.
Jak mu się trochę przesłoni obiektyw w odp miejscu to wróci i zmieni zdanie. A jak nie? to czego żałować? sama napisałaś- owszem szkoda,ale jeżeli nie dociera do faceta,że chcesz żyć na maśle i chlebie (na co On ludzi skazuje?!) a jego nadal nie oświeca.. LUDZIE,bez przesady :/ To dziecko.Przykro to stwierdzić,ale facet chyba jeszcze jest w innym życiu ;/
|
|
|
#84 |
|
Raczkowanie
|
sdsdsd
Edytowane przez aga.fisia Czas edycji: 2012-11-18 o 23:35 |
|
|
|
|
#85 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jaki żenujący pomysł. On wie, że nie chce zrezygnować z podróży dla kobiety. U mamy też wszystko będzie miał zrobione no i będzie miał więcej kasy na wyjazdy. Znaleźć sobie kogoś do przytulenia zawsze można, a koledzy od piwa nie będą mu zrzędzić nad uchem.Wóz albo przewóz- albo go zostawiasz, albo nie, ale bez takich 'gierek' bo to poniżej poziomu. |
|
|
|
|
|
#86 | ||
|
sissy that walk
|
Cytat:
Tydzień to jest chwila. On wróci do mamy, przejdzie na jej utrzymanie, będzie miał poprane, poprasowane, ugotowane - to samo co u Ciebie, tylko może szybciej uzbiera kasę na planowaną samotną podróż, bo w końcu wydatków będzie miał o wiele mniej. No ale nawet jak godzinny dojazd do pracy go zniechęci, to wrócicie do siebie, zamieszkacie znów razem i będzie to samo. Zapewniam Cię, że jeśli jedynym powodem dla którego miałby do Ciebie wrócić byłby seks pod ręką i wygodniejszy dojazd do pracy, to facet wynajmie sobie mieszkanie w tej samej okolicy w której teraz mieszkacie i znajdzie pocieszycielkę. On po prostu NIE DOJRZAŁ DO POWAŻNEGO ZWIĄZKU. I prawdopodobnie nigdy nie dojrzeje.
|
|
|
|
#87 |
|
Raczkowanie
|
sdsda nas.
|
|
|
|
#88 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo na razie opisujesz dzieciaka, ty- w domu robisz wszystko (to: ma poprasowane, ugotowane i dziewczyna w domu), gotowa jesteś jeść chleb z masłem cały rok, byle chłopczyk na wycieczkę sobie pojechał. Kosmos. |
|
|
|
|
|
#89 |
|
Raczkowanie
|
sdsd
|
|
|
|
#90 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale poczekaj z miesiąc, dwa.WIEMże to dużo,ale musisz facetowi dać trochę czasu .. oni myślą nie za szybko ;] wtedy się przekonasz czy zależy mu na Tobie.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:35.

Jaki żenujący pomysł. On wie, że nie chce zrezygnować z podróży dla kobiety. U mamy też wszystko będzie miał zrobione no i będzie miał więcej kasy na wyjazdy. Znaleźć sobie kogoś do przytulenia zawsze można, a koledzy od piwa nie będą mu zrzędzić nad uchem.