Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 7 - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-21, 12:51   #61
dacn
Zakorzenienie

Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 7

Cytat:
Napisane przez coffee Pokaż wiadomość
Święta rządzą się swoimi prawami i to zrozumiałe, że nie są logiczne. Taka choinka w domu - logiczne? Drzewo w domu? Raczej nie bardzo, ale nad tym się nie zastanawia. Tak jest i już.
Wiem ze swieta to swieta, ale brak logicznego myslenia boli, to tak jak w tym kawale o młodej zonie i pieczeniu gęsi.
dacn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-21, 13:06   #62
Bananalama
jestę wieszczę

Szczerze powiedziawszy nie jestem ateistką, katoliczką też nie. Na pasterkę nie chodzę, a choinka i opłatek to nie jest chrześcijański wymysł.

*ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
Bananalama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-21, 13:25   #63
claudiiin
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez new_me Pokaż wiadomość
dziwia mnie ludzie, ktorzy przez prawie caly rok nazywaja siebie ateistami, a gdy przychodza swieta, nagle: wigilia, oplatek, pasterka, ogolnie mowiac super rodzinno-chrzescijanskie swieta; czy ty;lp mnie to dziwi?
--->
Cytat:
Napisane przez paulinka1128 Pokaż wiadomość
Wiekszosc ateistow robi to by spedzic poprostu czas z bliskimi ale nie jest to dla nich jakies religijne wydarzenie.
Ja tam nie widze w tym nic dziwnego
Cytat:
Napisane przez mm444 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Powiem tak, byl taki jeden slub w mojej rodzinie, gdy panna mloda nie skladala przysiegi przed Bogiem, a pan mlody tak i zwlaszcza pokolenie mojej babci zjechalo panne mloda na maxa - ze jak to w ogole kretynsko wygladalo, co jej szkodzilo tez slubowac itd. Dziwi mnie to i sama biore pod uwage taka mozliwosc (bo a) moj narzeczony jest wierzacy, b) podoba mi sie ta cala otoczka slubu koscielnego - sluby cywilne mam wrazenie ze sa skromniejsze ), ale jak tak sobie pomysle ze potem wszyscy beda sobie myslec jaka to ze mnie dziwaczka to moze lepiej dla swietego spokoju wypowiedziec ta przysiege... Sama nie wiem.

Tak a propos, wiecie moze czy przy takim slubie (koscielnym, wierzacego z niewierzaca) panna mloda musi miec bierzmowanie czy niekoniecznie?

CG i olejowanie od listopada 2011 + walka z wypadaniem, zapuszczanie grzywy, powrót do naturalek...
claudiiin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-21, 13:27   #64
olenkasz
Zakorzenienie

ja jestem ateistką, ale swięta obchodzę w obrządku tradycyjnym, ze względu na rodzinę.
Stary 2012-12-21, 13:30   #65
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez claudiiin Pokaż wiadomość

U marlam...
Pomyslec ze ja sie czasem przejmuje jak za pierwszym razem nie zaparkuje idealnie rownolegle tylem i musze zrobic korekte Ale one mi wygladaja na jakies nastolatki, moze dopiero co dostaly prawko
mnie to dziwi, bo jakby nie było - prawko mają.
ja nawet w trakcie kursu, gdy pierwszy raz ćwiczyłam parkowanie równoległe - nie robiłam takich jaj
Stary 2012-12-21, 13:59   #66
Marzena17
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez SamaraMorganx Pokaż wiadomość
może zapomniał, zamyślił się, czy coś. Jak wracałam autobusem, to kierowca tez kiedyś chciał ruszyć, kiedy pasażer chciał wyciągnąć bagaż, ale ten stuknął parę razy w bok autobusu, kierowca się domyślił, zatrzymał i jeszcze przeprosił.... Tylko, ze chłopak nie zdążył jeszcze otworzyć luku bagażowego, a ja Wy już otworzyłyście, to rzeczywiście dziwne, no ale pewnie nie zrobił tego specjalnie, więc ja bym się nie denerwowała
Ja tam jakiegoś nerwa nie miałam, jedynie się przestraszyłam, bo zaraz obok luku jest koło, które by na mnie wjechało, gdybym szybko nie uskoczyła. Nie spodobało mi się to, że kierowca się z całej sytuacji tylko śmiał.
Marzena17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-21, 14:05   #67
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
(…) ale jak tak sobie pomysle ze potem wszyscy beda sobie myslec jaka to ze mnie dziwaczka to moze lepiej dla swietego spokoju wypowiedziec ta przysiege... Sama nie wiem.
Moim zdaniem, nie ma sensu. Raz, że ślubowanie wbrew sobie to mało przyjemna rzecz, a dwa, że uginanie się pod presją innych ludzi po czasie może wyjść bokiem. Presja to zły doradca. Zwłaszcza, że jak ludzie raz zobaczą, że nie trzymasz się swoich przekonań, to w odpowiednim momencie albo Ci to wypomną, albo z tego skorzystają, by coś na Tobie wymusić. Nie mówiąc o tym, że być może po wzięciu ślubu kościelnego będziesz uznawana za katoliczkę w rodzinie, więc możliwe, że potem ktoś Ci będzie wypominał, że np. co niedzielę do kościoła nie chodzisz.

Cytat:
Tak a propos, wiecie moze czy przy takim slubie (koscielnym, wierzacego z niewierzaca) panna mloda musi miec bierzmowanie czy niekoniecznie?
Nie sądzę, by było konieczne. Przecież taki ślub jednostronny można wziąć nawet z ateistą

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-12-21, 14:10   #68
mm444
Władca Wizażu

Treść usunięta
mm444 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-21, 14:11   #69
jesienny_lisc
Zakorzenienie

Cytat:
Powiem tak, byl taki jeden slub w mojej rodzinie, gdy panna mloda nie skladala przysiegi przed Bogiem, a pan mlody tak i zwlaszcza pokolenie mojej babci zjechalo panne mloda na maxa - ze jak to w ogole kretynsko wygladalo, co jej szkodzilo tez slubowac itd.
Dziwi mnie to, bo byłam w sierpniu na ślubie jednostronnym. Strona niewierząca mówi i robi wszystko to samo co wierząca, tylko opuszcza fragment, gdzie jest odwołanie do Boga. Czyli od słów "tak mi dopomóż...", raptem kilka słów mniej. No i nie bierze komunii. Nie wiem, co tu ma wyglądać kretyńsko? Mój TŻ się nawet nie skapnął, że coś miało być inaczej.
jesienny_lisc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-21, 14:16   #70
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Treść usunięta
Świetne
Stary 2012-12-21, 14:33   #71
crystalmethod
Raczkowanie

Dziwi mnie, że kogoś może dziwić, że ktoś inny nie lubi świąt. I że nie kupuje pięciu tysięcy ozdóbek i pierdółek do domu w zakupowym szale.
crystalmethod jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-12-21, 15:12   #72
katarzynka1978
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez bowszystkotoiluzjajest Pokaż wiadomość
A to już wyższa szkoła jazdy Ja na ich miejscu czulabym się...dziwnie. No bo skoro nie wierzę w to wszystko, to czułabym się, jakbym brała udzial w jakimś przedstawieniu, a po co miałabym to robić... I tu akurat w nosie miałabym, że w ten sposób uszczęśliwiłabym rodzinę... Oni by tam w ławkach siedzieli, z łzami w oczach "moja córcia się żeni", a ja przed ołtarzem ""
Czytałam, że większość japończyków, którzy de facto, wyznają buddyzm lub shintoizm, biorze ślub w obrządku chrześcijańskim, bo to bardzo modne i tak egzotycznie wygląda. No i japonki też marzą o białej sukni ślubnej .
katarzynka1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-21, 16:06   #73
claudiiin
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez WhiteCherry Pokaż wiadomość
mnie to dziwi, bo jakby nie było - prawko mają.
ja nawet w trakcie kursu, gdy pierwszy raz ćwiczyłam parkowanie równoległe - nie robiłam takich jaj
Widocznie mialy farta i na egzaminie trafiło im się parkowanie skośne

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Moim zdaniem, nie ma sensu. Raz, że ślubowanie wbrew sobie to mało przyjemna rzecz, a dwa, że uginanie się pod presją innych ludzi po czasie może wyjść bokiem. Presja to zły doradca. Zwłaszcza, że jak ludzie raz zobaczą, że nie trzymasz się swoich przekonań, to w odpowiednim momencie albo Ci to wypomną, albo z tego skorzystają, by coś na Tobie wymusić. Nie mówiąc o tym, że być może po wzięciu ślubu kościelnego będziesz uznawana za katoliczkę w rodzinie, więc możliwe, że potem ktoś Ci będzie wypominał, że np. co niedzielę do kościoła nie chodzisz.
Masz racje Zadowolenie moje i narzeczonego podczas naszego slubu powinno byc na 1 miejscu, a w sumie co mnie obchodzi co beda gadac ciotki, ktore widze raz na rok Boje sie tylko troche, ze mojej babci moze byc przykro, no ale coz... Wie, ze od lat nie chodze do kosciola, ze nie chodzilam na religie, ze nie mam bierzmowania, wiec nie powinno to byc wielkim zaskoczeniem.

Cytat:
Nie sądzę, by było konieczne. Przecież taki ślub jednostronny można wziąć nawet z ateistą
No to cale szczescie, wszyscy mi ciagle wmawiali, ze i tak mnie to nie ominie jesli bede chciala wziac slub koscielny... Ale moze im sie po prostu nie miesci w glowie, ze moge nie slubowac przed Bogiem

Cytat:
Napisane przez jesienny_lisc Pokaż wiadomość
Dziwi mnie to, bo byłam w sierpniu na ślubie jednostronnym. Strona niewierząca mówi i robi wszystko to samo co wierząca, tylko opuszcza fragment, gdzie jest odwołanie do Boga. Czyli od słów "tak mi dopomóż...", raptem kilka słów mniej. No i nie bierze komunii. Nie wiem, co tu ma wyglądać kretyńsko? Mój TŻ się nawet nie skapnął, że coś miało być inaczej.
Ja tez nie wiem z czego oni robili takie wielkie halo... Tym bardziej kiedy wyglada to tak jak mowisz.

CG i olejowanie od listopada 2011 + walka z wypadaniem, zapuszczanie grzywy, powrót do naturalek...
Stary 2012-12-21, 16:12   #74
magyarparaszt
Ha ha ha ha ha

Cytat:
Napisane przez crystalmethod Pokaż wiadomość
No właśnie

Teraz miesiącami nie będzie schodzić z okładek magazynów, dziennikarze będą przeprowadzać z nią wywiady (a, i jeszcze obowiązkowo sesja w plenerze), a psychologowie i socjolodzy prowadzić publiczne rozkminy nad stanem mentalnym i ekonomicznym polskiego społeczeństwa
Pewnie Zbyszko da jej zapas napoju na rok :P

magyarparaszt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-21, 16:29   #75
kobietasukcesu
zawsze mam racje

Cytat:
Treść usunięta
Bo do piekła ktoś pójdzie itd

Jak dla mnie jeżeli istnieje to wszystko o czym kościół mówi to prędzej 'spłoną' w piekle Ci, którzy przysięgali nieuczciwie, żeby zadowolić rodzinę czy kogokolwiek, a zamiary mieli inne niż Ci, którzy uczciwie powiedzieli, że są niewierzący.

Podobnie z chodzeniem do kościoła, spowiedzią.

Dziwi mnie, że ludzie się spowiadają, a nie do końca żałują oraz zamierzają znowu robić to samo.
Jeśli dla kogoś coś nie jest grzechem to niech się nie spowiada.

A nie spowiada się ze współżycia przed ślubem i znowu robi to samo następnego dnia

“You can’t make people love you, but you can make them fear you.” Blair Waldorf

<3 <3 <3
kobietasukcesu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-21, 16:58   #76
crystalmethod
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez magyarparaszt Pokaż wiadomość
Pewnie Zbyszko da jej zapas napoju na rok :P
Mógłby dać, w końcu kobieta przeprowadziła nie lada kampanię dla tej firmy (za darmo)
Niektórzy to potrafią - najeść się wstydu, żeby się napić (za darmo)
crystalmethod jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-21, 17:20   #77
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:
Widocznie mialy farta i na egzaminie trafiło im się parkowanie skośne
ale to już mnie autentycznie przeraziło, przecież mogłaby kogoś zabić.

Stary 2012-12-21, 17:47   #78
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez coffee Pokaż wiadomość
Z tego, co wiem, to karp jest rybą, która im starsza tym gorzej smakuje, nawet jeden czy dwa dni robią duużą różnicę, dlatego zabijana jest w dniu wigilii (ktoś, kiedyś, gdzieś tak mi mówił - może to nieprawda - nie wiem).
Ja z kolei gdzieś czytałam, że karp jak pływa w brudnej wodzie to się zamula, dlatego przed zabiciem musi pływać w czystej wodzie. Ale jak pracuję i widzę warunki w jakich te ryby są trzymane i sprzedawane, to mi się odechciewa...
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-21, 17:57   #79
pendraiw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Linaewen Pokaż wiadomość
Ja z kolei gdzieś czytałam, że karp jak pływa w brudnej wodzie to się zamula, dlatego przed zabiciem musi pływać w czystej wodzie. Ale jak pracuję i widzę warunki w jakich te ryby są trzymane i sprzedawane, to mi się odechciewa...
Tzn, karpie w stawach przechodzą tym mułem.....i zeby je pozbyć tego zapachu, musiałyby być przetrzymywane w czystej wodzie z parę dni.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-12-21, 18:05   #80
Linaewen
Zakorzenienie

No, no, o tym mówię
A w sklepach jak tak pływają w takim zagęszczęniu to się nie oczyszczają zbyt dobrze.
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-21, 18:16   #81
asioollka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jesienny_lisc Pokaż wiadomość
A jak z klękaniem itp? Planuję wziąć ślub jednostronny i w sumie to stanowi największy problem. Jak idę na ślub czy na pogrzeb jako gość to po prostu siedzę jak wszyscy klęczą, ale jako panna młoda to w sumie trochę dziwnie.

Be an advocate of joy, find your little heart's desire and follow it.
[/LEFT]

asioollka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-21, 18:25   #82
kobietasukcesu
zawsze mam racje

Cytat:
Napisane przez asioollka Pokaż wiadomość
A jak z klękaniem itp? Planuję wziąć ślub jednostronny i w sumie to stanowi największy problem. Jak idę na ślub czy na pogrzeb jako gość to po prostu siedzę jak wszyscy klęczą, ale jako panna młoda to w sumie trochę dziwnie.
dobre pytanie

co do karpi: jak widzę jak ludzie niosą w reklamówce to...
A w ogóle poza tematem- skąd wytrzasnąć mleko od krów w lepszych warunkach?
Bo z jajkami to jest jasne- nie kupuję trójek. (o ile producenci nie oszukują...)

“You can’t make people love you, but you can make them fear you.” Blair Waldorf

<3 <3 <3
kobietasukcesu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-21, 18:47   #83
201604190949
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kobietasukcesu Pokaż wiadomość
dobre pytanie

Bo z jajkami to jest jasne- nie kupuję trójek. (o ile producenci nie oszukują...)

Też mnie to bardzo ciekawi.
Tylko podobno jest taki problem, że nawet wiejska krówka skubiąca trawę i dająca mleko nie ma najlepiej. Właśnie dlatego, że daje mleko. Powinna być mleczna tylko kiedy karmi cielaka a tu albo przedłuża się laktację albo cielak dostaje za mało.
201604190949 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-21, 20:15   #84
Dorotti666
❤ bee happy ❤

Mnie wczoraj rozwalił tekst koleżanki z grupy, która w weekend przed sylwestrem bierze ślub. Jesteśmy w trakcie pisania inżynierki i rozmawialiśmy o pójściu na magisterkę, koleżanka stwierdziła wesoło " po co mi magister, będę miała męża!" , niby żartem, ale jakoś mi to na żart nie wyglądało.
Z resztą ostatnio jesteśmy z TŻ wręcz zmuszeni wysłuchiwania jej opowieści, że sukienkę odebrała, że zaproszenia rozdała, że buty ją cisną, a dodam, że koleżanka niby opowiada to do swojej przyjaciółki, ale tak żeby cała grupa przypadkiem usłyszała, jaki to ona będzie miała ślub.

Ostatnio to nawet usłyszałam co nieco o jej życiu intymnym , że dopiero przy narzeczonym się otworzyła, bo wcześniej była niedotykalska, i gdzie ma przyklejony plaster antykoncepcyjny
Ja rozumiem rozmawiać z koleżanką o takich rzeczach, ale żeby cała grupa słyszała??
Ktoś ją zechciał to aż tak trzeba się afiszować?
Stary 2012-12-21, 22:04   #85
gazowane lody
Zakorzenienie

Cytat:
dobre pytanie

w większych miastach są mlekomaty czy jak to się zwie

Udowodniłam samej sobie, że się da!
75kg-62,5
kg

Takie tam przemyślenia
gazowane lody jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-22, 00:43   #86
claudiiin
Zadomowienie

Cytat:
Nie no teraz to nie wiem czy sie smiac czy plakac... Mozna byc do tego stopnia pokraką za kierownicą i dodatkowo tak tępą zeby na gorce o recznym zapomniec?
Kto tym ludziom daje prawo jazdy???

Cytat:
Napisane przez Linaewen Pokaż wiadomość
No, no, o tym mówię
A w sklepach jak tak pływają w takim zagęszczęniu to się nie oczyszczają zbyt dobrze.
Tak czytam o tych karpiach i coraz bardziej nie rozumiem tej tradycji spozywania ich na swieta, brzmi to wszystko obrzydliwie, wymaga sporo roboty i na dodatek (wg mnie) w smaku wcale nie jest dobre bo kiedys sie przemoglam i sprobowalam.

Cytat:
No wlasnie, jeszcze pozostaje ta kwestia... Tez chetnie sie dowiem

Cytat:
Ja kupuje juz tylko 0 lub 1 Choc gdzies cos kiedys czytalam ze to wielka sciema bo kury i tak z tych wolnych wybiegow niezbyt korzystaja. Ile w tym prawdy-nie wiem, musialby sie wypowiedziec ktos kto bardziej siedzi w temacie

Stary 2012-12-22, 04:50   #87
05872c226b72f809f533e1be5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f2b5f9d
Konto usunięte

Cytat:
Tak czytam o tych karpiach i coraz bardziej nie rozumiem tej tradycji spozywania ich na swieta, brzmi to wszystko obrzydliwie, wymaga sporo roboty i na dodatek (wg mnie) w smaku wcale nie jest dobre bo kiedys sie przemoglam i sprobowalam.
A ja lubię karpia, należy on do elitarnego grona ryb których dam radę zjeść bez odruchu wymiotnego. Żeby nie było to mój ojciec od pary lat przynosi karpie nie w torebkach ale w wiadrze, w wannie pływają max 2 godziny. A śmierć mają szybką, bo główny kat ma wprawę tzn mocne ogłuszenie i szybkie cięcie. Z wigilijnych dań to zawsze najbardziej oczekuję smażonego karpia i kutię
05872c226b72f809f533e1be5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f2b5f9d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-22, 07:35   #88
sine.ira
BAN stały

Cytat:
To jakaś kompletna idiotka, bez kitu.
Biedny samochodzik

Edytowane przez sine.ira
Czas edycji: 2012-12-22 o 07:37
sine.ira jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-22, 08:18   #89
Suvia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gazowane lody Pokaż wiadomość
w większych miastach są mlekomaty czy jak to się zwie
nie tylko w większych, w mojej mieścinie też stał, aż się zmył, bo jednak "prawdziwe mleko" nie każdemu podchodzi - maksymalnie tłuste, dosyć drogie, nie mieli chyba za wielu chętnych

~ Hank Moody
Suvia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-22, 09:32   #90
jesienny_lisc
Zakorzenienie

Cytat:
Przepraszam, nie pamiętam aż tak dobrze, żeby powiedzieć na 100%, ale wydaje mi się, że przestrzegał postaw w trakcie mszy - klękał i wstawał jak wszyscy. Ale nie wiem, czy tak musi być, czy to był jego wybór, właśnie, żeby to nie wyglądało dziwnie.
W sumie jedynym zgrzytem było to, że rodzice pana młodego, siedzieli z tyłu kościoła(inne wyznanie). Jak dla mnie to powinni usiąść w pierwszej ławce, ale nie brać udziału w mszy.

A propo karpi - nie znam się na tym, ale w końcu to jest ryba, więc logiczne się wydaje, że oddycha tlenem, który jest w wodzie. Na małą rybkę akwariową potrzeba kilku litrów filtrowanej, natlenianej wody, to logiczne jest chyba, że w wannie, a tym bardziej w siatce, taki karp się zwyczajnie dusi?

Edytowane przez jesienny_lisc
Czas edycji: 2012-12-22 o 09:36
jesienny_lisc jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości