![]() |
#61 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Zbyt wierzący rodzice-kilka moich kłopotów,proszę o poradę
No nareszcie! Jedna mądra.
Oczywiście że chodzi o pieniądze. Sama mam podobną sytuację, tyle że mieszkam daleko od domu rodzinnego i na codzień nikt mnie nie kontroluje więc do kościoła żadnego nie chodzę. Jak przyjeżdżam do domu (rzadko)to dla świętego spokoju idę w niedzielę na tą godzinę żeby mieć spokój i nie psuć atmosfery w domu i to rozwiązanie wydaje mi się najlepsze pomimo że wieje tu hipokryzją. Rodzice mnie utrzymują i pomimo że mam duże oszczędności własne nie chciałabym aby czynsz za pokój i wydatki na jedzenie spadły na mnie a moje cięzko zarobione pieniądze topniały z miesiąca na miesiąc dlatego w pełni rozumiem ludzi którzy dla własnego spokoju i sytuacji finansowej raz na miesiąc spędzą godzinę w kościele. Moi rodzice nie grożą że nie dadzą mi ani grosza gdy nie będę chodzić do kościoła ale potrafie sobie wyobrazić takich którzy na pewno by to zrobili. ---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ---------- Cytat:
Autorko: najlepiej by było dla Ciebie abyś wyprowadziła się z domu jednocześnie utrzymując pozory bycia świętą. Skoro rodzice Cię zmuszają do takich rzeczy, Ty wcale też nie musisz być wobec nich fair.
![]() |
![]() |
#62 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 | |
zuy mod
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Raczkowanie
|
Ma udawać po to aby nie przestali całkowicie łożyć na jej utrzymanie. No chyba że chce się całkowicie od ich pieniędzy odciąć, ale to może być dość trudne, szczególnie jeśli mieszka w dużym mieście gdzie ceny pokoi są wysokie.
![]() |
#65 |
zuy mod
|
Pytanie czy rodzice, niezaleznie od tego czy chodzi do kościoła, czy nie, będą chętni łożyć na jej utrzymanie poza domem
![]()
![]() |
![]() |
#66 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
I nie chodzi tu o to, że nie szanuję rodziców, że jestem nieczuła itp itd. Swoich rodziców szanuję i bardzo kocham, ale wymagam też szacunku do mnie i moich poglądów i odpowiedzialności za to, co się "zrobiło". Że tak powiem nikt na ten świat się nie prosił ![]() Edytowane przez 97063297b7b35b4a21bd582d93800b2e45dfbb59_6372d6b265f10 Czas edycji: 2013-01-02 o 21:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Zakorzenienie
|
Nephasis - ale to nie rodzice pytają co mają zrobić, więc instruowanie rodziców autorki jak powinni postępować raczej do nich nie trafi
![]()
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
A może się okazać i tak, że rodzice tylko zgrywają takich i jak autorka jasno im przedstawi sprawę i nie da sobą kierować to zmiękną, bo nie będą się tego spodziewali. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Zadomowienie
|
twoi rodzice nie są bardzo wierzący. oferują(?) ci niewolę a to jest totalnie nie po drodze z Jezusem. im się wydaje że są wierzący smutne
![]() nie wiem jak Ci pomóc. wg mnie przeprowadzka to dobry pomysł. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:59.