Wyrodna matka? - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-01-22, 13:29   #61
kropka75
Zakorzenienie

Dot.: Wyrodna matka?

Cytat:
Napisane przez stokrotka_to_ja Pokaż wiadomość
ano szkoda,to nie bd miało sensu
Wy się śmiejcie...
Ja trzy razy to czytałam...

---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ----------

Cytat:
Napisane przez Luba Pokaż wiadomość
Gorzej jak mama zmieni piżamę i dziecko nie rozpozna pory dnia. Bd problem.

Luba, proszę Cię.
Kolega na mnie zerka z ukosa co takie miny robię i pyta "co się cieszymy?"
Nie pisz takich rzeczy.

"Masz świra to go hoduj."

kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-22, 13:30   #62
ilonkaczapela
Zakorzenienie

Cytat:
ano szkoda,to nie bd miało sensu
Cytat:
Gorzej jak mama zmieni piżamę i dziecko nie rozpozna pory dnia. Bd problem.

W tym momencie Ws uwielbiam

Dzięki za informację z tym bujaniem - po oznakach widzę, że naszego synka trzeba chyba więcej jeszcze nosić, bo ja się starałam go trzymać na rękach bez bujania właśnie. Mnie jest zdecydowanie za ciężko, ale jutro mąż chustę bierze i siup na dwór z małym na długi spacer, bo wózkiem nie ma szans przy tym śniegu.
Jak synek jest noszony i bujany przed snem wieczornym to zdecydowanie lepiej i łagodniej śpi, jak zaśnie przy jedzeniu to najczęściej wybudza się kilka razy już od początku snu. Nad ranem rzuca się praktycznie zawsze i to bardzo - mam wrażenie, że właśnie mimo zmęczenia jest za mało dostymulowany - od jakiegoś czasu już robię wtedy tak, że kładę go sobie na brzuchu i bujam podciągniętymi nogami - wszystko prawie przez sen, ale działa i mały dosypia aż do normalnej pory swojej pobudki. A to rzucanie jest z zamkniętymi oczami - przez sen z pojękiwaniem.
Zauważyłam też, że jeśli w nocy coś go wybudzi i pochodzę z nim, pobujam do snu to i nie ma tego rzucania się nad ranem. Teraz się troszkę przestraszyłam, ale dobrze wiedzieć już teraz niż wyrzucać sobie później jak niestety Kropka -
ilonkaczapela jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-22, 15:00   #63
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez anytka19 Pokaż wiadomość
Jezuu jak czytam wypowiedzi niektórych dziewczyn to jestem w szoku. Dziecko potrzebuje bujania do prawidłowego rozwoju? To jak nie bd bujać swojej córy to bd głupsza? Paranoja. Nie kumam po co się tak kłócicie, a Kropka faktycznie pobijasz rekord jeżeli chodzi o bezsensowne i bezproduktywne wypowiedzi. Idź lepiej do ludzi pogadać, a nie użerasz się na necie. Chociaż może nie masz nic innego do roboty to "rozumiem" Każdy ma prawo do własnego zdania i to, że od czasu do czasu ktoś odbiegnie od tematu to chyba nie zbrodnia co?
Co do tematu. Chciałabym jeszcze powiedzieć, że nie zgadzam się z tym, że trzeba robić wszystko co tylko dziecko zechce. Przede wszystkim systematyczność karmienia, kąpieli itd. Jeżeli codziennie wieczorem kąpiemy dziecko to bd lepiej spać po tej kąpieli, jeżeli idziemy na spacer przed drzemką to bd słodko spać i przede wszystkim to buduje poczucie bezpieczeństwa. Dziecko kiedy zaczyna rozpoznawać pory dnia to wie, że rano kiedy mama biega jeszcze w piżamie to dostanie jedzonko itd. Oczywiście wszystko w zależności od wieku i potrzeb dziecka.
Mało wiesz, mało widziałaś a kupę mądrościami robisz.

Cytat:
Napisane przez Senses Woman Pokaż wiadomość

albo jej nie będzie miała wcale
Albo, co gorsza, nie mamunia będzie flachę zapodawała tylko tatuś, to już wgl bd
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-22, 16:27   #64
201706190936
Konto usunięte

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;38792348]
...to już wgl bd [/QUOTE]

leżę i kwiczę

Edytowane przez Senses Woman
Czas edycji: 2013-01-22 o 16:30
201706190936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-22, 19:35   #65
scorpionec
Zakorzenienie

Lokalizacja: "Na peryferiach miasta, gdzie asfalt trawą zarasta..."

Cytat:
Napisane przez CytrynkaZosia Pokaż wiadomość
Ostatnio była u mnie koleżanka. Wykąpałam Małą, nakarmiłam i włożyłam do łóżeczka aby zasnęła. Koleżanka widząc to była w szoku, że nie kołysze małej do snu, zaczęła mnie pouczać, że powinnam ją kołysać i popatrzyła na mnie jakbym robiła krzywdę dziecku. Moja córeczka ma 3.5 ms. Od samego początku zawsze wieczorem sama zasypia. Nie lubi wtedy nawet noszenia na rękach, bo ją to męczy i popłakuje, a położona w łóżeczku wycisza się i zasypia sama. A jak nie chce spać to gada do siebie, bawi się rączkami aż się zmęczy i zasypia. W ciągu dnia ma kilka drzemek i wtedy ją kołyszę w wózku. Ale naszły mnie wątpliwości czy dobrze robię.. Teraz czuję się jak matka która robi krzywdę dziecku W ciągu dnia okazuję jej czułość, tulimy się, przytulamy.
A jak zasypiają wasze dzieci
moje zasypiają tak jak twoje.. jeśli dziecko nie płacze jest spokojne to czym się martwić??

nie wiem skąd to się bierze..ale czytając wizaż można zauważyć ze największe problemy ze snem mają (paradoksalnie) dzieci noszone do snu albo śpiące z rodzicami..

nie wiem skąd to się bierze bo chyba środki zaradcze (te wspólne spanie i noszenie) powinny rozwiązywać te kłopoty..

a jeszcze nie widziałam posta który by o tym świadczył...
scorpionec jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-22, 19:41   #66
Luba
Zakorzenienie

Następna specjalistka.
To nie czytałaś moich postów. W każdym pisałam, że problemy ze spaniem minęły jak ręką odjął odkąd dziecko spało z nami.
Ale ty wiesz lepiej oczywiście.

Afazja, darmowa strona z cwiczeniami!
Luba jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-22, 19:50   #67
stokrotka_to_ja
Zakorzenienie

GG do stokrotka_to_ja

Cytat:
Następna specjalistka.
To nie czytałaś moich postów. W każdym pisałam, że problemy ze spaniem minęły jak ręką odjął odkąd dziecko spało z nami.
Ale ty wiesz lepiej oczywiście.
to tak jak u mnie -spała sama -multum pobudek,nawet co 15 -30 minut ,spała z nami -2-3 pobudki na mleko,az przestała się budzić w ogole i wywędrowala do swojego łózka

Dziecko grzeczne/niegrzeczne to stan umysłu matki a nie dziecka.

POMOC dla dzieci z Tanzanii https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=675684
stokrotka_to_ja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-22, 19:50   #68
iizabelaa
Zakorzenienie

Luba
ooo widzę, że nie wypowiadasz się z ironią o osobach o innych poglądach niż ty,
a mi zarzucasz że się wyzłośliwiam kiedy ktoś ma inne poglądy
Stary 2013-01-22, 20:16   #69
Mirabilka
Zakorzenienie

Dziewczyny mam pytanie z innej beczki:

czemu donosicie do Moderatora jak coś jest pisanie nie po Waszej myśli? Przecież Moderator nie siedzi 24 na dobę i nie czyta każdego posta - tylko funkcjonuje "uprzejmy donos"
Od razu widać która "grupa" ma ostrzeżenia.... żałosne to jest i świadczy o poziomie niestety całego forum Mama z klasą.
Nie wiem o jakiej klasie mowa - skoro co drugi wątek to "najmądrzejsze mamusie" i albo jesteś "za" albo nie masz co mówić.

czytam już kilka wątków - temat fajny ale odechciewa się pisać.

Edytowane przez Mirabilka
Czas edycji: 2013-01-22 o 20:19
Mirabilka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-22, 20:19   #70
stokrotka_to_ja
Zakorzenienie

GG do stokrotka_to_ja

Cytat:
Napisane przez Mirabilka Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam pytanie z innej beczki:

czemu donosicie do Moderatora jak coś jest pisanie nie po Waszej myśli?
Od razu widać która "grupa" ma ostrzeżenia.... żałosne to jest i świadczy o poziomie niestety całego forum Mama z klasą.
Nie wiem o jakiej klasie mowa - skoro co drugi wątek to "najmądrzejsze mamusie" i albo jesteś "za" albo nie masz co mówić.

czytam już kilka wątków - temat fajny ale odechciewa się pisać.
na nikogo nie doniosłam ,jesli o mnie chodzi ,zgłaszam spam,nieopłacone reklamy i wybitne jednostki ,nie osoby,z którymi nie mogę się porozumieć ,ostrzeżenie ma Szaja i Izabela, nie wiem za co mają

Autorce wątku dałam konkretną "radę".

Edytowane przez stokrotka_to_ja
Czas edycji: 2013-01-22 o 20:21
Stary 2013-01-22, 20:22   #71
Mirabilka
Zakorzenienie

wiesz - w sumie chodzi o to, że pamiętam czasy jak na forum "mama z klasą" sposób prowadzenia rozmowy był na prawdę "z klasą" dziś miałam luźny dzień czytam kilka wątków - i na prawdę odechciewa się.
A było tak pięknie

Ja tam nie patrzę na konkretne nicki, że mają ostrzeżenia - ale przeczytałam dziś kilka wątków i jakoś tak zauważyłam zależnośc między ostrzeżeniami a rozmową na tym forum mamowym.

Edytowane przez Mirabilka
Czas edycji: 2013-01-22 o 20:23

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-01-22, 20:22   #72
Luba
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
Luba
ooo widzę, że nie wypowiadasz się z ironią o osobach o innych poglądach niż ty,
a mi zarzucasz że się wyzłośliwiam kiedy ktoś ma inne poglądy
Zważ, że pierwsza nie "zaczynam" tematu. Ale mam naprawdę dosyć tego ciągłego waszego (twojego i scorponec) nawiązywania do metod innych.
Nie potraficie normalnie odpowiedzieć na pytanie nie dodając do tego, brzydko mówiąc, "rzygu" w stronę tych, które mają inne poglądy.

W odpowiedzi scorpionec tylko pierwsze zdanie jest odpowiedzią na problem:
"moje zasypiają tak jak twoje.. jeśli dziecko nie płacze jest spokojne to czym się martwić?? "

Następne zdania to szpile w kierunku rodziców śpiących z dziećmi i były całkowicie zbędne.
"nie wiem skąd to się bierze..ale czytając wizaż można zauważyć ze największe problemy ze snem mają (paradoksalnie) dzieci noszone do snu albo śpiące z rodzicami..

nie wiem skąd to się bierze bo chyba środki zaradcze (te wspólne spanie i noszenie) powinny rozwiązywać te kłopoty.."

I na koniec zdanie, które zwyczajnie mija się z prawdą, albo scorpionec niedokładnie czyta:
"a jeszcze nie widziałam posta który by o tym świadczył..."

Podsumowując, nie ja zaczynam tę chorą przepychankę ale mam jej serdecznie dosyć i uważam, że zaśmiecacie forum swoją nienawiścią do wszystkiego co inne niż "wasze".

Tak, zgadzam się, forum traci klasę, ale uważam, ze to z powodu wiecznego nawiązywania Izabeli i scorpionec do tego co przeczytały na forum i co jest takie głupie, niemądre, obrzydliwe, idiotyczne itd. Nie odpowiadają na pytania ale pod przykrywką odpowiedzi wyżywają sie na innych.

Edytowane przez Luba
Czas edycji: 2013-01-22 o 20:25
Stary 2013-01-22, 20:25   #73
stokrotka_to_ja
Zakorzenienie

GG do stokrotka_to_ja

Cytat:
wiesz - w sumie chodzi o to, że pamiętam czasy jak na forum "mama z klasą" sposób prowadzenia rozmowy był na prawdę "z klasą" dziś miałam luźny dzień czytam kilka wątków - i na prawdę odechciewa się.
A było tak pięknie

Ja tam nie patrzę na konkretne nicki, że mają ostrzeżenia - ale przeczytałam dziś kilka wątków i jakoś tak zauważyłam zależnośc między ostrzeżeniami a rozmową na tym forum mamowym.
Trzeba liczyć się z tym,ze wiele dziewczyn udziela się nie tylko na mamowym.

Ja tez pamiętam inną mamę z klasą ,chociaz ostre jazdy bywały i w 2004 r .

Stary 2013-01-22, 20:31   #74
Mirabilka
Zakorzenienie

dobrze jak się coś dzieje - im więcej opinii tym człowiek więcej myśli to normalne.

Osobiście nie rozumiem tekstow stylu ostatniego zdania Luby - nie wiem czemu to ma i komu służyć.
Ktoś jest beee - a sobie nie mam nic do zarzucenia.

Stary 2013-01-22, 20:31   #75
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
Podsumowując, nie ja zaczynam tę chorą przepychankę ale mam jej serdecznie dosyć i uważam, że zaśmiecacie forum swoją nienawiścią do wszystkiego co inne niż "wasze".

Tak, zgadzam się, forum traci klasę, ale uważam, ze to z powodu wiecznego nawiązywania Izabeli i scorpionec do tego co przeczytały na forum i co jest takie głupie, niemądre, obrzydliwe, idiotyczne itd. Nie odpowiadają na pytania ale pod przykrywką odpowiedzi wyżywają sie na innych.
A ja uważam, ze forum zaśmiecają inne osoby, i to one zieją nienawiścią to wszystkiego co nie zgodne z ich ideologią, które matki o innych podglądach niż swoje nazywają leniwymi, wdupiemajacymi itp

które nie umieją odpowiedzieć konkretnie na pytanie np. jak nauczyć dziecko samodzielnie zasypiać, tylko muszą napisać odbiegając od tematu po co to chcesz robić, nie rób tego itp

i to przez takie osoby forum traci klasę
Stary 2013-01-22, 20:33   #76
Luba
Zakorzenienie

Dla porównania przeczytajcie sobie pierwsze odpowiedzi, na pytanie autorki, Kropki i Szajajby a potem odpowiedz Izabeli.
W odpowiedziach Kropki czy Szajajaby jest tylko odpowiedz na pytanie, nic na temat tego co też "wyczytały na forum" i żadnych ironicznych nawiązań do tego czy owego zachowania innych.
W odpowiedzi Izabeli już jest pojazd i oczywiście musiała nawiązać do metod innych mam.

Wnioski chyba każdy umie sam wyciągać.
Ja umiem. I mam dosyć tego ciągłego się użerania się z Izabelą i scorpionec w każdym temacie, bo choćby temat był o dupie maryni, to one i tak będa potrafiły nawiązać do tego co uważają za idiotyzmy i ciągle będą przeżywać to jak inne mamy karmią dzieci. Ciągle i ciągle w kółko potrafią pisac tylko o jednym.

Stary 2013-01-22, 20:33   #77
stokrotka_to_ja
Zakorzenienie

GG do stokrotka_to_ja

Cytat:
A ja uważam, ze forum zaśmiecają inne osoby, i to one zieją nienawiścią to wszystkiego co nie zgodne z ich ideologią, które matki o innych podglądach niż swoje nazywają leniwymi, wdupiemajacymi itp

które nie umieją odpowiedzieć konkretnie na pytanie np. jak nauczyć dziecko samodzielnie zasypiać, tylko muszą napisać odbiegając od tematu po co to chcesz robić, nie rób tego itp

i to przez takie osoby forum traci klasę
był niedawno wątek o podobnym temacie -coś w stylu "z łózka rodziców do własnego" gdzie tam rady "nie rób tego?"

Stary 2013-01-22, 20:39   #78
Mirabilka
Zakorzenienie

Luba jak masz dość to olej sprawę i tyle - nie wiem czemu tak przeżywasz czyjeś wypowiedzi i to na forum.

Ja nie rozumiem jednego - analizowania każdego słowa każdej osoby i szukania w wypowiedzi nieścisłości do której można się przyczepić.
Bo to czy ktoś pisze tak czy siak, ma takie poglądy albo inne to mi serio obojętne - ale dogłębne analizowanie czy ktoś napisał od siebie - czy przytoczył "gdzieś czytałam" to jest totalnie bez sensu.

Przykład: jest fajny temat założony - ale po co się wypowiadać - skoro szanowne grono za dwie minuty - przeanalizuje każde Twoje słowo żeby się czepić i udowodnić, że coś się źle robi.

Stary 2013-01-22, 20:40   #79
Luba
Zakorzenienie

Cytat:
dobrze jak się coś dzieje - im więcej opinii tym człowiek więcej myśli to normalne.

Osobiście nie rozumiem tekstow stylu ostatniego zdania Luby - nie wiem czemu to ma i komu służyć.
Ktoś jest beee - a sobie nie mam nic do zarzucenia.
No jak to. Wrogom klasowym.
Skrytym parówkożercom mówimy - nie!

Oczywiście, że nie mam sobie nic do zarzucenia. Bo mam wrażenie, że jakoś ostatnio nie zaczynałam na nikogo pojazdów a Izabela i scorpionec robią to cały czas.

Można mnie nie lubic, nie zawsze jestem miła i zdarza mi się mniej lub bardziej głupio żartować, ale nie czepiam się bez potrzeby innych. Ostatnio czepiam się Izabeli i scorpionec za to, że w każdej wypowiedzi muszą się wyżyć na innych.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-01-22, 20:40   #80
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
był niedawno wątek o podobnym temacie -coś w stylu "z łózka rodziców do własnego" gdzie tam rady "nie rób tego?"
akurat nie miałam konkretnego wątku na myśli, w tym temacie było multum wątków, zaczynały się od pytania "jak nauczyć dziecko zasypiać?" a kończyły wojną i wymienianiem zalet wspólnego spania
Stary 2013-01-22, 20:43   #81
Luba
Zakorzenienie

Cytat:
Luba jak masz dość to olej sprawę i tyle - nie wiem czemu tak przeżywasz czyjeś wypowiedzi i to na forum.
Mogłabym niby, ale jak wczesniej pisałam wizaż jest naprawdę obecnie moją jedyną rozrywką i faktycznie chciałabym tę rozywkę mieć a nie czytać cały czas jak jedna czy druga pani ciągle wbija innym szpile (i to ciągle tę samą, na ten sam temat).

Stary 2013-01-22, 20:46   #82
stokrotka_to_ja
Zakorzenienie

GG do stokrotka_to_ja

Cytat:

Przykład: jest fajny temat założony - ale po co się wypowiadać - skoro szanowne grono za dwie minuty - przeanalizuje każde Twoje słowo żeby się czepić i udowodnić, że coś się źle robi.
no temat fajny,ale raczej nie da się go rozwinać, bo gdzie tu w ogóle mowa o jakiejś wyrodności,skoro wszyscy zadowoleni ?

Ja się Lubej nie dziwię,ze przezywa,bo sama przezywam. Od conajmniej 2 lat toczę takie potyczki z Izabelą, krocej ze Scorpioncem , i ok,ludzie mają rózne wizje i poglądy,tylko fajnie jest,kiedy dyskusja toczy się na argumenty a nie na wycieczki, jednej jak i drugiej argumentów często brakuje i zamiast ich poszukać albo odpuścić zaczynają się czepiać...a że tylko człowiekiem jestem,to nie raz daję się wciagnać w to odbijanie piłeczki.

---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ----------

Cytat:
akurat nie miałam konkretnego wątku na myśli, w tym temacie było multum wątków, zaczynały się od pytania "jak nauczyć dziecko zasypiać?" a kończyły wojną i wymienianiem zalet wspólnego spania
wojna jestem tam,gdzie brakuje racjonalnych argumentów

Stary 2013-01-22, 20:51   #83
Mirabilka
Zakorzenienie

do jednego podsumowania dochodzę - nudzi Wam się
ja mam dni, że nie mam czasu się po 4 literach podrapać i ostatnią rzeczą na jaką mam ochotę to przeżywać forum.

Stary 2013-01-22, 20:53   #84
stokrotka_to_ja
Zakorzenienie

GG do stokrotka_to_ja

Cytat:
ja mam dni, że nie mam czasu się po 4 literach podrapać i ostatnią rzeczą na jaką mam ochotę to przeżywać forum.
mnie się nudzi od paru dni bardzo ,dziecko chore,w dzień sypia po kilka razy,sama chora jestem to siedze na czterech literach

Stary 2013-01-22, 20:55   #85
Mirabilka
Zakorzenienie

przynajmniej szczera odpowiedź

Stary 2013-01-22, 20:56   #86
stokrotka_to_ja
Zakorzenienie

GG do stokrotka_to_ja

Cytat:
przynajmniej szczera odpowiedź
zawsze jest szczera jakbym chciała pościemniac to bym załozyła konto na fotka.pl i wklejała zdjecia Dody

Stary 2013-01-22, 20:57   #87
Luba
Zakorzenienie

Cytat:
Nie, mnie się nie nudzi ani trochę, niestety.
Tak jak cały czas piszę, forum to moja jedyna rozrywka, więc chciałybm się naprawdę rozrywać

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-01-22, 21:00   #88
Mirabilka
Zakorzenienie

Luba to serio współczuję albo wręcz WSPÓŁCZUJĘ.

Stary 2013-01-22, 21:01   #89
scorpionec
Zakorzenienie

Lokalizacja: "Na peryferiach miasta, gdzie asfalt trawą zarasta..."

Cytat:
co fakt to fakt..do tego jeszcze dorabianie teorii o przykrywkach i wyżywaniu się ..

ale ostatnio czytałam,że teraz jest taki trend żeby forumowiczów ściągnąć i utrzymać na konkretnym forum (lub stronce) specjalnie się nie blokuje albo nawet podstawia osoby o kontrowersyjnych poglądach co by temperaturę dyskusji podtrzymać ...

i teraz tylko ciekawe kto tu jest podpuszczanym a kto podpuszczającym

to taki mały off dla wielbicielek teorii spiskowych
scorpionec jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-22, 21:04   #90
Luba
Zakorzenienie

Cytat:
Luba to serio współczuję albo wręcz WSPÓŁCZUJĘ.
Serio dziękuję.

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości