![]() |
#61 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wyrodna matka?
Wy się śmiejcie...
Ja trzy razy to czytałam... ![]() ---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ---------- Cytat:
![]() Luba, proszę Cię. Kolega na mnie zerka z ukosa co takie miny robię i pyta "co się cieszymy?" Nie pisz takich rzeczy. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W tym momencie Ws uwielbiam ![]() Dzięki za informację z tym bujaniem - po oznakach widzę, że naszego synka trzeba chyba więcej jeszcze nosić, bo ja się starałam go trzymać na rękach bez bujania właśnie. Mnie jest zdecydowanie za ciężko, ale jutro mąż chustę bierze i siup na dwór z małym na długi spacer, bo wózkiem nie ma szans przy tym śniegu. Jak synek jest noszony i bujany przed snem wieczornym to zdecydowanie lepiej i łagodniej śpi, jak zaśnie przy jedzeniu to najczęściej wybudza się kilka razy już od początku snu. Nad ranem rzuca się praktycznie zawsze i to bardzo - mam wrażenie, że właśnie mimo zmęczenia jest za mało dostymulowany - od jakiegoś czasu już robię wtedy tak, że kładę go sobie na brzuchu i bujam podciągniętymi nogami - wszystko prawie przez sen, ale działa i mały dosypia aż do normalnej pory swojej pobudki. A to rzucanie jest z zamkniętymi oczami - przez sen z pojękiwaniem. Zauważyłam też, że jeśli w nocy coś go wybudzi i pochodzę z nim, pobujam do snu to i nie ma tego rzucania się nad ranem. Teraz się troszkę przestraszyłam, ale dobrze wiedzieć już teraz niż wyrzucać sobie później jak niestety Kropka - ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Albo, co gorsza, nie mamunia będzie flachę zapodawała tylko tatuś, to już wgl bd ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Konto usunięte
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;38792348]
...to już wgl bd ![]() leżę i kwiczę ![]() ![]() Edytowane przez Senses Woman Czas edycji: 2013-01-22 o 16:30 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 | |
Zakorzenienie
Lokalizacja: "Na peryferiach miasta, gdzie asfalt trawą zarasta..."
|
Cytat:
nie wiem skąd to się bierze..ale czytając wizaż można zauważyć ze największe problemy ze snem mają (paradoksalnie) dzieci noszone do snu albo śpiące z rodzicami.. nie wiem skąd to się bierze bo chyba środki zaradcze (te wspólne spanie i noszenie) powinny rozwiązywać te kłopoty.. a jeszcze nie widziałam posta który by o tym świadczył... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Zakorzenienie
|
Następna specjalistka.
To nie czytałaś moich postów. W każdym pisałam, że problemy ze spaniem minęły jak ręką odjął odkąd dziecko spało z nami. Ale ty wiesz lepiej oczywiście.
![]() |
#67 |
Zakorzenienie
|
to tak jak u mnie -spała sama -multum pobudek,nawet co 15 -30 minut ,spała z nami -2-3 pobudki na mleko,az przestała się budzić w ogole i wywędrowala do swojego łózka
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#68 |
Zakorzenienie
|
Luba
ooo widzę, że nie wypowiadasz się z ironią o osobach o innych poglądach niż ty, a mi zarzucasz że się wyzłośliwiam kiedy ktoś ma inne poglądy ![]()
![]() |
#69 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny mam pytanie z innej beczki:
czemu donosicie do Moderatora jak coś jest pisanie nie po Waszej myśli? Przecież Moderator nie siedzi 24 na dobę i nie czyta każdego posta - tylko funkcjonuje "uprzejmy donos" Od razu widać która "grupa" ma ostrzeżenia.... żałosne to jest i świadczy o poziomie niestety całego forum Mama z klasą. Nie wiem o jakiej klasie mowa - skoro co drugi wątek to "najmądrzejsze mamusie" i albo jesteś "za" albo nie masz co mówić. czytam już kilka wątków - temat fajny ale odechciewa się pisać.
Edytowane przez Mirabilka Czas edycji: 2013-01-22 o 20:19 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Autorce wątku dałam konkretną "radę".
...i jest ![]() Dziecko grzeczne/niegrzeczne to stan umysłu matki a nie dziecka. ![]() ![]() Edytowane przez stokrotka_to_ja Czas edycji: 2013-01-22 o 20:21 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Zakorzenienie
|
wiesz - w sumie chodzi o to, że pamiętam czasy jak na forum "mama z klasą" sposób prowadzenia rozmowy był na prawdę "z klasą" dziś miałam luźny dzień czytam kilka wątków - i na prawdę odechciewa się.
A było tak pięknie ![]() Ja tam nie patrzę na konkretne nicki, że mają ostrzeżenia - ale przeczytałam dziś kilka wątków i jakoś tak zauważyłam zależnośc między ostrzeżeniami a rozmową na tym forum mamowym.
Edytowane przez Mirabilka Czas edycji: 2013-01-22 o 20:23 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie potraficie normalnie odpowiedzieć na pytanie nie dodając do tego, brzydko mówiąc, "rzygu" w stronę tych, które mają inne poglądy. W odpowiedzi scorpionec tylko pierwsze zdanie jest odpowiedzią na problem: "moje zasypiają tak jak twoje.. jeśli dziecko nie płacze jest spokojne to czym się martwić?? " Następne zdania to szpile w kierunku rodziców śpiących z dziećmi i były całkowicie zbędne. "nie wiem skąd to się bierze..ale czytając wizaż można zauważyć ze największe problemy ze snem mają (paradoksalnie) dzieci noszone do snu albo śpiące z rodzicami.. nie wiem skąd to się bierze bo chyba środki zaradcze (te wspólne spanie i noszenie) powinny rozwiązywać te kłopoty.." I na koniec zdanie, które zwyczajnie mija się z prawdą, albo scorpionec niedokładnie czyta: "a jeszcze nie widziałam posta który by o tym świadczył..." Podsumowując, nie ja zaczynam tę chorą przepychankę ale mam jej serdecznie dosyć i uważam, że zaśmiecacie forum swoją nienawiścią do wszystkiego co inne niż "wasze". Tak, zgadzam się, forum traci klasę, ale uważam, ze to z powodu wiecznego nawiązywania Izabeli i scorpionec do tego co przeczytały na forum i co jest takie głupie, niemądre, obrzydliwe, idiotyczne itd. Nie odpowiadają na pytania ale pod przykrywką odpowiedzi wyżywają sie na innych.
Nie jestem na tyle młody żeby wiedzieć wszystko J.M. Barrie Afazja, darmowa strona z cwiczeniami! Edytowane przez Luba Czas edycji: 2013-01-22 o 20:25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tez pamiętam inną mamę z klasą ,chociaz ostre jazdy bywały i w 2004 r .
![]() |
![]() |
#74 |
Zakorzenienie
|
dobrze jak się coś dzieje - im więcej opinii tym człowiek więcej myśli to normalne.
Osobiście nie rozumiem tekstow stylu ostatniego zdania Luby - nie wiem czemu to ma i komu służyć. Ktoś jest beee - a sobie nie mam nic do zarzucenia.
![]() |
#75 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
które nie umieją odpowiedzieć konkretnie na pytanie np. jak nauczyć dziecko samodzielnie zasypiać, tylko muszą napisać odbiegając od tematu po co to chcesz robić, nie rób tego itp ![]() i to przez takie osoby forum traci klasę
![]() |
![]() |
#76 |
Zakorzenienie
|
Dla porównania przeczytajcie sobie pierwsze odpowiedzi, na pytanie autorki, Kropki i Szajajby a potem odpowiedz Izabeli.
W odpowiedziach Kropki czy Szajajaby jest tylko odpowiedz na pytanie, nic na temat tego co też "wyczytały na forum" i żadnych ironicznych nawiązań do tego czy owego zachowania innych. W odpowiedzi Izabeli już jest pojazd i oczywiście musiała nawiązać do metod innych mam. Wnioski chyba każdy umie sam wyciągać. Ja umiem. I mam dosyć tego ciągłego się użerania się z Izabelą i scorpionec w każdym temacie, bo choćby temat był o dupie maryni, to one i tak będa potrafiły nawiązać do tego co uważają za idiotyzmy i ciągle będą przeżywać to jak inne mamy karmią dzieci. Ciągle i ciągle w kółko potrafią pisac tylko o jednym.
![]() |
#77 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#78 |
Zakorzenienie
|
Luba jak masz dość to olej sprawę i tyle - nie wiem czemu tak przeżywasz czyjeś wypowiedzi i to na forum.
Ja nie rozumiem jednego - analizowania każdego słowa każdej osoby i szukania w wypowiedzi nieścisłości do której można się przyczepić. Bo to czy ktoś pisze tak czy siak, ma takie poglądy albo inne to mi serio obojętne - ale dogłębne analizowanie czy ktoś napisał od siebie - czy przytoczył "gdzieś czytałam" to jest totalnie bez sensu. Przykład: jest fajny temat założony - ale po co się wypowiadać - skoro szanowne grono za dwie minuty - przeanalizuje każde Twoje słowo żeby się czepić i udowodnić, że coś się źle robi.
![]() |
#79 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Skrytym parówkożercom mówimy - nie! ![]() Oczywiście, że nie mam sobie nic do zarzucenia. Bo mam wrażenie, że jakoś ostatnio nie zaczynałam na nikogo pojazdów a Izabela i scorpionec robią to cały czas. Można mnie nie lubic, nie zawsze jestem miła i zdarza mi się mniej lub bardziej głupio żartować, ale nie czepiam się bez potrzeby innych. Ostatnio czepiam się Izabeli i scorpionec za to, że w każdej wypowiedzi muszą się wyżyć na innych.
![]() |
![]() |
#80 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#81 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#82 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja się Lubej nie dziwię,ze przezywa,bo sama przezywam. Od conajmniej 2 lat toczę takie potyczki z Izabelą, krocej ze Scorpioncem , i ok,ludzie mają rózne wizje i poglądy,tylko fajnie jest,kiedy dyskusja toczy się na argumenty a nie na wycieczki, jednej jak i drugiej argumentów często brakuje i zamiast ich poszukać albo odpuścić zaczynają się czepiać...a że tylko człowiekiem jestem,to nie raz daję się wciagnać w to odbijanie piłeczki. ---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ---------- wojna jestem tam,gdzie brakuje racjonalnych argumentów
![]() |
![]() |
#83 |
Zakorzenienie
|
do jednego podsumowania dochodzę - nudzi Wam się
![]() ja mam dni, że nie mam czasu się po 4 literach podrapać i ostatnią rzeczą na jaką mam ochotę to przeżywać forum.
![]() |
#84 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#85 |
Zakorzenienie
|
przynajmniej szczera odpowiedź
![]()
![]() |
#86 |
Zakorzenienie
|
zawsze jest szczera
![]() ![]()
![]() |
#87 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak jak cały czas piszę, forum to moja jedyna rozrywka, więc chciałybm się naprawdę rozrywać ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#88 |
Zakorzenienie
|
Luba to serio współczuję albo wręcz WSPÓŁCZUJĘ.
![]() |
#89 | |
Zakorzenienie
Lokalizacja: "Na peryferiach miasta, gdzie asfalt trawą zarasta..."
|
Cytat:
![]() ale ostatnio czytałam,że teraz jest taki trend żeby forumowiczów ściągnąć i utrzymać na konkretnym forum (lub stronce) specjalnie się nie blokuje albo nawet podstawia osoby o kontrowersyjnych poglądach co by temperaturę dyskusji podtrzymać ... i teraz tylko ciekawe kto tu jest podpuszczanym a kto podpuszczającym ![]() to taki mały off dla wielbicielek teorii spiskowych ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 |
Zakorzenienie
|
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:36.