![]() |
#31 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Wyrodna matka?
Cytat:
![]() A zabroń mi komentować, nauczycielką jesteś czy co ? ![]() Dla autorki jeszcze jedna rada - zawsze jakaś inna matka "wie więcej" i czuje że musi w ten lub inny sposób wylać swoje żale. Jej intencje mogą brać się z zazdrości że Twoje dziecko śpi dobrze, zasypia samo, a ona się męczy i buja ![]() Niestety i na wizażu to nagminne, przecież inna mama nie może mieć lepiej. ---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Tyle, że wiesz. Ja NIGDY nie byłam bujana, a zaburzenia błędnika mam do dzisiaj. Chorobę loko miałam, czasem jeszcze sie odezwie, na rowerze potrafię wyrżnąć na równej drodze a opanowanie jazdy w przód na rolkach zaczynam co sezon od nowa... Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Konto usunięte
|
Mój starszy syn był bujany, matko co za mordęga...
Młodszy nie - leżał w łóżeczku czy wózku aż zasnął. Potem starszy w wieku 8 miesięcy nauczył się sam zasypiać. Młodszemu w tym wieku mniej więcej odwidziało się samodzielne zasypianie. I trzeba było (się) bujać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Nie uważam, że robiła idealnie ale wydaje mi się, że sytuacja gdy dziecko koniecznie musi być bujane, bo inaczej nie zaśnie nie jest komfortowa ani dla dziecka ani dla matki (ojca, babci, dziecka itd.).
"Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on to właśnie robi." ~Albert Einstein If you are good at something never do it for free. Edytowane przez Erite Czas edycji: 2013-01-21 o 12:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja też kiedyś sama zasypiała. Potrafiła godzinę sama leżeć i patrzeć po czym zasnąć. Moja mama nawet stwierdził że bardzo "zimno" córkę chowam, a po powrocie ze szpitala to ją tak "ciepnęłam" do łóżeczka ![]() Teraz po 11 miesiącach życia z moją córką wiem że upodobania takiego malucha mogą się zmieniać jak w kalejdoskopie. Może inaczej..nie upodobania, ale sposób życia który jest cały czas warunkowany etapami rozwoju. Moja zasypiała sama, musiał być bujana, musiała być kołysana w łóżeczku, musiała zasypiać przy cycu- po czym przestała umieć zasypiać przy cycu, to musiała po mleczku pobawić się z 30 min- po czym nadszedł etap że od razu do karmienia musiało być gaszone światło. Teraz jest na etapie że wszędzie źle- niestety ![]() Ząbkowanie nas wykańcza. Cytat:
Miło ![]() Nie chodzi o wylewanie żali tylko dzielenie się doświadczeniami. ![]()
![]() |
![]() |
#36 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie chodzi o to,co ktos tam uważa za słuszne,a o to,zeby odpowiadac na potrzeby dziecka -i to wlasnie robisz . Twoja coreczka chce zasypiac sama -umozliwiasz jej to i to jest dobre. Gdyby chciała Cieebie blisko -dobrą decyzją byłoby zaspokojenie tej potrzeby. Słuchaj swojego dziecka, ono samo pokazuje Ci czego mu trzeba ![]()
![]() |
![]() |
#37 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie odpowiem na drugie zdanie, bo do takiego poziomu nie schodzę. Cytat:
Poziom sięgnął bruku. Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ---------- Cytat:
Gdzie jest mowa o przepychankach, pytam? |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Zakorzenienie
|
Skoro dziecko samo zasypia to w czym problem?
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Konto usunięte
|
A może własnie dlatego NIE spałaś, bo kołysali?
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Zakorzenienie
|
Zgadzam się i sie dzielę
![]() Nie ja pierwsza czepnęłam się kropki. Za ostrzeżenie dziekuję, myslałam że wcześniej dostanę ![]() Jeszcze mi nie przyszło do głowy zgłosić nikogo do moda, nie ten poziom, rzeczywiście. Edytowane przez żurawinka Czas edycji: 2013-01-21 o 15:39 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Autorko, powiem Ci tak: postępujesz odpowiednio, bo reagujesz na potrzeby swojego dziecka. A nie patrzysz tylko żeby Tobie było dobrze. Jeśli Twoja córka chce spać w łożeczku, nie lubi kołysania itd. to super, fajnie, że obserwujesz swoje dziecko i wiesz co lubi i czego potrzebuje. To jest naważniejsze, zeby rodzic reagował na potrzeby dziecka a nie tylko i wyłącznie na swoje. Moje starsze dziecko zasypiało w łożeczku, bo tak chciało. Też nie lubiło kołysania.
![]() |
![]() |
#42 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() w pełni się zgadzam z tym komentarzem Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#43 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ulubiony argument tych,którzy nie mają nic do powiedzenia drugi to "zazdrościsz mi"
![]() |
![]() |
#44 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:49 ---------- Poprzedni post napisano o 17:48 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#45 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zamiast odpowiadać konkretnie na pytanie, w każdym wątku nawiązujesz do tego co ktoś gdzieś powiedział. Tak cie to boli, uważasz, ze się nie sprawdzasz w roli matki? Bo gdybyś to tutejsze gadanie olewała, to nie odnosiłabyś się do niego w każdej swej wypowiedzi ![]() I tak, obecnie nie mam żadnych rozrywek w życiu, trafiłaś chyba pierwszy raz.
![]() |
![]() |
#46 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;38772304]A może własnie dlatego NIE spałaś, bo kołysali?
![]() ![]() Jak przestawali darłam mordę Xd |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jasne ale jak już ktoś odbiegnie od tematu zgodnie z twoimi poglądami to jest ok. Jest tu dużo osób co jeszcze mniej konkretnie odpowiadają na pytania, a nawet robią off top, czemu ich nie ścigasz na każdym kroku?? ![]()
![]() |
![]() |
#48 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#49 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja napisałam, że w realu nie spotkałam ale tutaj owszem i że ma się głupotami nie przejmować. Aż tak odbiegłam od tematu?????? Wg mnie ani trochę.
![]() |
![]() |
#50 |
Zakorzenienie
|
Ty naprawdę nie rozumiesz o czym ja piszę.
![]() |
#51 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() stąd np niektóre maluchy przed zaśnięciem intensywnie kręcą głową w łóżeczku, potrzebują po prostu tej stymulacji ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Zakorzenienie
|
Moj tak majtka glowa, juz sie zaczynalam martwic
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#54 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzieci są różne. Mój syn był noszony w ciąży i bujany dużo, bo ja pracowałam do końca. Do tego od końca lutego do maja chodziłam na piechotę do domu z pracy - prawie 3km. (Chyba bym nie poszła, ale byłam przekonana że to 1-1,5km do niedawna... w końcu zmierzyłam trasę do pracy i szok.) A mimo to chciał noszenia, bujania, kiwania itp. Do dziś żałuję, że nikt mi wtedy nie powiedział, że układ nerwowy się domaga, tylko wszyscy (spece - pediatra np.) mi pier... bzdety, że ma leżeć i spać, a ja nosząc rozpuszczam... I nikt mi nie odda tych straconych miesięcy już, a ja do końca życia będę sobie o to w mordę pluć, bo gdyby ... to pewnie byłoby dziś dużo lepiej niż jest. Na bank by było. I jak dziś słyszę, gdy się mamusie mądrują w temacie samodzielnego usypiania, jak walą hasła o uczeniu dziadostwa itp. to rośnie we mnie agresja i bucha mi uszami. Kto potem odda tym dzieciom zdrowie? Ci doradcy? Oni będą chodzić na terapie SI? Będą płacić za nie po 70zł za godzinę? Chyba nie... ---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ---------- Cytat:
![]() Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2013-01-22 o 07:58 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Zakorzenienie
|
każde dziecko ma inne preferencje
![]()
![]() |
#56 |
Konto usunięte
|
.
Edytowane przez 201802131425 Czas edycji: 2018-02-13 o 10:48 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Zakorzenienie
|
Szkoda słów na komentarz do Ciebie.
![]() Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2013-01-22 o 12:24 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Zakorzenienie
|
![]() |
#59 |
Zakorzenienie
|
Gorzej jak mama zmieni piżamę i dziecko nie rozpozna pory dnia. Bd problem.
![]() |
#60 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Niech każdy rodzic wychowuje po swojemu, nikomu nic do tego. ---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:44 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:16.