![]() |
#61 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Z maluszkami wątek trzeci - jak ten czas nam szybko leci! Mamusie IX-X 2012
Dzien dobry
![]() Lilka u nas w rodzinie zawsze bylo tak od wielu pokolen ze najpierw rodzila sie dziewczynka i pozniej chlopak no i teraz moje pokolenie sie sprawdza ja tak mam kuzynka tzeta zobaczymy jak to bedzie z siostra tzeta bo blizniaki a to pierwsze w rodzinie czy beda tej samej okci czy oarka ![]() Dzisiaj wkoncu Jas sostaje sam bebilon juz ![]() ![]() No i dzisiaj kontrola u pdeiatry ahh wkoncu tak dawno u lekarzy nie bylismy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#62 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Z maluszkami wątek trzeci - jak ten czas nam szybko leci! Mamusie IX-X 2012
a ten co przyjmuje na NFZ nie przyjmuje też prywatnie??pytałaś?
#63 |
Zakorzenienie
|
Dobry
![]() Ja durna baba zamiast spac póki dziecko spi to na wizaż weszłam ![]() O i właśnie sie dzidź obudził ![]() No to zmykam bo ciężki dzień mnie czeka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#64 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#65 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#66 |
Wtajemniczenie
|
cześć dziewczyny.
ja dziś tylko z doskoku bo grypa mnie rozłożyła ![]() teraz tylko czekać , aż Lenę weźmie... Kraven, Lena też przez kilka dni miała śluzowate kupy. cały czas jest na tym samym mleku, niczego nowego nie wprowadzałam. dziś mnie pobolewa żołądek, do tego mam gorączkę wiec się zastanawiam, czy to nie jakieś paskudztwo z powietrza ![]() teraz z jej brzuszkiem już lepiej więc powoli wprowadzam kleik, wczoraj pół miareczki, dzisiaj całą. ale chyba będę musiała smoczek przełożyć bo Mała nie wyciąga tego gęstego. a myślałam że "dwójka" da radę a tu guzik ![]() we wtorek byłam z Leną na badaniu słuchu, wszystko w normie ![]() kolejna, trzecia kontrola, na początku kwietnia. ---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ---------- co napiszę zdanie to muszę lecieć do Leny bo co chwila budzi się z płaczem
![]() zobaczy mnie, uśmiechnie się, trochę ją polulam i dalej śpi... |
![]() ![]() |
![]() |
#67 | |
Zadomowienie
|
toi ja sie witam na nowym watku! obym sie wiecej udzielala to moze mnie colds dopisze do pierwszej strony
![]() Cytat:
![]() kurde tyle cytowalam i mi wcielo wszystko. moze dlatego ze to z tamtego watku bylo. co to za cwiczenia macie jakies ? moja mala juz dzisiaj tak nie spala super jak wczoraj. 2 pobudki w nocy byly. ktorejs z was dzieciatko moze tez ssie palec? kupilam wszystkie smoczki jakie sa i zaden jej nie pasuje, wypluwa i w zamian to palucha pcha do buzi. czytalam ze to przechodzi ale nie zawsze. moja tesciowa jest neonatologiem-pediatra i jak jezdzi do dzieci to mowi ze byla u jednej takiej co ma 2latka i paluch tak wyssany ze az bomble i odmoczony. ta wizja mnie przeraza. a mie to od kilku dni tak szczeka boli po lewej stronie jak by mi mezul z piesci w nocy zapodal. ciekawe co to. u nas dzisiaj piekne sloneczko ale chyba nie pojde na spacer bo jak topieje snieg to psie odchody sa wszedzie!!!! ![]()
![]() ![]() ZAPRASZAM NA MOJEGO BLOGA o kosmetykach http://axxxasworld.blogspot.com/ ![]() albo stylizacji rzęs http://lvlinsrzesy.blogspot.com/ ![]() ![]() ![]() "lepiej zrobic cokolwiec niz nie zrobic nic" |
|
![]() ![]() |
![]() |
#68 |
Zadomowienie
|
dzien dobry
![]() Tż jeszcze spi,Młody w przedszkolu a Mała sie kłóci z grzechotką ![]() ide coś zjesc
#69 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#70 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zielona u nas było tak samo. Lena miała straszne plamy na buźce, pediatra od razu wydała wyrok, że to skaza, dała skierowanie do alergologa i kazała podawać bebilon pepti. na NFZ dostałabym się w wakacje ![]() ale wyszło tak, że Lena pepti nie chciała pić, cała dnie nie jadła więc postanowiłam że do wizyty u alergologa będzie piła to co tej pory, czyli zwykły bebilon. plamy smarowała jej bepanthenem i o dziwo zeszły ![]() do alergologa już nie poszłam bo nie miałam z czym. buźka czysta do tej pory minęło ze dwa miesiące. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#71 | ||
Zakorzenienie
|
Asiuulka trzymam kciuki za wizytę!
Cytat:
Co do tego przebudzania, to chyba mamy jakąś epidemię tego zjawiska na wątku. ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#72 |
Zakorzenienie
|
Z tego ostatniego egzaminu dostalam 3-,czyli ledwo,ledwo zdalam... No,ale nic,wazne,że do przodu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#73 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
dasz rade madra i slina mamuska jestes ![]() ehh nie wiem czy przez ta zmiane mleka( a nie doslismzy ejszcze do 5 miarek nutramigenu) i ta wysypke, ktora juz prawie znila, moje dziecko niecche prawei w ogole jesc, tzn co 3 h wola o mleko ale zje 100,90, 110 ml, zdarzy sie i 80. a piła juz ok 160 ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#74 |
Zakorzenienie
|
Tak niegrzeczna,ja wiedzialam,bo ta 4 dawka to jest tylko WZW B i tylko jedno wklucie,ktore jest także w sanepidowskich.Zadnych innych szczepionek nie ma.A Ci co wzieli szczepienia 6w1 w ogole nie maja tej dawki.
Katiska a dlaczego akurat taki kierunek? Dosc specyficzny.Bedziesz miala po tym prace? Ja w sumie bardziej artystka jestem,niż inzynier,ale mimo wszystko lubie swoja prace,a na takie studia zdecydowalam się,żeby miec prace,bo rysujac w naszej okolicy moglabym się nie przebic... |
![]() ![]() |
![]() |
#75 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
taki specjalny rodzaj bliskości się buduje. Oj uwielbiam, jak moja córi się tak przytula... Cytat:
Lada dzień wyrżnie się druga dolna jedyneczka ![]() Cytat:
Dziewczyny obiło mi się o uszy (a właściwie oczy), że Iwoncia na maila wrzucała talk ptaka. szukam ale nie mogę znaleźć? jest on tam jeszcze? Już mam nowy telefon i od wczoraj mam radochę i się bawię ![]()
![]() |
#76 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#77 |
Zadomowienie
|
Witam z ranka i zaraz zmykam suszyć włosy!
Wieści z frontu katarowego: WYGRYWAMY na całej linii ![]() dziś z rana wyciągnęliśmy z okopów noska tylko nędzne niedobitki wroga ![]() mała radosna i uśmiechnięta od rana, choć w nocy dała mamie popalić nie wiem czemu, ale budziła się co 1,5 h i dopiero od 7 rano pospała do 9:30 co jej się jeszcze nie zdarzyło w nocy nie miała wydzieliny w nosie, ładnie oddychała i jak chciałam jej odciągnąć to ledwo ledwo coś tam wyszło, więc skąd te dzikie pobudki? oby już dziś tak nie miała, bo spać mi się chce jak nie wiem mi też się podobał tytuł o wymęczonych mamuśkach ![]() no i na drugim miejscu ten który jest no i powiem wam, że mam tylko leciutkie zakwasy w udach po tej Chodakowskiej a myślałam, że całe ciało mnie będzie bolało po wczorajszym, więc dziś wieczorem kolejne podejście |
![]() ![]() |
![]() |
#78 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez zielona1911 Czas edycji: 2013-01-31 o 09:32 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#79 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja też nie miałam zakwasów po Chodakowskiej. To dobrze, bo zakwasy są niewskazane przy karmieniu piersią ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#80 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#81 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#82 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja wstałam z takim okropnym samopoczuciem,karuzela w głowie,mdłości gdybym wiedziała ze to niemozliwe to pomyślałabym ze jestem w ciazy bo tak samo się czułam przy Zuzi,masakra,mam nadzieję ze mi przejdzie bo nawet nie mam siły zajać się dzieckiem. Ja jestem za usunieciem z listy mamusiek co tak rzadko się odzywają.
![]() |
#83 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wiesz Zośka od urodzenia była na tym samym mleku cały czas a skaza wyszła prawie po 4 miesiącach, więc nie ma czegoś takiego że jak je 3 miesiące to samo mleko to nie może to być skaza. niestety może.
![]() |
#84 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
ja tez uwielbiam jak mala je i patrzy mi w oczy, puszcza cyca i sie usiecha. bezcenne ![]() lidka0308: znalazlam filmiki od chodakowskiej, a masz jej plyte? gdzie mozna ja kupic jeszcze? Iwa844: kolejna ktora mnie zainteresowala.musze sprobowac jak u mnie bedzie.
![]() ![]() ZAPRASZAM NA MOJEGO BLOGA o kosmetykach http://axxxasworld.blogspot.com/ ![]() albo stylizacji rzęs http://lvlinsrzesy.blogspot.com/ ![]() ![]() ![]() "lepiej zrobic cokolwiec niz nie zrobic nic" |
|
![]() ![]() |
![]() |
#85 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#86 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No niestety nie stac mnie.. a musze kupic ten nutramigen bo wychodze do szkoly itd wtedy dostanie butle. A i tak piersia dlugo pewnie nie pokarmie. Tak na przyszlosc chce sie zabezpieczyc. Edytowane przez zielona1911 Czas edycji: 2013-01-31 o 09:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#87 |
Zadomowienie
|
Dearlie: no wlasnie po tej stronie mi sie wyrzyna juz od roku. moze to faktycznie to.
![]() ![]() |
![]() |
#88 |
Zakorzenienie
|
Czekam tylko aż tamlin potwierdzi moją liste
![]() 5 postów to nie jest tak dużo żeby nie móc napisac ![]() Wyobrażacie sobie sytuacje, że moja pediatra jest prawie od sierpnia, chwile po tym jak Mela się urodziła, na chorobowym? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#89 | |||||
Zakorzenienie
|
Witam z Matinuchem, który właśnie wstał w nowym wątku
![]() ![]() Kuzynka pisała co ma Matiemu na chrzest kupić. Mam kilka pomysłów ale głupio mi jakoś nimi rzucać, koszt po około 100zł. Przesadzam czy nie? A tak w ogóle to nie pisałam Wam jak byliśmy u teściowej. Blok obok, na tym samym podwórku mieszka Kropka siostra, więc mały zasnął a my na chwilę wyszliśmy dac zaproszenie i się przywitać. No i dzwoni teściowa, Mati wyje, ja biegiem, nawet kozaków nie zapiełam. Matko, on tak wył strasznie, nie mogłam go uspokoić, dopiero przytuliłam go, mówiłam do niego i się uspokoił powoli. Biedny się chyba wystraszył że nas nie ma. Pierwszy raz takie coś było, teraz go za nic w świecie z nikim nie zostawię. A najlepiej że teściowa taka przerażona i mówi do mnie, że mały wołał mamo, mamo ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#90 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:58.