Z maluszkami wątek trzeci - jak ten czas nam szybko leci! Mamusie IX-X 2012 - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-31, 08:19   #61
Asiuulka89
Zakorzenienie

Dot.: Z maluszkami wątek trzeci - jak ten czas nam szybko leci! Mamusie IX-X 2012

Dzien dobry

Lilka u nas w rodzinie zawsze bylo tak od wielu pokolen ze najpierw rodzila sie dziewczynka i pozniej chlopak no i teraz moje pokolenie sie sprawdza ja tak mam kuzynka tzeta zobaczymy jak to bedzie z siostra tzeta bo blizniaki a to pierwsze w rodzinie czy beda tej samej okci czy oarka

Dzisiaj wkoncu Jas sostaje sam bebilon juz no i za niedlugo czas przejsc na dwojke. Wczoraj mu zmienilam smoki na wieksze i sie nawet nie krztysi

No i dzisiaj kontrola u pdeiatry ahh wkoncu tak dawno u lekarzy nie bylismy
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-31, 08:20   #62
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek
Dot.: Z maluszkami wątek trzeci - jak ten czas nam szybko leci! Mamusie IX-X 2012

Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
Ooo dzwonilam do arelgologa i terminy...na maj
ach ten NFZ... szukam teraz cos prywatnie.
a ten co przyjmuje na NFZ nie przyjmuje też prywatnie??pytałaś?

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-31, 08:25   #63
Iwoncia81
Zakorzenienie

Dobry

Ja durna baba zamiast spac póki dziecko spi to na wizaż weszłam

O i właśnie sie dzidź obudził

No to zmykam bo ciężki dzień mnie czeka
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-31, 08:29   #64
zielona1911
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
a ten co przyjmuje na NFZ nie przyjmuje też prywatnie??pytałaś?
Pytalam,nie maja prywatnie bo to w szpitalu jest poradnia arelgologiczna.
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-31, 08:31   #65
Baobabek
Zakorzenienie

Cytat:
Pytalam,nie maja prywatnie bo to w szpitalu jest poradnia arelgologiczna.
mhm, no to kiepsko, mam nadzieję, że znajdziesz kogoś innego

Stary 2013-01-31, 08:37   #66
aga_ton
Wtajemniczenie

cześć dziewczyny.

ja dziś tylko z doskoku bo grypa mnie rozłożyła

teraz tylko czekać , aż Lenę weźmie...

Kraven, Lena też przez kilka dni miała śluzowate kupy. cały czas jest na tym samym mleku, niczego nowego nie wprowadzałam. dziś mnie pobolewa żołądek, do tego mam gorączkę wiec się zastanawiam, czy to nie jakieś paskudztwo z powietrza

teraz z jej brzuszkiem już lepiej więc powoli wprowadzam kleik, wczoraj pół miareczki, dzisiaj całą. ale chyba będę musiała smoczek przełożyć bo Mała nie wyciąga tego gęstego. a myślałam że "dwójka" da radę a tu guzik

we wtorek byłam z Leną na badaniu słuchu, wszystko w normie
kolejna, trzecia kontrola, na początku kwietnia.

---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ----------

co napiszę zdanie to muszę lecieć do Leny bo co chwila budzi się z płaczem

zobaczy mnie, uśmiechnie się, trochę ją polulam i dalej śpi...
aga_ton jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-31, 08:37   #67
axxxa
Zadomowienie

GG do axxxa

toi ja sie witam na nowym watku! obym sie wiecej udzielala to moze mnie colds dopisze do pierwszej strony

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość

Ja mam pytanie która mamuśka jest ze śląska po za Bafi, katarzinką i Iwcią?????
ja jestem jeszcze

kurde tyle cytowalam i mi wcielo wszystko. moze dlatego ze to z tamtego watku bylo.

co to za cwiczenia macie jakies ?

moja mala juz dzisiaj tak nie spala super jak wczoraj. 2 pobudki w nocy byly.

ktorejs z was dzieciatko moze tez ssie palec? kupilam wszystkie smoczki jakie sa i zaden jej nie pasuje, wypluwa i w zamian to palucha pcha do buzi. czytalam ze to przechodzi ale nie zawsze. moja tesciowa jest neonatologiem-pediatra i jak jezdzi do dzieci to mowi ze byla u jednej takiej co ma 2latka i paluch tak wyssany ze az bomble i odmoczony. ta wizja mnie przeraza.

a mie to od kilku dni tak szczeka boli po lewej stronie jak by mi mezul z piesci w nocy zapodal. ciekawe co to.

u nas dzisiaj piekne sloneczko ale chyba nie pojde na spacer bo jak topieje snieg to psie odchody sa wszedzie!!!! i trzeba slalomem jezdzic a i tak sie jakas utrafi. a ja wozek do domu taszcze na 3pietro to nie chce pozniej tego myc. blee....

ZAPRASZAM NA MOJEGO BLOGA o kosmetykach

http://axxxasworld.blogspot.com/

albo stylizacji rzęs
http://lvlinsrzesy.blogspot.com/

Laura 28.09.2012

"lepiej zrobic cokolwiec niz nie zrobic nic"

axxxa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-01-31, 08:43   #68
sandra23s
Zadomowienie

dzien dobry

Tż jeszcze spi,Młody w przedszkolu a Mała sie kłóci z grzechotką

ide coś zjesc

Wiktor 1.09.2007,g.9:10,3600g 54cm

Pola 5.09.2012, g.0:03,4090g 53cm
sandra23s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-31, 08:46   #69
lilka00
Wtajemniczenie

Cytat:
mnie się ta podoba, ma same dobre opinie jak czytałamhttp://www.mikrus.eu/wozek-spacerowy-speed-mozliwoscia-przewozu-malego-dziecka-c-3_25.html
Fajny, ale 15 kg waży, jak dla mnie za dużo, mam teraz wózek ważący 17 kg i mam go dość.
Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
Dzien dobry

Lilka u nas w rodzinie zawsze bylo tak od wielu pokolen ze najpierw rodzila sie dziewczynka i pozniej chlopak no i teraz moje pokolenie sie sprawdza ja tak mam kuzynka tzeta zobaczymy jak to bedzie z siostra tzeta bo blizniaki a to pierwsze w rodzinie czy beda tej samej okci czy oarka

Dzisiaj wkoncu Jas sostaje sam bebilon juz no i za niedlugo czas przejsc na dwojke. Wczoraj mu zmienilam smoki na wieksze i sie nawet nie krztysi

No i dzisiaj kontrola u pdeiatry ahh wkoncu tak dawno u lekarzy nie bylismy
U mnie nie ma żadnej reguły, każdy ma inaczej dzieci.
za wizytę, oby już było tylko dobrz
lilka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-31, 08:51   #70
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:
Tak intensywnie myslalam o tej skazie ze cala noc mi sie snila ze chodzilam do lekarzy po nutramigen,ze szukalam mleka ryzowego w biedronce

Czyli alergolog moze stwierdzic czy to skaza zeby dostac refundacje na mleko.
Wiec juz zwariowałam bo pediatra kazala mi nie jesc nabiału wiec powiedzmy ze mu to z buzi zejdzie i z czym ja do arelgologa pojde jak buzia bedzie ładna?
Podzwonie dzis i zobacze czy jakie sa terminy na nfz i jakie prywatnie. A czy dermatolog moze mi skierowanie wystawic do arelgologa?

Zielona u nas było tak samo. Lena miała straszne plamy na buźce, pediatra od razu wydała wyrok, że to skaza, dała skierowanie do alergologa i kazała podawać bebilon pepti.

na NFZ dostałabym się w wakacje a prywatnie wizytę miała umówioną za tydzień.

ale wyszło tak, że Lena pepti nie chciała pić, cała dnie nie jadła więc postanowiłam że do wizyty u alergologa będzie piła to co tej pory, czyli zwykły bebilon. plamy smarowała jej bepanthenem i o dziwo zeszły

do alergologa już nie poszłam bo nie miałam z czym. buźka czysta do tej pory minęło ze dwa miesiące.
aga_ton jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-31, 09:00   #71
Dearlie
Zakorzenienie

Asiuulka trzymam kciuki za wizytę!

Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość
ja dziś tylko z doskoku bo grypa mnie rozłożyła

co napiszę zdanie to muszę lecieć do Leny bo co chwila budzi się z płaczem

zobaczy mnie, uśmiechnie się, trochę ją polulam i dalej śpi...
Ojej to życzę dużo, dużo zdrówka! Mam nadzieję, że Lenka jednak się nie zarazi.

Co do tego przebudzania, to chyba mamy jakąś epidemię tego zjawiska na wątku.

Cytat:
Napisane przez axxxa Pokaż wiadomość

a mie to od kilku dni tak szczeka boli po lewej stronie jak by mi mezul z piesci w nocy zapodal. ciekawe co to.
A masz już wszystkie 8-ki? Ja ostatnio miałam podobnie, aż któregoś dnia zlokalizowałam wychodzącego tzw. zęba mądrości, który okazał się przyczyną tego dziwnego bólu.
Stary 2013-01-31, 09:00   #72
anesh_
Zakorzenienie

Z tego ostatniego egzaminu dostalam 3-,czyli ledwo,ledwo zdalam... No,ale nic,wazne,że do przodu. Zostaly mi 2 egzaminy + obrona. Jeden już 9 lutego... Dwa kolosy.Jestem przerazona...
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-31, 09:12   #73
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość
Dzień dobry

U nas noc w porządku. Antek obudził się się o 4 na butlę, a o 7 wybudziła nas kupa. Jestem szczęśliwa z takiej pobudki, bo od wczoraj zaczęliśmy zmienę mleka i bałam się, że przyjdzie nam na nią czekać 4-5 dni, a tu niespodzianka w pieluszce i to zrobiona bez pomocy.

Wow, wcale nie dziwię się, że koleżanka zła... to się chłopak nieźle chował całą ciążę.

Gratuluję rocznicy.
Kaczuszko przez ile dni dawałaś miarkę zwykłego Bebilonu, gdy zmieniałaś mleko, zanim przeszłaś na 2 miarki?
my przechodzimy teraz na nutramigen i alergolog kazala tak jak daje 5 miarek mleka, to 1 nowego i 4 starego przez 2 dni, potem 2 nowego i 3 starego kolejne 2 dni az dojdziemy do 5

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość
Z tego ostatniego egzaminu dostalam 3-,czyli ledwo,ledwo zdalam... No,ale nic,wazne,że do przodu. Zostaly mi 2 egzaminy + obrona. Jeden już 9 lutego... Dwa kolosy.Jestem przerazona...

dasz rade madra i slina mamuska jestes

ehh nie wiem czy przez ta zmiane mleka( a nie doslismzy ejszcze do 5 miarek nutramigenu) i ta wysypke, ktora juz prawie znila, moje dziecko niecche prawei w ogole jesc, tzn co 3 h wola o mleko ale zje 100,90, 110 ml, zdarzy sie i 80. a piła juz ok 160 do tego nie moge jej wprowadzac zadnych innych pokarmow dopoki nie przejdziemy calkiem na nutramigen i wysypka calkiem nei zejdzie. mam nadzieje, ze nie spadnie z wagi

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-31, 09:17   #74
anesh_
Zakorzenienie

Tak niegrzeczna,ja wiedzialam,bo ta 4 dawka to jest tylko WZW B i tylko jedno wklucie,ktore jest także w sanepidowskich.Zadnych innych szczepionek nie ma.A Ci co wzieli szczepienia 6w1 w ogole nie maja tej dawki.

Katiska a dlaczego akurat taki kierunek? Dosc specyficzny.Bedziesz miala po tym prace?
Ja w sumie bardziej artystka jestem,niż inzynier,ale mimo wszystko lubie swoja prace,a na takie studia zdecydowalam się,żeby miec prace,bo rysujac w naszej okolicy moglabym się nie przebic...
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-31, 09:19   #75
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość
Witamy się i my z Anciorem w nowej części.

W ogóle nasz Antoś to już tak naprawdę nie Antoś, a kawał Anciora. Taki klops się z niego zrobił po tych sterydach, że jak wrzucę Wam kiedyś jego jakąś fotkę, to nie poznacie, że to moje dziecię.

Cytat:
Napisane przez Lewek Pokaż wiadomość
Gda , mi tam jakoś daleko do orgazmu podczas karmienia szczególnie jak ten gryzoń zaciska dziąsełka. Ale też lubię karmić piersią, patrzeć jak ssie, marszczy czółko i nosek

Dobranoc!
mimo tych zębów to jednak karmienie jest super.
taki specjalny rodzaj bliskości się buduje. Oj uwielbiam, jak moja córi się tak przytula...
Cytat:
Napisane przez axxxa Pokaż wiadomość
ktorejs z was dzieciatko moze tez ssie palec? kupilam wszystkie smoczki jakie sa i zaden jej nie pasuje, wypluwa i w zamian to palucha pcha do buzi. czytalam ze to przechodzi ale nie zawsze. moja tesciowa jest neonatologiem-pediatra i jak jezdzi do dzieci to mowi ze byla u jednej takiej co ma 2latka i paluch tak wyssany ze az bomble i odmoczony. ta wizja mnie przeraza.
ok trzeciego miesiaca Zuzinka miała etap ssania kciuka. Smok był bee (a wcześniej był ukochany). zabieranie paluszka nic nie dawało. po jakichś 2-3 tygodniach przeszło. teraz kciuk sporadycznie (może z raz na tydzień może rzadziej) zdarzaj jej się pakować du buzi, ale już go nie sscie tylko jeździ paluszkami po dziąsłach, bo ząbki już wychodzą.
Lada dzień wyrżnie się druga dolna jedyneczka
Cytat:
Anesh, najważniejsze, że zdałaś i masz z głowy.

Dziewczyny obiło mi się o uszy (a właściwie oczy), że Iwoncia na maila wrzucała talk ptaka. szukam ale nie mogę znaleźć? jest on tam jeszcze?
Już mam nowy telefon i od wczoraj mam radochę i się bawię

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-31, 09:21   #76
Baobabek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość
my przechodzimy teraz na nutramigen i alergolog kazala tak jak daje 5 miarek mleka, to 1 nowego i 4 starego przez 2 dni, potem 2 nowego i 3 starego kolejne 2 dni az dojdziemy do 5

dasz rade madra i slina mamuska jestes

ehh nie wiem czy przez ta zmiane mleka( a nie doslismzy ejszcze do 5 miarek nutramigenu) i ta wysypke, ktora juz prawie znila, moje dziecko niecche prawei w ogole jesc, tzn co 3 h wola o mleko ale zje 100,90, 110 ml, zdarzy sie i 80. a piła juz ok 160 do tego nie moge jej wprowadzac zadnych innych pokarmow dopoki nie przejdziemy calkiem na nutramigen i wysypka calkiem nei zejdzie. mam nadzieje, ze nie spadnie z wagi
mniej więcej o tym samywm wczoraj pisałam...Isia też już łądnie zjadała, a wczoraj kryzys (już drugi taki), za całą dobę zjadła 370ml, a zwykle 650-750 ml na dobę za jakieś pół godziny będzie znowu pora na mleko - już sie boję tylko my mleka nie zmieniamy

Stary 2013-01-31, 09:24   #77
lidka0308
Zadomowienie

Witam z ranka i zaraz zmykam suszyć włosy!

Wieści z frontu katarowego:

WYGRYWAMY na całej linii
dziś z rana wyciągnęliśmy z okopów noska tylko nędzne niedobitki wroga

mała radosna i uśmiechnięta od rana, choć w nocy dała mamie popalić
nie wiem czemu, ale budziła się co 1,5 h i dopiero od 7 rano pospała do 9:30 co jej się jeszcze nie zdarzyło
w nocy nie miała wydzieliny w nosie, ładnie oddychała i jak chciałam jej odciągnąć to ledwo ledwo coś tam wyszło, więc skąd te dzikie pobudki?
oby już dziś tak nie miała, bo spać mi się chce jak nie wiem

mi też się podobał tytuł o wymęczonych mamuśkach
no i na drugim miejscu ten który jest

no i powiem wam, że mam tylko leciutkie zakwasy w udach po tej Chodakowskiej a myślałam, że całe ciało mnie będzie bolało po wczorajszym, więc dziś wieczorem kolejne podejście
lidka0308 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-31, 09:28   #78
zielona1911
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość
Zielona u nas było tak samo. Lena miała straszne plamy na buźce, pediatra od razu wydała wyrok, że to skaza, dała skierowanie do alergologa i kazała podawać bebilon pepti.

na NFZ dostałabym się w wakacje a prywatnie wizytę miała umówioną za tydzień.

ale wyszło tak, że Lena pepti nie chciała pić, cała dnie nie jadła więc postanowiłam że do wizyty u alergologa będzie piła to co tej pory, czyli zwykły bebilon. plamy smarowała jej bepanthenem i o dziwo zeszły

do alergologa już nie poszłam bo nie miałam z czym. buźka czysta do tej pory minęło ze dwa miesiące.
no wlasnie mi tez o to chodzi ze lekarze co drugiemu dziecku mowia ze to skaza jak przychodzi z wysypką. I wlasnie chce to jak najszybciej sprawdzic. Bo takie gdybanie moze to a moze tamto mnie irytuje. Bo rownie moze byc uczulony na cokolwiek innego.Nawet na glupia marchewke. Jestem na tym punkcie przewrazliwiona po Oskarze,bo biedne dziecko sie męczylo,nie wychodzilam z nim na dwor,cale wakacje do d.py.A lekarze wymyslali od grzybicy,liszajca,poparze nia slonecznego a nawet toczen :O ale zaden z tych lekarzy nie powiedzial zebym zrobila wymaz,tylko przepisywali tony antybiotykow i masci. Pamietam ze nasza Kraven mnie na wymaz wysyłala,ktory pokazal ze to gronkowiec

Edytowane przez zielona1911
Czas edycji: 2013-01-31 o 09:32
Stary 2013-01-31, 09:31   #79
Iwa844
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lidka0308 Pokaż wiadomość

WYGRYWAMY na całej linii

nie wiem czemu, ale budziła się co 1,5 h i dopiero od 7 rano pospała do 9:30 co jej się jeszcze nie zdarzyło
w nocy nie miała wydzieliny w nosie, ładnie oddychała i jak chciałam jej odciągnąć to ledwo ledwo coś tam wyszło, więc skąd te dzikie pobudki?

no i powiem wam, że mam tylko leciutkie zakwasy w udach po tej Chodakowskiej a myślałam, że całe ciało mnie będzie bolało po wczorajszym, więc dziś wieczorem kolejne podejście

Ja też nie miałam zakwasów po Chodakowskiej. To dobrze, bo zakwasy są niewskazane przy karmieniu piersią

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-01-31, 09:47   #80
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:

WYGRYWAMY na całej linii

Super!

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-31, 09:47   #81
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:
no wlasnie mi tez o to chodzi ze lekarze co drugiemu dziecku mowia ze to skaza jak przychodzi z wysypką. I wlasnie chce to jak najszybciej sprawdzic. Bo takie gdybanie moze to a moze tamto mnie irytuje. Bo rownie moze byc uczulony na cokolwiek innego.Nawet na glupia marchewke. Jestem na tym punkcie przewrazliwiona po Oskarze,bo biedne dziecko sie męczylo,nie wychodzilam z nim na dwor,cale wakacje do d.py.A lekarze wymyslali od grzybicy,liszajca,poparze nia slonecznego a nawet toczen :O ale zaden z tych lekarzy nie powiedzial zebym zrobila wymaz,tylko przepisywali tony antybiotykow i masci. Pamietam ze nasza Kraven mnie na wymaz wysyłala,ktory pokazal ze to gronkowiec
zielona ale ty mas zprosta sytuacje, odstawiasz nabial i tyle. sama mozesz sprawdzic czy to to czy nie to. ja nie mialam takiej mozliwosc bo karmie mm. i u nas wcale lekarz nie wmawial nam skazy wrecz odwrotnie.

Stary 2013-01-31, 09:48   #82
marta1986222
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaczuszka69 Pokaż wiadomość
witamy się w nowym wątku z Oliwką

mam nadzieję, że będzie mnie więcej, bo na razie nas mało... pochwalę się tylko, że 27 stycznia minął rok, jak ujrzałam 2 kreski
i rozpoczęła się wyposażeniowa ekspansja...
Przeczytałam ze właśnie ujrzałaś 2 kreski i już miałam gratulować

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 06:27 ---------- Poprzedni post napisano o 06:20 ----------

---------- Dopisano o 06:29 ---------- Poprzedni post napisano o 06:27 ----------

Ja mam pytanie która mamuśka jest ze śląska po za Bafi, katarzinką i Iwcią?????
Ja jestem z Bielska.

Cytat:
Ważne że już masz to za sobą.

Cytat:

WYGRYWAMY na całej linii

super że malutka czuje się dobrze

Ja wstałam z takim okropnym samopoczuciem,karuzela w głowie,mdłości gdybym wiedziała ze to niemozliwe to pomyślałabym ze jestem w ciazy bo tak samo się czułam przy Zuzi,masakra,mam nadzieję ze mi przejdzie bo nawet nie mam siły zajać się dzieckiem.

Ja jestem za usunieciem z listy mamusiek co tak rzadko się odzywają.

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-31, 09:53   #83
Sojka1990
Zadomowienie

Cytat:
cześć, tak myślałam, ze wstanę a tu nowy wątek będzie ja sie dzisiaj anwet wyspałam Iza o dziwo po kąpieli wydoiła całą butlę z kleikiem, przespała do 2.20, tżtowi wydoiła 100ml i przespała do 7.10 rano znowu zaczął sie cyrk przy butelce, ale ostatecznie przy szumie wypiła 110ml. Wsadziłam ją do fotelika i zawiesiłam na rączce karuzelkę pluszową z dzwoneczkami - ale szaleje, a mnie już uszy więdną tak wali w te dzwonki
Jak ja wczoraj do kąpieli rozebrałam to sie okazało, że ma małe placki takie suchawe na łokciach i 2 na jednym udzie, jedno na przedramieniu i kilka mikroskopijnych krpstek na brzuszku coś ja uczuliło chyba bo skaza to chyba raczej nie????wiem, ze takie suche placki na łokciach są właśnie przy skazie, ale ona na tym mleku od 3 mcy jest to chyba po takim czasie to nie bardzo żeby wyszło no nic póki co obstawiam zupkę jarzynową, którą jadła przez 3 dni, a tam pietruszka byłą i seler - a to alergeny dość silne ehhhh
Na dwór kolejny dzień nie wyjdę (ostatnio w poniedziałek byłam), niby jest ciepło ale wiatr jest taki, ze aż w łazience przez kratkę jakieś syfy mi wpadają

Wiesz Zośka od urodzenia była na tym samym mleku cały czas a skaza wyszła prawie po 4 miesiącach, więc nie ma czegoś takiego że jak je 3 miesiące to samo mleko to nie może to być skaza. niestety może.
Stary 2013-01-31, 09:53   #84
axxxa
Zadomowienie

GG do axxxa

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość

mimo tych zębów to jednak karmienie jest super.
taki specjalny rodzaj bliskości się buduje. Oj uwielbiam, jak moja córi się tak przytula...

ok trzeciego miesiaca Zuzinka miała etap ssania kciuka. Smok był bee (a wcześniej był ukochany). zabieranie paluszka nic nie dawało. po jakichś 2-3 tygodniach przeszło. teraz kciuk sporadycznie (może z raz na tydzień może rzadziej) zdarzaj jej się pakować du buzi, ale już go nie sscie tylko jeździ paluszkami po dziąsłach, bo ząbki już wychodzą.
dzieki za info. bede obserwowala. oby tak bylo bo mnie to martwi.

ja tez uwielbiam jak mala je i patrzy mi w oczy, puszcza cyca i sie usiecha. bezcenne

lidka0308: znalazlam filmiki od chodakowskiej, a masz jej plyte? gdzie mozna ja kupic jeszcze?

Iwa844: kolejna ktora mnie zainteresowala.musze sprobowac jak u mnie bedzie.

albo stylizacji rzęs

Laura 28.09.2012

Stary 2013-01-31, 09:54   #85
Iwa844
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość

Ja wstałam z takim okropnym samopoczuciem,karuzela w głowie,mdłości gdybym wiedziała ze to niemozliwe to pomyślałabym ze jestem w ciazy bo tak samo się czułam przy Zuzi,masakra,mam nadzieję ze mi przejdzie bo nawet nie mam siły zajać się dzieckiem.
Ja niedawno miałam identycznie, dwa razy. Może to gospodarka hormonalna się jakoś reguluje na tym etapie i tak na nas działa
Stary 2013-01-31, 09:56   #86
zielona1911
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość
zielona ale ty mas zprosta sytuacje, odstawiasz nabial i tyle. sama mozesz sprawdzic czy to to czy nie to. ja nie mialam takiej mozliwosc bo karmie mm. i u nas wcale lekarz nie wmawial nam skazy wrecz odwrotnie.
tak ja rozumiem nabial odstawilam. Chce po prostu zeby mi to zdiagnozowali zebym nie placila 40zl za puszke nutramingenu tylko zebym te 30proc placila. Tylko o to mi chodzi.
No niestety nie stac mnie.. a musze kupic ten nutramigen bo wychodze do szkoly itd wtedy dostanie butle. A i tak piersia dlugo pewnie nie pokarmie. Tak na przyszlosc chce sie zabezpieczyc.

Edytowane przez zielona1911
Czas edycji: 2013-01-31 o 09:58
Stary 2013-01-31, 09:56   #87
axxxa
Zadomowienie

GG do axxxa

Dearlie: no wlasnie po tej stronie mi sie wyrzyna juz od roku. moze to faktycznie to.

albo stylizacji rzęs

Laura 28.09.2012

Stary 2013-01-31, 09:57   #88
colds
Zakorzenienie

Czekam tylko aż tamlin potwierdzi moją liste I usuwam.
5 postów to nie jest tak dużo żeby nie móc napisac

Wyobrażacie sobie sytuacje, że moja pediatra jest prawie od sierpnia, chwile po tym jak Mela się urodziła, na chorobowym? Brak mi słów..
Stary 2013-01-31, 09:58   #89
tamlin111
Zakorzenienie

Witam z Matinuchem, który właśnie wstał w nowym wątku Znów żarł całą noc, od kiedy dodaję mu gluten do mleka nocnego tak śpi do dzis na noc mu nie dam.
Kuzynka pisała co ma Matiemu na chrzest kupić. Mam kilka pomysłów ale głupio mi jakoś nimi rzucać, koszt po około 100zł. Przesadzam czy nie?

A tak w ogóle to nie pisałam Wam jak byliśmy u teściowej. Blok obok, na tym samym podwórku mieszka Kropka siostra, więc mały zasnął a my na chwilę wyszliśmy dac zaproszenie i się przywitać. No i dzwoni teściowa, Mati wyje, ja biegiem, nawet kozaków nie zapiełam. Matko, on tak wył strasznie, nie mogłam go uspokoić, dopiero przytuliłam go, mówiłam do niego i się uspokoił powoli. Biedny się chyba wystraszył że nas nie ma. Pierwszy raz takie coś było, teraz go za nic w świecie z nikim nie zostawię. A najlepiej że teściowa taka przerażona i mówi do mnie, że mały wołał mamo, mamo Co prawda rzeczywiście Mati tak mówi ale to czysty przypadek, a nie wołanie mnie.

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
Do usunięcia z pierwszego postu:

katarzinka - 1
lukrecja - 1
Coco_Blanco - 1

Nie znalazłam żadnego postu:

alfabia
Almariel
converty
Enigmama
Aneczka_G
I_K

tamlin - Mogłabyś zerknąć czy nic nie pomyliłam?
Wszystko dobrze, z tym że Katarzinka na klubie się udziela, więc zadecyduj...

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Hehe, no ja też dziś poczułam pierwszy raz jak to jest zostać przygryzionym przez dziąsełko A ten wredzioch mi jeszcze zagryzł i pociągnął z całej siły!
Mój gnom też tak od dwóch dni robi, i jeszcze się cieszy jak mnie zaboli

Cytat:
Napisane przez Katee27 Pokaż wiadomość
Dziś moja inna zaciążona koleżanka powiedziała mi,że dowiedziała się wczoraj na 2-3tyg.przed porodem,że jest chłopiec (3synek),a miała być córeczka.Płakała całą drogę do domu a mąż się z niej śmiał.Dziś już jej przeszło,ważne aby był zdrowy.A jaką ma beznadziejną gin to porażka.Robiła jej wymaz i upadł jej patyczek........tak,oczyw iście go użyłaalbo leki przepisała,na które ona jest uczulona.I nie do pomyślenia,ze to wszystko prywatnie,bo ona musi chodzić do lekarza z tego szpitala,w którym będzie rodzić.
Ja u niej(u tej gin) byłam jeden raz dawno,dawno temu i nigdy więcej.Co za niedelikatne babsko!
Matko, ja bym nie poszła do takiej pseudo lekarki. A dlaczego musi chodzić do lekarza co pracuje w tym szpitalu? No i przecież nie jeden lekarz tam jest. Dla własnego i dziecka zdrowia bym zmieniła.

Cytat:
i dasz rade na reszcie.

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość

Cytat:
Ja od dziś zaczynam, Krop powiedział że może ćwiczyc ze mną... Nie wierzę mu za nic
Stary 2013-01-31, 10:05   #90
kasiam187
Wtajemniczenie

Cytat:
tak ja rozumiem nabial odstawilam. Chce po prostu zeby mi to zdiagnozowali zebym nie placila 40zl za puszke nutramingenu tylko zebym te 30proc placila. Tylko o to mi chodzi.
No niestety nie stac mnie.. a musze kupic ten nutramigen bo wychodze do szkoly itd wtedy dostanie butle. A i tak piersia dlugo pewnie nie pokarmie. Tak na przyszlosc chce sie zabezpieczyc.
no to musisz isc do alergologa, nie ma innego wyjscia.

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Witam z Matinuchem, który właśnie wstał w nowym wątku Znów żarł całą noc, od kiedy dodaję mu gluten do mleka nocnego tak śpi do dzis na noc mu nie dam.
Kuzynka pisała co ma Matiemu na chrzest kupić. Mam kilka pomysłów ale głupio mi jakoś nimi rzucać, koszt po około 100zł. Przesadzam czy nie?
mi tez by bylo glupio,bez wzgledu na cene danej rzeczy.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości