Z maluszkami wątek trzeci - jak ten czas nam szybko leci! Mamusie IX-X 2012 - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-30, 21:21   #31
weronika_91
Zakorzenienie

Dot.: Z maluszkami wątek trzeci - jak ten czas nam szybko leci! Mamusie IX-X 2012

Asiulka witaj
anesh brawo za egzaminy było wiadomo że się uda
Stary 2013-01-30, 21:29   #32
Katiaskaa
Zadomowienie

Dot.: Z maluszkami wątek trzeci - jak ten czas nam szybko leci! Mamusie IX-X 2012

Anesh ja studiuje dość specyficzny kierunek - Oceanotechnika
a lat mam 23
co do lumpków popieram- piękne rzeczy można znaleźć i to za grosze
Katiaskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-30, 21:32   #33
lilka00
Wtajemniczenie

A ja jednak nie śpię, mała się obudziła z krzykiem, biedactwo, dałam jej Bobotic pierwszy raz w życiu na wzdęcia, może coś pomoże na brzuszek.
lilka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-30, 21:41   #34
Kalpana
Zakorzenienie

Anesh jak takie fajne rzeczy znajdujesz, to może byś coś dla mojego poszukała? A ja w piątek prawdopodobnie się wybiorę, mam nadzieję że z dobrym skutkiem...

K

Sz
Kalpana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-30, 21:48   #35
weronika_91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lilka00 Pokaż wiadomość
A ja jednak nie śpię, mała się obudziła z krzykiem, biedactwo, dałam jej Bobotic pierwszy raz w życiu na wzdęcia, może coś pomoże na brzuszek.
oj biedna możesz też jej pomasować brzuszek to troszkę ulży.

Jaśko od czasu do czasu dzisiaj kaszle i już sama nie wiem czy to przez zachłyśnięcia czy też nie ... boję się bo najpierw tż był chory teraz ja i już jestem przewrażliwiona że Jaśko też złapie .
Stary 2013-01-30, 21:56   #36
kraven
Zakorzenienie

Weronika trzymam kciuki żeby to była śłina
Zmykamy spać. Do jutra

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-30, 22:00   #37
spioszka
Raczkowanie

Melduje sie i ja ;-) i mam nadzieje,ze bede tu coraz czesciej, w przeciwienstwie do ostatnich kilku wątkow

5 cykl staran
ostatnia@-29/11/11
http://enpr.pl/1837
spioszka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-01-30, 22:05   #38
Dearlie
Zakorzenienie

Witamy się i my z Anciorem w nowej części.

W ogóle nasz Antoś to już tak naprawdę nie Antoś, a kawał Anciora. Taki klops się z niego zrobił po tych sterydach, że jak wrzucę Wam kiedyś jego jakąś fotkę, to nie poznacie, że to moje dziecię.

Cytat:
Napisane przez afternoon Pokaż wiadomość

Kraven, Dearlie, mój Filip starszy od Waszych chłopców, a już chyba 3 noc z rzędu miał identyczną akcję z dzikim rykiem - zaspypiał ładnie, po ok. 40 min. nagły, przeraźliwy ryk, cały aż bordowy od płaczu, oczy jak 5 zł przerażone, wzięty na ręce nie uspokajał się tak od razu mieliśmy hipotezę, że może pierdy go męczą, bo pierwszej takiej nocy w końcu puścił porządnego bąka, kupę i dopiero spokojnie zasnął mam też hipotezę, że to coś na kształt koszmaru sennego albo początki lęków separacyjnych? nie wiem, zobaczymy jak dzisiaj, dopiero od 10 minut śpi.
Biedny Filipek. Mi w pierwszej chwili też to wyglądało na jakieś złe sny! Tylko czy to możliwe u takich maluchów? A w którym tygodniu pojawia lęk separacyjny?
Stary 2013-01-30, 22:11   #39
zielona1911
Zakorzenienie

Gda
Bog mi swiadkiem ze pow.ze ser zolty jesc moge.Nawet 2 razy zapytalam czy aby napewno bo dla mnie tez to jest dziwne.Zakazała pic tylko mleka,jogurtow i jesc sera białego.

Kupil mi juz tz to mleko sojowe,nawet dobre,mam nadzieje ze malego nie uczuli. Wiec diete mam i sama jestem ciekawa czy z buzinki zejdzie.

Aleee pada
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-30, 22:11   #40
katiem
Wtajemniczenie

Kubuś też mial takie noce - chyba 2 razy się zdarzylo. Budzil się co chwilę i zaczynal nagle plakać, ale raczej cichutko.

Pawełek

Kubuś
katiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-30, 22:14   #41
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kalpana Pokaż wiadomość
Anesh jak takie fajne rzeczy znajdujesz, to może byś coś dla mojego poszukała? A ja w piątek prawdopodobnie się wybiorę, mam nadzieję że z dobrym skutkiem...

Nie ma problemu. Dla chlopcow też sa cuda...Ostatnio taka super kamizelke dorwalam,ale nie bralam,bo byla typowo dla chlopca.A dziś w sumie fajne spodnie jeansy byly zarowno dla chlopcow jak i dla dziewczynek. Dla Majki nie bralam,bo ten rozmiar co teraz nosi to mam 4 pary i to starczy,a na 74 chyba z 8 już ma...Nie wiem jednak kiedy pojde,bo odkad Majka tak choruje to rzadko kiedy wwychodze.Dziś się wyrwalam,bo jechalam kupic prezent dla chrzesniaczki tzta na imieniny.My z Majka ne pojedziemy,nie bedee malej narazala.Tz sam pojdzie.
Podawalas nr na mailu? Jak tak to sobie zapisze i bede dzwonila w razie czego- jaki rozmiar i co potrzebujesz aktualnie.Ok?
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-01-30, 22:16   #42
katiem
Wtajemniczenie

Zielona wystarczy kilka dni calkowitego odstawienia nabialu, żebys wiedziala czy jest chociaż troszkę lepiej. Ale tak fest - jogurty, wszelkie sery, mleko, śmietany, maslo

Pawełek

Kubuś
katiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-30, 22:16   #43
Lewek
Zakorzenienie

Aleście pogoniły, matko jedyna.
To ja przeczytałam i idę spać
Asiulka witaj z powrotem!
Gda , mi tam jakoś daleko do orgazmu podczas karmienia szczególnie jak ten gryzoń zaciska dziąsełka. Ale też lubię karmić piersią, patrzeć jak ssie, marszczy czółko i nosek

Dobranoc!
Lewek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-30, 22:17   #44
m_moni
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
Jestem yyyyy a mi smutno że nie ma tytułu a wykańczaniu matek
mi chyba bardziej

Cytat:
Napisane przez Anusia479 Pokaż wiadomość
no świetny był
dziękuję przynajmniej niektórzy mnie docenili
m_moni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-30, 22:26   #45
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lewek Pokaż wiadomość
Aleście pogoniły, matko jedyna.
To ja przeczytałam i idę spać
Asiulka witaj z powrotem!
Gda , mi tam jakoś daleko do orgazmu podczas karmienia szczególnie jak ten gryzoń zaciska dziąsełka. Ale też lubię karmić piersią, patrzeć jak ssie, marszczy czółko i nosek

Dobranoc!
Hehe, no ja też dziś poczułam pierwszy raz jak to jest zostać przygryzionym przez dziąsełko A ten wredzioch mi jeszcze zagryzł i pociągnął z całej siły!
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-30, 22:34   #46
Kalpana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość
Nie ma problemu. Dla chlopcow też sa cuda...Ostatnio taka super kamizelke dorwalam,ale nie bralam,bo byla typowo dla chlopca.A dziś w sumie fajne spodnie jeansy byly zarowno dla chlopcow jak i dla dziewczynek. Dla Majki nie bralam,bo ten rozmiar co teraz nosi to mam 4 pary i to starczy,a na 74 chyba z 8 już ma...Nie wiem jednak kiedy pojde,bo odkad Majka tak choruje to rzadko kiedy wwychodze.Dziś się wyrwalam,bo jechalam kupic prezent dla chrzesniaczki tzta na imieniny.My z Majka ne pojedziemy,nie bedee malej narazala.Tz sam pojdzie.
Podawalas nr na mailu? Jak tak to sobie zapisze i bede dzwonila w razie czego- jaki rozmiar i co potrzebujesz aktualnie.Ok?
Podawałam na mailu nr, ale zmieniłam od tamtej pory. Zaraz Ci wyślę na pw.

K

Sz
Kalpana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-30, 22:41   #47
zielona1911
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katiem Pokaż wiadomość
Zielona wystarczy kilka dni calkowitego odstawienia nabialu, żebys wiedziala czy jest chociaż troszkę lepiej. Ale tak fest - jogurty, wszelkie sery, mleko, śmietany, maslo
Wiem,wzielam sie za siebie fest,tak bardzo ze nawet czytalam sklad na chipsach
Stary 2013-01-30, 22:56   #48
Katee27
Zadomowienie

Padam na twarz,ale uzależnienie od Was jest silniejsze

Asiuulka witajciefajne mebelki.Uważajcie na siebie.
A prezentacja nadal aktualnachoć widziałam jedną fotkę Twoją z dziećmi,ale trochę małych rozmiarów jest.Jak znajdziesz chwile to podeślij jakąś i Jasia oczywiście.Buźka

anesh_ gratuluję zdania egzaminów,mam nadzieję,ze ten trzeci też zaliczyłaś

Kurcze pisałyście o tym ciemiączku,aż poleciałam sprawdzić w ksiązeczce jak u nas,bo jak sprawdzam Kubusiowi to ledwo wyczuwalne.
Jak się urodził ciemiączko było1,5 x 1,5,obwód głowy 35,brzucha 36(bo miał wode tak położna powiedziała)
Jak miał 8tyg. ob.głowy 40(klatka piersiowa42)i na ost.szczepieniu jak miał 3,5mca 43(klatka 44,5) a ciemiączko 1x1.Dziwnie trochę z tym obwodami,ale chyba ok,bo doktorka nic nie mówiła
Przy okazji znalazłam wynik grupy krwi pępowinowej w doczepionej karcie informacyjnej.Wychodzi na to,że Kubuś ma moją,a jego starszy brat tatymy mamy konflikt serologiczny.

Cytat:
Napisane przez Iwa844 Pokaż wiadomość
Ja od dwóch miesięcy zwalam wszystko na zęby a zębów ni huhu

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
Jestem yyyyy a mi smutno że nie ma tytułu a wykańczaniu matek
będzie do następnej

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość
Witamy się i my z Anciorem w nowej części.

W ogóle nasz Antoś to już tak naprawdę nie Antoś, a kawał Anciora. Taki klops się z niego zrobił po tych sterydach, że jak wrzucę Wam kiedyś jego jakąś fotkę, to nie poznacie, że to moje dziecię.
wybaczale tak to śmiesznie napisałaś

Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
Gda
Bog mi swiadkiem ze pow.ze ser zolty jesc moge.Nawet 2 razy zapytalam czy aby napewno bo dla mnie tez to jest dziwne.Zakazała pic tylko mleka,jogurtow i jesc sera białego.
moja szwagierka też je tylko żółty serale nie wiem o co chodzi.

Cytat:
Napisane przez Lewek Pokaż wiadomość

Dobranoc!
dobre!

Cytat:
Napisane przez m_moni Pokaż wiadomość
mi chyba bardziej

dziękuję przynajmniej niektórzy mnie docenili
kurcze nie zdążyłam zagłosować

---------- Dopisano o 23:56 ---------- Poprzedni post napisano o 23:42 ----------

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Hehe, no ja też dziś poczułam pierwszy raz jak to jest zostać przygryzionym przez dziąsełko A ten wredzioch mi jeszcze zagryzł i pociągnął z całej siły!
Kuba od dawna mnie tak gryzie i jeszcze trzyma suta w buźce i odwraca ją w drugą stronea one przecież nie z gumy.

W ogóle to uwielbia jak go całuje w poliki i stópki

Dziś moja inna zaciążona koleżanka powiedziała mi,że dowiedziała się wczoraj na 2-3tyg.przed porodem,że jest chłopiec (3synek),a miała być córeczka.Płakała całą drogę do domu a mąż się z niej śmiał.Dziś już jej przeszło,ważne aby był zdrowy.A jaką ma beznadziejną gin to porażka.Robiła jej wymaz i upadł jej patyczek........tak,oczyw iście go użyłaalbo leki przepisała,na które ona jest uczulona.I nie do pomyślenia,ze to wszystko prywatnie,bo ona musi chodzić do lekarza z tego szpitala,w którym będzie rodzić.
Ja u niej(u tej gin) byłam jeden raz dawno,dawno temu i nigdy więcej.Co za niedelikatne babsko!

Dobranoc...

Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy...

Edytowane przez Katee27
Czas edycji: 2013-01-30 o 23:00
Katee27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-30, 23:43   #49
sandra23s
Zadomowienie

malduneczek na nowym

nadrobilam i ide spac.rano musze Wiktora do przedszkola zaprowadzic a o 12 do ortopedy śmigamy na usg bioderek,wiec apelujemy o mocne ściskanie kciuków

asiuulka witaj

anesh gratulacje

Wiktor 1.09.2007,g.9:10,3600g 54cm

Pola 5.09.2012, g.0:03,4090g 53cm
sandra23s jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-01-30, 23:53   #50
kaczuszka69
potworkowa

witamy się w nowym wątku z Oliwką

mam nadzieję, że będzie mnie więcej, bo na razie nas mało... pochwalę się tylko, że 27 stycznia minął rok, jak ujrzałam 2 kreski
i rozpoczęła się wyposażeniowa ekspansja...

Mysza

-15kg

kaczuszka69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-31, 00:03   #51
colds
Zakorzenienie

Kalpana - Jutro zrobię zdjęcie tej koszulki. I szukam ciuszków niezmechłaconych, wyglądających jak nowe. Wybredna jestem Dlatego tak ich mało .

Odpisał mi dr Wyrzykowski.
No i kazał natłuszczać naczyniaki, czekać. Chyba, że boje się o tego na plecach to do leczenia Propranololem..
Zapytałam jeszcze o tego na udzie, bo Mała zaczyna się szczypać po nóżkach jak chce je złapać czy przy próbach siadania.. Zobaczymy, co mi odpisze. No i zapytałam czym natłuszczać. Czy zwykłym kremem czy jakimś takim 'lepsiejszym'.
Stary 2013-01-31, 05:29   #52
Konczita
Zakorzenienie

dzień dobry w nowej części meldujemy się z Duśką z samego rana

Asiu dobrze że się pojawiłaś ...

Duśka coś mi fiksuje .. dziecko mi chyba się psuje tylko do kiedy ta gwarancja? ehh mamy klocki z jedzeniem .. je... przeciąga się znowu je i sobie gada znowu je i znowu się wierci .. masakra jakaś jakby głodna nie była a jak zabiorę butle to wrzask

---------- Dopisano o 06:27 ---------- Poprzedni post napisano o 06:20 ----------

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
Do usunięcia z pierwszego postu:

katarzinka - 1
lukrecja - 1

Coco_Blanco - 1

Nie znalazłam żadnego postu:

alfabia
Almariel
converty
Enigmama
Aneczka_G
I_K

tamlin - Mogłabyś zerknąć czy nic nie pomyliłam?
!

ja się nie zgadzam

---------- Dopisano o 06:29 ---------- Poprzedni post napisano o 06:27 ----------

Ja mam pytanie która mamuśka jest ze śląska po za Bafi, katarzinką i Iwcią?????
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-31, 06:38   #53
lourose
Wtajemniczenie

Aaaa... a ja jeszcze na starym odpisałam w takim razie przeklejam tu:

Ktoś zamiast Zośki podrzucił mi jakąś jęczydupę! Wczoraj cały dzień jęczała, non stop yyy yyy yyy nie dało się jej zostawić na 5 min bo od razu płacz. Miała problemy ze spaniem, jak się wybudzała to od razu krzyk.
Tżtowi dała tak popalić że jak wróciłam po godzinie wyczułam ulgę w jego spojrzeniu. Nie było z niego pożytku wczoraj bo odsypiał imprezę firmową i prawie w ogóle mi nie pomógł a dziś znów w pracy

Przynajmniej wyszłam na tą godzinę i byłam w ciucholandzie ;-) znalazłam 3 fajne pary spodni dla Zosi i 2 czapki na zimę wszystko za 25 zł. Dla siebie nic ale cała szafa czeka aż zrzucę te 4 kg i przestanę karmić, bo teraz chodzę tylko w tym co daje łatwy dostęp do cycków

Zobaczę ile da się Was nadrobić zanim Złoooo się obudzi

---------- Dopisano o 07:38 ---------- Poprzedni post napisano o 07:29 ----------

Cześć Asiulka

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
Do usunięcia z pierwszego postu:
katarzinka - 1
lukrecja - 1
Coco_Blanco - 1
Nie znalazłam żadnego postu:
alfabia
Almariel
converty
Enigmama
Aneczka_G
I_K
No gdzie jesteście dziewczyny?
lourose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-31, 06:56   #54
Dearlie
Zakorzenienie

Dzień dobry

U nas noc w porządku. Antek obudził się się o 4 na butlę, a o 7 wybudziła nas kupa. Jestem szczęśliwa z takiej pobudki, bo od wczoraj zaczęliśmy zmienę mleka i bałam się, że przyjdzie nam na nią czekać 4-5 dni, a tu niespodzianka w pieluszce i to zrobiona bez pomocy.

Cytat:
Napisane przez Katee27 Pokaż wiadomość

Dziś moja inna zaciążona koleżanka powiedziała mi,że dowiedziała się wczoraj na 2-3tyg.przed porodem,że jest chłopiec (3synek)
Wow, wcale nie dziwię się, że koleżanka zła... to się chłopak nieźle chował całą ciążę.

Cytat:
Napisane przez kaczuszka69 Pokaż wiadomość
witamy się w nowym wątku z Oliwką

mam nadzieję, że będzie mnie więcej, bo na razie nas mało... pochwalę się tylko, że 27 stycznia minął rok, jak ujrzałam 2 kreski
i rozpoczęła się wyposażeniowa ekspansja...
Gratuluję rocznicy.
Kaczuszko przez ile dni dawałaś miarkę zwykłego Bebilonu, gdy zmieniałaś mleko, zanim przeszłaś na 2 miarki?
Stary 2013-01-31, 07:19   #55
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

cześć, tak myślałam, ze wstanę a tu nowy wątek będzie ja sie dzisiaj anwet wyspałam Iza o dziwo po kąpieli wydoiła całą butlę z kleikiem, przespała do 2.20, tżtowi wydoiła 100ml i przespała do 7.10 rano znowu zaczął sie cyrk przy butelce, ale ostatecznie przy szumie wypiła 110ml. Wsadziłam ją do fotelika i zawiesiłam na rączce karuzelkę pluszową z dzwoneczkami - ale szaleje, a mnie już uszy więdną tak wali w te dzwonki
Jak ja wczoraj do kąpieli rozebrałam to sie okazało, że ma małe placki takie suchawe na łokciach i 2 na jednym udzie, jedno na przedramieniu i kilka mikroskopijnych krpstek na brzuszku coś ja uczuliło chyba bo skaza to chyba raczej nie????wiem, ze takie suche placki na łokciach są właśnie przy skazie, ale ona na tym mleku od 3 mcy jest to chyba po takim czasie to nie bardzo żeby wyszło no nic póki co obstawiam zupkę jarzynową, którą jadła przez 3 dni, a tam pietruszka byłą i seler - a to alergeny dość silne ehhhh
Na dwór kolejny dzień nie wyjdę (ostatnio w poniedziałek byłam), niby jest ciepło ale wiatr jest taki, ze aż w łazience przez kratkę jakieś syfy mi wpadają

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-31, 07:23   #56
zielona1911
Zakorzenienie

Tak intensywnie myslalam o tej skazie ze cala noc mi sie snila ze chodzilam do lekarzy po nutramigen,ze szukalam mleka ryzowego w biedronce

Czyli alergolog moze stwierdzic czy to skaza zeby dostac refundacje na mleko.
Wiec juz zwariowałam bo pediatra kazala mi nie jesc nabiału wiec powiedzmy ze mu to z buzi zejdzie i z czym ja do arelgologa pojde jak buzia bedzie ładna?
Podzwonie dzis i zobacze czy jakie sa terminy na nfz i jakie prywatnie. A czy dermatolog moze mi skierowanie wystawic do arelgologa?
Stary 2013-01-31, 07:45   #57
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

hej dziewczyny ;*meldujemy się z Igą w nowym wątku
Nocka super, mała obudziła się o 1 i po 6
a teraz leżakujemy z tatą bo ma dziś wolne
katiem Igę oglądała tylko jedna lekarka pediatra, właśnie się zastanawiam czy nie zasięgnać porady lekarza Asiuulki. Ale dziś teściówka ma umówić nas z tym neonatologiem więc zobaczymy co nam powiei w ogóle kiedy wizyta, bo ja jak dzwoniłam to połowa marca , nie będe przecież tyle czekać

w ogóle zapomniałam z tego wszystkiego napisać ile mała waży 6250g
i następna szczepionka 5w1 ( to już będzie 4 dawka) jest bezpłatna, wiedziałyście ? bo ja nie

IGA

Maja

niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-31, 07:47   #58
zielona1911
Zakorzenienie

Ooo dzwonilam do arelgologa i terminy...na maj
ach ten NFZ... szukam teraz cos prywatnie.
Stary 2013-01-31, 07:48   #59
lilka00
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Katee27 Pokaż wiadomość
Padam na twarz,ale uzależnienie od Was jest silniejsze

Asiuulka witajciefajne mebelki.Uważajcie na siebie.
A prezentacja nadal aktualnachoć widziałam jedną fotkę Twoją z dziećmi,ale trochę małych rozmiarów jest.Jak znajdziesz chwile to podeślij jakąś i Jasia oczywiście.Buźka

anesh_ gratuluję zdania egzaminów,mam nadzieję,ze ten trzeci też zaliczyłaś

Kurcze pisałyście o tym ciemiączku,aż poleciałam sprawdzić w ksiązeczce jak u nas,bo jak sprawdzam Kubusiowi to ledwo wyczuwalne.
Jak się urodził ciemiączko było1,5 x 1,5,obwód głowy 35,brzucha 36(bo miał wode tak położna powiedziała)
Jak miał 8tyg. ob.głowy 40(klatka piersiowa42)i na ost.szczepieniu jak miał 3,5mca 43(klatka 44,5) a ciemiączko 1x1.Dziwnie trochę z tym obwodami,ale chyba ok,bo doktorka nic nie mówiła
Przy okazji znalazłam wynik grupy krwi pępowinowej w doczepionej karcie informacyjnej.Wychodzi na to,że Kubuś ma moją,a jego starszy brat tatymy mamy konflikt serologiczny.

będzie do następnej

wybaczale tak to śmiesznie napisałaś

moja szwagierka też je tylko żółty serale nie wiem o co chodzi.

dobre!

kurcze nie zdążyłam zagłosować

---------- Dopisano o 23:56 ---------- Poprzedni post napisano o 23:42 ----------

Kuba od dawna mnie tak gryzie i jeszcze trzyma suta w buźce i odwraca ją w drugą stronea one przecież nie z gumy.

W ogóle to uwielbia jak go całuje w poliki i stópki

Dziś moja inna zaciążona koleżanka powiedziała mi,że dowiedziała się wczoraj na 2-3tyg.przed porodem,że jest chłopiec (3synek),a miała być córeczka.Płakała całą drogę do domu a mąż się z niej śmiał.Dziś już jej przeszło,ważne aby był zdrowy.A jaką ma beznadziejną gin to porażka.Robiła jej wymaz i upadł jej patyczek........tak,oczyw iście go użyłaalbo leki przepisała,na które ona jest uczulona.I nie do pomyślenia,ze to wszystko prywatnie,bo ona musi chodzić do lekarza z tego szpitala,w którym będzie rodzić.
Ja u niej(u tej gin) byłam jeden raz dawno,dawno temu i nigdy więcej.Co za niedelikatne babsko!

Dobranoc...
Ciemiączko 1x1 to jeszcze spore, nie ma się co przejmować, moja Kinga już praktycznie ma zarośnięte, zresztą już przy urodzeniu miała mniejsze niż 0,5x0,5 cm, na opuszek palca tylko.

Co do koleżanki to też bym się wkurzyła ma 2 chłopaków, nastawiła się na córkę, a tu klops. Też bym wolała mieć różne dzieci, a nie np. 3 córki, ale wiadomo tu nie ma co wybrzydzać, byle zdrowe. W ogóle jeszcze w ciąży czytałam o dziedziczeniu płci i jak się ma np. 2 córki, albo 2 synków to prawdopodobieństwo innej płci przy 3 dziecko to już tylko ok. 30%, a przy 4 to już w ogóle malutko, oczywiście jak dzieci z tym samym partnerem, bo podobno niektórzy mężczyźni maja silniejsze plemniki X lub Y.

Kingusia już dzisiaj na szczęście spokojna, brzuszek już ok

Chciałam Was zapytać, jaki poleciłybyście wózek- spacerówkę, ma mieć pompowane koła, ważyć do 10 kg i mieć przekładana rączkę, cena najlepiej do 1000 zł?

Ten spełnia moje wymagania, ale cena
http://www.xporter.pl/pl/p/Wozek-gle...FYXLtAodzW4A6A
lilka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-31, 08:17   #60
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Cytat:
Napisane przez niegrzeczna88 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny ;*meldujemy się z Igą w nowym wątku
Nocka super, mała obudziła się o 1 i po 6
a teraz leżakujemy z tatą bo ma dziś wolne
katiem Igę oglądała tylko jedna lekarka pediatra, właśnie się zastanawiam czy nie zasięgnać porady lekarza Asiuulki. Ale dziś teściówka ma umówić nas z tym neonatologiem więc zobaczymy co nam powiei w ogóle kiedy wizyta, bo ja jak dzwoniłam to połowa marca , nie będe przecież tyle czekać

w ogóle zapomniałam z tego wszystkiego napisać ile mała waży 6250g
i następna szczepionka 5w1 ( to już będzie 4 dawka) jest bezpłatna, wiedziałyście ? bo ja nie
Cytat:
Napisane przez lilka00 Pokaż wiadomość
Ciemiączko 1x1 to jeszcze spore, nie ma się co przejmować, moja Kinga już praktycznie ma zarośnięte, zresztą już przy urodzeniu miała mniejsze niż 0,5x0,5 cm, na opuszek palca tylko.

Co do koleżanki to też bym się wkurzyła ma 2 chłopaków, nastawiła się na córkę, a tu klops. Też bym wolała mieć różne dzieci, a nie np. 3 córki, ale wiadomo tu nie ma co wybrzydzać, byle zdrowe. W ogóle jeszcze w ciąży czytałam o dziedziczeniu płci i jak się ma np. 2 córki, albo 2 synków to prawdopodobieństwo innej płci przy 3 dziecko to już tylko ok. 30%, a przy 4 to już w ogóle malutko, oczywiście jak dzieci z tym samym partnerem, bo podobno niektórzy mężczyźni maja silniejsze plemniki X lub Y.

Kingusia już dzisiaj na szczęście spokojna, brzuszek już ok

Chciałam Was zapytać, jaki poleciłybyście wózek- spacerówkę, ma mieć pompowane koła, ważyć do 10 kg i mieć przekładana rączkę, cena najlepiej do 1000 zł?

Ten spełnia moje wymagania, ale cena
http://www.xporter.pl/pl/p/Wozek-gle...FYXLtAodzW4A6A
mnie się ta podoba, ma same dobre opinie jak czytałamhttp://www.mikrus.eu/wozek-spacerowy-speed-mozliwoscia-przewozu-malego-dziecka-c-3_25.html

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości